» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
163 / 241
»»

MrStein ::

Poldi112 je izjavil:

Gre se za povprečje. Vedno imaš izjeme. Amapk hej, ABX, povej ti, ki si tako pameten, zakaj imajo potem vse firme drag upload?

Ker je njihov cilj zaslužek?
In ker je ponudbe uploada malo, povpraševanja pa veliko, si lahko privoščijo nabite cene?

Enako kot mobitel pred 10-20 leti. Ponudba nizka, povpraševanje visoko = cene vesoljske.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ABX ::

Poldi112 je izjavil:

Gre se za povprečje. Vedno imaš izjeme. Amapk hej, ABX, povej ti, ki si tako pameten, zakaj imajo potem vse firme drag upload?

Cena je tudi odvisna od tehnologije.

xDSL ne omogoča isti upload kot download.

Siol trenutno nudi 20/20Mb linijo za 26E na mesec, ne vem če obstaja kaj cenejšega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Poldi112 ::

Tehnologija te omejuje zgolj pri zgornjih hitrostih. Recimo cenik od t-2 (za vsdl), ko smo ravno v t-2 temi:

8/1 EUR28
2/2 EUR29
10/4 EUR33
20/1 EUR35
5/5 EUR37

Kje je tu tehnični razlog za drag upload? Ker jaz vidim zgolj ekonomskega.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 je izjavil:

Tehnologija te omejuje zgolj pri zgornjih hitrostih. Recimo cenik od t-2 (za vsdl), ko smo ravno v t-2 temi:

8/1 EUR28
2/2 EUR29
10/4 EUR33
20/1 EUR35
5/5 EUR37

To je xDSL, poglej za optiko in boš videl da samo 1 paket ima asinhrono hitrost. Siol pa sploh nima asinhrone hitrosti za optiko.
Tako da ta tvoja teorija zarote ne bo držala.

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

To je xDSL, poglej za optiko in boš videl da samo 1 paket ima asinhrono hitrost.

Kaj to spremeni glede na prvotno vprašanje:

M-XXXX je izjavil:

To je xDSL, poglej za optiko in boš videl da samo 1 paket ima asinhrono hitrost.

Kaj to spremeni glede na prvotno vprašanje:

Da drag upload je vezan na xDSL tehnologijo.

Poldi112 ::

Kako je lahko drug upload vezan na dsl tehnologijo, če zadeva potegne do 25 (vsaj glede na cenik), in ti to tudi veselo pokuri, če gledaš tv v hd. Po spominu so mi na t2 razlagali, da imam lahko en hd priključek, ki pokuri praktično cel upload (25?), ali pa 3 navadne. Kar pomeni, da je razlika med navadnim in hd cca 16M uploada. Po ceniku za tv naročnino pride to euro ali dva razlike. Pri cenuku za internet je pa razlika v ceni brutalno višja. Tehnična omejitev, anede?

Zakaj bi bila pa to teorija zarote mi pa tudi ji jasno.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

TV ne rabi uploada.

Okapi ::

20/20 je dražje od 100/10 na optiki. xDSL nima tu nič.

O.

Okapi je izjavil:

20/20 je dražje od 100/10 na optiki. xDSL nima tu nič.

O.

In to je tudi edini paket ki nima iste hitrosti za download / upload (Siol sploh nima kaj takega za optiko).

Verjetno je tam iz komercialnih razlogov. V stilu gremo pridobit uporabnike.

Siol recimo ima drugačno hitrost uploada samo za ADSL/2
http://www.siol.net/internet/tabela_hit...

Zgodovina sprememb…

Primoz ::

Brane2 ::

Še eno vprašanje za T-2: kako si zrihtaš na T-2 povratni DNS ?

Imam dve pogodbi ( optika + DSL) na dveh lokacijah in na obeh sem si zrihtal svoj lokalni DNS strežnik.
Stvar špila super. Ne vidim pa, kako bi si uredil povratni DNS- da na podlagi IPja dobim ime v svoji domeni.

Glede na to, da gre samo za 2 ( ne zaporedna in ne v isti mreži) IPja, se mi zdi butasto, da bi za vsakega dodal svojo cono v DNS.

Pa tudi če bi jo, ni videti, kam bi jo zahaklal. Povratno iskanje "dig @84.255.209.77" -t ANY -x X.Y.Z.W " mi vrne:

W.Y.Z.X.in-addr.arpa. 86400 IN PTR X-Y-Z-W.static.t-2.net.

;; AUTHORITY SECTION:
Z.Y.X.in-addr.arpa. 86400 IN NS dns2.t-2.net.
Z.Y.X.in-addr.arpa. 86400 IN NS dns1.t-2.net.

;; ADDITIONAL SECTION:
dns1.t-2.net. 7200 IN A 84.255.209.77
dns2.t-2.net. 7200 IN A 84.255.210.77

;; Query time: 17 msec
;; SERVER: 84.255.209.77#53(84.255.209.77)
;; WHEN: Thu Apr 15 09:43:34 2010
;; MSG SIZE rcvd: 156

Se pravi, za svoj IP X.Y.Z.W dobim fiksno ime ( PTR zapis ), ne pa recimo ime DNS strežnika za ta IP.
A se da kako popravit pri vas ta PTR naslov ali pa ga vsaj zbrisat in stavit NS zapis ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

x.sci ::

Mail na dns@t-2.net na kaj hoces, da je reverse (seveda mora prvo hostname resolvat na tvoj ip). Mislim, da sploh nihce ne delegira reversa (vsaj za navadne uporabnike).

Brane2 ::

Hvala. Urni T-2jevci so me poklicali in mi rekordno hitro dali ta info.

Kar se reverse DNS-a tiče, nisem ziher. Ravnos sedaj sem vrgel uč na svojo mrežno skupino /16 in našel pri 65k IPjih 403 take, ki imajo povratni naslov vnešen kot PTR.

Tole je tako na brzino- nisem šel iskat takih, ki imajo več naslovov v subdomeni in svoj NS, ampak takih najbrž ni veliko...
On the journey of life, I chose the psycho path.

madog ::

3D iz domačega naslanjača

Svetovna novost 3D televizija s T-2 pri nas doma

Ljubljana, 17.5.2010 - Danes smo v T-2 prvi v Sloveniji svojim uporabnikom začeli ponujati promocijske televizijske programe v 3D tehnologiji. Tako lahko imetniki ustreznih televizijskih sprejemnikov že gledajo 3D programe na domači televiziji. Trenutno lahko naročniki T-2 spremljajo že tri programe v 3D tehnologiji.

T-2 ima visokokakovostno telekomunikacijsko omrežje, tako lahko svojim uporabnikom prvi ponudi 3D programe na obstoječi ponudbi storitve televizije, tako kot je v preteklosti prvi na trgu ponujal HD signal in ostale tehnološke rešitve, ki zahtevajo najsodobnejše omrežje. Zaradi dovolj zmogljivih povezav in televizijskih vmesnikov, na katerih deluje T-2 storitev HD televizije, kakovost signala ustreza standardom, ki jih potrebujejo programi v 3D tehniki. T-2 naročniki HD storitev lahko tako, če imajo televizijski sprejemnik, ki podpira 3D tehnologijo, že danes spremljajo naslednje programe s 3D vsebinami: 3D Switch, HD1 (Europe 1080) in Canal +.

>>V T-2 živimo naš slogan Tehnologije prihodnosti danes. Še pred pričetkom sezone velikih športnih dogodkov, ki jih prinaša letošnje poletje, smo razvili lastno programsko rešitev in na obstoječi opremi našim uporabnikom ponudili prenos programov posnetih v 3D.<< je novost predstavil direktor T-2, Uroš Rožič. >>Ker gre za izjemno svetovno novost, ki jo istočasno kot v svetu, prvi prinašamo na slovenski trg, smo se v začetni fazi odločili, da je ta storitev na voljo brezplačno v okviru naše HD ponudbe. Pričakujemo pa, da bo zanimanje za tovrstne storitve v prihajajočih mesecih rastlo - tako na strani uporabnikov kot tudi na strani ponudnikov tovrstnih vsebin. Prav od obsega slednjih, pa bo odvisna tudi naša prihodnja cenovna politika.<< pojasnjuje Rožič.

T-2 ohranja pozicijo tehnološkega pionirja. Leta 2006 smo prvi v Sloveniji in med prvimi na svetu začeli ponujati storitve na osnovi FTTH tehnologije širokopasovnega dostopa. Kot prvi smo strankam ponudili prenos signala visoke ločljivosti (HD). Trenutno T-2 ponuja največ TV programov visoke ločljivosti.

Še ena novost iz T-2

energetik ::

A kdo kaj ve, zakaj že nekaj dni ne delujejo Discovery programi na T-2 TV? Deluje samo Discovery Channel.
Na programski shemi pa še vedno vsi. Od T-2 pa nobenega obvestila. Baje tudi drugi ne vidijo več teh programov, kakor sm bral na neuradnem T-2 forumu.
Spet šlamparija?

jRk0 ::

bojo nazaj kmalu, splosna napaka v sprejemu pri T2 ;)
You fuck up once, you loose two teeth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jRk0 ()

srus ::

jRk0 je izjavil:

bojo nazaj kmalu, splosna napaka v sprejemu pri T2 ;)

Včasih smo temu rekli nelikvidnost ali nesposobnost.

ja glej, 190 programov je, 3je ne delajo par dni na zalost, (tehnika pac zataji vcasih) tako da lahko reklamiras tudi...

energetik ::

Žalostno je to, da ni pod sistemskimi obvestili niti besedice o tem. Poleg tega sta Discovery Science in World pri meni ena od najbolj gledanih programov.

Mr.B ::

Danes delajo vsi
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

ce se komu ne delajo slujcano, naj resetirajo vmesnik

AtaStrudl ::

Hm, meni se vedno dela samo osnovni Discovery... (tudi HD bi verjetno delal, ce bi imel orenk linijo, zdaj dobim kockasto sliko).

Science, World, itd pa cisto nic, tema.

Nalozil novo playlisto s tistega "neuradnega" foruma, nic ne pomaga. (morda mi lahko kdo, ki mu dela, pove IP od teh kanalov, ce se je spremenil?)

Kateri vmesnik naj resetiram, ce gledam na PCu? (Tistega aminota sploh vec ne vem, kje ga imam....?)

Pred kratkim so mi zamenjali stari VDSL modem + wood router za nov modem v enem kosu, ampak to najbrz ni problem, ker sem nekaj casa po zamenjavi se lahko gledal discovery science itd.

Zgodovina sprememb…

zdaj, modem nima veze.
probaj nov playlist: http://www.rula.net/t2/T-2.TV%20(VLC)%2...

AtaStrudl ::

jRko hvala, to dela.

YaN-cH ::

Kaj se dogaja s Sportclubom že najmanj 3 dni ne dela.

bo nazaj kmalu, tehnicne tezave. ja, vem da je Wimbledon, na zalost so ravno sedaj tezave:\

CCfly ::

Interaktivna navodila za nastavitev mobilnih telefonov (N95) za MMS in GPRS so napačna (ime APN-ja, proxy naslov, port, ...).
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Tilen ::

Telekom Austria je edini preostali interesent za nakup telekomunikacijskega operaterja T-2 , pravijo naši viri. Možno je, da bo prevzemu sledila združitev s Simobilom , pozneje morda tudi z Amisom in/ali Tušmobilom . Že nekaj časa naj bi bil v igri za sodelovanje tudi Gratel

Vir : Finance

Kako se lahko razplete?

Scenarija sta v grobem dva. Prvi - Telekom Austria kupi T-2, ga združi s Simobilom, pozneje pa se jima lahko pridruži še kakšen operater, recimo Amis, Tušmobil ali celo Gratel.

Drugi - najprej pride do združitve vsaj dveh od navedenih družb, recimo T-2 in Amisa, sledi prevzem združenega podjetja s strani tujega kupca, nato pa, če bi se dogovorili, še nove pridružitve.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

markk1 ::

tretji scenarij: pa spet nebo nič!

Dami ::

Zarad mene se lahko združijo še z Perutnino Ptuj, samo da mi že enkrat fiber potegnejo.;(
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Constantine ::

Oj,
vprašanje, če mi je Siol zavrnil možnost priklopa na njihovo omrežje na Vrniki ( center ), verjetno bo tudi z T-2 negativen odziv?

LP

BlueRunner ::

Ni rečeno. Podaj povpraševanje, ki je itak zastonj. Da ti ne bo potem česa žal.

lahko das poizvedbo pr t2, ampak ne bo drugace, mogoce bos pa mel sreco pa se bo sprostila kaka parica O_o

Tilen ::

jRk0 je izjavil:

lahko das poizvedbo pr t2, ampak ne bo drugace, mogoce bos pa mel sreco pa se bo sprostila kaka parica O_o

Katero bo Telekom (najverjetneje) najprej uporabil zase.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

net - LJ in okolica, ne dela, bo odpravljeno cimprej

Trinitron ::

hm... kdaj je to čimprej? zdej že dobro uro ne dela...

dela ze =)

kmetek ::

Še komu serje danes upload? Download 100%, upload pa v pm....strani ne odpira do konca itd.

download do fulla 100mbit/s, upload nikamor.

ping www.siol.net OK

ping www.t-2.net request time out :P
ping www.cnn.com prav tako

Tujina kaput?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Gandalfar ::

cnn se sicer ne odziva na ping ampak odpre ga pa super hitro

to ja, samo ko hočem karkoli postat na druge strani ne dela.....čudno vse skupaj no?

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

torrenti mi super delajo. Tako up kot down na 10/10 FTTH.

Restartal PC, resetiral router, kaj bi še lahko bilo? :D

hm na laptopu vse ok, grem še IE8 sprobat tu....

krneki v glavnem....

Zgodovina sprememb…

srus ::

Poglejte si tale post - http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=1&t...

Pri meni se je danes mreža ravno tako čudno obnašala, ugotovil sem, da je problem v MTU. Tehnična podpora je svetovala reset optičnega switcha, ki pa ni pomagal. Potrebno je bilo na roke nastaviti MTU na 1400. Če sem ga dal na 1500, že ni delovalo.

Danes je v KR-Sencur (kolokacija Sencur-Brnik-FTTH) en switch glavni pado dol in so menjavali, zgleda je problem. Vam sam v tem koncu j***?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jRk0 ()

am, prek statike normalno dela, dinamika pa zafrkava in bo potrebno switch na centrali resetirat zgleda

kje nastaviti mtu ?

Zgodovina sprememb…

sem našel imam preko d-link vmesnika :)

10x za info jRKO upajmo da bo pomagalo, ker se res čudno odziva vse....

res čudna fora no.......na laptopu od matke dela ok......download in upload.

MrStein ::

Končni uporabnik nima kaj MTU nastavljat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
163 / 241
»»