Forum » Operacijski sistemi » Zamenjava oper.sistema
Zamenjava oper.sistema
markosus ::
Pozdravljeni.
Rad bi Winshit zamenjal z drugim operacijskim sistemom.Sam računalnik uporabljam za pisarniške zadeve,internet,dolvleko,gledanje filmov,poslušanje glasbe.
Računalnik je amd 1,2 ghz s 512 mb rama ,nec 3500,z dvema diskoma 80 in 160 gb.Rad bi tak os ki je podoben Winshitu,in čimmanj kompliciran za njegovo instalacijo in instalacijo kasnejših programov,ja pa da podpira ed2k protokol za emulo oziroma podoben program.Mi lahko kaj svetujete?
Hvala za odgovore in mnenja.
Rad bi Winshit zamenjal z drugim operacijskim sistemom.Sam računalnik uporabljam za pisarniške zadeve,internet,dolvleko,gledanje filmov,poslušanje glasbe.
Računalnik je amd 1,2 ghz s 512 mb rama ,nec 3500,z dvema diskoma 80 in 160 gb.Rad bi tak os ki je podoben Winshitu,in čimmanj kompliciran za njegovo instalacijo in instalacijo kasnejših programov,ja pa da podpira ed2k protokol za emulo oziroma podoben program.Mi lahko kaj svetujete?
Hvala za odgovore in mnenja.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
gfighter ::
Moje priporočilo bi bil PClinuxOS, Ubuntu ali pa Debian, vedeti pa moraš, da ima agent666 popolnoma prav. Vsak od naštetih ima svoje prednosti in slabosti, je pa PClinuxOS nekako najbolj podoben Windowsem, Ubuntu in PClinuxOS sta oba zelo easy-to-use, debian je pa moja najljubša distribucija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()
gfighter ::
Aja, pa na PClinuxOS-ju so ed2k, Openoffice, Firefox ter Thunderbird že po defaultu zraven, je pa zadeva Live linux (zagon s CD-ja) ampak instalacija na hard disk je simpl da bolj ne bi mogla biti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenski PCLinuxOS - tretjičOddelek: Operacijski sistemi | 1574 (1375) | TgT |
» | linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1714 (1398) | overlord_tm |
» | Slovenski PCLinuxOSOddelek: Operacijski sistemi | 1863 (1572) | 'FireSTORM' |
» | PCLinuxOS 2007 - 6 vprašanj (za sedaj) :)Oddelek: Operacijski sistemi | 1612 (1478) | aiko |
» | PCLinuxOS 8Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3051 (3051) | Matev |