Forum » Strojna oprema » ne dela USB Disk
ne dela USB Disk
scythe ::
Imam en problem
Danes sem kupil ohišje za zunanji disk GigaPod II 2,5¨ External Drive in trdi disk samsung 2,5¨ HDD 60gb 5400obr. 8Mb. Jaz sem vse sestavil in priklopil na USB in mi nezazna diska. Kaj je narobe? Prodajalec je rekel da moram iti nekam in da dam da poišče disk! Sam nevem kam....drugače ima USB disk priklopljen na prenostnem računalniku...
Danes sem kupil ohišje za zunanji disk GigaPod II 2,5¨ External Drive in trdi disk samsung 2,5¨ HDD 60gb 5400obr. 8Mb. Jaz sem vse sestavil in priklopil na USB in mi nezazna diska. Kaj je narobe? Prodajalec je rekel da moram iti nekam in da dam da poišče disk! Sam nevem kam....drugače ima USB disk priklopljen na prenostnem računalniku...
kozi ::
Idi v moj računalnik(desni klik) - upravljaj - upravljanje diskov ,poglej če maš tu novi disk,če je ga formatiraj.
Matev ::
klikni na moj računalnik
ne dvoklik - ampak samo ouznači
in nato desni klik in izberi upravljaj (manage)
ter poskusi formatirati - (kot je svetovano zgoraj)
ne dvoklik - ampak samo ouznači
in nato desni klik in izberi upravljaj (manage)
ter poskusi formatirati - (kot je svetovano zgoraj)
ja samo usb diska spoh ne zazna tko , da ni nič pod moj računalniku. samo 1 disk pa 1 cd rom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()
Start-Moj računalnik - kliknal na in dal lastnosti- šel pod Hardware- Device manager. Sem narobe kej naredil?
aljazh ::
Poskusi spremeniti nastavitve jumperjev na disku. Poskusi vse 3 variante: Master, Slave ter Cable select. Sam sem imel podobno težavo in je bila rešitev v tem, da disk dela le, če je nastavljen kot "master".
Desni klik na ikono moj računalnik (na namizju)potem klikni upravljaj(levi klik)nato klikni upravljanje diskov,tu poglej če imaš novi disk . Seveda moraš imet disk priklopljen na mašino.
aljazh ::
zdaj ni novenega jumperja gor.....mislim da je v tem problem.....
Nobenega jumperja na disku? Novem? Čudno... Poskusi si kje kakšnega "sposoditi" in preizkusi vse možne nastavitve.
Seveda pa moraš disk tudi formatirati in narediti particije.
Jaz nerabim particije , ker bo disk prenostni. Samo filmi bodo gor......pa programi...zato je preko USB škatle...razumete?
To ni ok. Start-Moj računalnik - kliknal na in dal lastnosti- šel pod Hardware- Device manager. Sem narobe kej naredil?
Naredi to: Desni klik na ikono moj računalnik (na namizju)potem klikni upravljaj(levi klik)nato klikni upravljanje diskov,tu poglej če imaš novi disk . Seveda moraš imet disk priklopljen na mašino.
Naredi to: Desni klik na ikono moj računalnik (na namizju)potem klikni upravljaj(levi klik)nato klikni upravljanje diskov,tu poglej če imaš novi disk . Seveda moraš imet disk priklopljen na mašino.
ja ni novega diska. Zakaj pa moram imeti na mašino priklopljen? Saj je v onem ohišju za trdi disk. Potem pa samo na ono ohišje dam usb kabel in na komp in bi moralo delovati!!! Tako je rečeno.
Ja ohišje moraš imet priklopjeno.Lahko pa probaš tudi direkt disk priklopit pol boš vsaj vedel ali je problem disk ali ohišje.
Daedalus ::
Brez formatiranja ne bo šlo. Kapiš? Zdaj pa se malo pomiri in ogovori na naslednja vprašanja:
Vidiš disk v device managerju?
Si šal pogledat v Disk management service, če se pojavi tam kot neformatiran disk?
Maš v BIOSU vkloplen USB krmilnik za plato?
Si 100%, da ti USB porti delujejo?
Si probal disk priklopit na drugo mašino? Kaj se je zgodilo tam?
Vidiš disk v device managerju?
Si šal pogledat v Disk management service, če se pojavi tam kot neformatiran disk?
Maš v BIOSU vkloplen USB krmilnik za plato?
Si 100%, da ti USB porti delujejo?
Si probal disk priklopit na drugo mašino? Kaj se je zgodilo tam?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
V device managerju ne vidim diska.
Ne povaji se noben disk , edino od prenostnika.
Ja je USB krmilnik vklopljen
Vsi USB porti deljo. Sem probal z Web kamero.
Ne povaji se noben disk , edino od prenostnika.
Ja je USB krmilnik vklopljen
Vsi USB porti deljo. Sem probal z Web kamero.
Daedalus ::
No, pol ti ostane še druga mašina, če pa še tam ne bo delalo, pa nazaj nest. Jebat ga, včasih pač naletiš na pokvarjeno robo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Gapi ::
Jaz nerabim particije , ker bo disk prenostni. Samo filmi bodo gor......pa programi...zato je preko USB škatle...razumete?Mislim da ga tuki lomiš. Na vsakem disku mora bit particija če ne sistem ne vidi podatkov gor oz datotečne tabele in tako ne more brat iz njega.
da povem še problem .Ta disk lahko priklopim samo na prenostnika , ampak na prenostnika ga nemorem dati. Ker je v garanciji in ga nebi razbiral. Ja potem pa povej kako naj ustvarim particijo če nezazna diska?
neoto ::
Zdaj pa lepo od začetka...
Ko priklopiš disk na računalnik, slišiš značilen XP zvok, da je nekaj prikljopljeno na USB?
Se ti pojavi okno, da so se ti začeli nameščati gonilniki? Za katero napravo?
Katere naprave imaš pod moj računalnik>lastnosti>hardware ??
Ko priklopiš disk na računalnik, slišiš značilen XP zvok, da je nekaj prikljopljeno na USB?
Se ti pojavi okno, da so se ti začeli nameščati gonilniki? Za katero napravo?
Katere naprave imaš pod moj računalnik>lastnosti>hardware ??
Dr_M ::
lej ves kako nared.
ugasn racunalnik. prklop to ohisje z diskom in przgi racunalnik.
potem pa pejt v control panel/administrative tools/computer managment/storage/disk management. zdej pa tuki poglej kaj je in kaj ni.
lohk tut probas na razlicnih usb konektorjih, ker ni nujno, da dela na vseh.
ugasn racunalnik. prklop to ohisje z diskom in przgi racunalnik.
potem pa pejt v control panel/administrative tools/computer managment/storage/disk management. zdej pa tuki poglej kaj je in kaj ni.
lohk tut probas na razlicnih usb konektorjih, ker ni nujno, da dela na vseh.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kar naekrat mi ne zazna zunanjega diska. Disk kaže vse znake "življenja"Oddelek: Pomoč in nasveti | 6929 (6438) | solatko |
» | Priklop drugega SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 2903 (2487) | amigo_no1 |
» | Zunanji trdi disk ni prepoznanOddelek: Pomoč in nasveti | 3315 (3126) | yoco |
» | Zunanji Disk Se Ne OdzivaOddelek: Strojna oprema | 7575 (6409) | Lyon |
» | Device manager zazna IDE disk ampak ga ne morem uporabljatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1385 (1314) | Modri dirkač |