» »

Sprememba naslova LPT porta

Sprememba naslova LPT porta

Jackal ::

V računalnik brez LPT porta sem vgradil PCI kartico z LPT portom. Problem je, da mi kartico avtomatsko vrže na naslov C00-C07. Program s katerim krmilim zadevo na LPT portu ima samo 3 možnosti izbire naslovov - 387, 287 in BC3. Zato bi hotel nekako spremenit naslov PCI LPT kartice na tega standardnega 387. Google mi zaenkrat ni bil nič v pomoč, pa sem temo predelal že po dolgem in počez.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi se dalo naredit?
Walking the way is something completely different than imagining the way.

amigo_no1 ::

Device manager -> ports ?

Žal to ne deluje.

Duhec ::

Predvidevam, da imaš XPje.
V device managerju pod Ports izberi lastnosti LPT1 porta. Odpri zavihek "Nastavitev vrat" in izberi "Uporabi prekinitev, ki je dodeljena vratom". Restartaj sistem in preizkusi namenski program.
Mogoče bo pomagalo.
Mogoče še, da v Cmos nastavitvah biosa (PnP/PCI configuration, PCI IRQ Assignment) nastaviš fiksni IRQ npr. 5 za PCI port v katerem je PCI LPT kartica in ga ne pustiš na AUTO.
Je to novejši PC računalnik ? Ker brez LPT porta so bile, mislim, da tam 486 ali prve pentium AT plate ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Duhec ::

Zakaj direktno ne moreš spreminjat IRQja (siva polja) : TUKAJ
Skratka, pogojeno je že s tem, ali so bili XPji inštalirani na plati z ACPI podporo ali brez. Jeba.

Windowsi so XP, računalnik je pa novejšega datuma (Athlon 64).
Zgleda postaja moderno, da proizvajalci matičnih plošč vse bolj izpuščajo LPT port.

Tole v device managerju sem že parkrat pregledal in tudi sprobal različne možnosti, ampak ne pomaga. Za nastavitev IRQ v biosu je pa tudi samo možnost da ga uporablja PCI naprava ali pa auto. Čudno.

Ne vem tudi kaj bi pomagala samo sprememba (oz. nastavitev) IRQja. Mene namreč muči spremembna naslova LPT porta, ki kljub temu karkoli naredim ostane na naslovu (I/O range) AC00-AC07

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Epson LX 300

Oddelek: Strojna oprema
7947 (833) Blisk
»

PCI LPT kartica

Oddelek: Pomoč in nasveti
122030 (1840) ender
»

USB > LPT za uporabo z LCD displeyem HD44780 ??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
102063 (1719) Azrael
»

LPT port kartica

151430 (1253) Kr_Edn
»

Plošča brez LPT..obstaja rešitev???

182603 (2327) kanabis

Več podobnih tem