» »

Crknjen monitor

Crknjen monitor

kuglvinkl ::

Prjatu ma Hyundai deluxe scan 7687. V Winsih 2k dela normalno, dokler, ne menja ločljivost in frekvenco slike npr. v igrah. Monitor crkne, slika izgine, lučka za vklop utripa (po moje ni signala iz grafične: GeF2 GTS, Elsa). V servisu mu pravijo, da mu vedno crkne nek čip pa nek tranzistor oz. napajanje monitorja

Kakšna ideja?

Oz. ve kdo, kje je kakšen servis, kjerkoli v Sloveniji?
Your focus determines your reallity

Yurko ::

Eh, po moje je najverjetneje napaka ta, da hočejo winsi malo preterat osveževanje oz. uporabit tisto, ki podpira grafa in ne monitor (npr. 800*600 pri 200Hz).

Rešitev takega problema je sila enostavna: inštalira naj si .inf fajl za svoj monitor. Če ga nima mi piši, mislim, da se nekje valja po mojem diskovju. Oz. lahko uporabi PowerStrip in določi frekvenco osveževanja pri različnih ločljivostiv v igrah.

LP, Yurko

Brane2 ::

Pravnik nisem, sem pa tehnik in vem DA MORA IMET VSAK MONITOR ZASCITO pred vsem zivim, med drugim tud pred neustrezno frekvenco ali obliko synchov.
Da bi nek monitor crknu zaradi neustrezne frekvence osvezevanja ali pri menjavi frekvenc verjamem, rahlo se mi sanja tud, kaj bi lahko crknilo, samo NE BI SMELO, sploh pa se ne bi smelo ponavljati, ker to kaze na napake v seriji...
Tezi serviserju, ce to ne zaleze, pa tezi proizvajalcu, ce to ne zaleze, objavi ime, model in proizvajalca na sci.electronics.repair. Zraven napisi tudi natancne pogoje:
"Ce monitor dela nekaj casa pri X khz HSYNC in Y Hz VSYNC, nato pa preklopim v locljivost Z, ki ima W kHz HSYNC etc..."
Ce proizvajalc ne bo trznu na tako argumentirano reklamacijo, se bo ziher najdu kdo, ki ti bo vedu pomagat...
Se kaksen prastari 14" CGA monitor ga ne bi smel tko srat, tole je pa 19", jebemti...

Binji ::

Jst mam 17" monitor pa mi zadnje cajte (enkrat na mesc) kr potemni in se spet vklopi, zraven pa nardi se "pok" in mal se zabliska na ekranu. Kaj pr bogi je tu? Sm dal frekvenco za vsak slucaj na 85Hz (prej 100Hz)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Brane2 ::

Na tamali tiskanini na vrhu katodne cevi so posebni iskrilniki, ki kot v casih Nikole Tesle sluzijo odvajanju odvecnega naboja na kojekakvih visokonapetostnih delih. V bistvu so misljeni kot zascita, ki preprecuje, da bi napetost narasla cez neko mejo. Ker bi bile kakrsnekoli zascite na siliciju za napetosti par kV bistveno predrage, so stvar naredili tako, da so dve zicki osilili in vrhova priblizali na cca. 1mm. Ko napetost naraste cez neko pametno mejo, pac skoci iskra, ki sprazne zadevo. To je normalen pojav, ce ni se kaj drugega vmes.
Se dogaja tud na mojmu Sony-ju, naceloma se ne sekirat, sam ne delat v eksplozijsko nevarnem okolju ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525468 (3739) Pyr0Beast
»

Iz XP na Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
81364 (1074) AtaStrudl
»

LCD 19" čudna neostra slika????

Oddelek: Pomoč in nasveti
221593 (1286) urban
»

Mandrake in 100Hz

Oddelek: Operacijski sistemi
131103 (925) Poldi112
»

Konektor na starem monitorju

Oddelek: Strojna oprema
71442 (1347) Brane2

Več podobnih tem