» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
162 / 241
»»

Modri dirkač ::

Sej dela, pa glavni je @komar kolikor je meni znano.
Everybody lies!

ABX ::

Verjetno ima server PMS.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

terryww ::

icmp_seq=7 Destination Host Unreachable, sem pa na telemachu
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

Tilen ::

http://t-2.rula.net/ ? Meni odpre normalno. Amis.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Siol, dela.

telemach prabljem ...
Everybody lies!

V-i-p ::

Meni iz Telemach omrežja odpre bp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

KTr1sk ::

Že dolgo nisem spremljal foruma in t2-ja na splošno, zanima me v mojem primeru,če bi mi deloval TV t2 za 1televizor, internet uporabljam že nekaj let 10/1 in 2telefona, zdaj bi pa rad probal če bi deloval tudi t2 TV, razdalja od centrale imam nekje 1600m in naj povdarim da 10/2 ni deloval in imam 10/1 in še to download delujo na polno, upload pa ne,drugače pa iz interneta me nikoli ne prikne, dela brezhibno..tok tok tok
p.s. v poštev ne pride da bi moral zmanjšati internetno povezavo, da bi mi delaloval t2 tv

i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

Vanadium ::

poklič na t2 pa prašaj na koliko se ti modem postavi pa boš vedel odgovor.

L.P.

poklič na t2 pa prašaj na koliko se ti modem postavi pa boš vedel odgovor.

L.P.

Logiraj se na T-2 modem in poglej sam?

markk1 ::

na modem se na t-2 ne moreš logirat :)

Hvala bom zvečer poklical, koliko pa bi se moral sinhonizirtat, da bi delovalo vredu?

na modem se na t-2 ne moreš logirat :)

Eh, zdaj nimam zadeve pri roki, ampak ne obstaja naprava na katero se ne moreš logirat. :)

schtr4jh ::

To bi tut jst prosu za kak "vodič". =)

MrStein ::

Pozabi.
Plačam pa gajbo pira, če res napišeš te podatke ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Sem klical na splošne informacije in imajo že tam zapisano zame koliko je max prepustnost 10,5/700 al nekaj takega je rekel, tako da ne bo nič, razen če bi imel nižjo hitrost interneta.
Pa še vprašanje če kdo ve, a bo kdaj se ta razpon oddaljenost od centrale povečal, da bo delal tv na daljši razdalji?
thx
lp
Tomaž

Senitel ::

Tezko (razen ce pride kaksna nova broadband tehnologija). Kvecjemu se bo lahko se zmanjsal, ce se razmere na sosednjih paricah poslabsajo.

Tilen ::

T-2 je dvignil cene paketov.

Spoštovani,
Z namenom še naprej zagotavljati vam najboljšo kakovost storitev, smo bili primorani ceno naših storitev nekoliko zvišati. To smo storili zato, ker vam želimo še naprej nuditi možnost uporabe vrhunske tehnologije in raznovrstne ponudbe ter kakovostno podporo.

1mbit paket se je npr. podražil iz 14EUR na 16EUR.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

cewapcic ::

mene pa nekaj zanima, trenutno imam pri t2 vdsl 4-1 skupno razvezan dostop (stacionarni je torej telekom)
nova cena je 21 EUR, v kratkem mislim poklicat, da bi rajši imel 1/256
zdaj bi pa rad vedel če se mi splača vzet še telefonijo pri T2, da bi imel polno razvezan dostop

me bo potem ceneje prišlo vse skupaj (telefon+ internet), kot pa internet pri t2 in telefon pri telekom
cene klicev pri T2 so enake, kot pri telekom?

madmitch ::

A da bi pa na njihovo stran pogledal, uporabil kalkulator, ki ga imajo, to bi ti pa krona z glave padla, kaj?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

cewapcic ::

ja sm gledu neki
sam me zanima če so kake finte
pa da bo pol ubistvu dražj pršlo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cewapcic ()

Matheeew ::

Če boš odpovedal Telekomovo in vzel T-2 telefonijo, te bo vsekakor prišlo ceneje. Samo pazi, da te spremembe delaš preko T-2. Pomeni, da ne odpoveš Telekom na lastno roko, ampak bo to zate naredil T-2 ob naročilu telefonije.

SodVina ::

Zdravo,

mi lahko prosim nekdo pojasne, kako poteka fizični postopek priključitve VDSL na t-2? Sam imam telekomovo analogno telefonijo, ki bo taka tudi ostala(torej skupno razvezan dostop). s t-2 mi pridejo drug teden "izgraditi zanko" Rekel je, da bo delal nekaj v zunanji ptt omarici, nekaj pa tudi v hiši. A kdo ve točno, kako to izgleda(kaj točno naredijo, menjajo kable, dajo konverter, itd...), ker takrat ne bom doma, da dam kakšne napotke tistim, ki bodo.

thx,
lp
SodVina

Kaj delajo v omari ne vem.

Doma ti dajo razdelilnik za telefonski kabel, priključijo modem in preverijo povezavo.

Torej rekel je, da pridejo samo igradit zanko. Opremo dobim pa kasneje(menda celo po pošti), tako da očitno tudi modema ne bo imel sabo. Pojma nimam. Vem samo kako (šalabajzersko) poteka to pri siolu. Za t2 se mi ne sanja.
Razdelilnik je pa ista fora kot pri siolu? pač škatlica, ki je priklopljena na vtičnico iz nje imaš pa posebej analogno telefonijo in dsl?

lp,
SodVina

To imam zdej trenutno v statusu vloge:
Preklop v omrežje T-2 bo opravljen na dan zapisan pod dogovorjeni datum montaže. Po preklopu vas bo kontaktiral predstavnik T-2 s katerim se boste dogovorili o terminu montaže.

Torej kaj je tukaj preklop v omrežje in kaj je tukaj montaža?

thx,
SodVina

Matheeew ::

Če se ne motim preklop pomeni, da tehnik v centrali preklopi tvojo parico iz telekomove na na t-2 centralo. Mislim, da sta v tem primeru prisotna tako telekomovc kot T-2jevec.

Montaža pa pomeni, da t-2 majstr pride k tebi na dom in ti priklopi modem.

Nagi Bator ::

@SodVina
Glede na to da si narocil skupno razvezan dostop, bo telekomovec prisel priklopit razdelilnik (mala plasticna bedarija), iz kateraga gre potem en kabel do telefona, drugi bo pa sel na t-2 modem. Fajn je, ce ti ta razdelillec ne priklopi na vticnico kjer imas zdaj priklopljen telefon, ampak pred njo, se pravi cim blize mestu kjer ti pride parica v hiso/stanovanje, predvsem zaradi hisne napeljave, ki zna biti stara ze desetletja (VDSL tega nima najbolj rad). Sam sem telekomovca takrat pred leti poslal na podstresje. Saj se je upiral, pa mu ni pomagalo :D
T-2-jevec pa bo potem kasneje (ne vem, morda zdaj hodijo skupaj, takrat niso) prisel z modemom in ostalim kar si pac narocil in priklopil t-2. Ti samo moras imet cim kvalitetnejsi kabel od razdelilca, do mesta kjer imas namen imeti modem.
Kar imajo oni med sabo v centrali, tebe, vsaj dokler imas aktivno parico, ne rabi zanimat.

@Nagi bator
Ja, jaz imam zunaj ptt omarico, potem pa je že telefonska vtičnica (cca 2m kabla). "vmes" se nekako ne da. Potem je sicer s te vtičnice vlečen še telefonski signal po dobrih 10m dolgem ftp kablu v višji štuk, kjer bo potem modem. Torej razdelilec v vtičnico? Je možno da mi ga da v ptt omarico?

Edit: popravil razdaljo ptt omarica - tel vtičnica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SodVina ()

Nagi Bator ::

Naj ti bo cilj cim manj prekinitev (stukanj) parice od mesta, od katerega naprej na to lahko vplivas. Tam je zato pametno (ne pa nujno) postavit ta razdelilec. In seveda cim boljsi kabel od razdelilca naprej do modema (ftp se bolje s/ftp to sigurno je - v kolikor je ovoj ozemljen).

Zgodovina sprememb…

Torej sem se malo uštel. Od omarico do vtičnice je 30cm (samo čez steno). Od tiste vtičnice dalje imam cat6 SFTP(boljše skorajda ne gre).

lp,
SodVina

Bakunin ::

a imas ozemljen FTP kabel, ce si ga ze nabavil ?

energetik ::

SodVina je izjavil:

Torej sem se malo uštel. Od omarico do vtičnice je 30cm (samo čez steno). Od tiste vtičnice dalje imam cat6 SFTP(boljše skorajda ne gre).

lp,
SodVina

Če bi dal razcepnik v omarico, bi moral potem čez steno potegnit še 1 telefonski kabel. Verjetno bi bilo to idealno, če le imaš cev skozi steno. Drugače bo verjetn lažje, že daš razcepnik na vtičnico in potem naprej vežeš. Tistih 30cm se ne bo nič poznalo. Jaz imam od omarice do stanovanja par 10 metrov tel. kabla, pred stanovanjem štukanje v dozi, v stanovanju pa še eno štukanje (zacinjeno in zagipsano) + 5m kabla, šele nato razcepnik. Pa mi brez problemov dela 4/1 internet in 2xTV na VDSL2 modemu.

No, zadevo je včeraj zmontiral. telekomovc je prinesel razcepnik(sicer napol delujoč, sem se potem eno uro hecal s kabli ven-not, da sem ugotovil da ima en hladen spoj), t2jevec pa pol ure za njim. Od omarice do razdelilca je cca 1m, ki se enkrat vmes prekine(v vtičnici). modem se poveže na 28/10 (itak sem mogu prec poklicat).

Bakunin, sftp kabli trenutno niso ozemljeni. Nabavil sem močnejše zato, ker so v sili razmer šli direkt v steno, pa sem vzel pač najbolje, kar se je od bakra dalo dobit. Zaenkrat jih nič ne moti, drugače bom pa stvar ustrezno ozemljil.

lp,
SodVina

mitja_i ::

T-2 ima nov paket T4. Gre za četvorček. Več na http://t-2.net/?AUID=D1326502042730D040...

BlueRunner ::

Hmm... malo se jim je zapisalo, da so prvi na tržišču, ki to ponujajo. Čeprav je že nekaj časa na voljo tudi M4. So pa prvi, ki to ponujajo za 33EUR. :D

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Zakaj je pri T-2 20/20 internet na optiki dražji od 100/10?

O.

Poldi112 ::

Zaradi upload-a?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ja, ampak zakaj bi bil upload dražji od downloada?

O.

shock ::

Ker statistično gledano imaš enako količino prenesenega prometa konec mesca, če imaš 10/10 ali pa 100/10. Pri paketu 20/20 pa imaš konec mesca več oddanega prometa za cca 20 - 40% kot 10/10.

Huh?
Pri 100 mega imaš statistično enaki prenos kot na desetkrat počasnejši povezavi?
Motiti se je človeško.

Verjetno celo res, ker je malo fanatikov, ki bi 24/7 na polno downloadali. V vsakem primeru recimo snameš samo en ali dva filma na dan (ali kar pač že snemaš), ne glede na to, kako hiter internet imaš. Pod pogojem, da je samo en uporabnik. Če si celo nadstropje bloka deli eno 100/10 povezavo, je druga pesem:P

Pri UL pa lahko cel svet snema od tebe in nabija prenos, če je hitrejši.

O.

Moj 20/20 link zadnje dva dni.

Down: 9.88 GB Up: 47.19 GB
Down: 11.01 GB Up: 23.61 GB

Ko uporabljam VPN za službo sem na 1:1. Torrenti pa zabijejo upload kolikor jim pač daš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

>Ja, ampak zakaj bi bil upload dražji od downloada?

Ker potreba po uploadu nekako nakazuje, da imaš server ali kaj podobnega, posledično da imaš denar. ker če si navaden domač uporabnik uploada praktično ne rabiš za nič drugega, kot pošiljanje priponk v mailih.

Pa sejanje rožic ...
Everybody lies!

madmitch ::

Modri dirkač je izjavil:

Pa sejanje rožic ...

Predvsem to.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Poldi112 je izjavil:

Ker potreba po uploadu nekako nakazuje, da imaš server ali kaj podobnega, posledično da imaš denar. ker če si navaden domač uporabnik uploada praktično ne rabiš za nič drugega, kot pošiljanje priponk v mailih.

Torej moja potreba po uloadu, ker pošiljam fotke sorodnikom, nakazuje, da imam denar?

To gre v smisel: bogati naj plačajo več?
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Torej moja potreba po uloadu, ker pošiljam fotke sorodnikom, nakazuje, da imam denar?

To gre v smisel: bogati naj plačajo več?

Nima smisla, Poldi sere gluposti.

Gre se za povprečje. Vedno imaš izjeme. Amapk hej, ABX, povej ti, ki si tako pameten, zakaj imajo potem vse firme drag upload?

Tarzan ::

Fotke, video, kar hočeš. Vseeno tega nimaš toliko, da bi pokuril več kot 10 Mbit/s. Lahko tudi imaš, ampak ti nisi navaden uporabnik spleta. ;)

Definitivno je to problem, ker uporabniki smo si precej različni in nekdo praktično uploada ne porabi nič, medtem ko lahko nekdo drug, recimo ti, sproti polniš splet s svojimi fotografijami. Osebno po eni strani sem mnenja, da je DL za uporabnike bolj pomemben in naj bo cenejši od UL. Mora pa že osnova imeti vsaj 10 ali 20 Mbit uploada. ;)

Oni dan sem dal v razvijanje okrog 250 MB digitalnih fotografij... Ker mi je upload delal na ADSL z ostudno nizko hitrostjo sem prej uredil vse slike in jih obdelal digitalno, kot pa sem zadevo poslal do fotografa. Banda ušiva. :)
««
162 / 241
»»