Forum » Omrežja in internet » Home-made antena
Home-made antena
matejv ::
Imam Belikonova brezžično kartico, vendar ima slabo anteno. Računalnik moram namreč imeti obrnjen za 180°, da mi sploh kaj lovi. Lahko bi zamenjal kartico ali pa si kupil novo anteno, ampak sem trenutno brez denarja. Zato me zanima, če bi bilo moč ustvari kaj "lepega", da bi mi ojačalo signal.
overlord_tm ::
Antene
Za kake razdalje gre? Na par metrov bi verjetno bilo zadovoljivo že če daš en kos kovine, da malo usmeriš signal.
Sam delam zdele povezavo z vikendom (8km) in sem mislil uporabiti te cantene, ampak sem potem dobil od nekoga ponudbo za neke profi 2,4GHz antene in jih bom verjetno uporabil te.
Za canteno so drugače uporabne pakunge od viskija (tiste kovinske), verjetno tud konzerve od kompotov, samo je bolje če je ravna stena.
Za kake razdalje gre? Na par metrov bi verjetno bilo zadovoljivo že če daš en kos kovine, da malo usmeriš signal.
Sam delam zdele povezavo z vikendom (8km) in sem mislil uporabiti te cantene, ampak sem potem dobil od nekoga ponudbo za neke profi 2,4GHz antene in jih bom verjetno uporabil te.
Za canteno so drugače uporabne pakunge od viskija (tiste kovinske), verjetno tud konzerve od kompotov, samo je bolje če je ravna stena.
himera ::
ola!!
jaz ti pripročam rajši kakšno druga mrežno, npr CANYON CN-WF511, ki jo dobiš že za 5k ali pa kašno drugo mrežno ki ima antenoco na kabl!! ta kabl pol lahko uporabiš za kako usmerjeno anteno!!
Jaz sem si iz te antence naredil Biquad anteno!! ki imama moč tam od 5-7db!!
ajde
jaz ti pripročam rajši kakšno druga mrežno, npr CANYON CN-WF511, ki jo dobiš že za 5k ali pa kašno drugo mrežno ki ima antenoco na kabl!! ta kabl pol lahko uporabiš za kako usmerjeno anteno!!
Jaz sem si iz te antence naredil Biquad anteno!! ki imama moč tam od 5-7db!!
ajde
AMD64 @ FX-57
ASUS A8N-E, 2x 512 DDR500
WD Raptor 36GB + 250GB Hitachi
ASUS A8N-E, 2x 512 DDR500
WD Raptor 36GB + 250GB Hitachi
Blazs ::
Mene pa zanima kaksna je ta biquad antena o kateri se povsod govori.
Kaksen kabel naj bo od mrezne do antene.Koliko je lahko dolg?
Kaksen kabel naj bo od mrezne do antene.Koliko je lahko dolg?
overlord_tm ::
od mrežne do antene je koksialni kabel. najbolje tak z čimmanj izgubami (h500). biquad anteno imaš pa na tistem linku ki sem ga dal jaz (bol spodaj). pač, dve kvadratne antene skupaj, ena je zanimiva, ker je narejena kar na ploščici za tiskano vezje - jedkana
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY WiFI antenaOddelek: Omrežja in internet | 1564 (1206) | Daniel |
» | Poceni Wi-Fi antena za razdaljo tudi do 10 kmOddelek: Omrežja in internet | 16727 (8456) | Jao13 |
» | AntenaOddelek: Omrežja in internet | 1535 (1336) | Spajky |
» | ADSL naprej prek zrakaOddelek: Omrežja in internet | 3564 (2415) | Audi |
» | počasen WLAN?!?Oddelek: Omrežja in internet | 1746 (1602) | pujsek_ |