Forum » Pomoč in nasveti » blue screen ko so rami v dual načinu
blue screen ko so rami v dual načinu
danilo135 ::
Ko imam rame v dual načinu, mi javi blue screen z napako "irql_not_less_or_equal". Ni nujno da takoj ob vklopu, lahko da nekaj časa dela ok, nato pa naenkrat napaka. Skeniral sem rame z programom memtest86. Najprej obe ploščici ( dual način ) in je nekje pri 90% najdel napake. Kar dosti napak, točnega števila ne vem. Nato sem skeniral vsako ploščico posebaj in ni bilo nobenih napak.
Matično imam Dfi LP ultra-D. Torej morem imeti rame za dual način v 2 in 4 slotu, za single pa v 2.
Rami so GEIL ultraX ( 2x512mb ).
Sedaj imam samo eno ploščico in dela ok.
Kaj bi lahko bilo narobe ? Računalnik sem kupil po komponentah in ga sestavil.
Hvala
Matično imam Dfi LP ultra-D. Torej morem imeti rame za dual način v 2 in 4 slotu, za single pa v 2.
Rami so GEIL ultraX ( 2x512mb ).
Sedaj imam samo eno ploščico in dela ok.
Kaj bi lahko bilo narobe ? Računalnik sem kupil po komponentah in ga sestavil.
Hvala
Dfi LP ultra-D, AMD 64 3700+, x800 gt, GEIL ultraX 2x512, LC power 550w silent, DVD-RW Nec 3540a, Yesico Open
danilo135 ::
Zamenjal si firmo RAM-a ali so ti dali nove enake ?
Dfi LP ultra-D, AMD 64 3700+, x800 gt, GEIL ultraX 2x512, LC power 550w silent, DVD-RW Nec 3540a, Yesico Open
b ::
Poskusil sem z RAMi iz druge masine, ki ni dual channel, in so delal. Moje sem pa v tisto masino dal. Razlicne firme so, iz glave ti ne vem povedat kateri so mi delal na dual channel, kateri pa ne.
In delata obe masini se zdej, leto in pol pozneje :)
Lahko bi sicer sel v trgovino in zamenjal, ampak je bil takrat glih vikend, pol se mi pa ni dalo s tem vec ukvarjat blazno, ker pac vse dela.
In delata obe masini se zdej, leto in pol pozneje :)
Lahko bi sicer sel v trgovino in zamenjal, ampak je bil takrat glih vikend, pol se mi pa ni dalo s tem vec ukvarjat blazno, ker pac vse dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nimam pojma kaj je tole ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 2286 (1467) | Kmet |
» | MemTestOddelek: Navijanje | 2430 (1604) | HyperGL |
» | DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 36005 (20423) | Tilen |
» | Problem pri navijanju NF7-S 2.0 plate (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5086 (3546) | Fury |
» | 256MB DDR400 + 256MB DDR400 = nedelovanje compa :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1110 (964) | kuglvinkl |