Forum » Programiranje » [JS] Dodaj text tja, kjer je 'kurzor'!
[JS] Dodaj text tja, kjer je 'kurzor'!
shorvat ::
Lep pozdrav,
imam vnosno polje in v to polje bom vpisal navadni (ne html) tekst, ki se bo poslal na določen e-mail naslov. Problem se mi pojavi, ko hočem dodati novo vrstico. V vnosnem polju mi s pritiskom na 'enter' kurzor skoči v naslednjo vrstico, ampak se pol v mailu to ne vidi. Zato bi rad ob pritisku na tipko enter dodal [br] na tisto mesto, kjer je trenutno kurzor! Na konec vnosnega polja vem dodati text, na mesto kjer je kurzor pa ne!
Uporabljam PHP in bom to naredil z funkcijo nl2br(), zato me zgornji primer zanima zgolj iz izobraževalnega namena!
Hvala!
imam vnosno polje in v to polje bom vpisal navadni (ne html) tekst, ki se bo poslal na določen e-mail naslov. Problem se mi pojavi, ko hočem dodati novo vrstico. V vnosnem polju mi s pritiskom na 'enter' kurzor skoči v naslednjo vrstico, ampak se pol v mailu to ne vidi. Zato bi rad ob pritisku na tipko enter dodal [br] na tisto mesto, kjer je trenutno kurzor! Na konec vnosnega polja vem dodati text, na mesto kjer je kurzor pa ne!
Uporabljam PHP in bom to naredil z funkcijo nl2br(), zato me zgornji primer zanima zgolj iz izobraževalnega namena!
Hvala!
snow ::
Vidi tu: http://www.quirksmode.org/js/selected.html z enimi selectionimi moraš delat.. sam je za različne browserje različno.
Poglej si recimo v phpbb kako majo narejeno ko vnašaš poste.
Poglej si recimo v phpbb kako majo narejeno ko vnašaš poste.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nekaj vprašanj ... html/cssOddelek: Izdelava spletišč | 1203 (1122) | 680x0 |
» | Je Safari res najhitrejši brskalnik?Oddelek: Novice / Brskalniki | 7519 (4726) | Kenpachi |
» | [javascript] cue sheetOddelek: Programiranje | 1414 (1272) | mmmato |
» | Spletno oblikovanje - smerniceOddelek: Izdelava spletišč | 1368 (1135) | LjAp |
» | tabele v xmlOddelek: Izdelava spletišč | 1685 (1598) | pivmik |