Forum » Programiranje » [.NET] Okoljske spremenljivke v Windows
[.NET] Okoljske spremenljivke v Windows
n.EJ.c ::
V Nadzorna Plošča ==> System ==>....==>Okoljske Spremenljivke sem definiral novo spremenljivko "test=brezveze".
Če grem v Command Prompt in izvedem ukaz SET, mi to spremenljivko pokaže, ko pa kličem
Dim environmentVariables As IDictionary = Environment.GetEnvironmentVariables()
Dim de As DictionaryEntry
For Each de In environmentVariables
PisiLog(de.Key & " = " & de.Value , False, SteviloVrstic)
Next de
je pa ni prikazane, dokler ne naredim ponovnega zagona sistema. Prvatako mi ničesar ne vrne (niti NULL oz. NOTHING), če kličem
'Dim spremenljivka As Environment
'tbLog.Text = spremenljivka.GetEnvironmentVariable("test").
Kaj moram storiti, da bom lahko spremenljivko prebral takoj, ko jo kreiram(brez ponovnega zagona)? Bi se moral poigrati z EnvironmentPermissions?
To pa potrebujem zato, ker mi je foter v Clipperju naredil programček za čekiranje struktur enih datotek in ta program bi naj z mojim komuniciral preko OKOLJSKE SPREMENLJIVKE. V programu bom klical fotrov program, ki bo rezultate javljal preko okoljske spremenljivke.
Če grem v Command Prompt in izvedem ukaz SET, mi to spremenljivko pokaže, ko pa kličem
Dim environmentVariables As IDictionary = Environment.GetEnvironmentVariables()
Dim de As DictionaryEntry
For Each de In environmentVariables
PisiLog(de.Key & " = " & de.Value , False, SteviloVrstic)
Next de
je pa ni prikazane, dokler ne naredim ponovnega zagona sistema. Prvatako mi ničesar ne vrne (niti NULL oz. NOTHING), če kličem
'Dim spremenljivka As Environment
'tbLog.Text = spremenljivka.GetEnvironmentVariable("test").
Kaj moram storiti, da bom lahko spremenljivko prebral takoj, ko jo kreiram(brez ponovnega zagona)? Bi se moral poigrati z EnvironmentPermissions?
To pa potrebujem zato, ker mi je foter v Clipperju naredil programček za čekiranje struktur enih datotek in ta program bi naj z mojim komuniciral preko OKOLJSKE SPREMENLJIVKE. V programu bom klical fotrov program, ki bo rezultate javljal preko okoljske spremenljivke.
- spremenil: kopernik ()
kopernik ::
Žal ti na tvoje vprašanje ne znam odgovoriti. Vendar me zanima, če sta razmišljala o uporabi datoteke. Ali pa kar standardnega izhoda, ki ga lahko ujameš v svojem programu ?
Men bi to bolj ustrezalo, sam on ma neke svoje ideje.Ki pa se večinoma pokažejo kot pravilne.
Malo spremenjeno in skrajšano vprašanje: Kako dostopam do pravkar kreirane okoljske spremenljivke? Ker če jo ukaz SET v cmd vidi, mora obstajati način, da jo bom videl tudi jaz v programu.
Seveda obstaja možnost, da je ta ideja zgrešena. Bomo videli. VSeeno me pa zanima zgornje.
Malo spremenjeno in skrajšano vprašanje: Kako dostopam do pravkar kreirane okoljske spremenljivke? Ker če jo ukaz SET v cmd vidi, mora obstajati način, da jo bom videl tudi jaz v programu.
Seveda obstaja možnost, da je ta ideja zgrešena. Bomo videli. VSeeno me pa zanima zgornje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: n.EJ.c ()
Senitel ::
Ne moreš... Poženi najprej konzolo, potem nastavi eno environment spremenljivko in poskusi dostopat do nje iz tiste iste konzole. Procesu se nastavi environment ko se požene.
Sentinel hvala. Tega nisem vedel.
Sicer pa sma se odločila za tekstovno datoteko, ker se je tudi pri njemu zakompliciralo.
Sicer pa sma se odločila za tekstovno datoteko, ker se je tudi pri njemu zakompliciralo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri COddelek: Programiranje | 1583 (1254) | slovenc1234 |
» | Ubuntu 8.10 desktop - težaveOddelek: Operacijski sistemi | 2614 (2060) | Gapi |
» | CATALINA_OPTS environment variableOddelek: Programiranje | 1350 (1212) | xsenon |
» | windows 2000 in clipperOddelek: Operacijski sistemi | 1975 (1799) | primozb2005 |
» | LPT porti in linux...Oddelek: Operacijski sistemi | 2508 (2315) | Trojaner |