Forum » Pomoč in nasveti » Zamrzovanje računalnika
Zamrzovanje računalnika
scenic ::
Pozdravljeni, imam vprašanje in sicer mi vsake toliko časa na lepem zamrzne računalnik, najpogosteje če recimo s torrentom ali imesh-om kaj dol vlečem, ko recimo hitro odprem dva direktorija polna slik v drugem filmov, sistem zamrzne in ne reagira na noben drug ukaz razen hard reset.
OS je XP Pro Slo z vsemi posodobitvami, matična MSI P4 Diamond Nforce čipset za Intel 775, proc je P4 3,2/2Mb, 2 krat 512 DDR2 rama tega sem že menjal ker sem sumil nanj, hd WD sataII 200 gb, to se je dogajalo ko sem imel še 120 gb disk, grafična MSI 6600 GT, antivirus Trend Micro 2005, ali se komu zdi kje je problem.
Hvala!
Scenic
OS je XP Pro Slo z vsemi posodobitvami, matična MSI P4 Diamond Nforce čipset za Intel 775, proc je P4 3,2/2Mb, 2 krat 512 DDR2 rama tega sem že menjal ker sem sumil nanj, hd WD sataII 200 gb, to se je dogajalo ko sem imel še 120 gb disk, grafična MSI 6600 GT, antivirus Trend Micro 2005, ali se komu zdi kje je problem.
Hvala!
Scenic
Mitch ::
Možno je, da ti antivirus trokira sistem. Če maš vključeno aktivno zaščito, probaj izkjučiti opcijo, da ti preiskuje arhivske in zip datoteke, ker to totalka zamori sistem...
LP, Mitch
LP, Mitch
scenic ::
:( freznu mater mu..., če se ti še kaj posveti, kolikor se spoznam na hardware mi nekako ne potegne da bi bilo to vzrok, ker drugače dela bp samo ti torrenti ali kako brskanje po velikih direktorijih in istočasnih premikih miškinega kazalca, antivirus sm izklopil dal download in surfal in na lepem freez tko v vednost.
A je ker program da bi ga zelo obremenil ali kaj podobnega pa da se vidi.
Hvala še enrat
scenic
A je ker program da bi ga zelo obremenil ali kaj podobnega pa da se vidi.
Hvala še enrat
scenic
Mitch ::
Glede na to, da ti zamrzne samo pri velikih direktorijih bi rekel, da nek program oz. proces bere iz teh datotek. Morda imaš v Explorerju vključen predogled slik na levi strani? Probaj to opcijo izključit. Lahko preizkusiš s še kakšnim datotečnim brskalnikom npr. Total Commanderjem, boš vsaj vedel, če je problem v M$ Explorerju. Pa s Ctrl+Alt+Del zaženi Upravitelja opravil, da boš videl, kateri proces ti odžira procesorski čas...
LP, Mitch
LP, Mitch
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z bittorrentom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7366 (6280) | acidos |
» | Zmrzovanje računalnika zaradi torrentovOddelek: Pomoč in nasveti | 1397 (942) | Neo32 |
» | Internet dela, brskalniki pač neOddelek: Pomoč in nasveti | 1116 (1035) | Mitch |
» | Problemi z grafično (verjetno)Oddelek: Strojna oprema | 1317 (1035) | muzičar |
» | (Ne)normalno segrevanje procesorja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2311 (1835) | BlackHole |