Forum » Elektrotehnika in elektronika » Implementacija USB vodila za komunikacijo med PC in FPGA
Implementacija USB vodila za komunikacijo med PC in FPGA
Mirč ::
Lep pozdrav
Elektrotehniki in ostali,kako ste kaj na področju fpga vezij in usb vmesnikov.
Mene namreč zanima, kako bi se lotil ene zelo zanimive-raziskovalne naloge(šola).
Implementacija USB vodila za komunikacijo med osebnim računalnikom in
FPGA-vezjem.
shema
V Šoli že imamo prototipno fpga -vezje.Opis lahko pošljem tudi po mailu.
Za zdaj sem razmišljal v tej smeri.
usb vmesnik
Celotno dokumentacijo prototipne plošče-fpga pa lahko pošljem po mailu.
Prosil bi,če mi kdo pomaga, in na kakšen način bi se to lotil.
Vsaka vaša infromacija bi mi bila zelo dobrodošla.
Se vnaprej zahavaljujem.
lp
Elektrotehniki in ostali,kako ste kaj na področju fpga vezij in usb vmesnikov.
Mene namreč zanima, kako bi se lotil ene zelo zanimive-raziskovalne naloge(šola).
Implementacija USB vodila za komunikacijo med osebnim računalnikom in
FPGA-vezjem.
shema
V Šoli že imamo prototipno fpga -vezje.Opis lahko pošljem tudi po mailu.
Za zdaj sem razmišljal v tej smeri.
usb vmesnik
Celotno dokumentacijo prototipne plošče-fpga pa lahko pošljem po mailu.
Prosil bi,če mi kdo pomaga, in na kakšen način bi se to lotil.
Vsaka vaša infromacija bi mi bila zelo dobrodošla.
Se vnaprej zahavaljujem.
lp
slawc ::
Pozabi na ta Igorjev USB vmesnik.
Raje se loti te zadeve: FT245 ali FT2232C FTDI. Implementacija je otrocje lahka, tako na FPGA strani kot na PC strani (software): posljes byte - dobis byte. Da o hitrosti ne govorim.
Pri tisti "kvazi" Igorjevi resitvi je pa kar dosti strikanja... (ce si mislis komplicirat nalogo ti kar ).
Raje se loti te zadeve: FT245 ali FT2232C FTDI. Implementacija je otrocje lahka, tako na FPGA strani kot na PC strani (software): posljes byte - dobis byte. Da o hitrosti ne govorim.
Pri tisti "kvazi" Igorjevi resitvi je pa kar dosti strikanja... (ce si mislis komplicirat nalogo ti kar ).
LP,
Slawc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slawc ()
CCfly ::
USB vmesnik implementiraš s prej omenjenim FTDI čipom, ki ti na PC-ju ustvari serijski port, prek katerega komuniciraš z napravo.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
slawc ::
ce ga lahko prispajkas... je pa FTDI tudi v paralelni obliki - ni potrebno UARTa naredit v FPGAju. Aja, silabs je tezje dobit in driverji za FTDI so tudi malce boljsi.
LP,
Slawc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slawc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Svet elektronike - USB IR SprejemnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1994 (1752) | TheHijacker |
» | tri state pojav?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1403 (1238) | svizec75 |
» | a/d pretvornik -> usbOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2180 (1754) | BluPhenix |
» | Daljinec za pcOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1821 (1458) | SloMusty |
» | Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2657 (2101) | _EN_ |