» »

Varnostni pas za nosečnice

Varnostni pas za nosečnice

Mercier ::

Slišal sem, da obstajajo posebni varnostni pasovi za nosečnice. Lahko kdo to potrdi? (da obstajajo, ne, da sem slišal ;) Kako to deluje, kje se dobi...

Guglal sem "pregnancy safety belt" niz, pa nič ravno ohrabrujočega.

Ginginova ::

Po mojem je čisto dovolj dober navaden pas. S to razliko, da je treba biti še bolj discipliniran pri njegovi pravilni namestitvi. Spodnji del pasu, ki gre horizontalno pod trebuhom mora biti nameščen direktno nad medenične kosti, tako, da če pride do nesreče, pas ne obremeni trebušnih organov, temveč prenese energijo direktno na medenične kosti. Ko je pas tako pravilno nameščen, mora biti tudi ustrezno zategnjen, torej brez "lufta". Luft namreč ubija, saj omogoča premik telesa in dodaten sunek sile, ki je posledica premika telesa z visokim pospeškom.
Skratka, standardni varnostni pasovi so več kot dovolj dobri, le uporabljati jih je treba pravilno.

Ogo

Mercier ::

Mogoče sem malo prehitro postavil temo. Dejansko obstaja. Maternity Seat Belt da nekaj več rezultatov. In res se ne razlikuje mnogo od navadnega. Ampak bi vseeno posebnega, nosečniškega. Navadni ni prav udoben.

Kaj priporočate in kje dobit? Pravi forum za vprašanje, ne? :D

Djuro ::

Ko je bila moja žena noseča, je večino (pametnih) odgovorov dobila na enem izmed forumov na

med.over.net

Mislim da starševski čvek oz nekaj podobnega. Mislm da ti bo kdo ziher podal kakšno izkušnjo.

LP, Djuro

Ginginova ::

Kar je udobno, ni nujno varno. 8-O
Ogromno ljudi si je na pasove nameščalo razne napravice, ki so se ob nesreči izkazale tako, da so človeku povzročile dodatne poškodbe. Npr. uni plastični nastavki, za povečanje lufta na pasu, da ni bil preveč zategnjen. Posledica pa so bile še večje poškodbe ob nesreči.

Ogo

Mercier ::

Ogo:
Kar je udobno, ni nujno varno.

Ti dam čisto prav. Sicer npr. Inventive Mindsi delajo nekaj ravno takšnega, da obdrži pas na pravem mestu. Kakšen pomislek? (klik na sliko odpre podrobnejši opis)

Je pa res, da si še pred kakšno uro nisem tole čudo niti približno predstavljal. Sem mislil, da je nekaj, no, udobnejšega. (takega, da bi mogoče še sam uporabljal ;)

Bom še preveril one na med.over.net.

Mercier ::

BeSafe Pregnant bi pravzaprav bil prava izbira. Maternity Seat Belt Adjuster mi deluje nakako evronekompatibilno. (mogoče celo dvotočkovno)

Stepni Volk ::

Tvoje vprašanje bolj sodi na kak drug forum, npr.: http://med.over.net/, kjer ti bodo odgovorili ali pa nemara so že strokovnjaki s področja medicine.
Google pa najde tole in še Prva Crash-test dummie nosečnica

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

standrdni pasovi znajo bit nevarni, enmu FOAFu je odprl trebušno votlino:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Mercier ::

Hvala vsem!

Če povzamem, vsaj zaenkrat, vsak komentar je še vedno dobrodošel, varnostni pas je nujen, nameščen mora biti pod trebuh in ne sme lezti gor kar naj bi zagotavljala tale priprava Besafe international-ov. Dobi se v Prénatal-u, IIRC, so v Trstu in Trbižu. Pri nas nič. Jebiga, smo že navajeni.

Stepni Volk, svaka čast strokovnjakom, sem seveda pobaral še na med.over.net, se pa tu bere mnogokrat mnenja ljudi, ki se za kaj dejansko zanimajo. (poleg vsega balasta) Oziroma, vedno sem skeptičen do "expertov".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
141217 (795) nurse013
»

Slabost

Oddelek: Loža
112351 (1573) cegu

Odprta tema o duhovih:D

Oddelek: Loža
141830 (740) Gandalfar
»

in številka je ?

Oddelek: Loža
8891 (592) logout
»

Kje povedati težave?

Oddelek: Loža
202291 (1383) whatever

Več podobnih tem