Forum » Kaj kupiti » Kako mocan comp za gf6800
Kako mocan comp za gf6800
miskoslo ::
Vsi pisete kaksno grafiko kupit, mene pa zanima info o kontra smeri in sicer kako mora biti "mocan" srcek sistema in ostale komponente, da lahko graficna kartica ranga gf6600gt ali gf6800 zadiha.
Zanima me strogi minimum, normalno in kaj bi bil overkill
Zanima me strogi minimum, normalno in kaj bi bil overkill
Izi ::
Za grafično kartico je pomemben samo procesor. Ostalo pri grafiki ne pomaga kaj dosti.
Velja pa, da hitrejši kot je procesor, hitrejša bo tudi grafika.
Prehitrega procesorja ne moreš kupiti
Za prepočasnega pa je odgovor teško dati.
Pisal bom samo za Athlone.
Če imaš procesor manj kot 2000+ je vsekakor nesmiselno kupovati tako grafično kartico.
Vse kar je več kot 2500+ pa bo zadostovalo.
Najbolj optimalno je, da kupiš procesor, ki je trenutno najbojši nakup po "cena/zmogljivost", kar je AMD 64 3200+ za nekaj manj kot 40k SIT
Manj kot 3000+ se trenutno sploh ne prodaja več, če misliš kopovati novega.
Velja pa, da hitrejši kot je procesor, hitrejša bo tudi grafika.
Prehitrega procesorja ne moreš kupiti
Za prepočasnega pa je odgovor teško dati.
Pisal bom samo za Athlone.
Če imaš procesor manj kot 2000+ je vsekakor nesmiselno kupovati tako grafično kartico.
Vse kar je več kot 2500+ pa bo zadostovalo.
Najbolj optimalno je, da kupiš procesor, ki je trenutno najbojši nakup po "cena/zmogljivost", kar je AMD 64 3200+ za nekaj manj kot 40k SIT
Manj kot 3000+ se trenutno sploh ne prodaja več, če misliš kopovati novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trg grafičnih kartic silovito padel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18122 (13274) | tikitoki |
» | pomoč pri sestavi računalnika...Oddelek: Kaj kupiti | 3112 (2324) | st0jko |
» | AMD najavil Fusion: CPU+GPUOddelek: Novice / Procesorji | 4244 (2958) | strictom |
» | Vista in cena delnicOddelek: Operacijski sistemi | 1905 (1209) | lukaz |
» | AMD ali INTEL to je sedaj vprasanje???Oddelek: Kaj kupiti | 1473 (1225) | gorazd |