Forum » Pomoč in nasveti » Reklamiranje RAMa
Reklamiranje RAMa
bozicek ::
Pred dobrimi dvemi meseci sem kupil Crucial Ballistix 512 palcko.
Deklarana je na 2-2-2 in na pricetku je tudi delal na teh nastavitvah.
Ko je bil navit je laufal na 230MHz pri 2.5-2-2
Po nekaj tednih pa so se zaceli modri ekrani. Seveda sem posumil na navitje masine, zato sem odvil na neko normalno vrednost (250FSB in ram na 200MHz). Nekaj casa je delalo kot je treba potem pa se je zgodba ponovila. Zapel je memtest a ni nasel nobene napake.
Zato sem povsem odvil masino in olajsal tajminge na RAMu (2.5-2-2). Delalo je nekaj casa potem pa ponovi zgodba. Dam na AUTO in vidim da mi postavi na 2-2-4. Hmm.
No v glavnem danes je bilo pa konec. Winsi so bili ze 2* danes nalozeni (ter enkrat ze prej). Prvic se je ze na welcome sesul. Vse komponente ven. Isto. Instalacija na drug disk. Isto.
Potem pa olaksam tajminge na neverjetnih 3-4-4. In dela kot je treba.
Kako naj jaz to zamenjam?
Memtest na deklariranih nastavitvah ne pokaze nobenega errorja (200MHz 2-2-2). SuperPI se mi je enkrat sesul, drugic delal normalno. Cim imam na 3-4-4 dela vse normalno. Cim je na 2-2-2 se pricne vse sesuvati, ceprav ni nobena stvar navita.
Errorji so ful random (irq not less or equal, win32k.sys, pfl list corrupt itd...)
PS: Aja
Gigabyte K8NS pro
A64 3000+ (S754)
Crucial Ballistix 512 DDR (2-2-2)
XFX 6600GT
Seagate (PATA) in Maxtor(SATA)
Deklarana je na 2-2-2 in na pricetku je tudi delal na teh nastavitvah.
Ko je bil navit je laufal na 230MHz pri 2.5-2-2
Po nekaj tednih pa so se zaceli modri ekrani. Seveda sem posumil na navitje masine, zato sem odvil na neko normalno vrednost (250FSB in ram na 200MHz). Nekaj casa je delalo kot je treba potem pa se je zgodba ponovila. Zapel je memtest a ni nasel nobene napake.
Zato sem povsem odvil masino in olajsal tajminge na RAMu (2.5-2-2). Delalo je nekaj casa potem pa ponovi zgodba. Dam na AUTO in vidim da mi postavi na 2-2-4. Hmm.
No v glavnem danes je bilo pa konec. Winsi so bili ze 2* danes nalozeni (ter enkrat ze prej). Prvic se je ze na welcome sesul. Vse komponente ven. Isto. Instalacija na drug disk. Isto.
Potem pa olaksam tajminge na neverjetnih 3-4-4. In dela kot je treba.
Kako naj jaz to zamenjam?
Memtest na deklariranih nastavitvah ne pokaze nobenega errorja (200MHz 2-2-2). SuperPI se mi je enkrat sesul, drugic delal normalno. Cim imam na 3-4-4 dela vse normalno. Cim je na 2-2-2 se pricne vse sesuvati, ceprav ni nobena stvar navita.
Errorji so ful random (irq not less or equal, win32k.sys, pfl list corrupt itd...)
PS: Aja
Gigabyte K8NS pro
A64 3000+ (S754)
Crucial Ballistix 512 DDR (2-2-2)
XFX 6600GT
Seagate (PATA) in Maxtor(SATA)
Darila letos samo za poredne
- spremenil: bozicek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2447 (1991) | amigo_no1 |
» | Max FSB na Abit NF7 V2.0Oddelek: Navijanje | 1500 (1275) | ČIP 008 |
» | Ram za AMD VeniceOddelek: Kaj kupiti | 1303 (1097) | Jaffa |
» | DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 36282 (20700) | Tilen |
» | TCCD pri nas (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9803 (6418) | OZZY |