» »

zopet malce pomoci pri izbiri prenosnikov

zopet malce pomoci pri izbiri prenosnikov

doyle ::

Lep pozdrav vsem an forumu, not ukaj sem frisen in nekako rabim vaso pomoc, zadnje dni sem presedel tu za racunalnikom prebiral teme o prenosnikih ter gledal po spletu kaj kupiti kaj ne. Dosedaj sem imel 5 let starega gericoma ki se mu zivljenje izteka, tako da bo treba nabaviti nekaj novega. Na voljo imam 350-380k. Kar nekaj prenosnikov je na voljo za tak denar, no kot vsi iscem najboljse za tak denar. Kaj rabim pri prenosniku? Vzdrzljivost, performance ter kvaliteto overall. Spodaj je nekaj linkov ki se mi zdijo zanimivi, lepo vas prosim za komentarje in predloge, zadevo imam namen nabaviti cez 7 dni.
torej:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

ali pa Acer TravelMate 4604WLMi za 390k v prodajalni.com

lp d
  • spremenil: doyle ()

LapD ::

Hm odvisno ali te bol zanima kvaliteta ohišja ali potreba po surovi moči. Jst se tud odločam za nov prenosnik zdej mogoče nekaj 10k ceneje kot ti. Glede na tvoje linke se mi zdi da daš več na manjšo porabo in kvaliteto izdelave. Zdej me zanima kaka je dejansko razlika med centrinotom in turionom v porabi in gretju ker nebi rab imel pečice ampak z GF6600 Go se temu verjetno nebi izognu?. Skratka jst se bol oziram na bolšjo grafiko in dober ekran ker mi nevem kako dolgo trajanje baterije ne pomeni preveč zato me ta prenosnik zelo mika :)) še ena opcija je pa tale acer.

doyle ::

hja kolikor so meni razlozili so ti centrinoti bolj varcni. Glede kvalitete, hja jaz kupujem to zadevo za dalj casa ne za 2 leti ;) zato zelim imeti dobro ohisje,pa tudi zadeva bo potovala z menoj kamor bom sel, pa tudi zaslon more biti dober, ker gledam dosti filmov na racunalniku (hudica, sploh vse gledam samo na racunalniku;) ), Kar se baterije tice, iscem kompromis, ne bom pa umrl ce baterija ne bo zdrzala 5 ur, vendar zelim zverco, ki ima mocan procesor, dosti rama, ter seveda prikljucke za tv in te zadeve ker se je izkazalo da mi pridejo zelo prav. Disk bi zele imeti sicer 100GB plus vendar se bom zadovvoljil s tem da bo osnovni disk 60-80GB dodal pa bom se zunanji disk in zadeva resena.

kody ::

tole za 1050€


Turion 64 ML-34 1.80GHz/1024kB • 512MB (2x 256MB) • 80GB • DVD+/-RW • ATI Mobility Radeon X300 max.128MB shared memory • USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11bg/Bluetooth • 15" SXGA+ TFT (1400x1050) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku • 2.70kg • 12 Monate Herstellergarantie


pa turioni ne porabijo vec energije...ker so procesor + memory controler.....tako, da....


poglejte malo v avstriji....veliko boljsi prenosniki, za mali denar...pa vzames taksenga, ki ima garancijo v slo, pa je

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kody ()

doyle ::

hmm kot sem zdaj malo pregledal tele zadevce se mi nekako se najbolj dopade hp nx8220.

JIM22 ::

Za kolko denarja?
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

BakZak ::

Zdravo.

Ne vem če kdo od vas pozna tole stran www.wbc.si.
Jaz sem pri njih kupil že dva prenosnika. Oba NC8000 za super ceno, poleg tega pa ima moj drugi celo 3 leta garancije:D

No hotel sem tole rečt, da imaš enakega NX8220, kot si ga gledal pri enaA, pri njih za 40k SIT bolj poceni.. :D Se splača pogledat. Za slabih 400k pa dobiš takega, da drugi ne bodo uspeli svojih čeljusti s tal pobirat.:D

Lp

doyle ::

bakzak, ej full hvala za tale link! drugace pa mi lahko priporocis kaksnega za 400k pa da bo mrha?;) I still have a few days left:D

billy ::

A niso to predstavitveni modeli?

nurmaln ::

jest mislm da tale nekak ponuja največ za svojo ceno hud proc, dost rama, huda grafika

Dax ::

BazZak:


Kaj pa ohranjenost? Meni je za rabljeno robo to kar precej denarja. Cene imajo zelo mamljive, ampak precej skeptičen sem glede t.i. "predstavitvenih prenosnikov".

mi345 ::

Pozna kdo, kakšno dobro štacuno v Avstriji, pa da ima slednja dobro izbiro notesnikov? Če da, ga lepo prosim da posta linke do le-teh štacun.

LP

JIM22 ::

doyle: imaš ZS(zasebno sporočilo):D. Če bi koga zanima cenej nootebook naj me kontaktira na ZS(sorry za offtopic).
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

IČA ::

@mi345:
Nekje je tema o štacunah v Grazu.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IČA ()

Odhinn ::

LP!

Na tej strani so vsi notebooki v AUT in le teh najcenejša cena! check it out!

http://www.geizhals.at/?cat=nb15w

Pozdrav!
Oath--Bound To Odhinn

doyle ::

hja sem precekiral tiste ''predstavitvene prenosnike'', sej so res dosti cenej, ampak bom raje vzel se junfra :D nekako je odlocitev ze skoraj padla bom najbrz vzel hp nx 8220, malo se cekiram ostale zadeve da vidim ce je se kak last minute sprememba:D

BakZak ::

Alo.

Ja, kaj ti naj rečem. Jaz sem tudi bil zelo skeptičen pred nakupum pri WBC-ju. Kar neki tip tam nekje bogu za hrbtom kar naenkrat prodaja do 20% in še več bolj poceni prenosnike kot so drugje.
Tu nekaj ne štima sem si mislil, v čem je finta? In točno v teh mislih sem ga poklical, kaj dejansko to pomeni, zakaj so toliko bolj poceni? Odgovor je bil, da so predstavitveni modeli, ampak ne v takem smislu, da bi jih kdo uporabljal, v takšnem smislu, da so odprli original zapakirano škatlo, vzeli notebook ven ga postavili na polico ali v vetrino, odprli pokrov in tako je ta notebook sedel na tisti polici za dan ali dva. Po končani "predstavitvi" so ga zapakiral nazaj v škatlo in to je to. Nobenega šarjenja po tipkovnici, nobenega slinjenja po ohišju in nobenega kihanja po ekranu. Čisto original zapakiran notebook enkrat vzet iz šakletle in vrnjen nazaj.
Jaz osebno pri nobenem notebook-u nisem videl nekih znakov rabljenosti. Sem pa opazil, da je bil moj prvi notebook že uporabljen v smislu, da je bil OS Win XP že komplet gor inštaliran. Ampak to mene ni motlo, vseeno je deloval po vseh mojih pričakovanjih.
Drugi pa je bil nekoliko drugačen, ugotovil, sem, da proizvajalci na disk preden ga vstavijo v notebook posnamejo inštalacijsko verzijo OS-a. Kot neka install datoteka, ki se avtomatsko požene ob prvem vklopu. Finta je v tem, da ko prvič vklopiš notebook se dejansko začne inštalacija samega OS in ti v tem primeru določiš samo manjše nastavitve kot so uporabniško ime, itd. No in točno to se mi je zgodilo, ko sem ga prižgal. Prvi trenutek mi ni blo nič jasno, pol pa sem te skapiral za kaj se gre.

No, seveda je odločitev vedno tvoja, ampak jaz ti vseeno svetujem, da tistih 40k koliko boš več dal za isto stvar drugje zapraviš na kakšen bolj pameten način. Kupi si raje en dober ruter če še ga nimaš :D

Ah, še nekaj sem se spomnil, garancija in garancijski servisi - če boš pogledal na njegov seznam servisov, boš opazil, da ima pokrito paktično celo slovenijo. To zna tudi bit pomembno, nikoli ne veš.

Fajn bodite.

Lp, B.

mirkopirko ::

Zanima me če ima kdo izkušnje s tem ACER-jem: Acer TravelMate 4604WLMi
Se ga da v kakšni trgovini videt?
Na tem naslovu ACER je razmeroma ugodna cena.
Tukaj sicer ne pišem vendar ima disk 4200 rpm. To zna biti ozko grlo? Je mogoče disk v prhodnosti menjati ali ne?
Hvala

nurmaln ::

Za disk pomoje ni take panike, cene med 4200rpm in 5400rpm diski niso prav velike, nekateri proizvajalci jih uporabljajo predvsem zaradi manjše porabe energije in manjšega gretja. Disk lahko na prenosniku zamenjaš če imaš križni izvijač in tri minute časa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527401 (5885) Jan987
»

Tron prenosnik- da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
61302 (1196) Zheegec
»

Prenosnik HP ali Acer

Oddelek: Kaj kupiti
142488 (2188) Zheegec
»

Kateri prenosnik???

Oddelek: Kaj kupiti
207036 (6739) Zheegec
»

Kateri prenosnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
101373 (1114) VASkO

Več podobnih tem