» »

Win modem

Win modem

danis ::

Zdravo,

problem je torej sledec....

Kolega je kupil neki win modem
(mercury 56k int, motorola cip) in ga
je vtaknil v en star kompjuter
(Cyrix 166 al nekaj takega)....

Nato se je prijavil na Volja.net in
modem ne deluje tako kot bi moral.
ponavadi se sicer konekta (sicer pocasi),
ko pa hoce malo surfati je modem odpove
(ceprav vcasih celo kaj nalozi, ampak grozno pocasi -- linija je OK).

Ali bi lahko bi vzrok temu preslabe hardverske zahteve racunalnika? Kajti na skatli od modema pise minimum konfiguracija
300 Mhz procesor itd...
Po mojih izkusnjah to ne bi smelo vplivati,
saj sem sam vgradil ze veliko podobnih modemov v tako slabe racunalnike (ali pa se slabse) in je vse delalo brez tezav.

Zna kdo pomagat?

lp,
B.

Opica80 ::

Tudi jaz imam težave s tem modemom. V winME mi delije ok, v win2000 pa noče in noče. Kater sistem ima on?

Binji ::

Winmodem je modem brez procesorskega cipa na sebi, tako da rabi mocnejsi osrednji procesor. Tvoj kolega ga DEFINITIVNO nima.
Opica80: problemi z drajverji?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Opica80 ::

Mogoče so res problem driverji, mogoče pa tudi ne. Za win2000 obstajajo samo beta verzija, samo to po mojem ni problem. Ker win2000 prepoznajo modem in ga tudi instalirajo samo ko restartaš računalnika modema ni več. Res ne vem v čem je problem. Nekateri pravijo da je treba spremeniti določene nastavitve v win2000 samo ne vem katere in če to res kaj pomaga. A kdo kaj ve o tem?

promocija ::

Jaz imam isti modem, pa je u kur**, gor se mi poveže z 28k, dol mi vleče ušiva 2k, strani pa odpira tak počas, da skor ne morš verjet!
Imam pa PIII 700, 256rama, pa voodoo3!
Ko sem pa klical na telekom so mi pa rekli, da oni morajo zagotoviti 2,5k/s, kar je več si pa lahko vesel, če pa želiš boljšo linijo pa kup ISDN, ki bo seveda del na 64k, kar pa niso povedali je pa to da te pride samo naročnina 4jurje, kje so pa še impulzi?!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modem motorola

Oddelek: Pomoč in nasveti
422830 (2210) joco
»

Motorola modem

Oddelek: Pomoč in nasveti
14936 (712) Koci
»