Forum » Omrežja in internet » Un-cap modem oz. kako zvišati hitrost na kabel modemu...
Un-cap modem oz. kako zvišati hitrost na kabel modemu...
twosocks ::
Zanima me če je kdo že probal (dobil) FUCKUP program da bi dvignu hitrost z omejene?
Po netu sem mal brskal in najdu cel kup zanimivih stvari. Kao zalaufaš progy vpišeš MAC/NIC kodo in set ti spremenijo neke ARP-a tabele in surfaš lahko nad omejitvijo...a se komu kej sanja o čem govorim? Ker men se ne...
thanx
Po netu sem mal brskal in najdu cel kup zanimivih stvari. Kao zalaufaš progy vpišeš MAC/NIC kodo in set ti spremenijo neke ARP-a tabele in surfaš lahko nad omejitvijo...a se komu kej sanja o čem govorim? Ker men se ne...
thanx
Tolip ::
Močno dvomim da res kaj takega obstaja.Kakor vem sam ne moreš nič spreminjat nastavitve modema,hitrost je odvisna od volje kabelskega operaterja.
krneki ::
Mislm, da sem imel to stvar pred kakšnim letom pa je baje delala sam na LANCity modemih pa še to mensezdi, če dobivaš IP od DHCP-ja. Tko da pr Link-u to odpade, baje pa dela ta program, sam te lah dobijo.
Ma use je en velik BAJE
Ma use je en velik BAJE
andrej ::
kaksne modifikacije nad ARP tabelo naredi? Pri ARP tabeli nimas kaj za pospesevat, ker je to tabela, ki vsebuje MAC addresse mreznih kartic... Razen, da oni omejujejo hitrost prenosa glede na tvojo MAC addreso. V tem primeru bi se mogoce dalo kaj naredit... A mas kaksen link na to zadevo?
Ker je na netu nisem zasledil, sem pač vprašal.
Je bilo pa govora, da to deluje če je v modemih nastavljena omejitev, ne pri pipici opertaterja. Poveča se ti upload, ne pa download se mi zdi. Pa drug gateway si kao morš nastavt..10.10.10.1 al neki tazga..
lp
Je bilo pa govora, da to deluje če je v modemih nastavljena omejitev, ne pri pipici opertaterja. Poveča se ti upload, ne pa download se mi zdi. Pa drug gateway si kao morš nastavt..10.10.10.1 al neki tazga..
lp
andrej ::
hm, ni mi jasno kaj bi dosego ce bi dal drugi gateway na 10.10.10.1, razen ce je to njihova posebna masina, ti pa mas tudi IP v razredu 10.x.x.x. Drugace ti to ne koristi...
PaJo ::
twosocks daj postaj ti kaksen link pa bomo pogledali stvar da vidimo v cem je fora
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Igor ::
delal je to vcasih, takrat pri nas se ni blo kabla, pogoj pa je da nisi omejen S STRANI PROVAJDERJA nizje kot ma omejen samo modem (kar pri nas jasno ni) tko da ti programi ne nardijo nic
pa se slisal da so folk ki je to poskusal odklopil z kabla za par dni ker se to kao ne sme ..
ce kerga zanima progi ga lahk kje najdem, uporaba jasno na lastno odgovornost ..
pa se slisal da so folk ki je to poskusal odklopil z kabla za par dni ker se to kao ne sme ..
ce kerga zanima progi ga lahk kje najdem, uporaba jasno na lastno odgovornost ..
JLP ::
En zlo zanimiv člank glede uncappinga je kle:
SpeedGuide.net - Uncapping, The makings of a Semi-Myth
SpeedGuide.net - Uncapping, The makings of a Semi-Myth
Live long and prosper!
-->Igor, dej če kje najdeš ga postaj, k men folk piše na majl naj jim ga pošlem. Problem je v tem, k ga nimam
Če vpišeš v www.google.com ali pa altavisto "lancity hack" ali pa ime programa dobiš kar nekaj zadetkov. Problem je ve tem da poleg tokih jezikov k jih znam ne znam nemško.
lp
Če vpišeš v www.google.com ali pa altavisto "lancity hack" ali pa ime programa dobiš kar nekaj zadetkov. Problem je ve tem da poleg tokih jezikov k jih znam ne znam nemško.
lp
Jinxy ::
Folk, nekaj si zapomnite: Ce imate omejen link, tega z vase stvari (od doma) NIKAKOR ne morete spremeniti, mogoce se je to dalo pri prvih kabelskih modemih, pri vseh novejsih (2 leti starih in naprej) pa to ni mogoce.
Ne bom razlagal zakaj ne, ker se mi ne da (ura je 1, jest grem pa spat), ampak si zapomnite, da je skoda truda, ne govorim na pamet, ker o teh stvareh mal vec vem, lahko noc!
Ne bom razlagal zakaj ne, ker se mi ne da (ura je 1, jest grem pa spat), ampak si zapomnite, da je skoda truda, ne govorim na pamet, ker o teh stvareh mal vec vem, lahko noc!
frudi ::
pred kratkim sem iskal informacije o tem na netu in kot je bilo rečeno, pri novejših modemih zadeva ne deluje.
poleg tega bi pa to bila kršitev pogodbe s kabelskim operaterjem in torej protizakonito (ok, verjamem, da se na protizakoniti aspekt požvižgate, ampak vseeno vas lahko operater odklopi - to bi vas pa moralo skrbet =
poleg tega bi pa to bila kršitev pogodbe s kabelskim operaterjem in torej protizakonito (ok, verjamem, da se na protizakoniti aspekt požvižgate, ampak vseeno vas lahko operater odklopi - to bi vas pa moralo skrbet =
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenWRT - kako nastaviti samo lokalen dostopOddelek: Omrežja in internet | 1908 (1619) | XS!D3 |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3097 (2482) | NeMeTko |
» | VPN povezava dveh PIX 501Oddelek: Omrežja in internet | 1354 (1175) | jl |
» | Cisco 861-w setupOddelek: Omrežja in internet | 1381 (1279) | bacho |
» | mrežna-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1685 (1413) | Jinxy |