Forum » Zvok in slika » povezava receiver in PC
povezava receiver in PC
Tomaz27 ::
Prosim če mi kdo povej, kako najbolje povezati PC z A/V receiverjem, v kratkem dobim receiver Denon avr 2106 in bi rad gledal filme in poslusal glasbo preko racunalnika, prejšnji receiver sem imel s PC-jem priklopljen kar preko aux na on board soundlasterju, torej iz ene bananice oz vtikaca na 2, ki sem ju dal v receiver.
Zanima me kako naj povežem preko nekakšne spdif povezave, kolikor sem slišal že cenejše zvočne kartice podpirajo ta spdif in me zanima če s takšno povezavo kaj pridobim in kako to sploh zgleda.
Za optično povezavo pa pravijo da se ne splača, ker moraš kupiti zvočno kartico za 40k ki to podpira pa še takrat ne pridobiš kaj dosti.
Tako da me zanima če kdo kaj ve o tej spdif povezavi, ali naj pustim kr najbolj simpl povezavo s kablom iz 1 cincha na 2 v receiver.
Hvala za pomoc
Zanima me kako naj povežem preko nekakšne spdif povezave, kolikor sem slišal že cenejše zvočne kartice podpirajo ta spdif in me zanima če s takšno povezavo kaj pridobim in kako to sploh zgleda.
Za optično povezavo pa pravijo da se ne splača, ker moraš kupiti zvočno kartico za 40k ki to podpira pa še takrat ne pridobiš kaj dosti.
Tako da me zanima če kdo kaj ve o tej spdif povezavi, ali naj pustim kr najbolj simpl povezavo s kablom iz 1 cincha na 2 v receiver.
Hvala za pomoc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5793 (3633) | ninjaxx |
⊘ | DTS AudioOddelek: Zvok in slika | 6461 (3982) | gregyk |
» | PC na ReceiverOddelek: Zvok in slika | 3342 (1854) | RazzorX |
» | Optični kabel in 5.1 zvokOddelek: Zvok in slika | 5069 (4398) | shark_nm |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2371 (2102) | link_up |