» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
176 / 241
»»

hojnikb ::

6151 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

pa gre sploh 30Mbit po bakru ?

Pri meni zagotovo gre, saj sem od centrale oddaljen 300m

ah to pa ja :)

tak btw, kaj pa sploh uporablja amis poleg adsl2+ na bakru ?
Ker afaik gre adsl2+ samo do ~24Mbit, torej morejo met za 30Mbit vdsl ali kej podobnega.
#brezpodpisa

6151 ::

Mislim da tudi VDSL2 uporabljajo od leta 2013 naprej, sem vprašal na support da vidim kaj odgovorijo.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

MrStein ::

hojnikb je izjavil:

sam so še vedno dražji od amisa. vsaj na bakru.

Koliko pa stane 20Mbps pri Amis? Nazadnje ko sem gledal so imeli dražje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

hojnikb je izjavil:

sam so še vedno dražji od amisa. vsaj na bakru.

Koliko pa stane 20Mbps pri Amis? Nazadnje ko sem gledal so imeli dražje.

Na bakru pride +9€, torej 39€ za trojček in 38€ za dvoječk.
Torej dražje od t-2, če gledamo osnovne pakete.
#brezpodpisa

Tilen ::

15 mbit/s je v trojčku za 14,95 eur na mesec (6 mesecev), potem pa 29,9 EUR.

http://www.amis.net/web3/zasebni-uporab...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Za pol leta, pol pa 30€. Še vedno dobra cena napram konkurenci.
#brezpodpisa

Sam tak, primerljiv paket nacionalnega operaterja stane 16€ !!! več :))
#brezpodpisa

Tilen je izjavil:

15 mbit/s je v trojčku za 14,95 eur na mesec (6 mesecev), potem pa 29,9 EUR.

Z 20 pa ne grem na 15, kvečjemu na več. ;)
Motiti se je človeško.

Pa ti baker sploh prenese več ?

Sicer pa hočeš, majo 30/5 za +20EUR, kar nanese že kr ~50EUR. Torej ne več tak ugodno.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

- Ja.

- torej niso ugodni. pa še off topic...
Motiti se je človeško.

Res smo offtopic. Pa vseeno. Tudi paket z več kot 20Mbit na bakru te bo na t-2 pršu dost več.Ubistvo sploh nemorš vzet kot nagradnjo paketa, ampak posebi.
#brezpodpisa

Gladi ::

T-2 gre v stečaj

s6c-gEL ::

Kdaj se obeta stečaj Stožic (luknja velika 150 milijonov), če za gre za 90 milijonov v stečaj t2 ?

Kaj pomeni stečaj za t2 uporabnike ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Vanich ::

s6c-gEL je izjavil:

Kdaj se obeta stečaj Stožic (luknja velika 150 milijonov), če za gre za 90 milijonov v stečaj t2 ?

Kaj pomeni stečaj za t2 uporabnike?

Ja, kaj to pomeni za nas T2jevce? Sicer sem sam v rahli prednosti, ker imam 2 optična FTTH do mojega stanovanja (T2 pa še Telekomov - da se malo poduvam), ampak me vseeno malo skrbi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

OmegaBlue ::

Da se bo mešalo meglo nekaj časa, potem bo pa nekdo (upaš da tuj) odkupil infrastrukturo. Best case scenario.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Mitch ::

Verjetno bojo zdravo jedro podjetja prodali nas naročnike pa "prenesli" na novega lastnika...

Skrbi te lahko samo za ceno, ki jo trenutno plačuješ.

Tilen je izjavil:

Sem podpisal pogodbo. Bo v primeru novega lastnika treba podpisati nove pogodbe?

Verjetno bo nov lastnik dal ven nove pakete in privabo te naročnike na njihovo pogodbo :)
#brezpodpisa

Gladi ::

Vanich je izjavil:

Tilen je izjavil:

Sem podpisal pogodbo. Bo v primeru novega lastnika treba podpisati nove pogodbe?

Glede na prakso(sem delal pri konkurenčnem podjetju) se pogodbe prenesejo na novega lastnika. Je pa tako kot je Hojnik rekel, ponavadi potem nov lastnik hoče privabiti čim več ljudi na nove pogodbe.

Bakunin ::

OmegaBlue je izjavil:

odkupil infrastrukturo.

a ni T-2 optika od Gratela in ne od T-2 ? Kaj torej pravzaprav ostane od T-2 ? naročniki, sevrerji ipd. ni vredno 40mil.

Mr.B ::

KAj Stožice, poglej Cimos. Vrgli smo koiko mijonov 40Mil€ + pa ima danes 132mil€ negativnega kapitala.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mitch ::

To pri nas je hujše kot "divji zapad"...:D

Mr.B ::

Ja rešujemo cca 15% volilnega telesa, ki verjetno ne ustvari 10% BDP-ja ter nekaj takega tudi izvoza.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

OmegaBlue ::

Bakunin je izjavil:

OmegaBlue je izjavil:

odkupil infrastrukturo.

a ni T-2 optika od Gratela in ne od T-2 ? Kaj torej pravzaprav ostane od T-2 ? naročniki, sevrerji ipd. ni vredno 40mil.

It's complicated, verižna lastništva in prepisi v skupni lasti gratela in granola. Nevem kako bodo tole prodali in razdelili ampak T-2 brez optike ne obstaja, gradbeno podjetje si pa lahko novoletne okraske naredi iz njega.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Ahiles ::

Bakunin je izjavil:

OmegaBlue je izjavil:

odkupil infrastrukturo.

Stvari so nekako zapletene T2 je bil dolžan tudi gratelu ki je gradil optiko(ki je T2 ni nikoli plačal) ta je potem zahteval lastniški delež od T2 in ga kao dobil ostali upniki banke etc pa so se pritožil skratka prava Santa Barbara v 10.000 delih. Ki se bo vrjetno še par let vlekla po sodiščih.

xda develope ::

T-2 gre v stečaj.

Pesimist ::

Mr.B je izjavil:

KAj Stožice, poglej Cimos. Vrgli smo koiko mijonov 40Mil€ + pa ima danes 132mil€ negativnega kapitala.

Cimos je to big to fail.

OmegaBlue je izjavil:

Bakunin je izjavil:

OmegaBlue je izjavil:

odkupil infrastrukturo.

It's complicated, verižna lastništva in prepisi v skupni lasti gratela in granola. Nevem kako bodo tole prodali in razdelili ampak T-2 brez optike ne obstaja, gradbeno podjetje si pa lahko novoletne okraske naredi iz njega.

Ali pa prodajo konkurenci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

DjTonic ::

Nov, še hitrejši internet v ponudbi od 18.9.2014 - http://www.t-2.net/zadnje-novice/2014/0...

Tole pa zgleda res hitro. Škoda, da nimam doma optike.

ETI3n ::

DjTonic je izjavil:

Nov, še hitrejši internet v ponudbi od 18.9.2014 - http://www.t-2.net/zadnje-novice/2014/0...

Tole pa zgleda res hitro. Škoda, da nimam doma optike.

Zgleda že, a kaj ko v nekaterih krajih ni optike, smo v 2014, in še vedno gonimo baker, porazno

Sc0ut ::

Kaj mi to pomaga, če je TV shema v riti. Sportklub slika totalno zanič. Telemach slika je za 6 razredov boljša - govorim o ne-HD.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

heh, pa majo povezavo v tujino pošlihtano, da lahko furajo 1Gbit downloada ?

Ker če tole naroči samo 100 ljudi in se samo 20 od teh spomne vlečit na polno, pa je cel link v tujino zafilan :) Razn če majo že kej več kot 20Gbit...
#brezpodpisa

NoBody- ::

Brez skrbi, ni samo 20Gbit, je par krat toliko

lp

Zakaj tak forsirajo optiko? Mislim na reklame in akcije, kot tale.
Kdor ima na voljo optiko, jo je že skoraj vsak vzel.
Na bakru pa bi marsikdo imel več, a paketna ponudba je zelo nefleksibilna.
Motiti se je človeško.

Nagi Bator ::

Iscem neko neodvisno mnenje ali je pogodba, ki jo recimo prihodnje dni sklenem s T-2 pravno veljavna.
Sprasujem ravno zaradi vsega dogajanja okoli stecaja.
Razmisljam namrec, da bi narocil visjo hitrost od sedanje, dokler se obstaja trenutna ponudba.

Plačilu se ne boš izognil.

Nagi Bator ::

Tilen je izjavil:

Plačilu se ne boš izognil.

Kaj? A je ta je odgovor na moje vprasanje?
Jaz namrec razmisljam spremeniti trenutno pogodbo, ne pa se izognit placilu.
Ne bi pa rad ostal z neveljavno pogodbo v roki, ker je pac T-2 v stecajnem postopku. Potem raje ostanem na tem na cem sem zdaj.
Skratka - so pogodbe, ki jih trenutno podpises s T-2 sploh veljavne, glede na to, da je firma v stecaju?

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ne vem kak si to eni predstavljate, ampak pogodbe ne ratajo kar tako neveljavne. To kot prvo, kot drugo pa to, da tudi ce pravno gledano neka pogodba rata neveljavna to zate kratkorocno sploh nic ne pomeni!

Pogodbe obstajajo, da ni treba za vsak drek na sodisce, ne vem od kje vam ta zgresena logika, da bo brez pogodbe pa kar cknilo vse.

Reycis ::

Se v ljubljani ogromno naselij nima optike. Crnuce 99% samo baker. Pa je 2700 gospodinjstev na dosti majhnem obmocju.

RejZoR ::

Po drugi strani pa imaš kar ena majhna naselja, ki pa imajo optiko. Pa ti ni nič jasno kako.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

broken/link ::

se je razložil kako - evropska sredstva. Maš OŠO omrežja. Po sloveniji jih je miljaužnt.

...:TOMI:... ::

S tem, da najbrž imajo v Črnučah možnost CATV ter s tem posledično hiter internet in VDSL na bakru, kar pa za mala naselja ni mogoče trditi, tam imajo na bakru lahko samo telefon ali EMX ali pa kak bogi ADSL.
Tomi

Bellzmet ::

No ampak mora pa bit neka prednost, če živiš v mestu. V mestu imamo optiko nimamo pa svežega zraka in velikega dvorišča z vrtom:)

...:TOMI:... ::

Saj imaš prednosti, trola do vrat in na vsake 5 minut, 2 min stran trgovina, zdravstveni dom, šola, služba... Imaš lahko VDSL, kar ga ljudje na svežem zraku ne morejo imeti in imaš večjo izbiro operaterjev, tako fiksnih, kot mobilnih. Izbiraš lahko celo med večimi infrastrukturami (xDSL, CATV, 3G, 4G...)

Prednosti je veliko, samo apetiti so preveliki. Privoščim ljudem na podeželju, da dobijo optiko, saj drugega itak ni nič pametnega, kar bi bilo trajno dobro.

Tukaj je pa T-2, ki vztrajno dela samo v mestih, vidimo, kam ga je to pripeljalo. V mestih ni tako lojalnih ljudi, kot na vasi. Tu ima sedaj klofuto.
Tomi

roCkY ::

No ja. Ene par ali kakšen več optični priključek je tudi na podeželju. Je pa vsaj v nšem koncu trajalo debelih 5 let, da so leos končno začeli dokončevat vsaj tisto, kjer so bili kanali v ulicah.
Telekom ne vem če sploh toliko miga na tem segmentu? Nič tudi ni slišati za izvedbo od pred kakim letom najavljenega FTTN.

Še komu padla hitrost prenosa na T2? Imam 10/10 paket, ta moment mi pa vleče ene 4/2.

Bellzmet ::

Imam 10/10. Trenutno Speedtest 8,8/10,3. NE vem zakaj je upload večji...

pri meni je OK

gansta ::

Eno vprašanje:

Če imaš samo Internet preko T2 optika, se da preko IP-jev gledati IP TV ("na črno") ?

ne
««
176 / 241
»»