Forum » Pomoč in nasveti » zakaj šteka?
zakaj šteka?
tropinovec ::
torej:
včeraj sem sformatiral disk in nanovo naložil vse zadeve, sedaj pa opažam, da , SAMO kadar uporabljam cd-rom ali pekač , se računalnik kar občutno upočasni,( že pri miški se čuti, da je kar počasnejša)
nisem spreminjal ničesar v biosu, skratka vse je tako, kot je bilo, pa vendar...
sisandra ne pokaže , da bi bilo karkoli narobe, 3d mark 2001 : 1850 markov ( ni ne vem kaj, a ničesar ni navito
msi k7t
msi starforce
duron 800
512 mb rama
teac 40 x
teac 16x10x40
winME...
kakšna ideja?
včeraj sem sformatiral disk in nanovo naložil vse zadeve, sedaj pa opažam, da , SAMO kadar uporabljam cd-rom ali pekač , se računalnik kar občutno upočasni,( že pri miški se čuti, da je kar počasnejša)
nisem spreminjal ničesar v biosu, skratka vse je tako, kot je bilo, pa vendar...
sisandra ne pokaže , da bi bilo karkoli narobe, 3d mark 2001 : 1850 markov ( ni ne vem kaj, a ničesar ni navito
msi k7t
msi starforce
duron 800
512 mb rama
teac 40 x
teac 16x10x40
winME...
kakšna ideja?
- spremenil: tropinovec ()
burekar ::
Za začetek daj disk na en IDe kabel, cdrome oa na drugga. Pa v windowsih si virutal memory naštimi.
kabli so že povezani kot si napisal, sicer pa nisem ničesar spreminjal po formatiranju...
pred tem pa je vse delovalo OK!
kako pa se nastavi virtual memory v win in zakaj je to potrebno?
pred tem pa je vse delovalo OK!
kako pa se nastavi virtual memory v win in zakaj je to potrebno?
zadevo moram dopolniti: namreč računalnik šteka tudi oz. vedno kadar delam dva opravila skupaj , (torej NE samo če delam s cd-jem) če-tudi sta sorazmerno nezahtevna (recimo downoloadam z interneta in že začne miška štekati (tudi sedaj ko to pišem se črke pojavljajo z zamikom, ker nekaj sočasno nekaj vlečem z interneta, sicer pa pišem normalno...)
preden sem formatiral disk pa tega nadležnega pojava ni bilo....
preden sem formatiral disk pa tega nadležnega pojava ni bilo....
luka ::
Poglej kolk rama ti porablja vseskup in kateri programi ti laufajo v ozadju (ctrl+alt+del) - poskrb tak da ti laufajo samo osnovni pa poglej kako deluje stvaru drugače pa je možno da imaš virus, ki ga pa format ne odpravi vedno.
Brane2 ::
tropinovec;
Jaz bi pogledal pod sistem, kako Winsi multitaskajo.
Mislim, da se da odlkikat nekje okencek, da preferirajo front-end procese (okna, miska) malo bolj, kot sicer. Mislim da sem to nekje videl pod system resources, sicer pa se tu Winsi precej razlikujejo (mam W2k PRO)
Jaz bi pogledal pod sistem, kako Winsi multitaskajo.
Mislim, da se da odlkikat nekje okencek, da preferirajo front-end procese (okna, miska) malo bolj, kot sicer. Mislim da sem to nekje videl pod system resources, sicer pa se tu Winsi precej razlikujejo (mam W2k PRO)
miranpozar ::
Si inštaliral VIA 4in1 gonilnike?
Imaš vklopljen DMA za pogone?
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Imaš vklopljen DMA za pogone?
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
DMA imam vklopljen pri obeh cd-jih.
via gonilniki so originalni - ali bi moral probati s kakšno novejšo verzijo - čeprav me čudi , da mi pred formatiranjem diska ni nič štekalo, pa sem imel iste driverje?
via gonilniki so originalni - ali bi moral probati s kakšno novejšo verzijo - čeprav me čudi , da mi pred formatiranjem diska ni nič štekalo, pa sem imel iste driverje?
cyber ::
Mal prever tud temperaturo,če full naraste ko se ti to dogaja.Na tak način boš vedel če v ozadju tečejo programi za katere ne veš da se izvajajo.
danes sem še enkrat formatiral disk in sem , preden sem naložil bilo kakšen program ; razen obveznih driverjev, naredil preizkus, ter se je zadeva zopet ponovila: sedaj npr. delam update igre red alert ( patching z interneta) ter miška zopet opazno počasneje deluje , tudi črke, ki jih pišem sedaj se pojavljajo z zamikom ...
grrrrrrrrr
grrrrrrrrr
cyber ::
Jap mal prever še enkrat nastavitve a ima tvoja plata raid v kolikor ga ima pol prever nastavitve v raid kontrolerju če imaš tam nastavljeno na ultra dma v kolikor imaš na pio mode potem so tile simptomi ki si jih napisal prisotni.
Sem imel ist problem z pio mode v raidu,dokler nisem spremenil na ultra dma.
Če imaš ata 100 pol je ultradma 5. ata 66-udma 4
Sem imel ist problem z pio mode v raidu,dokler nisem spremenil na ultra dma.
Če imaš ata 100 pol je ultradma 5. ata 66-udma 4
problem rešen!
cyber - si imel kar prav , naj preverim temperaturo proca, imel je 91 stopinj...
in to zato ker ventilator ne dela .
hitro po novega - je še v garanciji!
je možno, da je tudi procesor dobil svojo porcijo zaradi prekomerne vročine ?
sicer pa je tudi še v garanciji
cyber - si imel kar prav , naj preverim temperaturo proca, imel je 91 stopinj...
in to zato ker ventilator ne dela .
hitro po novega - je še v garanciji!
je možno, da je tudi procesor dobil svojo porcijo zaradi prekomerne vročine ?
sicer pa je tudi še v garanciji
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2280 (1685) | amigo_no1 |
» | Prenosnik brejka?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1453 (1235) | darkolord |
» | Problem CD-ROMOddelek: Pomoč in nasveti | 1147 (1070) | neki123 |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1412) | q:-p |
» | LG CD-RW problemOddelek: Pomoč in nasveti | 974 (900) | Fury |