» »

Čistilniki in ionizatorji zraka

Čistilniki in ionizatorji zraka

Iztirjenec ::

Torej razmišljam, da bi si nabavli čistilnik in ionizator zraka, za manjši prostor, to je do 30 kvadratnih metrov. Ker se na to področje sploh ne spoznam sem malo brskal za produkti na internetu in naletel na domač proizvod gorenja, ki se mi zdi zanimiv:

http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/p...

Sedaj edino kar me moti da piše, da je čisčenje zraka do 92%, medtem ko sem nekje (se ne spomnim kje) bral, da najboljši dosežejo 98.9% čisčenje zraka.

Torej, če ima kdo izkušnje na tem področju in mi lahko svetuje katerega boljšega (zanima me kateri so v svetovnem merilu najboljši) bi ga prosil, da napiše kaj več o tem (ali se splača kupit, ali so kakšni stranski učinki (bolje brez kakor z) in podobni nasveti).

Hvala
Abit AN7, AMD Barton 2600+ @2300Mhz (11.5*200), 2*256 DDR 400 Infineon,
Samsung 160GB SATA 8MB, Sapphire 9600XT 128MB @549/324, Chieftec+Enermax 365W

Iztirjenec ::

Kaj noben ne pozna te tematike? Čudno...
Abit AN7, AMD Barton 2600+ @2300Mhz (11.5*200), 2*256 DDR 400 Infineon,
Samsung 160GB SATA 8MB, Sapphire 9600XT 128MB @549/324, Chieftec+Enermax 365W

Monster ::

heh .. mogoče stric google :)
Ka zaboga...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Monster ()

mkonci ::

jst mam ionizator -tale- AIR FRESH IONIZATOR.:))

Lahko napišem, da se mi zdi da izboljša zrak v prostoru, priporočljiv je za učenje in če si dolgo pri računalniku. Slaba stran je samo ena in to je zelo velika - pika, to je preglasen ventilator. Zrak res da izboljša, tako da se počutiš dobro, problem je ko te začne bolet glava če poslušaš ta glasni ventilator kakšno uro.

a sem ti kaj pomagal?

Calligula ::

Precej je bilo pisanja tudi o tem, da so nezdravi. Pogooglajte malo. Skratka ni nujno, da je ionizator zdrava zadeva. Predvsem, ker delci padajo na tla kjer pa se potem kopicijo.

nodrim ::

ddd... sej tla pa ja pometeš in počistiš enkrat na teden, a? .. nabere se pa v tem času še za stotinko milimetra ne :)

mkonci ::

Heh, pa ja, men se to zdi zlo fajn, ko zjutri preden grem na siht przgem v rac. sobi ionizator in ko pridem domov je zrak poln energije, vsaj obcutek je tak:))

steev ::

Mogoce je sam obcutek tak, ampak važn da je... 8-)
:|

antonija ::

Fora od teh ionizatorjev je da tisti ioni naj bi "nevtralizirali" prasne delce (ki so itak zmeri nabiti, a ne:\) in pol ta prah neha letat po zraku in zrak je svez in poln pozitivne zivljenske energije (vrjetno zato ker se je negativna zivljenska energija ustrasila ionizatorja in pobegnila). Druga varianta za "ciscenje" zraka so generatorji ozona, ki je pa v vecjih vsebnostih strupen, sam milsim da jih s tistimi generatirji ne dosezes, ce le enkrat na teden zluftas sobo.

Drugace pa za cist zrak najbols pobrisat prah, posesat tla, pa vsake tolk cajta zluftat. Sam pol nimas nic pozitivne energije...>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Avenger ::

Hm. A bi bla kakšna varianta da bi en tak manjši ionizator namontiral v računalniško ohišje, pa bi obenem še hladil računalnik? Mislm, v vsakem primeru maš v škatli ventilatorje, ne? In če je eden tak, ki ima za sabo še tist ionizator, je stvar rešena. In si vedno obkrožen s pozitivno energijo.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

tris ::

antonija ::

Zakaj bi pa ionizator hladil zrak? :\ Kvecjemu ga se segreje, ker nuca strom in sem ziher da ima nekaj izgub v obliki toplote.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

hokuto ::

Ugankarski koticek :P
Najdi razliko med tema dvema, razen cene in imena seveda. Pa se celo slednje vsebuje obakrat isto stevilko.

Matrix
Airglobal
doke!

umexteacher ::

kolkor sem ga imel priliko spoznati je res da hladi zrak, toplote pa ne oddaja skoraj nič ker je notri ventilator, ta se pa ne greje. Se pa pozna, ker res hladi zrak, celo hlajenje pcjev je bilo narejeno nekje z ionizatorjem - zelo uspešno hladi. Me pa zelo zanima koliko je tak zrak bol zdrav in če sploh je zdrav. Čiščenje vode je podobna zadeva, ko jo dobro prečistijo zgubi vse tudi pozitivne hranljive snovi, minerali... Jaz mislim da zna biti tudi ionizator dvorezen meč...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri vlažilec zraka? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7550586 (2998) darkolord
»

protiprašna mrežica za okno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
423577 (2773)          
»