» »

mysql problem

mysql problem

no_use4 ::

no niti ni tako problem, ker mi vse lepo dela, ampak bi eno zadevo raje malo drugace uredil

torej...

v bazi so dve tabeli ... content in plugins

v tabeli plugins sta polja title in id, se pravi, naslov plugina in njegov id.
v tabeli content je pa polje plugin_id, v katerem je ID plugina, ki je vpisan v tabeli plugins.

no, zdej mam narejeno tako, da najprej prebere vse iz tabele content, potem pa za vsak content prebere se title iz tabele plugins, kjer je id plugina enak pac plugin_id ... potem pa zamenjam cifro v plugin_id s tem naslovom.

zanima me pa , ce se da to kar v enem queryju naredit?

nekaj sem probaval s temi joini, pa mi je uspelo dobiti tist naslov, ampak ne rata mi pa, da bi se zamenjal

se query:

select * from content
join plugins on content.plugin_id = plugins.id

ma kdo mogoce kaksno idejo, kaj bi blo treba dodat, da bi se cifra v plugin_id zamenjala z naslovom plugina?

lp

McAjvar ::

ja, se da. samo vseeno, zakaj bi ze hotel kdo iz polja plugin_id ven pobirati naslov?

npr:

select
plugins.title as naslov
,plugins.id as plagin_ajdi
,content.plugin_id as title
from content
join plugins on content.plugin_id = plugins.id
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

no_use4 ::

najlepsa hvala.

rabim pa zato, ker delam nek cms, in namesto da se rocno vpise id plugina, samo izberes iz pulldown menija (select box) :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: no_use4 ()

McAjvar ::

se vedno ne vidim razloga, zakaj bi to uporabljal. kar omenjas, lahko resis med drugim tudi takole:
<select name="neki">
<!-- spodnjo vrstico ponavljajoce izpisi za vse id-je in pripadajoce naslove, ki jih imas -->
<option value="[tu izpisi id]">[tu pa izpisi naslov, ki spada k trenutnemu id-ju]</option>
</select>

problem resen. naprej se ti posreduje samo id. pa se vseeno, id je id, naslov je naslov, saj menda lahko vplivas na to, kaj se kje izpise? namrec, ce bo kdo za teboj bral kodo, bo videl nekje, da izpisujes id. seveda bo sklepal, da bo na tistem mestu res id, ne pa naslov. malce samo v razmislek, ne bi rad kritiziral necesa, cesar ne poznam, vseeno pa mislim, da si se zadeve lotil z malce napacnega konca.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Autoptimize mi je zrušil stran WP -Kaj sedaj?

Oddelek: Izdelava spletišč
302690 (2007) Stari89
»

Spreminjanje atributov izven wordpressa

Oddelek: Programiranje
51108 (913) Gandalfar
»

bbpress admin

Oddelek: Izdelava spletišč
7945 (819) bole80
»

Kako narediti lastni internetni radio?