» »

kodiranje videa?? iz dvd-rip v dvd enotam čitljiv format...

kodiranje videa?? iz dvd-rip v dvd enotam čitljiv format...

sanny ::

Pozdravljeni

torej mam sledečo željo: rad bi iz dvd-rip filmov naredil tako da lahko dam v dvd player in da mi ga vrti. dvd player mi ne vrti divx-ov...zato bi rad to dosegel. aja pa rad bi še prilepil ponapise spodaj al pa celo naredil kak menu pa da je za izbirat par podnapisov. ali je to možno? če se ne da tko z menujem pa da so podnapisi za izbirat pa vsaj tako da se že avtomatsko vrtijo podnapisi ob filmu.

no drugo uprašanje: kje bi se dalo dobit DVD-je od 9GB...te dual layer? v nobeni trgovini jih še nisem zasledil.

in še če se bo komu dalo odgovorit na prvo uprašanje bi ga lepo prosil če lahko napiše tudi kere programe se pri tem uporablja.

hvala

lp sanny

Mitch ::

Glede same pretvorbe v format DVD (MPEG 2) lahko uporabiš recimo kakšen Nero Recode, ki je del paketa Nero Reloaded. Pa mislim, da bi se to moralo narediti tudi s kakšnim Virtual Dubom. Sicer pa mora obstajati še veliko drugih programov za ta namen. Glede samih podnapisov ti pa ne morem pomagati. Mogoče kdo drug?

LP, Mitch

Swiwer ::

Jaz bi ti svetoval, da raje "prekonvertiras" tvoj DIVX/XVID film v DIVX format. Se pravi "spremenis" ga v isti format samo da pri tem ne uporabis tistih "posebnih" nastavitev (QPEL, GMC), ki so jih uporabili tisti, ki so film prvi pretvorili v XVID/DIVX. Predlagam torej da si downloadas Virtual Dub in z njim pretvoris film v DIVX format pri cemer pazi da bos v nastavitvah DIVX izbral "Home Theater" DIVX certified profile. Podnapisi v tem primeru pa morajo biti v obliki, ki jo tvoj DVD player prepozna (obicajno SUB ali SRT). Dobi se jih pa vsepovsod po Internetu, npr. na www.podnapisi.net

Za kreiranje "compliant" (zdruzljivih) DVDjev z meniji pa je stvar verjetno precej bolj zapletena. Lahko si kaksno stvar preberes na http://www.videohelp.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Integrirani podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
367813 (5546) dzinks63
»

seminarska - pomoč Bs Player ......

Oddelek: Šola
194186 (3640) bobby
»

Pretvoriti XVID v DIVX in imeti podnapise.

Oddelek: Zvok in slika
132767 (2532) Jeronimo
»

Podnapise v divx, alternative?

Oddelek: Zvok in slika
122570 (2421) Reny111
»

SKVCD

Oddelek: Zvok in slika
383139 (2207) Caligula

Več podobnih tem