Forum » Elektrotehnika in elektronika » D/A pretvornik 5.1
D/A pretvornik 5.1
Jony ::
Pozdravljeni.
Pravkar izdelujem šest kanalni ojačevalec (5.1), pa me zanima, če se kje da dobit D/A pretvornik, ki bi mi idigitalni signal na izhodu zvočne kartice pretvoril v analognega (5.1).
Tak pretvornik ima vecina reciverjev, jaz pa bi potreboval načrt, al pa komponento, ki bi jo vgradil v ojačevalec. Če se je kdo že kaj ukvrjel s tem, ga lepo prosim za pomoč.
LP
Pravkar izdelujem šest kanalni ojačevalec (5.1), pa me zanima, če se kje da dobit D/A pretvornik, ki bi mi idigitalni signal na izhodu zvočne kartice pretvoril v analognega (5.1).
Tak pretvornik ima vecina reciverjev, jaz pa bi potreboval načrt, al pa komponento, ki bi jo vgradil v ojačevalec. Če se je kdo že kaj ukvrjel s tem, ga lepo prosim za pomoč.
LP
- premaknil iz Zvok in slika: CaqKa ()
Brane2 ::
Poglej si na kako stran od Analog Devices ali tudi recimo Maxima.
Tam poišči "Audiodac" ali "Sigma-Delta DAC" ali "Audio Codec" ali kaj podobnega.
So pa te stvari rahlo problematične, ker se delajo na serijo in ponavadi integrirajo v isti čip s čem drugim, saj so namenjene proizvajalcem zvočnih kartic.
Tam poišči "Audiodac" ali "Sigma-Delta DAC" ali "Audio Codec" ali kaj podobnega.
So pa te stvari rahlo problematične, ker se delajo na serijo in ponavadi integrirajo v isti čip s čem drugim, saj so namenjene proizvajalcem zvočnih kartic.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako priključiti računalnik na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 3934 (1286) | francimedo |
» | PC -> smart tv -> hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 5822 (4944) | St235 |
» | Zvočna kartica ali slušalke?Oddelek: Kaj kupiti | 1448 (966) | Toxic |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21723 (10835) | BorutK-73 |
» | PC povezava na TVOddelek: Zvok in slika | 5139 (4807) | roadruner |