Forum » Pomoč in nasveti » svinjski problem z plato k7s5a
svinjski problem z plato k7s5a
data22 ::
prosim če mi lahko kdo pomaga rešiti problem!!!
Imam novo plato K7S5A in Procesor AMD THUNDERBIRD1133/266.
Problem se pojavi kadar naložim sistemsko disketo (nato pa hočem inštal. win.me)napišem SETUP in mi zadevo zresetira skratka računal.mi gre v ponovni zagon tako kot če bi ga resetiral.
PROSIM ZA NASVET!!!!
Imam novo plato K7S5A in Procesor AMD THUNDERBIRD1133/266.
Problem se pojavi kadar naložim sistemsko disketo (nato pa hočem inštal. win.me)napišem SETUP in mi zadevo zresetira skratka računal.mi gre v ponovni zagon tako kot če bi ga resetiral.
PROSIM ZA NASVET!!!!
chucki ::
men je to nardil ko se je proc. pregrevu!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Temparatura procesorja je cca.40 C.
Pa ni navit.
Mislim da so tote plate za enkurac spet neki poceni drek na tržišču!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa ni navit.
Mislim da so tote plate za enkurac spet neki poceni drek na tržišču!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jst imam to plato pa ti povem da je super!!!!!!!!!!! v testih vsepovsod!!!! Res! Sigurn nimaš kej prav priklopljen ali pa nastavljen! Men je tudi to enkrat nardil ko niso bli kabli iz ohišja na plato prav priklopljen!
[t502] ::
Kaj pa napajalnik? mogoce je preslab.
ECS plata je ena izmed naj stabilnejsih tako, da tezko, da bi bilo kaj narobe.
[t502]
ECS plata je ena izmed naj stabilnejsih tako, da tezko, da bi bilo kaj narobe.
[t502]
jst mam 235w napajalnik! Pa dela vse o.k!
ne bo napajalnik. sem kupo novega 300 watnega, tak da to ni problem. Je pa čudno, da to dela samo pri slo. različici win ME, 98, pa tudi verjetno 95. Na angl. različicah pa dela.
Je pa še nekaj: včasih, ko ugasnem rač. preko zaustavitve sistema v winsih ne gre več vklopit, ne da bi napajalnik izklopil iz omrežja (220V).
Je pa še nekaj: včasih, ko ugasnem rač. preko zaustavitve sistema v winsih ne gre več vklopit, ne da bi napajalnik izklopil iz omrežja (220V).
bb ::
Jaz sem tudi nabavil to plato; pa Amd 1400/266, 2x256 DDR, 3D LABS OXYGEN VX1 in mam probleme ko ugasnem racunalnik se ga kaksne pol ure ne da prizgat, mel sem ga na servisu kjer naj bi zamenjali plato in usmernik (ampak ko sem prisel domov in sprobal sem imel spet isti problem pa se racunalnik je zacel spuscat taksne cudne visokofrekvencne zvoke, da ni blo za poslusat) tako da je sedaj spet na servisu in po zadnjih podatkih naj bi bil "mogoce" presvoh usmernik (sedaj imam 300W) in tako da mi bodo sedaj ugradili 350W. Ce bo kaj novga ti sporocim. Vglavnem masina je stara 20 dni od tega je ze vec kot 10 dni na servisu (super)
jaz vam rečem da so te plate čudne no!!!!!!!
Saj meni isto ko ugasnem naredi taki čudni zvok,usmernik je 300w dovolj ker dela tudi na 250W se pač pregreva če je manj.Po mojem je problem plate kako pač naletiš,tam pač rečejo smo menjali pa ku...c, niso nič naredili ,ker jim tudi ni nič jasno.Moram pa povedati da ta plata ne dela z atijevo grafično in z motorolinim modemom ,ni kompatibilno.Po dve dnevih in nočeh dela z kolegom sva ugotovila da te komponente sploh ne laufajo na to plato.Danes sem poklical servis in povem za težave,pa mi povejo isto.
Z motorolinim modemom mi računalnik enostavno ugasne ko da bi ga dol ugasno in to po CCA.9 min. surfanja po internetu.Ma PIZ.........O JAZ ŠE KAJ TAKEGA NISEM VIDEL GLUPA PLATA!!!!!!!!!!!!!!
Ne podpira ATI grafične ne modema motorola, pri vklopu jebe,ma kaj se še bo najdlo.Pa mislim da bo tudi blokiral na določenih programih.Ma sumljiva mi je že bila sama cena. MA TO TI JE ŠID.Mislim pa da še Slov.winme tud ne leti tako kot v ang.winme v teh winih vse prepozna v slo. pa bol tak no.
Saj meni isto ko ugasnem naredi taki čudni zvok,usmernik je 300w dovolj ker dela tudi na 250W se pač pregreva če je manj.Po mojem je problem plate kako pač naletiš,tam pač rečejo smo menjali pa ku...c, niso nič naredili ,ker jim tudi ni nič jasno.Moram pa povedati da ta plata ne dela z atijevo grafično in z motorolinim modemom ,ni kompatibilno.Po dve dnevih in nočeh dela z kolegom sva ugotovila da te komponente sploh ne laufajo na to plato.Danes sem poklical servis in povem za težave,pa mi povejo isto.
Z motorolinim modemom mi računalnik enostavno ugasne ko da bi ga dol ugasno in to po CCA.9 min. surfanja po internetu.Ma PIZ.........O JAZ ŠE KAJ TAKEGA NISEM VIDEL GLUPA PLATA!!!!!!!!!!!!!!
Ne podpira ATI grafične ne modema motorola, pri vklopu jebe,ma kaj se še bo najdlo.Pa mislim da bo tudi blokiral na določenih programih.Ma sumljiva mi je že bila sama cena. MA TO TI JE ŠID.Mislim pa da še Slov.winme tud ne leti tako kot v ang.winme v teh winih vse prepozna v slo. pa bol tak no.
hot-stuff ::
Zdej nevem a ste dobil same pokvarjene plate al mam jaz sreco.
napajalnnik mam 230,,, amd 1000 pa ibm Hd pa mi dela vse brez ene najmanjse nevsecnosti.Naredu particije na Hd pognal setup za WinXP in vse dela zelo zelo stabilno. aja vceraj sem se upgradal bios na najnovejse verzijo in se mi zdi da je disk se hitrejsi tko da nimam pojma kva vas tolk jebe ta plata.
napajalnnik mam 230,,, amd 1000 pa ibm Hd pa mi dela vse brez ene najmanjse nevsecnosti.Naredu particije na Hd pognal setup za WinXP in vse dela zelo zelo stabilno. aja vceraj sem se upgradal bios na najnovejse verzijo in se mi zdi da je disk se hitrejsi tko da nimam pojma kva vas tolk jebe ta plata.
[t502] ::
Sigurno mlacomov skonto dobavitel ali pa je kaj narobe z nastavitvami v BIOSu.
Vse teste, ki sem bral je plata bila izjemno stabilna in hitra. Nic napak in tega.
[t502]
Vse teste, ki sem bral je plata bila izjemno stabilna in hitra. Nic napak in tega.
[t502]
BC3 ::
ATI nima nobenih problemov s to plato. Mam js radeona gor pa čist lepo dela. Pa vse drugo je tut uredu sam če ne bo kšn bios hmal uzun da bom lahko spremenu multiplajer jo bom usejn prodau.
Na servis sem klical pa sem se pogovarjal z serviserjem,pravi da te ATI graf.kartice ne delajo vredu. Če imaš SLO WINME ne moreš zagnati setup,če pa imaš orig.WINME-ang. pa gre zagnati setup.Z kolegom imava iste plate,istočasno kupljeno,pa sva primerjala in rezultat je.Kadar daš ATI-graf.tudi njemu ne dela,enako je z modemom.Ko zapustiš Wind.zaustavitev sistema,zapustiš Winse se računalnik samodejno izklopi ker je ATS-napajalnik,nato hočeš spet zagnat računal.ventilatorji,disk,vse se sliši da zažene,nato slišiš da v disku naredi 2X tik,tik in sistem ne gre naprej.Izklopiš računal.počakaš 2-4minute,vklopiš in nato spet zažene,kot da bi imel zaščito.Ma meni ni več nč jasno.Ma jaz se grem zdravit v HRASTOVEC!!!!!!
miranpozar ::
To, da se vam plate ne vklapljajo, ipd. me zelo spominja na Abitke. Eno sranje, vglavnem! In nima veze z driverji, ker ko je mašina izklopljena niso naloženi... ali pač?
1. Prva rešitev vam je, da inštalirate najnovejši BIOS plate, ki ponavadi popravi kompatibilnostne probleme.
2. Napajalec mora biti primerno kvaliteten in 300W seveda.
3. Težit morate prodajalcu dokler vam garancija velja.
4. Naslednjič kupite ASUS plato!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
1. Prva rešitev vam je, da inštalirate najnovejši BIOS plate, ki ponavadi popravi kompatibilnostne probleme.
2. Napajalec mora biti primerno kvaliteten in 300W seveda.
3. Težit morate prodajalcu dokler vam garancija velja.
4. Naslednjič kupite ASUS plato!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Ma folk jaz bom sedaj menjal GRAFIČNO nato MODEM ITD. da bo zadovoljen računalnik in seveda jaz!
Vse skupaj bom probal poštimat da bo kompatibilno seveda,če pa me misli potem še kaj JE...I pa vzemem ploh pa tole gajbo skup udarim da bo ostal se samo štaub.Ko bo poštiman pa se spet javim,da bom naprej nakladal.Upam pa;
da bo to laufalo,tako kot to plato eni hvalijo.
Vse skupaj bom probal poštimat da bo kompatibilno seveda,če pa me misli potem še kaj JE...I pa vzemem ploh pa tole gajbo skup udarim da bo ostal se samo štaub.Ko bo poštiman pa se spet javim,da bom naprej nakladal.Upam pa;
da bo to laufalo,tako kot to plato eni hvalijo.
Maximus ::
Ponavad če nardi tk tk oziroma dvakrat zapiska pol je verjetn neki narobe z ramom al pa v biosu niso nastaviteve uredu pastimane, pa če maš več komponent nameščenih na PCI slote jih probi med sabo zamenjat.
Evo mene!
stvar se je ful spremenila,menjal sem modem,grafično,in rezultat je zelo dober,sedaj zadeva piči ni kaj rečti, zadovoljen!,problem je še samo v modemu in sicer vsakič ko se povežem z inernetom je drugačna povezava enkrat 45K drugič 22K itd.30K (2K in 3K vleče dol.)
Nevem zakaj?Modem je 3 COM USR 56K PCI VOICE.
Ali zna kdo to zadevo pojasniti,zakaj dela tako.
Z motorolinim modemom v starem računalniku je šlo z 46K,in dol vleko med 4 Kin 5.6 K
No pa tu še vedno šteka kadar zapustim wine,moram počakati cca.2-4 min. da mi spet zažene vse skupaj na novo.
Pa mislim da SLO-WIN. manjkajo določene datoteke,zato ker jih ANG.WIN.imajo.Z atijevo graf.pri instal.WIN. ne zadostuje samo SETUP ker ti vse resetira,ampak moraš napisati SETUPCORE da zažene instala.
stvar se je ful spremenila,menjal sem modem,grafično,in rezultat je zelo dober,sedaj zadeva piči ni kaj rečti, zadovoljen!,problem je še samo v modemu in sicer vsakič ko se povežem z inernetom je drugačna povezava enkrat 45K drugič 22K itd.30K (2K in 3K vleče dol.)
Nevem zakaj?Modem je 3 COM USR 56K PCI VOICE.
Ali zna kdo to zadevo pojasniti,zakaj dela tako.
Z motorolinim modemom v starem računalniku je šlo z 46K,in dol vleko med 4 Kin 5.6 K
No pa tu še vedno šteka kadar zapustim wine,moram počakati cca.2-4 min. da mi spet zažene vse skupaj na novo.
Pa mislim da SLO-WIN. manjkajo določene datoteke,zato ker jih ANG.WIN.imajo.Z atijevo graf.pri instal.WIN. ne zadostuje samo SETUP ker ti vse resetira,ampak moraš napisati SETUPCORE da zažene instala.
dat22: DA NE BOŠ POZABIL INŠTALIRATI GONILNIKE ZA AGP 1.07!!!!!!!!!!
Ma nekaj sem nalagal,pa mi je nonstop nekaj težil pa vsakoposebej nalagal ,pa sem popizdo in sem šel dol.
Kriko ::
Glede plate bom povedal svoje občutke.
Najprej sem jo preklinjal ker sem vse lepo instaliral in je delalo odlično le ko sem resetiral se ni hotlo več zbudit! (WinXP) Probam disablad driver po driver in ugotovim da me zajebava Kyro in njen zadnji Power VR driver. Ker pameten začne brat navodila (knjigo o plati) komaj ko nastopijo problemi, sem komaj takrat vidu da treba instalirat AGP driverje pred driverji grafike. Downloadam nov (za XP) AGP driver in ponovno driverje za KYro in...isti ku...! PA stokrat tako z malo drugačnimi postopki in nič ne ponaga. Ker sem imel winse žw lepo urejene se mi je smilo vse formatirat, ampak ni blo druge.
Ko sem na na novo vse naložil sem PRVO instaliral AGP driver za XP in šele nato driver za Kyro 2 grafično in ssedaj dela odlično!!! Imam tudi modem Motorola za 5000SIT in nobenih problemov, skratka plata dela kot sem prebral v vseh testih, stabilno in kompatibilno!!!!!
No to je moja izkušnja, najprej sem preklinjal plato, na koncu pa sebe ker nisem prelistal tistih par listv v knjigi od plate!!
lp
Najprej sem jo preklinjal ker sem vse lepo instaliral in je delalo odlično le ko sem resetiral se ni hotlo več zbudit! (WinXP) Probam disablad driver po driver in ugotovim da me zajebava Kyro in njen zadnji Power VR driver. Ker pameten začne brat navodila (knjigo o plati) komaj ko nastopijo problemi, sem komaj takrat vidu da treba instalirat AGP driverje pred driverji grafike. Downloadam nov (za XP) AGP driver in ponovno driverje za KYro in...isti ku...! PA stokrat tako z malo drugačnimi postopki in nič ne ponaga. Ker sem imel winse žw lepo urejene se mi je smilo vse formatirat, ampak ni blo druge.
Ko sem na na novo vse naložil sem PRVO instaliral AGP driver za XP in šele nato driver za Kyro 2 grafično in ssedaj dela odlično!!! Imam tudi modem Motorola za 5000SIT in nobenih problemov, skratka plata dela kot sem prebral v vseh testih, stabilno in kompatibilno!!!!!
No to je moja izkušnja, najprej sem preklinjal plato, na koncu pa sebe ker nisem prelistal tistih par listv v knjigi od plate!!
lp
Mobidick ::
Glede Motorolinega modema!
Meni na taisti plati v winME restira računalnik, al pa ga vrže v standby, od koder se pa ne zbudi več. To je, ko sem na netu. V win2000 prekinja le linijo.
Možno pa je, da v winXP ne jebe čisto nič. Probaj z winME, ali win98, ali pa win2000, pa boš videl.
Meni na taisti plati v winME restira računalnik, al pa ga vrže v standby, od koder se pa ne zbudi več. To je, ko sem na netu. V win2000 prekinja le linijo.
Možno pa je, da v winXP ne jebe čisto nič. Probaj z winME, ali win98, ali pa win2000, pa boš videl.
Ja problem imam z modemom 3 com usr 56k pci voice,različno se povezuje in tudi različno dol vleče pri vsaki povezavi na novo je drugače,enkra 4k,2k,3k vleče dol,poveže pa se enkrat 22k,30k.44k itd.
Probal sem instalirat SLO-WINME,pa med samim delom skozi povzročajo razne napake,potem resetiram ponovno naložim,nato pa ne naloži vredu vsega zablokira pa spet reset potem drugič pa je uredu,stalno isto,ma to znoriš.
Probal sem instalirat SLO-WINME,pa med samim delom skozi povzročajo razne napake,potem resetiram ponovno naložim,nato pa ne naloži vredu vsega zablokira pa spet reset potem drugič pa je uredu,stalno isto,ma to znoriš.
BIG AL ::
JAZ MAM K7S5A + AMD1.4GHZ + 256MB DDR + AUDIGY + RADEON 64VIVO + PLEXTOR + PIONEER DVD + 300W PSU PA MI ZADEVA DELA ČIST OK. PROBLEMI SO SAMO Z DRIVERJI ZA XP ( MODEM DIAMOND SUPRA EXSPRES 56k, 3COM HOME CONNECT WEB CAM 3CP5098)
MODEM JE SICER INSTALIRAN KOT GENERIC AMPAK ZADEVA NE DELUJE ZA WEB CAM PA MI NE VZAME WIN2000 ALI PA KATERIH KOLI DRUGIH DRIVERJEV - ČE POZNA KDO REŠITEV MI NAJ TO SPOROČI.
BIG AL
MY_EMAIL@EMAIL.SI
MODEM JE SICER INSTALIRAN KOT GENERIC AMPAK ZADEVA NE DELUJE ZA WEB CAM PA MI NE VZAME WIN2000 ALI PA KATERIH KOLI DRUGIH DRIVERJEV - ČE POZNA KDO REŠITEV MI NAJ TO SPOROČI.
BIG AL
MY_EMAIL@EMAIL.SI
TinkaPinka ::
BIG AL: daj prosim piši normalno z majhnimi črkami... Tako zgleda, kot da se nonstop dereš.
I am easy to please as long as I get my way.
Glede modemov oziroma kot pravite da se vam različno povvezuje je delalo tudi meni, neglede na operacijski in sem se odločil poklicat Telekom ter prijavit "napako". Moral sem napisat obično prošnjo in poslal priporočeno.
V treh dneh so bili pri meni, preizkusili linijo in ugotovili da je v omarci nekaj narobe ter nekaj za,menjali. Zdaj pa se mi neprestano povezuje z 52.000kb/sec. Glede hitrosti download-a pa ne more bit vedno isto, saj je tukaj dosti faktorjev. Če vlečeš z kakega ruskega starega serverja ne more bit isto kot z kakega iz Slovenije.!!! (To je samo en primer, kot pravim tukaj je dosti faktorjev))
Glede Elite pa, mani dela odlično, vsaj kar se kompatibilnosti in stabilnosti tiče!! DDR ram, pa je že druga zgodba, tukaj so šele čudne stvari!!
V treh dneh so bili pri meni, preizkusili linijo in ugotovili da je v omarci nekaj narobe ter nekaj za,menjali. Zdaj pa se mi neprestano povezuje z 52.000kb/sec. Glede hitrosti download-a pa ne more bit vedno isto, saj je tukaj dosti faktorjev. Če vlečeš z kakega ruskega starega serverja ne more bit isto kot z kakega iz Slovenije.!!! (To je samo en primer, kot pravim tukaj je dosti faktorjev))
Glede Elite pa, mani dela odlično, vsaj kar se kompatibilnosti in stabilnosti tiče!! DDR ram, pa je že druga zgodba, tukaj so šele čudne stvari!!
kaj je pa z ramim narobe DDR?
bb ::
Po par tednih servisa so prisli do zakljucka da je presvoh usmernik (300W). Sedaj so mi vgradili 350W in zadeva zaenkrat dela brez problemov
Mobidick ::
Kriko: Se te nisem butec no. Se te vem, da različno vleče iz različnih strežnikov. Štos je v tem, da sem dvakrat vleko enainisto datoteko tukaj iz slo-techa (in nič ni bil kaj bolj obremenjen strežnik, ko sem vleko dol z USR-om, da ne boš mislo) Najprej z motorolo (mi je uspelo DL preden me je vrglo dol linije - 5kb/s) pol pa z 3com USR 56K, pa je vleklo z 2-2.5kb/s. Ne vem če je to kriva linija, ker se mi je do zdaj še vedno povezovalo čist zadovoljivo [z digicomom (je bil na isa vodilu, zato sem ga mogo zamenjat) in motorolo]. Pa dol je vleklo tud. Med 4-5kb/s. Kak pa sem dal not toti modem - evo, vse slabše.
The future is digital!
OJ!
Saj nisem mislu nič slabega, posebekj ne nobenega užalit, sem samo povedak svoje izkušnje in svoj nasvet, ker bi mogoče lahko tudi kdo bil nov pa še ne pozna svet računalništva!!
Glede DDR rama (256MB) in ELite pa je zelo čudno naslednje: Če imam nastavljeno na 100/100 dobim dosti boljši rezultat v Sandri 2001 kot z 100/133. To je prva zelo, zelo čudna stvar!! Drugič je zelo čudno da sem menjal samo plato in ram, prej ABIT KT7A in 256 SDR PC 133 CAS2 rama, sedaj pa ELITE K7S5A in DDR CLK 2.5 PC2100 ram, drugo je ostalo vse isto pa je sedaj rezultat precej slabši (Vsi benchmarki v Sandr 2001), kot prej, in to ne za malo. Recomo Memory benchmark sem imel z Abit in SDR ramom 540/602 (133/133), sedaj pa z ELITE in DDR na 100/100 dosežem 442/548 ter na 404/555 na 100/133. Čisto nič mi ni več jasno in če gledam te rezultate pridem do zaključka da je z prejšnjo plato in ramom delalo tudi do 30% hitreje!!!!!
Saj nisem mislu nič slabega, posebekj ne nobenega užalit, sem samo povedak svoje izkušnje in svoj nasvet, ker bi mogoče lahko tudi kdo bil nov pa še ne pozna svet računalništva!!
Glede DDR rama (256MB) in ELite pa je zelo čudno naslednje: Če imam nastavljeno na 100/100 dobim dosti boljši rezultat v Sandri 2001 kot z 100/133. To je prva zelo, zelo čudna stvar!! Drugič je zelo čudno da sem menjal samo plato in ram, prej ABIT KT7A in 256 SDR PC 133 CAS2 rama, sedaj pa ELITE K7S5A in DDR CLK 2.5 PC2100 ram, drugo je ostalo vse isto pa je sedaj rezultat precej slabši (Vsi benchmarki v Sandr 2001), kot prej, in to ne za malo. Recomo Memory benchmark sem imel z Abit in SDR ramom 540/602 (133/133), sedaj pa z ELITE in DDR na 100/100 dosežem 442/548 ter na 404/555 na 100/133. Čisto nič mi ni več jasno in če gledam te rezultate pridem do zaključka da je z prejšnjo plato in ramom delalo tudi do 30% hitreje!!!!!
Fantje ne kregajte se zaradi malenkosti,saj niste TALIBANI!!!!!
Že tako se po celem svetu nagajajo,zdaj se bomo pa še na internetu.PROSIM VAS NO!!!!
Že tako se po celem svetu nagajajo,zdaj se bomo pa še na internetu.PROSIM VAS NO!!!!
jst pa dosežem okoli 630/569 pa imam ram na 100 v bistvu fsb je 124! rame pa imam ddr 256 od pio! dela super!!!! nekaj maš ti narobe z ramim!
_Mortal_ ::
Chucki dons sm kupil Esc upam da je dobra kot pravš pol grem sm še po proc
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava: Athlon 2400+ in Ms 8137c !?Oddelek: Strojna oprema | 1328 (1172) | PROTOTIP |
» | kako ugasniti ventilatorja?Oddelek: Pomoč in nasveti | 854 (719) | robio |
» | Modem SM 56 problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1033 (901) | leonius |
» | elite K7S5A težava (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4555 (3719) | Uporabnik |
» | Motorola 56k V.90Oddelek: Pomoč in nasveti | 1496 (1187) | Lith |