Forum » Pomoč in nasveti » Zagon + 5 beepov + izklop
Zagon + 5 beepov + izklop
TaDayDreamer ::
Problem: Ko prižgem računalnik je vse kar se zgodi 5 piskov in nato računalnik ugasne.
Pojav problemov: Včeraj sem nekaj šaril po BIOSU in sem nastavil, da mi računalnik (po nevemkoliko piskih) če ne dela ventilator (ne vem točno kateri ). Prej je bila ta funkcija onemogočena (disable). Ko sem danes prižgal računalnik se je zgodilo prav to. Računalnik prižgem, pojavi se pet piskov in ugasne.
A se da zagnati BIOS z default nastavitvami?
Pojav problemov: Včeraj sem nekaj šaril po BIOSU in sem nastavil, da mi računalnik (po nevemkoliko piskih) če ne dela ventilator (ne vem točno kateri ). Prej je bila ta funkcija onemogočena (disable). Ko sem danes prižgal računalnik se je zgodilo prav to. Računalnik prižgem, pojavi se pet piskov in ugasne.
A se da zagnati BIOS z default nastavitvami?
"Dont
do to others what you dont want others do to you"
SynTax64 ::
Ja seveda se da nastavit!
Najboljse da pogledas v navodilih kje je jumper na maticni za reset biosa,
ali pa enostavno na maticni odtrani baterijo za 30 sekund pol pa jo ponovno vstavi in to je to!
Najboljse da pogledas v navodilih kje je jumper na maticni za reset biosa,
ali pa enostavno na maticni odtrani baterijo za 30 sekund pol pa jo ponovno vstavi in to je to!
TaDayDreamer ::
Hvala!
Sem našel v navodilih za matično ploščo kako s pomočjo jumperja zbrišeš BIOS. Poskus z baterijo mi je bi takol prihranjen. Hvala še enkrat, lahko bi se spet zafrkaval cel dan...
Sem našel v navodilih za matično ploščo kako s pomočjo jumperja zbrišeš BIOS. Poskus z baterijo mi je bi takol prihranjen. Hvala še enkrat, lahko bi se spet zafrkaval cel dan...
"Dont
do to others what you dont want others do to you"
SynTax64 ::
@TaDayDreamer : Sem našel v navodilih za matično ploščo kako s pomočjo jumperja zbrišeš BIOS.
Mislil si resetiras BIOS!
Ni problema, pa drugic spet
Mislil si resetiras BIOS!
Ni problema, pa drugic spet
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik ima čudne problemeOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1420) | ziga1990 |
» | Sistem se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 1465 (1250) | šemeno |
» | Težava s BIOS - omOddelek: Pomoč in nasveti | 4894 (4558) | luka9 |
» | Kako vgraditi nove komponente?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2634 (1860) | solatko |