» »

Tihi cooler

Tihi cooler

Neo32 ::

Za vse tiste ki vas moti neznosno brnenje ventilatorjev, je eden izmed nacinov da priklopite ventilator namesto na 12V na 7V. Vem da to ni nic novega ali posebnega. Samo z manjso napetostjo se tudi vent pocasneje vrti in je hlajenje malce slabse (1÷2 stopinji, kar lahko izbolsate z bolso pasto ce je se nimate) To sem probal ravno danes in sem zelo zadovoljen, res ni vec tistega brnenja. Probajte ne bo vam zal. Za vse tiste ki ne veste kako bi to naredili pa je tukaj clanek http://www.pcpowerzone.co.uk/speed_7v.h..., kjer je vse podrobno razlozeno.

msmiha ::

Mene ne moti nič pa če še je še ne vem kak glasno:D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Am ja luhko se pa da zraven se stikalo ki ti preklaplja med +5V in 0V tko da imas enkrat 12V (recimo k spilas spil al pa k je procesor na full obremenjen) enkrat pa 7V za izzzi vrtljaje.:D

Milko ::

Midva s prjatlom sva se spravla to uredit s potenciometrom..se prav bom lahk uravnavu stevilo vrtljajev ventilatorja. Ce hocte lahk mal poslikam kak to zgleda...

To je nacin kako se znebit hrupa, isto sem probal jest samo se mi je vsak potenciometer grel ko hudic tako da sem raje naredil 2 stopnje vrtenja ventilatorja pa je.:)

TESKAn ::

Lahko nardiš to štelanje tut z tranzistorjem. Kako, je blo pa opisano v enem topicu precej časa nazaj...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utisanje LC6550G (14cm fan)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
472866 (1452) axee
»

Kakšne potenciometre? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika