» »

Datum v DivX-u

Datum v DivX-u

aragon ::

Zdravo! Imam sony-evo kamero z digital8 zapisom! Ob prenosu filma iz kamera na računalnik v katerikoli drug format (mpeg, avi, ...) mi ne zapiše in ne prikazuje ne datuma in ne časa dejanskega nastanka filma, posnetka, ki pa ga na kameri ves čas vidim! A mi kdo zna pomagati!?!

Izi ::

Digitalne kamere snemajo v video v formatu Digital Video (DV)
Format je zelo malo kompresiran in kot tak odličen za montažo in obdelavo.
1 ura zavzame približno 13 GB če se ne motim.
Ob DV se vedno zapisuje tudi datum in ura, ki pa se nikdar ne zapisuje dirtekt v sliko.
Lahko si predstavljaš da se hkrati snemajo tri različne sledi: Video, Audio in Časovna koda
Časovna koda pride zelo prav ob obdelavi videa.
Tudi, če ti na kameri izklopiš prikaz datuma ali ure se le ta še vedno snema ob video in audio.
Ali ti kaže samo datum, samo uro, oboje ali nič je torej odvisno od predvajalika. Zapis časovne kode je vedno enak.

Programi za obdelavo in montažo videa so pa sila različni.
Ob montaži ti določiš, kaj bo na končnem izdelku. Samo Video, Video in Audio ali Video in Avdio skupaj z prikazom datuma.
Torej če hočeš imeti datum na video posnetku moraš imeti program za video obdelavo, ki bo znal brati tudi časovno kodo.
Normalni programi berejo samo Video in Avdio. Rabil bi zelo profesionalni program in hkrati tudi zelo zmogljiv računalnik, da bi zmogel brati in prikazovati hkrati tudi časovno kodo.

Najbolje, da pozabiš na ta datum in med obdelavo videa prilepiš na sliko svoj datum, ki mu izbereš svoj font, barvo in velikost. Bo lepše :D

Najlepša hvala za zelo izčrpen in poučen odgovor, Izi.:) A mogoče veš za ime takšnega profesionalnega programa, ki zapisuje vse tri komponente (avdio, video in čas)?!?

Izi ::

Temu časovnemu zapisu se po angleško reče "Time Stamp"
Malo pobrskaj z Googlom, kateri programi za obdelavo DV podpirajo Time stamp.
Za brskanje lahko uporabljaš besede: DV, Digital Video, Time Stamp, Date/Time, ...

Malo sem pobrskal in en majhen (namenski) shareware programček, ki je namenjen prav temu je "Visual DV Time Stamp 1.62"
Tukaj lahko downloadaš (252 KB) in preizkusiš:
http://www.freedownloadscenter.com/Mult...
Če ti bo všeč je registracija $20. Jaz ga nisem probal.

Izi še enkrat hvala! Zadevo sem rešil z vdts programom, odlično! Sedaj pa imam naslednji problem! Teh 13 GB z vsemi tremi komponentami bi rad spravil z najboljšo kvaliteto zapisa na DVD formata 4.7 GB in v DIvX formatu, da bom lahko zadevo gledal na TV-ju preko DVD komponente z DIVX možnostjo predvajanja!:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri obdelavi videa iz kamere

Oddelek: Zvok in slika
92376 (2103) branko63
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286236 (5201) Tomay
»

Program za montažo filmov...

327909 (7543) martinsm3
»

Primerjava!

171172 (993) kurilko
»

Kateri program za Mixanje videa na računalniku?

161926 (1598) borut1

Več podobnih tem