» »

Upravljanje stanovanjskih zgradb, poraba vode.

Upravljanje stanovanjskih zgradb, poraba vode.

BigWhale ::

Nas stiri stanovanjski blok upravlja podjetje Staninvest iz Maribora. Vse lepo in prav (ceprav mi ni logicno, zakaj se vedno zaracunavajo deratizacijo kljub kakim sestim mackam, ki se podijo po in okrog nasega bloka... ;> ) problem nastane pri porabi vode.

Zgornja soseda je precej vestna pri opravljanju 'blokovskih' dolznosti in naravni prirastek takoj sporoci na Stainvest, da porazdelijo stroske. Tako sedaj placujem porabo vode za stiri osebe. V stanovanju sta pa dva otroka (starosti 18 in 3 mesece). Pa saj, ne da bi bila stvar tako zelo problematicna ampak razmisljal sem zakaj hudica mora se ne eno leto star otrok placevati porabo vode za odraslo osebo.

Plenice se ne perejo, spije tudi bolj malo vode, pa tudi vsak dan ne ponuca 50l vode za tusiranje in umivanje ampak mogoce pol litra. ;)

Pa klicem jaz na Staninvest, da jih vprasam, kako je s tem, pa mi prijazna gospa tam odvrne, da so vcasih zaracunavali za majhne otroke dvojno porabo vode, da imamo se sreco v bistvu!

Huh! :)

Kako pa pri vas vodo placujete?

icek ::

Pri nas v bloku smo si montirali stevce in jih zdaj sami popisujemo. Placamo toliko, koliko napisemo na list, ki ga dobimo 1x na mesec v nabiralnik. 1x na leto pridejo oni popisat vse stevce in preverit ce vse stima. Problem nastane, ker eni spet ne popisujejo stevca in sistem ne deluje tako, kot bi moral.
Rider of Theli
www.air-tv.net

WarpedGone ::

V našem bloku je en skupen števec za cel blok in še števec za vsako stanovanje posebej.
Mesečno napovemo lastno porabo, enkrat na leto se pa ta napoved kontrolira. Če petrigaš te takrat dobijo in poračunajo. Če pa kak mesec ne napoveš lastne porabe se pa pogleda skupni števec in od njegove vrednosti odšteje vsa napovedana poraba in to plačaš ti. Ok, če jih pet ne napove, se to razdeli pol razdeli na število članov v teh petih stanovanjih.

Si pa v tem drugem primeru skor vedno na slabšem, ker če kaka napeljava kje kej pušča se to na skupnem števcu pozna in plačaš to, kar niti nisi ponucu :)
Zbogom in hvala za vse ribe

Gwanaroth ::

V stanovanju v Lj [smo podnajemniki, studentje], placujemo vodo pavsalno. Lahko se stusiram 1x ali 10x dnevno, placal bom isto.
Lights often keep secret hypnosis..

BigWhale ::

To je bil hec, ko sem klical upravnika stavbe in ga povprasal kako je s tem. Pa je rekla gospa na drugi strani, da imamo se sreco, da so pred leti ljudje placevali za DVE odrasli osebi vode, ce so imeli majhnega otroka, da se je vec vode porabilo.

Potem sem ji pa povedal, da jaz otroka skopam v treh litrih vode in da se plenice dandanes mecejo v smeti, tistih pet cunj, ki jih pa operem za otroka, pa operem skupaj z mojimi gatami in se pri porabi vode ne pozna.

Pa je samo malo zmedeno dejala, da je stvar pac taka kot je in da ona ne more pomagati.

Hecna stvar. :)

Meamoto ::

Hm, mi vztrajno plačujemo izključno po porabi. Res pa je da smo morali pred leti konkretno pizdit, da so nam dovolili adaptacijo inštalacije in montažo ločenih števcev...

VIP58 ::

V sto stanovanjskem bloku sem plačeval vodo pavšal kot da bi imel bazen.
Ko sem namontiral števce (4kom) se mi je investicija povrnila v 14 mesecih, tako da malo zračunaj. Se bodo pa sigurno sosedje usajali, ker jim ne boš več plačeval vode, ampak ko ji j....;((
Too much of everything is just enough.

Primoz78 ::

Kaksno je pri vas povprecje na osebo...ker tle pri nas se povprecna poraba vode zaracunava 4m3 na osebo, samo to je groba statistika izpred cca. 10 let. Tako tistim, ki nimajo vodomerov se zaracunava na podlati stevila oseb. Glede nato, da si v bloku pa sem skoraj 100% da je pred blokom nekje kak jasek, kjer je montiran vodomer za celoten blok. Pozanimaj se ali vi placujete po povprecju ali se porazdeli poraba obracunana na tem vodomeru/stevilo oseb pa po razdeljeno po stanovanjih...Glede montaze vodomera in pa obracunave po dejanski porabi pa se morajo o tem strinjat vsi stanovalci. Pride pa potem do raznih dodatnih stroskov kot so npr. strosek upravitelja za odcitovanje vodomerov...Sam verjetno mate ze sedaj ceno vode mal napihnjeno zaradi samega obracunavanja preko upravitelja in ne direktne bremenitve od Mariboskih vodovodov...probaj poklicat na vodovode in povprasi kaksna je cena vode z vsemi dajatvami pa pol primerjaj mal tvoj racun bos vidu da je razlika...

V bistvu ce se vsi stanovalci zmente, da ste za montazo vodomerov v bloku (seveda ce je to fizicno mogoce) in potem nekoga dolocite, da bo 1x mesecno te vodomere popisal in sporocil stanje na vodovode (pazi vodovode in ne upravljalca!) bote sigurno manj placevali. Sam se morte med sabo dogovorit in seveda se mora tudi upravitelj strinjat.

Lp Primoz

p.s. Mam poznanstva pri enem komunalnem podjetju zato vem kako tecejo te zadeve...
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava vodomera

Oddelek: Loža
164695 (2074) All
»

Stroški za vodo - od kod! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5013669 (11813) mihec87
»

Števci za vodo v večstanovanjski hiši

Oddelek: Loža
166562 (6183) telexdell
»

Izdelava spletne aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
91209 (920) FitnessBoy
»

plačilo vode

Oddelek: Loža
81798 (1604) balocom

Več podobnih tem