Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
gregor_m ::
Klical na T2, nimam giga porta. Opreme mi verjetno ne bodo menjali (bi jo samo v primeru da bi imel 100+mbps), kar pomeni da sem obsojen na do 100mbps hitrost.
Če naročiš hitrejši internet ti bodo zamenjali switch z 1Gb porti.
Sicer ne razumem v čem točno je problem. Če si naročil internet do 100Mb, boš pač obsojen na internet z hitrostjo do 100Mb. Oziroma do cca 92Mb, ker ima t2 čuden način oglaševanja internetne hitrosti, tudi če dobiš optični switch z 1Gb porti ti internet ne bo deloval nič hitreje.
broken/link ::
modem oz optični switch ni ozko grlo. Kot ti je že bilo omenjeno, hitrost je do 100Mbit. tudi če ti dajo switch s 10Gb portom boš dosegal isto hitrost, kot jo sedaj.
matobeli ::
A vama ni jasno da switch z 100mbit v praksi nikakor ne dosega 100mbit? Tudi če mi T2 odpre pipo do polnih 100mbit jih ne morem koristit ker me switch bremza. Sploh pa ne vem zakaj bi imel T2 omejeno na "85mbps", pač imajo odprto do 100, kolikor se plača, če majo preveč prometa pa hitrost pade.
Na 10/10 je bila hitrost ponavadi res 10/10, Ne vem zakaj bi bilo na 100/10, 200/xxx... kaj drugače.
Na 10/10 je bila hitrost ponavadi res 10/10, Ne vem zakaj bi bilo na 100/10, 200/xxx... kaj drugače.
Rias Gremory ::
Zdi se mi da so dovoljena neka odstopanja.
Če so mesečna odstopanja prevelika se pa AFAIK lahko pritožiš oz. nekaj v tem smislu. Probaj malo poguglat.
Pa na neuradni T-2 forum lahko malo pojamraš.
Če so mesečna odstopanja prevelika se pa AFAIK lahko pritožiš oz. nekaj v tem smislu. Probaj malo poguglat.
Pa na neuradni T-2 forum lahko malo pojamraš.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Kot sem že napisal, t2 malo po svoje oglašuje internetne hitrosti. Če naročiš 100mb linijo boš dobil max 92Mb tudi če imaš 1Gb optični switch. Če naročiš 10Mb boš dejansko dobil 9,2Mb itd.
To pa zato, ker t2 v hitrost prenosa računa tudi header paketa ne pa samo payload paketa. Header se potrebuje samo za usmerjanje paketa po omrežju in ti nimaš od njega nobene koristi, tega pa je očitno nekje 8% celotnega paketa.
Torej, da bi bilo uporabnikom zadoščeno bi moral t2 naročnikom odpreti linijo na okoli 108Mb (če je naročen 100Mb net), kar pa dvomim, da bodo to naredili.
To pa zato, ker t2 v hitrost prenosa računa tudi header paketa ne pa samo payload paketa. Header se potrebuje samo za usmerjanje paketa po omrežju in ti nimaš od njega nobene koristi, tega pa je očitno nekje 8% celotnega paketa.
Torej, da bi bilo uporabnikom zadoščeno bi moral t2 naročnikom odpreti linijo na okoli 108Mb (če je naročen 100Mb net), kar pa dvomim, da bodo to naredili.
matobeli ::
Je ruter vmes, sicer gigabitni, ampak bom priklopil PC direktno na modem in bomo videli kaj bo pokazal.
Bom pa itak malo spremljal kakšen teden nihanje, da ni slučajno samo naključje krivo.
Ker 85 se mi zdi kar mejčken premalo, 90-92 je bolj razumljivo.
Bom pa itak malo spremljal kakšen teden nihanje, da ni slučajno samo naključje krivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
MrStein ::
Kot sem že napisal, t2 malo po svoje oglašuje internetne hitrosti. Če naročiš 100mb linijo boš dobil max 92Mb
Če je to res, zavajajo in so zreli za prijavo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
hojnikb ::
Je ruter vmes, sicer gigabitni, ampak bom priklopil PC direktno na modem in bomo videli kaj bo pokazal.
to da je gigabitn router, še ne pomeni da bo preko WAN-a spusto gigabit.
#brezpodpisa
Dami ::
Glede hitrosti DO 100mbit je bilo že dost povedanga na neuradnem t2 forumu. Če imaš naročen paket nad 100mbit, ne boš dobil gbit switcha, ampak modem innbox, ki je piece of shit. Pravi gbit switch dajo samo poslovnim uporabnikom. Lahk se pa znajdeš in si nabaviš svoj switch/router s sfp portom.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
...:TOMI:... ::
Lahko dobis njihovega levelone gsw-0890, ce ga kdo vrne nazaj. Sicer jih nimajo.
Vsak L2 managed switch s SFP portom je ok, lahko pa izberes recimo router z SFP, npr. Mikrotik ali kaj podobnega. Cca. 130€ stane primeren model.
Vsak L2 managed switch s SFP portom je ok, lahko pa izberes recimo router z SFP, npr. Mikrotik ali kaj podobnega. Cca. 130€ stane primeren model.
Tomi
joze67 ::
Tole bi moral biti sticky post. Še nikoli se nisem toliko nasmejal kot tule.
Ker je čas dopustov - boš Adrii ali Easy Jetu razlagal, da je tvoj 25kg težak kovček v skladu s pogoji, ker je vsebine samo za 23 kg?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ...:TOMI:... ()
Da. Ko sem še imel 100/100 in videl da to lahko storijo, sem zatežil in so mi. Speedtest na 100/100 prek mojega switcha (milan ne sfolga prek 95mbit). Je pa res da pri 100/100 ni pisalo DO, tak kot pri T paketih. Tak mam zaj in kot je razvidno kr dost fali do 500, vendar se ne sekiram
PARTyZAN ::
Še moja izkušnja pri prehodu iz Telemachove kabelske na T-2 optiko:
Pogodba (skupaj s pooblastilom za odjavo ostalih storitev pri konkurenci) poslana konec avgusta. V začetku septembra me kličejo, kdaj lahko pridejo priklopit, predlagajo 6. septembra, na koncu se zmenimo da pridejo 9. septembra.
Monterja sta zgodba zase. Povzetek: luknjo iz ene sobe v drugo sta vrtala 3x, v prvih dveh poskusih sta vrtala tako mimo, da sta končala v izolaciji. Samega ometa (na srečo) nista poškodovala. V tretje gre rado, jima je pa uspelo prevrtati starega koaksialca od Telemacha.
Pri preboju iz hodnika v stanovanje je na notranji strani nastala razpoka (ne obsojam, vem da se zgodi), popravila sta jo tako, da sta jo zasilikonirala. Na koncu mi pravita, da se jima mudi in da naj si v dnevni sobi sam nalepim kanale na zid (2x UTP za TV in telefon), pustila sta par metrov kanalov in oddrvela naprej.
Internet in televizija sta delala takoj, telefon pa še nekaj časa ne. Ko sem klical na T-2 support kakšen teden po priklopu mi sporočijo da so poslali prošnjo za prenos številke, ampak da se očitno ni zgodilo še nič, da bojo pa vseeno poslali prošnjo še enkrat. No, telefon je začel delat ravno 19. septembra.
Zdaj, ko sem pa položnice dobil se je pa začel žur. Telemach mi je zaračunal polno položnico za september + 5€ za prenos telefonske številke (...), kličem na support. Pravijo, da so prejeli odpoved 19. septembra. Skupaj z enomesečnim odpovednim rokom to pomeni, da bom plačal še eno položnico do 20. tega meseca.
Kličem na T-2 support, pa referent pravi, da oni sploh ne morejo urediti odklopa pri operaterju Telemach. Zanimivo, ker mi je Telemach 20. septembra poslal obvestilo, da moram ob odklopu vrnit njihovo opremo na najbližjo poslovalnico (kar sem tudi storil, par dni za prejetim pismom). Jaz Telemachu sploh sporočil nisem, da imam namen zamenjat ponudnika, tako da se tu nekdo očitno moti. Baje je referent napisal pritožbo (kakšno sploh vem ne, ker naj bi jo spisal na podlagi telefonskega pogovora), tako da se saga sedaj nadaljuje.
Kaj me moti (če spustim "majstra" ki sta uredila priklop v stanovanju) je:
- Po parih klicih in izmenjanih mailih na T-2, ko me je zanimal prehod mi je celo bilo omenjeno, da ima TM eno mesečni odpovedni rok, nihče ti pa ne pove, da bodo oni prišli svojo storitev priklopit čim prej, ne glede na to koliko časa imaš storitve naročene še pri konkurenci. Jaz sem imel občutek, da po poslani pogodbi oni vsaj približno čakajo, da konkurenca svojo storitev odklopi, da ne plačuješ dvojnih položnic. Vem, moja napaka. Skrajno nesramno ta podatek skrivajo pred novimi naročniki.
- Pooblastilo za odklop storitev pri Telemachu sem poslal še pred koncem avgusta, očitno potem zadeve niso speljali naprej še skoraj en mesec. Rezultat je, da vsaj zaenkrat stroške tega šalabajzerstva nosim jaz.
TL;DR:
Prehod iz TM kabelske na T-2 optiko:
- Pogodbo skupaj s pooblastilom za odjavo ostalih storitev pri TM poslal konec avgusta
- Priklopit so želeli 6. septembra, zmenimo se za 9. septembra
- Monterja sta derp
- TM pošlje položnico za cel september, in bo poslal položnico še za večino oktobra, T-2 pošlje položnico za september.
- T-2 support pravi, da oni sploh ne morejo odjavit storitev pri TM, kljub temu, da je TM očitno zaznal na vodi, da se odjavljam od njihovih storitev, in so zahtevali svojo opremo nazaj (conax modul+kartica, en STB, modem)
- T-2 support na podlagi mojega klica pripravi pritožbo, za katero sploh ne vem kako zgleda.
- ???
Pogodba (skupaj s pooblastilom za odjavo ostalih storitev pri konkurenci) poslana konec avgusta. V začetku septembra me kličejo, kdaj lahko pridejo priklopit, predlagajo 6. septembra, na koncu se zmenimo da pridejo 9. septembra.
Monterja sta zgodba zase. Povzetek: luknjo iz ene sobe v drugo sta vrtala 3x, v prvih dveh poskusih sta vrtala tako mimo, da sta končala v izolaciji. Samega ometa (na srečo) nista poškodovala. V tretje gre rado, jima je pa uspelo prevrtati starega koaksialca od Telemacha.
Pri preboju iz hodnika v stanovanje je na notranji strani nastala razpoka (ne obsojam, vem da se zgodi), popravila sta jo tako, da sta jo zasilikonirala. Na koncu mi pravita, da se jima mudi in da naj si v dnevni sobi sam nalepim kanale na zid (2x UTP za TV in telefon), pustila sta par metrov kanalov in oddrvela naprej.
Internet in televizija sta delala takoj, telefon pa še nekaj časa ne. Ko sem klical na T-2 support kakšen teden po priklopu mi sporočijo da so poslali prošnjo za prenos številke, ampak da se očitno ni zgodilo še nič, da bojo pa vseeno poslali prošnjo še enkrat. No, telefon je začel delat ravno 19. septembra.
Zdaj, ko sem pa položnice dobil se je pa začel žur. Telemach mi je zaračunal polno položnico za september + 5€ za prenos telefonske številke (...), kličem na support. Pravijo, da so prejeli odpoved 19. septembra. Skupaj z enomesečnim odpovednim rokom to pomeni, da bom plačal še eno položnico do 20. tega meseca.
Kličem na T-2 support, pa referent pravi, da oni sploh ne morejo urediti odklopa pri operaterju Telemach. Zanimivo, ker mi je Telemach 20. septembra poslal obvestilo, da moram ob odklopu vrnit njihovo opremo na najbližjo poslovalnico (kar sem tudi storil, par dni za prejetim pismom). Jaz Telemachu sploh sporočil nisem, da imam namen zamenjat ponudnika, tako da se tu nekdo očitno moti. Baje je referent napisal pritožbo (kakšno sploh vem ne, ker naj bi jo spisal na podlagi telefonskega pogovora), tako da se saga sedaj nadaljuje.
Kaj me moti (če spustim "majstra" ki sta uredila priklop v stanovanju) je:
- Po parih klicih in izmenjanih mailih na T-2, ko me je zanimal prehod mi je celo bilo omenjeno, da ima TM eno mesečni odpovedni rok, nihče ti pa ne pove, da bodo oni prišli svojo storitev priklopit čim prej, ne glede na to koliko časa imaš storitve naročene še pri konkurenci. Jaz sem imel občutek, da po poslani pogodbi oni vsaj približno čakajo, da konkurenca svojo storitev odklopi, da ne plačuješ dvojnih položnic. Vem, moja napaka. Skrajno nesramno ta podatek skrivajo pred novimi naročniki.
- Pooblastilo za odklop storitev pri Telemachu sem poslal še pred koncem avgusta, očitno potem zadeve niso speljali naprej še skoraj en mesec. Rezultat je, da vsaj zaenkrat stroške tega šalabajzerstva nosim jaz.
TL;DR:
Prehod iz TM kabelske na T-2 optiko:
- Pogodbo skupaj s pooblastilom za odjavo ostalih storitev pri TM poslal konec avgusta
- Priklopit so želeli 6. septembra, zmenimo se za 9. septembra
- Monterja sta derp
- TM pošlje položnico za cel september, in bo poslal položnico še za večino oktobra, T-2 pošlje položnico za september.
- T-2 support pravi, da oni sploh ne morejo odjavit storitev pri TM, kljub temu, da je TM očitno zaznal na vodi, da se odjavljam od njihovih storitev, in so zahtevali svojo opremo nazaj (conax modul+kartica, en STB, modem)
- T-2 support na podlagi mojega klica pripravi pritožbo, za katero sploh ne vem kako zgleda.
- ???
No, to, da te priklopijo prej, namesto pozneje, bi jaz štel v plus.
Pomisli, da bi bilo obratno, in bi te TM odklopil, T2 pa priklopil šele čez 5 dni in bi bil tačas brez vsega.
- TM pošlje položnico za cel september, in bo poslal položnico še za večino oktobra,
Zakaj, če so že sredi septembra, prekinili storitve in si celo vrnil opremo?
Smisel bi imelo (pa še to tak-tak), če se plačuje za nazaj.
Bi trebalo preveriti (kdaj si plačal prvi mesec, kako štejejo (naprej/nazaj) in podobno).
Je pa to dobra finta, ker na koncu se nobena stranka ne spomni, ali je začel plačevati za naprej ali za nazaj in mu na koncu "poturijo" še en celi mesečni račun za plačat.
Pomisli, da bi bilo obratno, in bi te TM odklopil, T2 pa priklopil šele čez 5 dni in bi bil tačas brez vsega.
- TM pošlje položnico za cel september, in bo poslal položnico še za večino oktobra,
Zakaj, če so že sredi septembra, prekinili storitve in si celo vrnil opremo?
Smisel bi imelo (pa še to tak-tak), če se plačuje za nazaj.
Bi trebalo preveriti (kdaj si plačal prvi mesec, kako štejejo (naprej/nazaj) in podobno).
Je pa to dobra finta, ker na koncu se nobena stranka ne spomni, ali je začel plačevati za naprej ali za nazaj in mu na koncu "poturijo" še en celi mesečni račun za plačat.
Motiti se je človeško.
Vanadium ::
...:TOMI:... je izjavil:
Lahko dobis njihovega levelone gsw-0890, ce ga kdo vrne nazaj. Sicer jih nimajo.
Kako je pa pol z iptv in iptel ce imas ta mikrotik?
PARTyZAN ::
MrStein: Plus, če mi T-2 plača razliko ko se ti storitve prekrivajo. Raje bi bil 5 dni brez interneta, kot da imam zdaj za 180€ položnic za TV/internet/telefon.
TM pa nudi storitev do 20. oktobra zaradi enomesečnega odpovednega roka. Očitno je T-2 poslal vlogo za prekinitev razmerja šele 19. septembra. Torej več kot en teden za tem, ko sem jaz že imel priklopljeno storitev in ~20 dni za tem, ko so moje pooblastilo za odpoved prejeli.
TM pa nudi storitev do 20. oktobra zaradi enomesečnega odpovednega roka. Očitno je T-2 poslal vlogo za prekinitev razmerja šele 19. septembra. Torej več kot en teden za tem, ko sem jaz že imel priklopljeno storitev in ~20 dni za tem, ko so moje pooblastilo za odpoved prejeli.
čuhalev ::
Na računu jasno piše, za kateri termin se plačuje.
Ker ti je Telemach pisal, naj vrneš opremo, se mi zdi razumljivo, da nedelujočih storitev ni mogoče zaračunati.
Ker ti je Telemach pisal, naj vrneš opremo, se mi zdi razumljivo, da nedelujočih storitev ni mogoče zaračunati.
miko22 ::
Na računu jasno piše, za kateri termin se plačuje.
Se strinjam, če si vrnil opremo kako lahko nekaj plačuješ za storitev, katero so oni sami zahtevali da je ne uporabljaš, ker vrneš opremo.
Meni smrdi ta Telemach, ker hoče izcuzat kar se da. Vedno več ljudi slišim, da se pritožuejo nad telemachom.
Liniss ::
Batt67: Mislim, da še vedno lahko reklamiraš račun, kjer ti zaračunavajo storitve, ki jih več ne koristiš. Saj to je logično, da ti bodo odbili.
Miko22: Jaz tudi občasno slišim kakšne zgodbice, ampak vedno je treba tukaj razumno pogledati na stvar. Meni še btw niso nikoli naredili problema. Sem pa slišal tudi, da so velik svojih napak odpravili.
Miko22: Jaz tudi občasno slišim kakšne zgodbice, ampak vedno je treba tukaj razumno pogledati na stvar. Meni še btw niso nikoli naredili problema. Sem pa slišal tudi, da so velik svojih napak odpravili.
MrNighthawk ::
Ima kdo kakšne izkušnje z njihovo mobilno telefonijo? Pokritost signala etc? Pakete imajo kar ugodne.
Jaz sem šel prejšnji mesec iz telekoma na brezčasni mini paket. Pokritost je slaba seveda, zato pa sem lepo na telekomovem roamingu in dela bp. Morš pa vzet pol v zakup, da nimaš zastojn klicev znotraj t2 omrežja.
marS ::
znotraj t-2 omrežja imaš zastonj, nimaš pa zastonj če si na roamingu....pa tudi pazi pri prenosu podatkov - koliko je v paketu v t2 omrežju in koliko na roamingu....
pa težave so v tujini...vsaj meni...stalno morm preklapljat med roaming 1 in roaming 2....
pa težave so v tujini...vsaj meni...stalno morm preklapljat med roaming 1 in roaming 2....
...no more heroes...
https://ilbis.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marS ()
Pri paketih brezčasni so pogovori znotraj t2 vedno brezplačni tudi če si v roamingu (govorimo o roamingu v Sloveniji). Tudi za prenos podatkov se obračunava enako neglede ali si v domačem omrežju ali v roamingu.
Različno obračunavanje je bilo v starih paketih, ki mislim da se jih ne da več naročit.
Različno obračunavanje je bilo v starih paketih, ki mislim da se jih ne da več naročit.
stalno morm preklapljat med roaming 1 in roaming 2....
Kaj sta sploh ta roaming 1 in 2?
Pri paketih brezčasni so pogovori znotraj t2 vedno brezplačni tudi če si v roamingu (govorimo o roamingu v Sloveniji). Tudi za prenos podatkov se obračunava enako neglede ali si v domačem omrežju ali v roamingu.
Torej če kličem iz t2 mobitela na t2 mobitel in sta oba na telekomovem roamingu ali pa iz t2 fixnega na t2 mobitel (in obratno), grejo enote al je zastojn?
Matej_K ::
Tudi jaz šel predkratkim na T2, in imam brezplačne klice neglede nato v katerem omrežju sem. (T2 oz. Mobitel (roaming))
Vsaj tako so mi trdili.
Vsaj tako so mi trdili.
... .. .
Ibex ::
Torej če kličem iz t2 mobitela na t2 mobitel in sta oba na telekomovem roamingu ali pa iz t2 fixnega na t2 mobitel (in obratno), grejo enote al je zastojn?
Roaming 1 se uporablja tam, ki ima t-2 direktno sklenjeno pogodbo za gostovanje. Roaming 2 ima T-2 sklenjeno pogodbo z podjetjem, ki zagotavlja gostovanje pa celem svetu. Nekaj časa vem, da jim je to zagotavljala Telefonica.
Pri vseh naštetih kombinacijah se enote ne odštevajo in so klici brezplačni. Enote se odštevajo samo če je oseba ki jo kličeš naročnik drugega operaterja.
Roaming 1 se uporablja tam, ki ima t-2 direktno sklenjeno pogodbo za gostovanje. Roaming 2 ima T-2 sklenjeno pogodbo z podjetjem, ki zagotavlja gostovanje pa celem svetu. Nekaj časa vem, da jim je to zagotavljala Telefonica.
V praksi to pomeni, da imaš z eno nastavitvijo ene cene, z drugo pa drugačne. Enkrat je bolj ugodna ena, drugič druga. Precej tečno, ker treba ročno izbrati. Če ne drugo, bi lahko neki app naredili, ki bi vedno izbral bolj ugodno možnost.
(plus tega je možno, da ena opcija sploh ne deluje v kateri državi, po Ibexovem opisu bi to bil "Roaming 1")
Motiti se je človeško.
dominuspro ::
Pri vseh naštetih kombinacijah se enote ne odštevajo in so klici brezplačni. Enote se odštevajo samo če je oseba ki jo kličeš naročnik drugega operaterja.
Jst imam brezčasni M.
copy/paste iz T2:
Mobilni paket Brezčasni M vključuje neomejene klice v vsa slovenska mobilna in stacionarna omrežja, neomejeno število SMS in MMS sporočil ter 2 GB prenosa podatkov.
V Sloveniji imaš neomejeno vse razen prenosa podatkov. Če ne lovi T2 omrežja, avtomatsko preklopi na Telekom(Mobitel) omrežje. Preklop je včasih moteč, ker lahko traja in si nekaj cajta vmes nedosegljiv.
Edina huda težava, kar se mene tiče, je prenos podatkov, ki ga(oglaševana zakupljena 2GB) lahko koristiš edino v T2 omrežju. V mestih ni problem, pri kakih terenskih delih oz. na poti pa ja.
dominuspro je izjavil:
V Sloveniji imaš neomejeno vse razen prenosa podatkov. Če ne lovi T2 omrežja, avtomatsko preklopi na Telekom(Mobitel) omrežje. Preklop je včasih moteč, ker lahko traja in si nekaj cajta vmes nedosegljiv.
Edina huda težava, kar se mene tiče, je prenos podatkov, ki ga(oglaševana zakupljena 2GB) lahko koristiš edino v T2 omrežju. V mestih ni problem, pri kakih terenskih delih oz. na poti pa ja.
To je neumnost, zakupljene podatkovne enote lahko koristiš tudi v gostovanju (dokler si v Sloveniji). Punca ima brezčasni M že kakšno leto in ker v naših krajih ni T2 omrežja je neprestano v gostovanju. Na mesec porabi slab GB podatkov in ni imela še nobenega doplačila razen osnove naročnine.
dominuspro ::
dominuspro je izjavil:
To je neumnost, zakupljene podatkovne enote lahko koristiš tudi v gostovanju (dokler si v Sloveniji). Punca ima brezčasni M že kakšno leto in ker v naših krajih ni T2 omrežja je neprestano v gostovanju. Na mesec porabi slab GB podatkov in ni imela še nobenega doplačila razen osnove naročnine.
Res je. Se posipam s pepelom. Sem ravno klical na pomoč uporabnikom in ugotovil, da že nekaj mesecev živim v zmoti. To pa zato, ker imam po defaultu roaming prenos podatkov izklopljen(živim blizu meje...). Sedaj pa sem vklopil blokado prenosa podatkov za tujino pri T2 in izklopil blokado roaminga v telefonu. Svet bo zame spet lepši :)
A na telefonu se tega ne da nastavit? S kakim app-om?
Motiti se je človeško.
There's an app for that!
Roaming Control Trial
Sicer ni zastonj, ampak... (če kdo najde kaj cenejšega, se priporočam)
Roaming Control Trial
Sicer ni zastonj, ampak... (če kdo najde kaj cenejšega, se priporočam)
Motiti se je človeško.
Matej_K ::
En mesec uporabnik T2-ja. Imam vklopljen roaming, tkok da mi preklaplja iz Mobitela na T2 omrežje.
Imam pa težvo z MMS-i. Namreč ko sem v Mobitelovem omrežju, MMS-ev nemorem pošiljati/sprejemati.
Kakšna rešitev za to? Ima kdo podobne težave?
Imam pa težvo z MMS-i. Namreč ko sem v Mobitelovem omrežju, MMS-ev nemorem pošiljati/sprejemati.
Kakšna rešitev za to? Ima kdo podobne težave?
... .. .
Obstaja SMS številka, za t2 mms avtomatske nastavitve, tako k pri telekomu?
Mislim da ne. Nisem pa vprašal.
...no more heroes...
Baje skrito nekje na spletnih straneh:
Nastavitve DATA
(sms sporočilo)
ŠTEVILKA
172
KLJUČNA BESEDA
data
OPIS
Nastavitve MMS
(sms sporočilo)
ŠTEVILKA
172
KLJUČNA BESEDA
mms
OPIS
Nastavitve VSE
ŠTEVILKA
172
KLJUČNA BESEDA
set
Motiti se je človeško.
Še komu nagaja data povezava?
Imam paket T2 mobil+net, torej "zastonj" klici in data na T-2 in Telekom omrežju.
Večkrat se mi je zadnje dni (recimo zadnji mesec) dogaja, da ko ni WiFi signala, se noče povezati preko mobilnega omrežja. Ne na T-2 ne Telekom. Včasih pomaga izklop povezave (Data) ali kar vsega (Airplane mode) in nazaj.
Ali pa restart telefona.
Če ne prej, potem po restartu vedno začne delovati.
Imam paket T2 mobil+net, torej "zastonj" klici in data na T-2 in Telekom omrežju.
Večkrat se mi je zadnje dni (recimo zadnji mesec) dogaja, da ko ni WiFi signala, se noče povezati preko mobilnega omrežja. Ne na T-2 ne Telekom. Včasih pomaga izklop povezave (Data) ali kar vsega (Airplane mode) in nazaj.
Ali pa restart telefona.
Motiti se je človeško.
meni dela bp odkar sem šel na brezčasni paket 2Gb
prej me je pa zezalo, to pa
prej me je pa zezalo, to pa
...no more heroes...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marS ()
konspirator ::
Pri t4 start (xdsl) paketu ni možno povečati hitrosti ?
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Modri dirkač ::
Še komu nagaja data povezava?
Ali pa restart telefona.
To se dogaja, včasih se roamingu popolnoma zmeša in mi kot operaterja napiše T-2-T-2-3G in potem brez restarta ni nič.
Sem pa mislil, da je to problem telefona samega ampak očitno je to T-2 "feature".
Najslabše je, ko grem na Hrvaško in potem spet naza v SLO.
Podatke v tujini imam preko servisnih strani popolnoma izklopljene, roaming na telefonu pa vklopjen zaradi Telekoma.
To ob vrnitvi v SLO in po parih preklapljanjih popolnoma odpove in pomaga samo reset telefona. Sicer ne vedno, ampak večkrat ja kot ne.
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()