» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
175 / 241
»»

MrStein ::

Ja, to jim pošlji, pa se naj zjasnijo.
(ali pa sam pogledaš, če sprememba spada pod omenjeno izjemo, ali pa kdo tu pogleda...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

http://bitcoinity.org/ ne gre:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                             OpenWrt.lan -    0 |    8 |    8 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   93-103-0-1.gw.t-2.net -    0 |    8 |    8 |   11 |   11 |   12 |   11 |
|                   No response from host -  100 |    1 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |    1 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

dellon ::

POzdravljeni.

rabil bi eno informacijo.

Doma imam t2 modem model: Smart COM SVL100D-LR.

Zanima me kakšen je sistem naprave modem - switch ali je že to tudi router?

broken/link ::

to je navaden modem.

https://tv2go.t-2.net/

nažalost za delovanje potreben flash + ima še nekaj porodnih krčev, dela pa časovni zamik :)

Zgodovina sprememb…

DejaVu ::

A še kdo opaža da ima T-2 težave pri TCP prometu in sicer vzpostavljanju povezav - le te imajo ogromno latenco ali pa se sploh ne vzpostavijo. In to sem opazil da se je že večkrat zgodilo za nekaj ur v zadnjem mesecu. Sem na optiki.

marS ::

zadnjih nekaj dni, ja...ma jaz sem na vdsl
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zdaj pa opažam, da je pol tujine nedosegljive?

Kaj je s T-2? To je nenormalno no. Ne spomnim se, da bi kdaj Siol optika imela take težave. Kako si lahko to dovolijo v letu 2014? Takšne težave so se dogajale 10 let nazaj, ne pa danes.

Dami ::

Povej kaj ti ne dela pa tracert do kam, da primerjamo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

buneech ::

DejaVu je izjavil:

Zdaj pa opažam, da je pol tujine nedosegljive?

Učer je tud Telekom mel neki cajta iste težave.

Rias Gremory ::

Še komu T-2 hebe?
Pri meni rata net neodziven (razen fb chata) za cca 1 minuto potem pa se stanje vrne na prvotno. To se je v zadnjem tednu zgodilo že vsaj dvakrat.
Sem iz (okolice) Ljubljane.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Han ::

Bo T-2 v kratkem (ta mesec) kaj ažuriral svoje pakete?

T3 Mega (VDSL 10/1 Mbps, TV shema S ) namreč za ceno 32,99 eur/mesec niti približno ni več konkurenčen Telemachovemu paketu SILVER za ceno 32,50 eur/mesec (16/1 Mbps, bistveno boljša TV shema).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

cordoba ::

Imam optiko na t2 in bi rad zamenjal operaterja, zaradi raznih dejanj. Npr podrazitve, v tem času so potiho skenslali 2 HD programa, ni slovenskih HD in športnih programov. Zanima me ali je optika vezana na t2, ali jaz lahko prikljucim amis, ali telemach itd?

OmegaBlue ::

Če imaš telekom optiko potem imaš lahko drugega ponudnika, če je pa T-2 fiber potem pa ne.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

...:TOMI:... ::

To ni čisto res, na T-2 optiki imaš lahko Debitel.
Tomi

leiito ::

Lahko pa gotovo vzamem optiko pri kom drugem in T2 vrnem njihovo kramo. Sam sicer nimam težav z netom (oziroma prihaja do občasnih preknitev na tableti, ne pa na kompu, oba na wifiju, sklepam da problem ni v T2), ampak s ponudbo športa. Nedavno sem jih vprašal kaj se dogaja s ŠK3-6 in so odpisali, da se pogajajo, enako kot so mi razlagali že lani. Na prošnjo za bolj precizno informacijo so pojasnili, da že pol leta čakajo odgovor ŠK, ki so ga prosili naj jim pošljejo ponudbo. Če ŠK pol leta niti ne odgovori, očitno nima interesa dati niti ponudbe, kaj šele pogajati se, T2 pa se to zdi normalno in so pripravljeni čakati (in njihove stranke z njimi), da se morda nekoč pri ŠK kaj spremeni.

Siol & co. medtem ponujajo izbiro katerekoli tekme lige prvakov ali top evropskih lig, z opcijo različnih komentatorjev v več jezikih, vse v HD, medtem ko je prek T2 slika prenosov ŠK kakovosti kot nekoč kopije VHS, svetlobna leta od Discoveryja ipd., kjer je že SD tako dober, da komaj ločiš od HD.

MaticKregar ::

Kako pa lahko vidim katero optiko imam?

...:TOMI:... ::

Pokliči operaterja.
Tomi

Mr.B ::

leiito,
in koliko te pride osnovni paket, ki to kar omenjaš že vsebuje ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B je izjavil:

leiito,
in koliko te pride osnovni paket, ki to kar omenjaš že vsebuje ?

Ne vem koliko je osnovni paket, zihr je na njihovi strani, jaz za 50/10 (če se ne motim, prej sem imel 100, ampak v praksi itak ne gre čez 28/s na speed testu, 7/s pri DL + 2 tivija, paket L, če se ne motim, timeshift in dodatnih 10GB v oblaku plačujem cca €50.

leiito,
torej hočeš reči da boš cca plačeval 2x več/mesečno zaradi FUDBALA.

Dami ::

leiito je izjavil:

prej sem imel 100, ampak v praksi itak ne gre čez 28/s na speed testu, 7/s pri DL

wtf??
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Bakunin ::

Dami je izjavil:

leiito je izjavil:

prej sem imel 100, ampak v praksi itak ne gre čez 28/s na speed testu, 7/s pri DL

wtf??

verjetno preko wifi testirano...

Jp, prek wifi. In da, za fuzbal sem pripravljen plačevati več. Bom pač nehal jemati mamile.

hojnikb ::

nabav si wifi-n in boš lahko izkoristo teh 50 ali 100mbit..
#brezpodpisa

imam wi-fi 802.11 ac (Airport Extreme), ampak ga MBP in iPad ne podpirata. Ampak tudi prej, ko sem imel še PC in prek žice, hitrost downloadanja ni nikoli presegla 7/s.

Čak, zadeva ti leti 7MB/s ali 7Mbit/s ? 8-O
#brezpodpisa

Na testu piše ping 6ms, download 46.77Mbps.

Za wifi-n je to tak kul..

tisti 150MBiten :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

wanderer ::

Živjo

Lahko kdo potrdi, je t-2 pred kratkim onemogočil gledanje (neplačanih) programov preko VLC-ja? Sem na optiki, poskusil tudi z novo listo (2.8.2014).
Vse je delovalo v redu še 10 dni nazaj recimo.

to je onemogočeno že cca leto ali dve. Če ti je do danes delovalo ti je bolj po sreči kot kaj drugega :)

svecka ::

Kaj ti pomaga tv2go ? le ta ti predvaja cca 10 % vsega kar si naročen ?

YaN-cH ::

wanderer je izjavil:

Živjo

Lahko kdo potrdi, je t-2 pred kratkim onemogočil gledanje (neplačanih) programov preko VLC-ja? Sem na optiki, poskusil tudi z novo listo (2.8.2014).
Vse je delovalo v redu še 10 dni nazaj recimo.
jup jih je spet blokiral.

cordoba ::

http://www.belkin.com/in/IWCatProductPa...
Od t2 sem dobil ta router. Ročno sem ga resetiral, pa zdaj ko dostopam do routarja nevem username in password. Kdo ve kakšen je factory za ta model?

Borut6 ::

Probaj brez gesla, če si ga resetiral.
Bi pa mogla bit spodaj nalepka z username in passwordom.

6151 ::

Pri T2 so očitno odgovorili na telekomovo ponudbo in povečali hitrosti interneta na vseh paketih

na primer pri T2 TERA paketu so hitrost iz 100/20 dvignili na 300/50, na žalost so na VDSL dvignili le upload (Je res tako težko ponudit 40/10 v paketu glede na to da se da naročiti tudi 60/25)
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

6151,
Glede na to da je država ta teden dala zahtevo za stečaj T-2(-ja) se ne kaj preveč sekirat...

SeMiNeSanja ::

Stečaj != likvidacija
Predlog za stečaj != stečaj

Počakat in videt kaj se bo skuhalo.....

6151 je izjavil:

Pri T2 so očitno odgovorili na telekomovo ponudbo in povečali hitrosti interneta na vseh paketih

na primer pri T2 TERA paketu so hitrost iz 100/20 dvignili na 300/50, na žalost so na VDSL dvignili le upload (Je res tako težko ponudit 40/10 v paketu glede na to da se da naročiti tudi 60/25)

sam so še vedno dražji od amisa. vsaj na bakru.
#brezpodpisa

Počakat in videt kaj se bo skuhalo.....

Kuha se to, ali po skladno z konkurenco/monopolom, smel Telekom kupiti T-2 (infrastrukturo, ljudi, in stranke), ko bo le ta v stečaju. Verjetno jih pa skrbi to, da tega nebi smel narediti. Potem je T-2, bistveno bolj zanimiva naložba vstopa tujih podjetij v svet telekomunikacije v Sloveniji. In če se izpelje ta scenarij, sem prepričan, da bi se za Telekom Slovenije, dobilo tako na prst polovico načrtovanega.........
Upam da se ne bo izcimilo nič.

Ja, se strinjam. Bomo verjetno naslednji mesec pri nas šli iz T2 na Amis, saj optike verjetno ne bomo videli. 30/5+TV+Stacionarni za 50€ na mesec je krepko manj od tega kar plačujemo sedaj.

pa gre sploh 30Mbit po bakru ?
#brezpodpisa

roCkY ::

Marsikje gre.

verjetno morš met potem centralo na vidnem območju :)
#brezpodpisa

roCkY ::

Od nas je centrala vidna na cca. 800 metrih. Kabla pa je prek 2000m.

Na podeželju smo res precej bogi. In tudi zato vztrajam na Telekomu. Mini HD in nenazadnje ponudba HD kanalov me drži pri njih dokler ne bo T-2 optike. Letos se je malo premaknilo...
A glede na tele "igre" s stečajem V2.0 se bojim da bodo kabli sedaj 6 let v kanalih kot so bili 6 let prazni kanali v tleh.

Na nekaj prek 2 km imam 18 MB sinhronizacije. Je pa veliko lokacij bljiže kot 1000m. Pri teh razdaljah pa VDSL2 in predvsem VDSL2b da kar konkretne pretoke.

Upam da T-2 ne bo pristal v rokah Telekoma ker potem bomo dobili monopol neglede na novega lastnika T1.

hojnikb je izjavil:

pa gre sploh 30Mbit po bakru ?

Pri meni zagotovo gre, saj sem od centrale oddaljen 300m

Ne vem če bo Telekom kupil T2. Kot bodoči kupec telekoma, bi se pritožil v EU, češ da je Telekom monopolist, in to zgolj zaradi tega da bi zrušil ceno s katerim bi moral kupiti Telekom.
««
175 / 241
»»