Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
luka456 ::
Na sportklubu 1,3 imam dobro sliko na sportklub 2,4,5,6 je pa slika veliko slabša. Na amisu sem imel iste kable vse enako in je na vseh 6 sportklubih slika bila dobra. Sem klical t-2 pa so sporočil oddelku za multimedije glede problema, ampak niso nič popravili slika je še vedno na omenjenih sportklubih slaba. Ima kdo te probleme? Ni mi jasno zakaj je tako.
MrStein ::
Jaz sem tudi že pisal (verjetno na drugem forumu), da je slika na enih kanalih katastrofalna.
I guess nobody cares... (ker potem sploh noben tega ni komentiral, niti uporabniki)
I guess nobody cares... (ker potem sploh noben tega ni komentiral, niti uporabniki)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
zunno ::
Pri nas na Mlaki v predmestju Kranja se celo nekaj premika. Ob glavni cesti T2 polaga optični kabel. Priklopi noter v ulice najbrž sledijo kasneje ob izgradnji komunalnega omrežja.
Veron ::
7-8mb SD kanal in 18mb HD... auč, bom kar na Telekomu ostal, ker na moji liniji 30/5 (Telekom VDSL) niti 2x HD tv ne bi šlo.
Sicer ima mogoče kdo izkušnje, da je prehajal iz Telekom VDSL na T2 VDSL? Dosega T2 VDSL slabše/enake/boljše hitrosti max sinhronizacije?
Trenutno Telekom VDSL in dosegam 30/4.4 na 1250m zračne razdalje
Sicer ima mogoče kdo izkušnje, da je prehajal iz Telekom VDSL na T2 VDSL? Dosega T2 VDSL slabše/enake/boljše hitrosti max sinhronizacije?
Trenutno Telekom VDSL in dosegam 30/4.4 na 1250m zračne razdalje
meho7 ::
Mogoce kdo ve kaksen video bitrate ima SK HD pri T-2 ? Nemci npr imajo pri SkySportHD 10.6Mbps - https://www.sendspace.com/file/tc20ka
roCkY ::
Trenutno THJ MC pravi SK1HD 9.6, SK2HD 13.4 SK3HD 9.8.
Kolker se spomnim so bile pred časom neke debate glede točnosti te meritve. V starem MC je bilo nekaj narobe. Se ne spomnim več za kaj je šlo. Iskat na T-2 forumu pa... Nisem čisto 100%, če je bila zadeva porihtana. Misim pa da je bila.
Kolker se spomnim so bile pred časom neke debate glede točnosti te meritve. V starem MC je bilo nekaj narobe. Se ne spomnim več za kaj je šlo. Iskat na T-2 forumu pa... Nisem čisto 100%, če je bila zadeva porihtana. Misim pa da je bila.
Ciklamen ::
Dans so nas klicali iz T-2 da nam predstavijo neko ponudbo, ki je kar ugodna (glede na to da sedaj plačujemo okoli 50€ za 4mbps/786 kbps, TV in telefon pri AMISu), pa me zanima kakšne so vaše izkušnje z T-2? Berem da imate eni malo probleme, spet drugi da je vredu. Predvsem nebi rad šel iz dobrega na slabše.
Sedaj dela vse kot mora, redko so izpadi, TV normalno dela (tu pa tam malo šteka ampak povečini je dobro), od centrale smo oddaljeni okrog 2,5km (zračne linije).
Sedaj dela vse kot mora, redko so izpadi, TV normalno dela (tu pa tam malo šteka ampak povečini je dobro), od centrale smo oddaljeni okrog 2,5km (zračne linije).
- End of the Post ->
broken/link ::
če ti dela in si zadovoljen - ostani tam kjer si. 2.5km spet ni tako majhna razdalja, tako da kaj veliko več kot imaš sedaj ne moreš imet.
Ne gre se mi toliko za internet, ker vem da več kot to tak ne bom imel, vsaj dokler optike ne potegnejo :) Gre se mi predvsem kakšne so TV vsebine, kako stabilen je internet ter ostalo. Je za 20€ ceneje kot to kaj zdaj plačujemo, kar se mi zdi super ugodno :) 20€ pač ne pobereš na cesti vsak mesec :)
- End of the Post ->
...:TOMI:... ::
Sedaj si najbrž na LLU Amis, potem boš pa na BRO T-2, ker nimajo adsl, pac pa samo vdsl na BRO.
Torej, boš preko telekomove opreme na T-2. Povprašaj svojega operaterja, če ima kakšno ugodnost zate, predstavi jim ponudbo konkurence.
Torej, boš preko telekomove opreme na T-2. Povprašaj svojega operaterja, če ima kakšno ugodnost zate, predstavi jim ponudbo konkurence.
Tomi
AC_DC ::
Ciklamen
Kateri paket imaš (piše na https://moj.amis.net ) ?
trojka flex je 30.90 eur oz 19.90 prvo leto
http://www.amis.net/web3/zasebni-uporab...
4mbps/786 kbps je omejitev paketa ali linije ?
Kateri paket imaš (piše na https://moj.amis.net ) ?
trojka flex je 30.90 eur oz 19.90 prvo leto
4mbps/786 kbps je omejitev paketa ali linije ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
gregor_m ::
...:TOMI:... je izjavil:
Sedaj si najbrž na LLU Amis, potem boš pa na BRO T-2, ker nimajo adsl, pac pa samo vdsl na BRO.
T2 uporablja na BRO tudi ADSL, če je izbira bolj optimalna (dolge linije).
Sicer pa ja, najbolj da predstaviš kaj ti nudijo drugi operaterji in za kakšno ceno, nato pa vprašaj če ti lahko T2 ponudi boljši/ugodnejši paket.
Linije AC DC, ne gre več ker ko je blo več nastavljeno je ven metalo pa smo non stop klicarili Amis kaj se dogaja :) So nam naštimali pa na 4/768 pa dela brez problemov. :) So nam že marsikaj v preteklosti obljubljali, pa iz tega ni bilo nič, saj niso oni krivi ampak pač infrastruktura je slaba :)
Sam sem tudi na Simobilu, zato imamo lahko naročnino 20€ za vedno, če se ne motim?
Sam sem tudi na Simobilu, zato imamo lahko naročnino 20€ za vedno, če se ne motim?
- End of the Post ->
...:TOMI:... ::
Gregor m, ja, saj to sem mislil, pa sem napisal cudno.
Skrstka, t2 ti da dostop preko adsl, vendar to je bro, ker svojega adsl-a nimajo, uporabljajo telekomovega. T2 ima samo vdsl svoj in optiko.
Za te dolge razdalje je bolje oststi na trenutni konfiguraciji, ce ti dela.
Skrstka, t2 ti da dostop preko adsl, vendar to je bro, ker svojega adsl-a nimajo, uporabljajo telekomovega. T2 ima samo vdsl svoj in optiko.
Za te dolge razdalje je bolje oststi na trenutni konfiguraciji, ce ti dela.
Tomi
Do katere razdalje "vleče" vdsl2 ?
Ciklamen
Nisi se izjasnil, kateri paket imaš.
https://www.simobil.si/ugodnosti/eksklu...
Tako pravijo.
klik na "za vedno", odpre se popup
Amis Flex
Izberi svoj paket Flex in plačuj samo 19,90EUR mesečne naročnine z vključenim popustom 12 mesecev, če si pa še naročnik Si.mobila pa prejmeš popust kar za vedno!
Akcija >>Amis Flex - Praznična ponudba!<< velja v fiksnih omrežjih Amisa za nove ter obstoječe nevezane zasebne naročnike ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev. Akcijske cene paketov Flex z vključenim popustom veljajo za obdobje 12 polnih mesecev, za aktivne naročnike naročniških paketov za mobilne storitve operaterja Si.mobil d.d. (ne velja za predplačniške pakete, Simpl na račun ter Bob) pa za celotno obdobje veljavnega naročniškega razmerja pri Si.mobil d.d.. Popust se obračunava na način, da se od redne cene paketov po vsakokratnem veljavnem ceniku operaterja odšteje naslednji popust: pri paketu "Trojka Flex" popust v višini 11,00 EUR, pri paketu >>Dvojka TV Flex<< popust v višini 10,00 EUR, pri paketu >>Dvojka Tel Flex<< popust v višini 5,10 EUR pri paketu >>Enka Flex<< popust v višini 3,10 EUR, pri paketu "Trojka Optika Flex" popust v višini 11,00 EUR, pri paketu >>Dvojka TV Optika Flex<< popust v višini 10,00 EUR, pri paketu >>Enka Optika Flex<< pa popust v višini 5,10 EUR Akcija ne velja za storitve iz mobilne in dodatne ponudbe Amisa ter za govorni promet na telefoniji.
Akcijska ponudba traja od 1.4.2016 do 30.5.2016.
Ciklamen
Nisi se izjasnil, kateri paket imaš.
Sam sem tudi na Simobilu, zato imamo lahko naročnino 20EUR za vedno, če se ne motim?
https://www.simobil.si/ugodnosti/eksklu...
Tako pravijo.
klik na "za vedno", odpre se popup
Amis Flex
Izberi svoj paket Flex in plačuj samo 19,90EUR mesečne naročnine z vključenim popustom 12 mesecev, če si pa še naročnik Si.mobila pa prejmeš popust kar za vedno!
Akcija >>Amis Flex - Praznična ponudba!<< velja v fiksnih omrežjih Amisa za nove ter obstoječe nevezane zasebne naročnike ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev. Akcijske cene paketov Flex z vključenim popustom veljajo za obdobje 12 polnih mesecev, za aktivne naročnike naročniških paketov za mobilne storitve operaterja Si.mobil d.d. (ne velja za predplačniške pakete, Simpl na račun ter Bob) pa za celotno obdobje veljavnega naročniškega razmerja pri Si.mobil d.d.. Popust se obračunava na način, da se od redne cene paketov po vsakokratnem veljavnem ceniku operaterja odšteje naslednji popust: pri paketu "Trojka Flex" popust v višini 11,00 EUR, pri paketu >>Dvojka TV Flex<< popust v višini 10,00 EUR, pri paketu >>Dvojka Tel Flex<< popust v višini 5,10 EUR pri paketu >>Enka Flex<< popust v višini 3,10 EUR, pri paketu "Trojka Optika Flex" popust v višini 11,00 EUR, pri paketu >>Dvojka TV Optika Flex<< popust v višini 10,00 EUR, pri paketu >>Enka Optika Flex<< pa popust v višini 5,10 EUR Akcija ne velja za storitve iz mobilne in dodatne ponudbe Amisa ter za govorni promet na telefoniji.
Akcijska ponudba traja od 1.4.2016 do 30.5.2016.
Zgodovina sprememb…
Aja pardon, neki trojček pri Amisu je, že star paket :) TV + Internet + Telefon
- End of the Post ->
Stari paketi znajo biti dražji/slabši kot novi, zato sprašujem - na moj.amis.net ali pogodbi piše.
Zgodovina sprememb…
zero_max ::
Eno vprašanje...se splača vzeti kakršenkoli nov paket na T-2 z ozirom, da je podjetje v finančnih težavah (nekje sem bral)? Pri njih imamo samo internet.
Je zaradi negotove situacije bolj pametno iti h kakemu drugemu ponudniku?
SeMiNeSanja ::
Eno vprašanje...se splača vzeti kakršenkoli nov paket na T-2 z ozirom, da je podjetje v finančnih težavah (nekje sem bral)? Pri njih imamo samo internet.
Ti dela internet? Očitno ti (sicer najbrž nebi mogel tega pisat?).
Ti cena ustreza? Očitno ti (sicer bi že bil pri drugem ponudniku?).
Trenutno sta to edina dva razloga za menjavo k drugemu ponudniku.
Finančne/stečajne 'zdraharije' pa so zgodba, ki se lahko vleče še naslednjih X let, kar pa nima (vsaj za zdaj) nobenega bistvenega vpliva na same storitve podjetja.
MrStein ::
Sem pravkar vzel internet 20/10 Mbps za 29,99 EUR/mesec
Dela brez problemov.
(zraven sem dobil še SIM z neomejeno klici in SMS-i ter 2GB prenosa podatkov, paket T2 NET + MOBIL, dveletna vezava)
PS: Če kdo pozna bolj ugodno ponudbo, sem odprt za predloge. Kot vedno.
Dela brez problemov.
(zraven sem dobil še SIM z neomejeno klici in SMS-i ter 2GB prenosa podatkov, paket T2 NET + MOBIL, dveletna vezava)
PS: Če kdo pozna bolj ugodno ponudbo, sem odprt za predloge. Kot vedno.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
luka456 ::
Jaz ti ne priporočam t-2 imam težave z sliko in štekanjem tv. Prej sem bil na amisu in tudi sam sem šel na t-2 zaradi ugodnejše cene. Na amisu nisem imel nobenih težav.
S koliko se poveže modem ? Adsl ali vdsl ? Razdalja do centrale ?
Zgodovina sprememb…
marS ::
ne resolva mi niti slo-techa....najboljš da restartam svoj ruter..pa pol vse ostalo...
svašta...sem pa lahk pišem....
svašta...sem pa lahk pišem....
...no more heroes...
https://ilbis.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marS ()
marS ::
to mi ni jasno....sem v slo-tech sem lahko pisal, stran delovala normalno, vse ostalo nedostopno...no sem ga restartal in pol vse deluje normalno naprej...mislim kaka je to fora/napaka/whatever domene slo-tech nisem mogel niti pingat lahko pa sem pisal na forum....???
...no more heroes...
jukoz ::
A še komu T-2 zaračunava statičen IP?
Postavka na računu je "Mesečni strošek vzdrževanja IP naslovnega prostora"; 1eur/kos
Postavka na računu je "Mesečni strošek vzdrževanja IP naslovnega prostora"; 1eur/kos
NoName ::
Prvi statični IP je brezplačen, vsak naslednji se plača...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
SeMiNeSanja ::
Na eni lokaciji, kjer imam 'navadni' statični IP, tega niso zaračunali.
Druga lokacija /28 naslovni prostor, pa so zaračunali 9€+ddv.
Je pa bila to pričakovana sprememba, da bodo začeli nekaj na tem področju zaračunavati, saj se je o tem govorilo že nekaj časa.
Druga lokacija /28 naslovni prostor, pa so zaračunali 9€+ddv.
Je pa bila to pričakovana sprememba, da bodo začeli nekaj na tem področju zaračunavati, saj se je o tem govorilo že nekaj časa.
_dice7 ::
Jaz imam po letu T2 optike točno '0' problemov.
Edino tisti modem me moti, ker nimaš nobene dokumentacije in preden pogruntaš kater priključek je nastavljen na kaj...
Edino tisti modem me moti, ker nimaš nobene dokumentacije in preden pogruntaš kater priključek je nastavljen na kaj...
Invictus ::
Ja, na žalost so na T-2 še vedno malo "v jami", ker ne znajo skonfigurirati porta glede na MAC naslov naprave...
Predvsem zato, ker jim najbrž ne štima inventory...
Sicer so pa drugi isti.
Predvsem zato, ker jim najbrž ne štima inventory...
Sicer so pa drugi isti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Da sistem ne vpraša po imenu naprave, ki dostopa do IPTV je povsem OK. Upam, da ne bomo nikoli odvisni od uradnih škatlc.
Gregor P ::
... in spet
RTVS: Ustavni sodniki začasno zaustavili stečaj T-2
RTVS: Ustavni sodniki začasno zaustavili stečaj T-2
Ustavno sodišče je ugodilo predlogu največjih lastnikov družbe T-2 in zadržalo izvajanje stečajnega postopka nad družbo T-2.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Tilen ::
Največ dodatnih davščin iz davčnih oaz za T-2 in Merkur
Največ dodatnega davka je bilo odmerjeno T-2, in sicer za skoraj 7,5 milijona evrov davščin
Očitno bodo sedaj lahko lažje vse to pokrili.
Največ dodatnega davka je bilo odmerjeno T-2, in sicer za skoraj 7,5 milijona evrov davščin
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Največ dodatnih davščin iz davčnih oaz za T-2 in Merkur
Tole še sodi zraven:
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/garno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roCkY ()
gligoran ::
Zivjo,
Imam hitro vprasanje. T2jev Innbox V50-U - je to (poleg modema) tudi router al sam switch? Ima mogoce kak WebUI za upravljat z njim? Rad bi namrec si ustimal port forwarde in lokalne staticne IP-je, vendar nikakor ne najdem kako. Na telemachu prej sem to brez problema naredil.
LP
Imam hitro vprasanje. T2jev Innbox V50-U - je to (poleg modema) tudi router al sam switch? Ima mogoce kak WebUI za upravljat z njim? Rad bi namrec si ustimal port forwarde in lokalne staticne IP-je, vendar nikakor ne najdem kako. Na telemachu prej sem to brez problema naredil.
LP
gregor_m ::
Zivjo,
LP
Modem innbox v50 je tudi ruter. Neposredno dostopa do njega nimaš, port forward lahko nastaviš na servisnih straneh ali pokličeš na tehnično podporo. Lokalne statične IP ne moreš nastavljat (se mi zdi), ker do tega nimaš dostopa. Če želiš več nadzora nad ruterjem kupi lastnega. Mogoče, če boš prosil na tehnični podpori ti bodo zamenjali innbox za optični switch millan (ki je dejansko samo switch), zdraven pa dobiš še en ruter do katerega imaš polni dostop.
gligoran ::
Zivjo,
LP
Modem innbox v50 je tudi ruter. Neposredno dostopa do njega nimaš, port forward lahko nastaviš na servisnih straneh ali pokličeš na tehnično podporo. Lokalne statične IP ne moreš nastavljat (se mi zdi), ker do tega nimaš dostopa. Če želiš več nadzora nad ruterjem kupi lastnega. Mogoče, če boš prosil na tehnični podpori ti bodo zamenjali innbox za optični switch millan (ki je dejansko samo switch), zdraven pa dobiš še en ruter do katerega imaš polni dostop.
Thanks za info. Sem ugotovil, da lahko nastavljam stvari preko horizonta, vendar pa ali nekaj delam narobe, ali pa zadeva zelo slabo dela. Namrec noben odprt port mi se ne deluje preko eksternega IPja. V local networku pa deluje normalno.
Rias Gremory ::
Je še komu vrglo dol za ~20 min v Ljubljani?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Egidij88 ::
Sem vzel T2 net, tv in mobitel. Na roamingu pri Mobitel omrežju dela net zelo počasi. Imam pa Nexus 4 in nimam 4G/LTE... samo 3G in 2G. Preferred network type sem dal na 3G, pa je občutek, kot da bi le 2G delal...
matobeli ::
Zdravo,
Imam T2 modem, črne barve, kovinska oglata škatla. Ali kdo ve oznako modela? Oziroma ali podpira giga linijo?
Imam T2 modem, črne barve, kovinska oglata škatla. Ali kdo ve oznako modela? Oziroma ali podpira giga linijo?
modelno1 ::
Milan? Na fiber-ju podpira giga, etherneti so pa 100 mbit.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Milan je ja. Ampak en model Milana naj bi imel tudi en giga ethernet port, pa ne vem ali je bil posebej ta port (8+1) al i je bil pač eden izmed osmih. Oziroma kater model so sploh vgrajevali T2jevci, mogoče celo tistega brez giga.
Sumim namreč da je ravno 100mbit postalo ozko grlo, testspeed pokaže samo nekih 85mbps
Sumim namreč da je ravno 100mbit postalo ozko grlo, testspeed pokaže samo nekih 85mbps
Klical na T2, nimam giga porta. Opreme mi verjetno ne bodo menjali (bi jo samo v primeru da bi imel 100+mbps), kar pomeni da sem obsojen na do 100mbps hitrost.