Forum » Omrežja in internet » Router in več WAN omrežij
Router in več WAN omrežij
Djuro ::
Zdravo!
Sicer sem to spraševal že pred časom, ampak razvoj gre naprej.
Recimo, da imam dva ali več ponudnikov za internet. Kako na najlažji (in najcenejši) način narest router, da bo znal delat failover ali load balancing med tema dvema povezavama?
Namreč, mali routerji tega nimajo, microsoftova ISA dela to samo v navezavi z dvema serverjema ($$$), od linux soft routerjev pa mi je znan samo Clarkconnect 3.2 pa še to office oz. professional verzija (nekaj manj $$$).
Kakšna ideja kako bi to rešil z enim pcjem, seveda 3 ali več mrežnimi ter kakim linuxom ali w2k3 operacijskim sistemom?
Se mi zdi, da danes postaja že skoraj nuja imet več ISPjev v podjetju, nihče pa ne ponuja kakega produkta za zmerne denarje, ki bi znal to hendlat.
LP!
Sicer sem to spraševal že pred časom, ampak razvoj gre naprej.
Recimo, da imam dva ali več ponudnikov za internet. Kako na najlažji (in najcenejši) način narest router, da bo znal delat failover ali load balancing med tema dvema povezavama?
Namreč, mali routerji tega nimajo, microsoftova ISA dela to samo v navezavi z dvema serverjema ($$$), od linux soft routerjev pa mi je znan samo Clarkconnect 3.2 pa še to office oz. professional verzija (nekaj manj $$$).
Kakšna ideja kako bi to rešil z enim pcjem, seveda 3 ali več mrežnimi ter kakim linuxom ali w2k3 operacijskim sistemom?
Se mi zdi, da danes postaja že skoraj nuja imet več ISPjev v podjetju, nihče pa ne ponuja kakega produkta za zmerne denarje, ki bi znal to hendlat.
LP!
PaJo ::
Nekih poceni resitev na tem podrocju ne pozna, recimo vem da kaksen NetGear ponuja en taki mali router z dvema WAN portoma za cca 150k, cenjsih ponudb mislim da se nisem videl.
Drugace pa ce mas sam kaj casa si pogelj tole povezavo in poisci se kaj ostalih navodil, jih obstaja na tone. Vsekakor pa taksna zadeva potrebuje doloceno mero nartovanja in lastnega dela.
Drugace pa ce mas sam kaj casa si pogelj tole povezavo in poisci se kaj ostalih navodil, jih obstaja na tone. Vsekakor pa taksna zadeva potrebuje doloceno mero nartovanja in lastnega dela.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači DIY routerOddelek: Omrežja in internet | 4241 (2666) | mzakelj |
» | Web&Mail Server + Firewall&Router / Install&ConfigOddelek: Operacijski sistemi | 1115 (962) | d0rK |
» | OpenBSD 3.9Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4061 (2811) | nejc_ |
» | Zdruzitev vecih internetnih povezavOddelek: Omrežja in internet | 1368 (933) | Djuro |
» | OpenBSD 3.8Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3740 (3202) | poweroff |