Forum » Programiranje » [compile] Kako naj skompajlam gnuplot (za win ali linux)?
[compile] Kako naj skompajlam gnuplot (za win ali linux)?
mojca ::
Pozdrav,
Rada bi sprogramirala en modul za gnuplot (nov terminal, ki bi grafe lepše izrisal v ConTeXt-u, ker mi LaTeX-ov, postscript-ov, ... output ne ustrezajo), ampak naletela sem na prvo težavo: nimam pojma, kako naj gnuplot skompajlam. Najraje pod windowsi, ampak tudi pod linuxom (suse/debian/redhat/karkoli) bi bilo OK. Meni je oboje spodletelo, ker ne znam brati navodil.
Programiranje terminalov je zelo enostavno (ampak mi ne pomaga, če narejenega ne morem preizkusit) in letos bom morala grafe izrisovat kot za stavo, zato bi to nujno potrebovala.
Bi se našel kdo, ki bi mi bil pripravljen pokazati, kako začeti? (mojca pika miklavec pri guest pika arnes pika si)
Milijonkrat hvala,
Mojca
Rada bi sprogramirala en modul za gnuplot (nov terminal, ki bi grafe lepše izrisal v ConTeXt-u, ker mi LaTeX-ov, postscript-ov, ... output ne ustrezajo), ampak naletela sem na prvo težavo: nimam pojma, kako naj gnuplot skompajlam. Najraje pod windowsi, ampak tudi pod linuxom (suse/debian/redhat/karkoli) bi bilo OK. Meni je oboje spodletelo, ker ne znam brati navodil.
Programiranje terminalov je zelo enostavno (ampak mi ne pomaga, če narejenega ne morem preizkusit) in letos bom morala grafe izrisovat kot za stavo, zato bi to nujno potrebovala.
Bi se našel kdo, ki bi mi bil pripravljen pokazati, kako začeti? (mojca pika miklavec pri guest pika arnes pika si)
Milijonkrat hvala,
Mojca
BigWhale ::
Ce gres na Sourceforge, lahko ponucas kar gp400win32.zip.
To je ze preveden gnuplot 4.0.0 za windows. No, ne vem pa, ce deluje. :)
To je ze preveden gnuplot 4.0.0 za windows. No, ne vem pa, ce deluje. :)
rkb2 ::
Nisem sicer prepričan kaj bi rada naredila. Zakaj bi rada gnuplot skompajlirala ? (A potrebuješ kakšen interface: tvoj program < - > gnuplot ?) V Pythonu se da lepo narediti skripto, ki ti z pomočjo gnuplota izrisuje grafe (potrebuješ ustrezen modul - http://gnuplot-py.sourceforge.net/)
Za kakšen primer kako to narediš si v CTKju sposodi knjigo - Python Scripting for Computational Science.
Za kakšen primer kako to narediš si v CTKju sposodi knjigo - Python Scripting for Computational Science.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rkb2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d grafi - kateri program?Oddelek: Programska oprema | 843 (717) | Janez53 |
» | Python za numericno matematikoOddelek: Programiranje | 1065 (833) | majana |
» | Dober program za risanje grafovOddelek: Programska oprema | 6839 (6800) | Kluk'c |
» | Program za risanje grafovOddelek: Programska oprema | 5838 (5619) | ql000 |
» | Program za skiciranje matematičnih funkcijOddelek: Programska oprema | 2252 (2109) | Aspirinix |