» »

Program za omejevanje internetne hitrosti

Program za omejevanje internetne hitrosti

Some1Else ::

LP!

A kdo slučajno ve, kje bi lahko dobil program, pa kako se imenuje, za rezdeljevanje hitrosti povezave? Mam router pa 2 kompa, rad bi pa da gre določena hitrost na enga, določena pa na drug komp.

Hvala za odgovor

MI5Ek- ::

Kateri router imaš, namreč obstajajo routerji, ki to funkcijo že podpirajo (QoS). če pa tvoj router tega ne podpira pa mislim, da bo najboljša rešitev na oba računalnika namestit program NetLimiter.

Some1Else ::

router mam netgear, brezžičn... vse kar bi rad je to, da mam na svojmu kompu 2mega linijo, na kompu od tastarih pa 1 mega, da razdelim po prispevkih plačila mesečne naročnine... tastari normalno tega ne smejo zvedet :) oni pa komp k krava pa fuzbal ;)

MI5Ek- ::

Imajo prevelik upload ali download ali zakaj jim hočeš omejit linijo?

Swiwer ::

Ce se na samem routerju ne da dolocit kateri IP (racunalnik) bo imel koliko bandwidth-a potem je edina varianta, da na vsak (ali pa na enega) instaliras program za omejevanje hitrosti prenosov npr. NetLimiter ali NetPeeker. Sam uporabljam NetPeeker in vem da se da za vsak program posebej nastimat kolko bandwidtha bo uporabil, ne vem pa ce se da nastavit kak limit za vse programe skupa v globalu (to probaj sam raziskat). Drugace pa zna biti zanimiv program Bandwidth Controller, ki se ga sicer instalira na PC router (ga pa se nisem sprobal; http://www.bandwidthcontroller.com)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ruter!!!

Oddelek: Omrežja in internet
101552 (1237) Shinobi170
»

Deljenje megabitov

Oddelek: Omrežja in internet
111532 (1095) plavko61
»

cena adsl paketa 2048/384

Oddelek: Omrežja in internet
51381 (1183) sese12
»

Omejitev pretoka v LAN-u

Oddelek: Strojna oprema
71248 (1091) imott3791
»

Mula se na enem pcju muli, na drugem ne?

Oddelek: Omrežja in internet
111094 (963) Bakunin

Več podobnih tem