Forum » Programiranje » [C++]Polnjenje diska
[C++]Polnjenje diska
Nejc Pintar ::
Torej zanima me, kako najhitreje zapolniti disk. Imam eno zanko ampak ni dovolj hitra zame. Potrebujem tako da bo prehitevala disk. Podatki pa naj bi bili čimbolj random
Lahko je biti prvi, če si edini!
- zaklenilo: OwcA ()
Quikee ::
Naredi 2 niti... ena ko zapisuje na disk nek buffer velikosti recimo 4 MB.. druga pa randomizira buffer. =)
64202 ::
Mislis zapres, pa v ozadju to dela?
(cat /dev/urandom > fajl &)
potem pa zapri oknc :)
Skenlas pa to recimo s KDE system guardom (ctrl+esc)
(cat /dev/urandom > fajl &)
potem pa zapri oknc :)
Skenlas pa to recimo s KDE system guardom (ctrl+esc)
I am NaN, I am a free man!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 64202 ()
Evo kar cel program, ko ze dnevno pisem c-jaste stvari:
Je grozno nerandom, tezje bi pa slo hitreje. Lahko prestavis rand() v writefile loop ali celo uporabis kak bolj resen random generator (openssl, MS-jev crypto api ga ziher tudi ima, ...)
#include <windows.h> #include <stdio.h> int main() { size_t i; char buf[1024*1024]; HANDLE file; DWORD written; printf("Buffer size: %u\n", sizeof(buf)); for(i=0; i<sizeof(buf); ++i) buf[i] = (char)rand(); file = CreateFile("fajl.bin", GENERIC_WRITE, 0, 0, CREATE_ALWAYS, 0, 0); if(!file) { printf("Error opening file\n"); ExitProcess(0); } while(WriteFile(file, buf, sizeof(buf), &written, 0)) ; printf("Error writing %u\n", GetLastError()); return 0; }
Je grozno nerandom, tezje bi pa slo hitreje. Lahko prestavis rand() v writefile loop ali celo uporabis kak bolj resen random generator (openssl, MS-jev crypto api ga ziher tudi ima, ...)
rand(); je precej ne-random
sicer pa hvala, je res hiter
sicer pa hvala, je res hiter
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nejc Pintar ()
Ce bos ubral pot openssl, potem je treba narediti samo to:
Moras pa seveda openssl imeti...
#include <openssl/rand.h> // v writefile loopu: RAND_pseudo_bytes((unsigned char*)buf, sizeof(buf));
Moras pa seveda openssl imeti...
alum ::
Torej zanima me, kako najhitreje zapolniti disk.
Aja, zanima me še kako skrijem konzolo?
lahko ugibam zakaj bos program uporabljal? =)
hočem ne, nočem ne, pravzaprav mi je vseeno
now stop to spam
now stop to spam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čiščenje računalnika pred predajoOddelek: Pomoč in nasveti | 4875 (3295) | imagodei |
» | Kako varno (trajno) zbrisati podatke iz SSDjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1528 (1077) | hojnikb |
» | Kako varno brisati pomnilne medijeOddelek: Loža | 1685 (1146) | Azrael |
» | [Linux] Kreiranje datotek z naključno vsebinoOddelek: Operacijski sistemi | 1184 (1076) | jype |
» | Trajno brisanje podatkovOddelek: Programska oprema | 2261 (2154) | pagat34 |