» »

Ornitologi

Ornitologi

Nejc Pintar ::

V oddaji sožitja me je zelo zmotilo kako je ornitolog ravnal s kosom, v rokah ga je imel minimalno 5minut, medtem mu je vsaj petkrat raztegnil krila, obračal ga je okrog itd.
Najbolj me to moti zato ker se DOPPS bori proti jadralnim padalcem, da izpodrivajo življenjski prostor ptic ujed, čeprav živali jadralni padalci ne motijo, ker padalci in ujede pogosto skupaj pridobivajo višino v termičnih stebrih.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Doman ::

Tudi sam sem gledal to oddajo. Kos se mi je kar smislil ko sem gledal kako mu je tisti človek raztegoval krila:D Kaj šele dela, ko ni kamere v bližini|O
Drugače pa sem vedno mislil, da je kos stalnica.:8)

Nejc Pintar ::

Mislim da eden od spolov je, nisem poslušal ker sem klel tistega ornitologa, ker se kao zavzemajo za ptice, delal je pa z njo slabše kot jaz delam s svojim mobitelom. pa tisto tehtanje mi je bilo tudi zanimivo.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Thomas ::

Ornitologi imajo (večinoma?) radi raziskovanje ptic, ne ptic samih.

Od tega so odvisni, od "opazovanja ptic", ne od bogih kokošk samih. Te ni nujno, da bi se jim smilile.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Nejc Pintar ::

ok, samo pol naj DOPPS nima takih glupih scen:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

ucerne ::

Joj, ko sem to prebral si nisem mogel kaj, da ne bi oddal komentarja nato, čeprav je tema stara že khm, skoraj 4 leta.

@Nejc Pintar(1.post): to ni nič takega, to ptiča ne moti. Če bi ti vedel, kaj bi ostali naredili, ubili ga bi. Tako, da ne moreš kriiti ornitologa, ker je imel kosa 5 min v rokah.

@Doman: Ne vem, zakaj bi se ti mogel kos smilit, če mu je parkrat raztegnil krila, to ni nič takega. Ko pa si napisal kaj delajo/mo ko drugih ni v bližini, varujemo ptiče in njihove habitate. Kaj misliš, da smo kar tako ornitologi, ki v bistvu samo ptiče mučmo. Ne vem, kje je tukaj logika.

@Nejc Pintar(2.post): Če ti je kaj mar za naravo, potem ne bi klal ornitologa, ki ima samo ptiča v rokah in ga obročka in stehta. To označujejo ptiče, da potem raziskujejo njihove poti in koliko časa živijo, le na tak način jim bomo lahko tudi pomagali, da bomo vedeli njihove navade.

@Thomas: Tukaj si pa popolnoma mimo usekal. Kako lahko rečeš, da ornitologom ni mar za ptiče, oni to počno samo zaradi raziskovanja. Za ptiče in naravo se predvsem zavzemajo zato, ker imajo radi ptiče in naravo, zato jo poskušajo tudi ohraniti in se zavzemajo za njo.

@Nejc Pintar(3.post): To niso nobene glupe scene, le obzaveščanje javnosti, kaj se z naravo dogaja.

Tako, upam, da se boste malo zamislili nad tem, ker sem v DOPPSu že dobrih 6 let in poznam jih, kaj delajo, vi pa vidite le, kako ornitolog drži kosa v roki in že mislite, kako jih moramo to mučiti.

Lep pozdrav,
Urban


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poškodba ptičje peruti

Oddelek: Loža
91277 (685) forplan
»

pustiti naravo sebi?

Oddelek: Loža
364306 (2860) BlackMaX
»

najden ptič (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111015 (7104) PrihajaNodi
»

selitev ptic decembra?

Oddelek: Loža
91243 (922) Nagi Bator
»

Ptičja gripa v Mariboru (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19314569 (10200) BluPhenix

Več podobnih tem