Forum » Pomoč in nasveti » težave z zagonom windowsov
težave z zagonom windowsov
bostjan44 ::
prosil bi za pomoč
otroci so mi včeraj na prenosnem računalniku prehitro izklopili računalnik. ko se je računalnik ugašal so ga izključili iz elektrike.
Danes pa ko ga želim zagnati se mi kmalu po 6 sekundah pokaže modra stran kjer piše
A problems been detected and windows has been sut down to prevent damage to your computer
potem še nekaj besedila .....
xxx STOP:0x000000ED (0x80f41870, 0xc0000032, 0x00000000, 0x00000000)
poizkusil sem že z varnim zagonom in je isto, sem poizkusil da bi na novo naložil windowse vendar vedno zahteva da sformatiram disk
A li kdo ve kako lahko to rešim brez ponovnega nalaganja windowsev
Hvala za pomoč
otroci so mi včeraj na prenosnem računalniku prehitro izklopili računalnik. ko se je računalnik ugašal so ga izključili iz elektrike.
Danes pa ko ga želim zagnati se mi kmalu po 6 sekundah pokaže modra stran kjer piše
A problems been detected and windows has been sut down to prevent damage to your computer
potem še nekaj besedila .....
xxx STOP:0x000000ED (0x80f41870, 0xc0000032, 0x00000000, 0x00000000)
poizkusil sem že z varnim zagonom in je isto, sem poizkusil da bi na novo naložil windowse vendar vedno zahteva da sformatiram disk
A li kdo ve kako lahko to rešim brez ponovnega nalaganja windowsev
Hvala za pomoč
vse sem poizkusil in v vsakem primeru mi napiše da naj formatiram disk jaz imam pa cel kup stvari ki jih rabim, ali je možno z kakšno zagonsko disketo to rešiti
chkdsk ne pomaga?
ali mi lahko samo poveš kaj chkdsk pomeni, ne poznam te kratice in ne vem kaj naj naredim?
ali mi lahko samo poveš kaj chkdsk pomeni, ne poznam te kratice in ne vem kaj naj naredim?
Gregor P ::
ali mi lahko samo poveš kaj chkdsk pomeni
Razlaga na Microsoftovi strani (v Angleščini) chdsk oz. ostali rezultati iskanja na Google search
... s tem orodjem preveriš trdi disk, če so na njem kakšne napake ipd.
Ker včasih, če nasilno ugasneš trdi disk med delovanjem, se zgodi, da se npr. pokvari zapis neke datototeke oz. postane datoteka neberljiva in če je to sistemska datoteka Wnidowsov, imaš lahko takšne težave kot si jih opisal ...
... lahko je pa seveda tudi kaj drugega narobe
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
gaso ::
Boštjan44, zaženeš računalo z zagonske zgoščene winxp, greš v recovery konzolo in se postavš na c:
zaženeš chkdsk... najprej brez vtičnikov, če ne pomaga pa /f... in bi iz napake ki jo omenjaš računalnik ob ponovnem, normalnem zagonu moral splezat čez to napako. Če so ti pa podatki zelo, zelo pomembni in če se do sedaj še nisi srečal s chkdsk ukazom... bo najbolje če zadevo zapelješ do kakšnega računalniškega frika (rekel si, da si probal vse... sem smatral da prvo kar je bilo si naredil pregled diska).
zaženeš chkdsk... najprej brez vtičnikov, če ne pomaga pa /f... in bi iz napake ki jo omenjaš računalnik ob ponovnem, normalnem zagonu moral splezat čez to napako. Če so ti pa podatki zelo, zelo pomembni in če se do sedaj še nisi srečal s chkdsk ukazom... bo najbolje če zadevo zapelješ do kakšnega računalniškega frika (rekel si, da si probal vse... sem smatral da prvo kar je bilo si naredil pregled diska).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava z računalnikom (počasno delovanje, brenči...)Oddelek: Strojna oprema | 1920 (1574) | legendary |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1823) | Duhec |
» | Win XP stop errorOddelek: Operacijski sistemi | 2116 (1514) | mp3pesmi |
» | Problem z diskom : 0x0000007B errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2450 (1499) | crayz43 |
» | operacijski sistemOddelek: Operacijski sistemi | 1077 (961) | mtosev |