» »

avto akustika

avto akustika

SkIDiver ::

Mene neki zanima. Zvočniki 35 W RMS, 120 W max music power. Ka to pomen. Da grejo lahko največ na 120W ojačevalc?

MadMax ::

Saj si blizu Farmela, pa ce bojo meli cajta, ti bodo raztolmacli.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

totimato ::

Ne, to pomeni da je "najpametneje" da jih daš na 35W ojačevalec. Vsak ojačevalec med igranjem ima konice, ki za trenutek skočijo čez njegovo nazivno moč. Tistih 120 max pomeni koliko bi zvočniki še zdržali za kak kratek čas. Sicer pa bi ti lahko to kdo bolje razložil...

lp

:\

DOLF ::

Če govoriš o avto-zvočnikih, potem so te razlike med MAX power in nominal (včasih tudi sinus) power kar velike. Če priključuješ na avtoradio direktno, potem nič ne skrbi, ker zaenkrat še ni avtoradia, ki bi dosegel tvojo moč. Če pa boš vgradil kakšen dodaten ojačevalec, potem pa kar bodi pozoren na številke. Na ojačevalcih se včasih pojavijo todi moči ki so napisane v R.M.S. watih, kar je podobno kot sinus ali nominal. Skratka 35W RMS ali pa 35W sinus ali pa 35W nominal power je zelo podobno. Seveda mora bit vse na isti impendanci ( za avto ponavadi 4 OHM). Tisto o max power pa jemlji kot marketinški watti!!!
....I have seen things you people wouldn't belive.....

SkIDiver ::

Ja to sm pozabu ja. Gre za avtozvočnike. Da dam konkretn primer. Avtoradio sony cdx 4270R 4x40W, zvočniki 4x dual cone-po meri, max vhodna moč 70W 2 sistemski. Tole zdej lahko prklopm direkt na radio in dela čist lepo. Kva pa če hočm jz kj več od tega. Jih vežm prek ojačevalca al kako. Ker bi zravn rad prciznu še en explode pasivni basovec in pa mogoče dva visokotonca explode, kako kj užtimam to. Aja pa kako vlogo ma kretnica. Avtoradio ma poseben izhod za ojačevalnik se prav 1 preout. Za bas pa nima izhoda.

Kar se tiče Farmela eni ga hvaljo drugi grajajo. Sam sm vidu pr bratrancu kako je vgradu njemu v avto in morm rečt da je zadeva lepo uštimana. Ampka kot ponavadi jz rad zadeve sam skup mečem zato bi probu tut tole. V skrajnem primeru pa se bom obrnu na Farmela seveda.

MadMax ::

Samo nekaj glede hvale in graje:
idealnega "mojstra", s katerim bi bili zadovoljni cisto vsi, enostavno ni. (lahko ga dodas na seznam poleg dedka Mraza in pametne blondinke:D)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SkIDiver ::

Jz ne hvalm in ne grajam dokler sam ne doživim na svoji koži.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
497271 (5797) Scorpia
»

zvočniki 16+ brez ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
82293 (2237) jRk0
»

glasbeni stolp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
714628 (4049) Xgeneration
»

Avtoakustika, rabim nasvet in pomoc !

Oddelek: Zvok in slika
152265 (1823) gumby
»

Aktivni SubWoofer - made at home

Oddelek: Pomoč in nasveti
255239 (4700) [DrAc0]

Več podobnih tem