» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
20 / 248
»»

BineZerko ::

Mednarodno (še) nisem nič klical.
Klical sem stacionarne cifre (Telekom in T-2) in GSM (Mobitel).
Lahko rečem, da je zvok kot se šika.

Skype tudi uporabljam in nimam slabih izkušenj (na adsl 2048/256 in 2048/512), vendar samo Skype-Skype.
(Skype out ne uporabljam.)

Moja edina zamera IP telefonu je samo ta, da bi lahko bolj normalen aparat našli.
Lp,
B.

Zgodovina sprememb…

matej1111 ::

Evo pubeci sem glih nehal govorit z dečki iz T-2!Tak je na stvari!Če ste vzeli internet brez telefona vas morem žal razžalostit, tak kot so mene ,da bo treba čakat in je reko ,da lahko en mesec lahko dva lahko pa tudi dva tedna!Zakaj?Ker telekom noče v centrali vgradit nekakšen vmesnik za vse obstoječe televonske številke in pravi da neve ali bo šlo v tožbo al kak!Reko je ,da telekomovci morejo to naredit in da nočejo!Če pa boste vzeli njihov telefon in številko pa boste imeli vse nareto v roku 15. dneh!Pa reko je ,da so že priklapljali in da je že polno userov!

Škoda pa vse je tak lepo kazalo!:( :(

Malkec ::

BineZerko, bi lahko pingal dva ipja, da vidimo odzivnost:

82.211.37.101
213.200.95.51

En je v nemčiji, drugi pa v VB.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

luka74 ::

Zakaj pa ne prikolpis navaden telefonski aparat? A ni receno da je to mogoce?
A ima T-2 aparat tudi CallerID?

Tudi meni Skype vecinoma dela zadovoljivo, zatakne se mi samo kdaj - ko recimo pride do zakasnitve ali pa do half-duplexa (ce zacne med mojim govorom govoriti se drugi, nobeden ne slisi vec nicesar).

Vsekakor pa mi fiksni telefon ni vec "mission critical" zadeva, zato bi lahko tudi malo potrpel brez Telekom racuna. ;-)

farmer ::

Tisti k bi radi obdrzali prek telekoma telefon, bomo ocitno cakali se kar nekaj mesecv... vsaj tako pravi en zaposlen tam ;)

post 1
post 2
bleh

jRk0 ::

Pinging www.lek.si [212.13.232.176] with 32 bytes of data:

Reply from 212.13.232.176: bytes=32 time=3ms TTL=250
Reply from 212.13.232.176: bytes=32 time=5ms TTL=250
Reply from 212.13.232.176: bytes=32 time=4ms TTL=250
Reply from 212.13.232.176: bytes=32 time=5ms TTL=250

Ping statistics for 212.13.232.176:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 5ms, Average = 4ms

heh, nekaj lepega =)
You fuck up once, you loose two teeth.

Malkec: bom zvečer, ko pridem iz službe.

Lukka: caller-id je.

Nejkica: za priklop ISDN ali PSTN telefona je potreben nek dodaten vmesnik. Ne vem pa, če je to zastonj.

BigWhale: IP telefon sem dobil brezplačno pri T-2, tako kot vdsl modem in CPE (švedska škatla ;-)).

jrk0: in kdo je tvoj ISP?

madmitch: ne poznam kvalitete drugih IP ponudnikov.

janko771 ::

Mene zanima kakšno povezavo maš ?
Na slikci je vidno prenos 1.73 MB/s
Ali je povezava od t-2

lp
jest

Reddmen ::

oj jRKO dej kšn screen za torrent gor predvsm upload me zanima...
Drgač pa you lucky b....

jurre ::

@BineZerko
na zacetku so rekli da uporabnik dobi zastonj vmesnik za prikljucit navaden telefon.

@jRk0
eh to je pocas:P

jRk0 ::

Ce bi le blo cist moje to :8)
Niti compa vec nimam doma (sola in to), drugac je pa to v sluzbi =)
You fuck up once, you loose two teeth.

dr.ago ::

Kot je že znano, te pr.sice telekomove nočejo priklapljat tistih T-2jevih strank, ki so želele še naprej podpirati monopolistične oderuhe. Se pravi, če hočem naročiti dostop do neta pri T-2 in obdržati telekomovo številko, pravijo, da priklop ni možen, oz. bo možen šele čez pol leta. Neverjetno, kako podla je ta firma. Najprej so jim ljudje s svojimi sredstvi zgradili omrežje, nato so ga olastninili (beri: ukradli tistim, ki so ga zgradili), zdaj pa s to ukradeno robo delajo kot svinja z mehom.

Izjava nekoga s T-2jevega helpdeska:
najnovejši detajl, ki bo očitno dodobra popestril moj vsakdan z razjarjenimi neznanci. v primeru, da se (potencialni oz. bodoči) uporabnik odloči, da bode koristiti in telekomove storitve (telefon) kakor tudi t-2 (internet) bo očitno moral ali čakati na to pol leta, ali pa morda upati da bodo naše pritožbe na nevemkaterih koncih (celo evropsko sodišče, lol) uspešne že kaj prej...

skratka, golazen telekomova, sdej moram si sestavt nov obrazec za komuniciranje z nič hudega slutečimi uporabniki...juh juhej

Pa še druga izjava:
tak približno, ker mam zaenkrat bol okvirne podatke - v primeru, da se želi preko ene linije koristit storitve in od t-2 kakor tudi od telekoma, mora le-ta izvesti nek hec, za katerega si naj bi vzel nekako pol leta cajta (legende, rofl). glede tega (nedržanje dogovorjenih rokov - 14 dni in ne 6 mesecev) smo vložili nek kup pritožb, tožb, karkol že, kdaj pa te bodejo bit obravnavane in zadeva zaključena pa nimam blage veze, verjetno bo trajal.

Zaradi takega odnosa od mene ne bodo dobili do konca pogodbe po 3700 SIT, ampak samo 2000 na mesec, kolikor me bo stala prekinitev pogodbe.

Pyr0Beast: Na T-2 ne vedo naslova centrale v NM

Pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.ago ()

Peterbald ::

Seveda da vemo naslov centrale v Nove Mestu:

Novi Trg 7 a

barabl ::

No,jaz mam pa drugačen problem in sicer sem v Telekomovi trgovini vzel mobitel na 10 obrokov,kod nekakšen trajnik,ki ti ga pribijejo na telefonski račun in zadeva naj bi trajala vsaj še osem mesecev,v nasprotnem primeru bi pa moral poplačati okrog 50.000 sit,ki pa jih trenutno nimam oz. bi jih prej vložil v bolj pomembne zadeve.Pa še Amis mi je ravno danes odklopil net,ker sem predvideval,da se bodo stvari hitreje odvijale.Skratka še enkrat se je potrdila domneva,da je v Sloveniji bolje malo počakati in se ne zagnati v vsako novo storitev.Ne vem,kako pa T-2 sploh lahko trži ( beri ponuja) storitve,če pa z Telekomom sploh še niso dosegli soglasja o izgradnji,zato pa so sedaj zapleti.Mislim,da je tukaj enako kod z ADSL-jem pred leti,ko je bil obvezen zraven še ISDN,sedaj pa je obvezen njihov telefon,če ne pa čakaj.Isto sranje,drugo pakovanje,sam najlažje je sedaj zvalit krivdo na drugega.

barabl ::

Upam,da bomo dobili vsaj od T-2 uradno obvestilo in nas ne bodo pustili čakati v negotovosti,kod kakšne bebce,kod je navada pri Siolu,kar me sploh ne bi čudilo,glede na to,da je direktor bil prej tam.

Wox ::

Telekom v navezi s SiOLom torej zavlačuje na vse možne načine, kar pa je bilo tudi za pričakovati. Končno mi je tudi jasno, zakaj ima T-2 na svoji spletni strani v rubriki vprašanja in odgovori na prvem mestu pravzaprav reklamo za njihovo IP telefonijo. Po vsej verjetosti pa Telekom še ni povedal zadnje. Skratka, še bo zanimivo.
Commodore 64

Peterbald: hvala za info

Ostali:
Ne vem zakaj bi bil tu kriv T-2, če so pa za to izvedeli šele takrat, ko so dobili prve odzive od telekoma.

Imam pogodbo še do maja 06, torej bom moral plačati 12000 sit pogodbenih obveznosti. Če pa obdržim njihovo štev. me bo pa to stalo 22200 sit. Paket pri T-2 bo dražji za 1000 sit + naročnina na IP telefon. Profitiram čistih 1700 sit mesečno. Pogovore pa ne računam, ker jih ni za jurja na leto. Kje je potem razlog, da obdržim telekomovo štev. Vtaknejo naj si jo nekam.

Pozdrav

Brez panike. Nikjer ne trdijo, da bo res trajalo pol leta do priklopa. Lahko se bo zavleklo samo za pol meseca. Delajo na tem. Bodimo optimisti.

LP

Nekdo me je prosil, da naj pingam

82.211.37.101: minimum=maximum=average=43ms
213.200.95.51: 51ms.

Vsem, ki se razburjate zaradi vdsl/adsl/isdn/ip... predvsem želim mirne živce.
Tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu... še gorel je več tednov.
Razumem pa, da bi vsi radi čimprej in čim bolj poceni...

Po mojem ni bojazni, da T-2 ne bo postal odličen ISP.
Tisti, ki ste bolj skeptični, pač počakajte par mesecev, da se stvari skristalizirajo in ulaufajo.
Pljuvanje vse povprek ne bo prineslo nobenih koristi.

Lp,
B.

Zgodovina sprememb…

Malkec ::

Nekdo me je prosil, da naj pingam

82.211.37.101: minimum=maximum=average=43ms
213.200.95.51: 51ms.

BineZerko, pa je bila to prazna povezava? 8-O

Ker če si pingal iz prazne povezave, je za moje pojme to slabo, glede na obljube o nižjem pingu:

malkec@secure:~$ ping 213.200.95.51
PING 213.200.95.51 (213.200.95.51) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=1 ttl=53 time=45.1 ms
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=2 ttl=53 time=46.8 ms
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=3 ttl=53 time=46.9 ms
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=4 ttl=53 time=46.3 ms
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=5 ttl=53 time=44.7 ms
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=6 ttl=53 time=47.6 ms
64 bytes from 213.200.95.51: icmp_seq=7 ttl=53 time=45.2 ms

--- 213.200.95.51 ping statistics ---
7 packets transmitted, 7 received, 0% packet loss, time 6059ms
rtt min/avg/max/mdev = 44.765/46.142/47.656/1.012 ms
malkec@secure:~$ ping 82.211.37.101
PING 82.211.37.101 (82.211.37.101) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=1 ttl=55 time=26.0 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=2 ttl=55 time=32.1 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=3 ttl=55 time=26.2 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=4 ttl=55 time=32.7 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=5 ttl=55 time=31.0 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=6 ttl=55 time=27.3 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=7 ttl=55 time=25.2 ms
64 bytes from 82.211.37.101: icmp_seq=8 ttl=55 time=24.6 ms

--- 82.211.37.101 ping statistics ---
8 packets transmitted, 8 received, 0% packet loss, time 7069ms
rtt min/avg/max/mdev = 24.633/28.185/32.782/3.065 ms

Imam amis kabl.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malkec ()

LuGi ::

Hm ce se kerga zanima..

RE: DNS lookup

Spoštovani!

Sprememba DNS statičnega IPja v lastno domeno bo možna.

Lepo Vas pozdravlja

T-2 Služba za naročnike

OldSkul ::

Mene pa zanima, kakšen je tisti IP telefon, ki ga dobiš zraven t-2. Je kaj vreden, sploh ima kakšen zaslonček, ali je samo en kup plastnike? ISDN telefona ne morem uporabit pol, rajt?
ISDNju se zato verjetno še ne bom odrekel.

Malkec: se opravičujem. Pozabil sem dopisati, da je to po wirelessu.

Nejkica: saj priklapljajo... počasi, pa zanesljivo.

sadarj79: telefon ima display, imaš caller-id... missed calls, ... pa zvočnik, itd.
Čist' spodobno za uporabljat'.
Še posebej, če upoštevamo, da je zastonj. (Za ISDN sem plačal ... koliko že? 30 ali koliko jurjev?)

Lp,
B.

Izi ::

>>Sprememba DNS statičnega IPja v lastno domeno bo možna.

Mislim, da je nekako logično, da bo možno, samo kako oni to mislijo.

Najprej je treba kupiti domeno.
Ali bodo oni prodajali domene?
Kakšne bodo cene?
Ali bodo prodajali samo .si ali tudi .com, .net,... ?

Domeno je treba povezati na tisti tvoj statični IP.
Potem je treba domeno vpisati v vsaj dva DNS strežnika
Ali vse to naredijo oni?
Ali bo to zastonj?

SasoS ::

Jao Izi, kolk ti kompliciraš. Zdaj bi ti moral T-2 še domene prodajati :P. Edino kar je LuGi hotel povedati je da bodo spremenili reverzo v tvojo domeno kar je edino pravilno (amis tega recimo ne počne)...

Misak ::

Okej, nimam si kej, da ne bi še jest mal odgovoril - ker imajo nekateri uporabniki dovolj nizek IQ, in govorijo vsepopvprek o zadevah, ki jih ne poznajo.

1. Res je, da trenutno kaže, da bodo tisti, ki so poleg interneta vzeli še ip telefonijo prej priklopljeni. Zaenkrat so vsi, ki so se odločili za polni razvezani dostop (torej da nimajo s telekomom nič) in katerim je šla pogodba naprej do okoli 14.10 so praktično že v postopku priključitve, ki se bo izvedla že morebiti koncem tega tedna (tudi ostali, ki so poslali na podoben način so v postopku (od 14 do 19.10), in zadeva bo priklopljena tekom naslednjega tedna ali dveh.

Prav tako je res, da so nastali trenutni zapleti, ki so se pojavili s prvimi pogodbami za delni razvezani dostop (internet t2, telefon Telekom), saj je prišlo do očitnega kršenja vseh pogodb, ki jih je t-2 sklenil z Telekomom. O čem gre?

Največja fora je v tem, da Telekom za delni razvezan dostop ne dovoli dodatno namestitev splitterjev, ki bi povezovali internet z t-2 kolokacijo v isti centrali, po drugi strani pa bi telefonija ostala še vedno na Telekomovi centrali. Po eni strani se branijo, češ da ne bodo dali denarja za te splitterje (ker bi jih morali postaviti SAMO za tiste, ki bi se odločili za internet pri t-2), in ko je t-2 dal predlog, da bo z lastnim kapitalom pokril te splitterje, se zopet zgovarjajo, da tuja oprema operaterjev (v tem primeru splitter) nima kaj iskati na njihovi centrali ( v lasti Telekoma). Začaran krog?

T-2 se vseskozi trudi s Telekomom priti do prave rešitve, ak aj ko se tako monopolistično obnaša, da se niti osnovnih rokov ne drži, kja šele da bi začel razmišljat, da so ti splitterji dejansko v dobrobit njemu, saj kot sme omenil, so te splitterji namenjeeni ravno tistim, ki bi imeli internet in tv pri t-2, telefon pa še vedno pri Telekomu.

Po drugi strani pa niste nikoli pomislili na tiste, ki dejansko nimajo aktivnega priključka pri Telekomu, zato se tudi v vseh primerih te pogodboe razrešujejo tako hitro, kot tisti, ki bodo celotno zadevo prenesli na t-2 kolokacijo. Jasno je, da tukaj ti osebki nimajo nobenih povezav s Telekomom, zato je vse vezani na t-2 kolokacijo in pri njih bodo prav vse pogodbe rešene v najkrajšem možnem času (cca 10 dni).

Vsekakor pa NE MORETE trditi, da so za t-2 prioritetni tisti, ki bodo hkrati naročili še telefonijo. to vsekakor ne drži. In če zadevo obrnemo: s tem ko Telekom mučka in mučka gloede rešitve, se čedalje več uporabnikov odloča (torej tisti, ki so hoteli delni razvezani dostop - telefonijo bi obdržali) da vzame tudi ip telefonijo. Torej je to dodatna reklama za t-2, ki mu ni treba niti reklamirati telefonije.

Torej vsi tisi, ki ste se odločili za delni razvezan dostop, boste morali na priklop čakati še vsajnekaj časa (koliko je zopet odvisno od samega izzida dogovarjanja) in tisti roki za prve prijavljene vsekakor ne bodo mogli biti realizirani.

2. Kar se tiče emailov: če prejmeš 1000 mailov na dan (od tega jih ima vsaj 80% (torej 800/dan!!!) vprašanja, ki SO JASNO RAZLOŽENA na spletni strani pod VPRAŠANJA IN ODGOVORI, do zamika odgovorov vsekakor ne bi prišlo. Kdo je za to kriv? Torej vsi uporabniki interneta, ki ne znajo niti osnovnih stvari prebrati o stvareh, za katere se zanimajo. Seveda je zato oteženo odgovarjanje na tista vprašanja, ki se v tem razdelku ne nahajajo. Seveda mi ni treba posebej povdarjati, da je treba prav na vsak email tudi odgovoriti. Zato pride do takih zamikov. Zdej se pa sprašujte kdo je kriv: t-2 ali tisti, ki se jim ne da osnovnih informacij prebrati, oz mislijo da jim bo v digitalni dobi odgovor postrežen še isto minuto - bog ne daj z tedenskim zamikom.

3. T-2 ip-telefon je črn, prav lep videti na uč in uporablja tehnologijo, ki jo uporablja ISDN (caller id, missed calls, itd...). V maričem je boljši od mojega trenutnega Eurita, ki ga posedujem doma. In da, zvok je vskekokor tako čist, kot pri ISDN-ju.

4. Lepo prosim, da pri tej temi admini nekaj postorijo, ker se bo ta tema počasi sprevrgla v obrekovanje t-2. In da slovenska zavist ne pozna meja - to lahko sklepam iz dostih postov v tej temi.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Misak ()

EvilDare ::

Mene samo ta izjava na njihovi strani moti:

"Zaradi višjih stroškov telefoniranja in naročnine za PSTN ali ISDN priključek Telekoma Slovenije podjetje T-2 svojim naročnikom, ki ohranijo Telekomovo storitev telefona, daje 1000 SIT popusta pri mesečni naročnini za VDSL priključek. Podjetje T-2 je moralo dodatno investirati znatna sredstva za zagotovitev te možnosti."

Ali lahko kdo komentira, ker ne razumem zakaj sedaj ni mogoče imeti telekom. Jaz razumem to kot da je za vse že poskrbljeno, sedaj pa hoče T-2 s temi nesramnimi izjavami pridobiti čim več uporabnikov njihove telefonije. Če pa temu ni tako naj pa odstranijo to izjavo ker je zavajujoča.

To je prvi odgovor na njihovi strani pod "Vprašanja in Odgovori".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

DixieFlatline ::

Saj je Turk v intervjuju za Delo povedal, da se pogovarjajo o boljših povezavah s tujino.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

EvilDare: ker so na Telekomu to interpretacijo narobe razumel, kljub podisom pogodb o kolokacijah itd....

Fora je v tem, da je veliko uporabnikov enostavno preveč navezano na svojo številko (podjetja, sp-ji in določeni posamezniki) in zato je t-2 (na lastne stroške) sklenil, da bo tem uporabnikom do prenosljivosti številk ponudil ta popust. Otrok v tretjem razredu, bi znal zračunati:

Internet: 1Mbit/256Kbit = 4.000 (imaš telekomov priključek še naprej)
Telefon: naročnina 2500 (PSTN)
-------------------------------------------
Skupaj: 6.500 sit/mesec

Internet: 1Mbit/256Kbit = 4.000 (imaš telekomov priključek še naprej)
Telefon: naročnina 3500 (ISDN)
Skupaj: 7.500 sit/mesec

Internet: 1Mbit/256Kbit = 5.000 (brez Telekoma)
Telefon: naročnina 1000 (ip-telefonija)
Skupaj: 6.000 sit/mesec

Torej je t-2 ponudil vsem uporabnikom popust, ki bi jih malce odbremenil od računa, ki ga prejemajo pri Telekomu. Seveda je zgodba za tiste, ki vejo malo več povsem drugačna: t-2 dejansko prestavlja nekaj, kar se bo očitno tako ali tako zgodilo: zamenjava številk!
KO bo zakon začel veljati za stacionarne operaterje (telekom, t-2), bo tako ali tako prišlo do poenotenja VSEH številk, tako da bo takrat vseeno pri katerem operaterju si, številka se ti bo tako ali tako spremnila. Za mobilne operaterje na srečo do tega ne bo prišlo, ker so vse številke 6 mestne z ustrezno predpono (BTW: za mobilne operaterje bo zakon začel veljati s 1.1.2006).

In zopet ne vidim, zakaj je t-2 tukaj spet kriv, če je dejasnko hotel za potrošnika najbolje (nižji računi)? Še enkrat te lepo prosim, da najprej spoznaj obe strani (t2:Telekom) in šele nato postavljaj zaključke kdo koga "nateguje". T-2 ali Telekom?
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

AirDevil ::

Malkec: To ti dajo za jurja zato ceneje ker si pač na slabšem če ostaneš pri ISDN. To dobiš kot neko tolažilno nagrado ker pač si naročen na ISDN in plačuješ dražje. Sej je EvilDare napopal en odgovor.

fast ::

Meni pa ni jasno, zakaj T-2 ponuja za 1K sit cenejši internet, če maš PSTN od Telekoma? Nebi blo ugodneje za njih, če bi ponujali cenejši dostop, če bi vzel t-2 telefonijo?

Ker morajo sicer T-2 linijo odkupit, oziroma jo odkupiš sam .

Mislim da je potrebnega malo optimizma, res je vreme depresivno ampak, tud siol in telekom skup sta nas nate*nila k bedake, vsaj stare naročnike.

Če ne bo delal so tud drugi ISP-ji.

AirDevil: še vedno ne vidim razloga za to, da T-2 nateguje. Dejansko je bilo s Telekomom zmenjeno ravno ta možnost obdržanja stacionare številke in priključka Telekoma zato, da ima tudi Telekom nekaj koristi od teh uporabnikov, ki mislijo preiti na t-2.Vsaj v smislu naročnine. In zdaj če se Telekom tega ne drži (oz ima povseem banalne izgovore), t-2 nateguje? Super razmišljaš. V tem topicu niti ene pikre nisem slišal na Telekomov odziv, ampak samo na T-2. Mislim halo? Če nekdo drug ovira storitve, za katere si se predhodno domenil, potem je tisti, ki jih ponuja kriv za vse to? In te zadeve so se začele pojavljati v teh dnevih, ko so pogodbe o delno razvezanih dostopih prišle nazaj. O tem bo vsekakor veliko napisano tudi na uradni spletni strani. Po vsej verjetnosti pa se bo ta "napaka" popravila v nekaj dneh/tednih, ko mislim, da bodo sklenili dokončen dogovor, ki je prej vsekakor bil že dorečen, samo Telekom si ga je drugače interpretiral.

Čist tko za foro: Če si ti uvoznik banan iz Juže Amerike in neka pošiljka ne pride k tebi v dogovrjenem roku (banane so padle v ocean, prevrnila se je tvoja ladija), si bo kupec banan mislil, da ga ti nateguješ na suho, čeprav dejansko nisi ti kriv, ampak je bil kriv šofer ladije/vihar. Me razumeš?

Aja pa kar se tiče helpdeska: Siol tudi na začetku ni ponujal 24-urne pomoči, in sedaj ko je trenutno T-2 ne ponuja, se vsi ob to obregate. Sej jo bo, verjemite, samo zaenkrat pač ni niti teh prvih priklopov, da bi delal 24-ur.. Ste tud vi bili eden izmed prvih uporabnikov ADSL v Slo in imeli 24-urno pomoč?

Še enkrat premislite o svojih zlonamernih postih.In ponavljam: Slovenska zavist ne pozna meja!

BTW: tudi jaz sem eden izmed tistih naročnikov, z delno razvezanim dostopom, ki bi moral že biti priklopljen...

janny76: good point! To je eden izjavil in zdje to drži kot pribito. samo za dezinformacijo: to ne bo trajala toliko časa!
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

Zgodovina sprememb…

Misak,
se strinjam z vsem kar si napisal (upam, da bodo tudi ostali prebrali v celoti).
Bi te pa dopolnil, da je IP telefon bež (biege) barve.
Verjetno je več modelov, ker sem tudi jaz videl neke črne (z velikimi tipkami :\ ); tale moj pa ima manjše tipke... ima pa display tudi moj.

Lp,
B.

Zgodovina sprememb…

FastWIND ::

Dobil informacijo od Telekomovega monterja v Mariboru, da so glavne centrale na mariborskem področju pripravljene z njihove in T-2 jeve strani.

Pa še ena zanimiva informacija. T-2 jeve centrale nimajo rezervnega napajanja v primeru izpada električnega toka. Telekom ima rezerve za cca. 10 ur odvisno od centrale.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FastWIND ()

sumadinac ::

pingec:A mi kdo sploh razloži kje je logika v tem, da telekom ovira uporavnike, ki ostajajo pri njemu?

Največja fora je v tem, da Telekom za delni razvezan dostop ne dovoli dodatno namestitev splitterjev, ki bi povezovali internet z t-2 kolokacijo v isti centrali, po drugi strani pa bi telefonija ostala še vedno na Telekomovi centrali. Po eni strani se branijo, češ da ne bodo dali denarja za te splitterje (ker bi jih morali postaviti SAMO za tiste, ki bi se odločili za internet pri t-2), in ko je t-2 dal predlog, da bo z lastnim kapitalom pokril te splitterje, se zopet zgovarjajo, da tuja oprema operaterjev (v tem primeru splitter) nima kaj iskati na njihovi centrali ( v lasti Telekoma). Začaran krog

Tukaj ti je lepo razložil samo prebrat moraš.

LP

NavadniNimda ::

Brezprikinitveno napajanje:

Kakor vem, T-2 postavi v vsako centralo komplet opremo - poleg omrežnih naprav tudi IP-kamero za nadzor in seveda UPS. Če kje še ni nameščen, je to gotovo zato, ker je bila centrala prevzeta od Telekoma pred kratkim. Torej tukaj ni za paničarit preveč.8-)

Aja kar se tiče delno razvezanega dostopa (torej telefonija Telekom in internet t-2), pr ikaterih je prišlo do problema glede rokov, si preberite naslednje:

Telekom Slovenije ponuja s storitvijo skupnega razvezanega dostopa operaterju možnost izrabe višjega, negovornega dela frekvenčnega spektra krajevne zanke. Operater izrabi višji del frekvenčnega spektra za širokopasovni podatkovni dostop do svojega končnega uporabnika. Širokopasovni podatkovni dostop je izveden s spektralno kompatibilno xDSL tehnologijo.

(Pomembno je odebeljeno)
Slovenije z ustreznimi tehničnimi sredstvi ločuje višji frekvenčni spekter od frekvenčnega spektra, namenjenega prenosu govorne storitve, ter da višji frekvenčni spekter v uporabo operaterju. Predpogoj za uporabo storitve skupnega razvezanega dostopa je poleg pogojev navedenih v vzorčni ponudbi tudi, da je končni uporabnik storitev operaterja na krajevni zanki tudi naročnik Telekoma Slovenije za govorno storitev.

Za realizacijo storitve skupnega razvezanega dostopa Telekom Slovenije zagotovi:
- frekvenčni razcepnik na strani končnega uporabnika,
- krajevno zanko od omrežne priključne točke na strani uporabnika (KO na vhodu v objekt uporabnika) preko dostopovnega kabelskega omrežja do vertikalne letvice glavnega delilnika v objektu kolokacije,
- povezava priključne sponke vertikalne letvice glavnega delilnika z ustrezno ponko horizontalne letvice (ranžirni vod),
- povezavi z inštalacijskim kablom od horizontalne letvice do razcepnikov

Telekoma Slovenije, kjer se opravi ločitev frekvenčnih spektrov storitve govorne telefonije in storitve širokopasovnega podatkovnega dostopa, ter povezavo z inštalacijskim kablom od razcepnikov do kolokacijskega delilnika; kolokacijski delilnik ima vlogo razmejitvene točke in je last Telekoma Slovenije, razen v kolikor ni z vzorčno ponudbo drugače določeno.

Telekom Slovenije pod pogoji vzorčne ponudbe omogoča, da operaterji sami zagotovijo razcepnike na strani omrežja.

To kar je odebeljeno Telekom krši, oz. se ne drži teh pravil iz pogodbe, zato te splitterji (razcepniki) zaenkrat niso nameščeni in se tako ta storitev (telefon-telekom, t-2 internet) še malce zavlekla.

|SNap|: kar se tiče autoreplya, je narejen že vsaj 2 tedna. Tako da uporabnik dejansko prejme mail o prezasedenosti in da bo moral na odgovor še malce počakati.

Tisto kar pa naprej govoriš je pa za enega navadnega userja, ki komajda zna uporabljati mail (ne pozabi to je teh 80%) že komplicirano. (To s kliki mislim)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Misak ()

Snap: če bi imeli avtomatski odzivnik (pa mislim, da ga zdaj celo imajo), bi bile pa pripombe, da ni osebne obravnave.
Jaz osebno ne maram auto-reply robotov... raje počakam, da mi odgovorijo "na roke", četudi traja dlje časa.

Kar se tiče pa objave v telefonskem imeniku: T-2 neobjave ne zaračuna. Ob prijavi pa obkljukaš, da ne želiš objave v imeniku.
In jaz sem prav zadovoljen, saj imam že skoraj 14 dni mir pred akviziterji.

Še nekaj glede 24-urne tehnične pomoči.
Jaz sem letos kar veliko klical SiOL, kjer so mi rekli, da je pri njih vse v redu, da naj pokličem Telekom.
In tako smo se potem žogali.... dokler se nisem naveličal. In v primeru nedelovanja sploh nisem več klical nikamor. Sem samo ugasnil mašino in šel spat.

Lep pozdrav,
Bine.

zu_dr ::

BineZerko a se ti sanja kakšen je postopek odprave napake je pr t-2.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zu_dr ()

Ni napak, zato postopka še ne poznam. :D
Verjetno se kam pokliče 8-)

T-2 Info ::

Pozdravljeni!

Opazili smo, da se je število vprašanj in dvomov povečalo, zato smo se odločili objaviti odgovor.
Kljub različnim NEURADNIM informacijam na tem forumu se naša ponudba še vedno ni spremenila.
Ponujamo popolnoma enake storitve, kot smo jih na začetku in tudi ceniki so enaki.
Uporabnikom omogočamo dve vrsti razvezane zanke.
1. Polno razvezan dostop:
Pomeni, da uporabnik pri Telekomu Slovenije prekine naročniško razmerje in se priklopi na storitve T-2.
Nikjer ne piše, da mora v tem primeru uporabnik pri T-2 naročiti tudi telefonijo in da je v tem primeru prej vklopljen!
2.Skupno razvezan dostop:
Skupno razvezan dostop pomeni, da uporabnik obdrži naročniško razmerje za telefonijo s Telekomom Slovenije
in pri T-2 naroči VDSL dostop do interneta. V tem primeru mora Telekom Slovenije zagotoviti razcepnik, ki omogoča
tak način povezave.
Družba T-2 se je za ponudbo skupno razvezane zanke odločila, da uporabnikom omogoči uporabo telefonije
pri Telekomu Slovenije, dokler ne bo na voljo prenosljivost telefonskih številk. ( predvideno v Juniju 2006 )
Vse pogodbe, ki smo jih prejeli in so ustrezale našim merilom za poizvedbo ( manj kot 2000m ) smo poslali
na Telekom Slovenije. Telekom Slovenije je na poizvedbe polno razvezane zanke odgovoril in zato smo takšnim naročnikom
preklop na omrežje T-2 tudi že naročili. ( Spet povdarjam, da ni nobene obveze naročiti telefonije T-2, lahko se naroči samo VDSL )
Poizvedbe skupno razvezanega dostopa pa so iz Telekoma Slovenije ZAVRNILI. Nazaj so nam poslali VSE poizvedbe z razlago,
da nimajo potrebne tehnične opreme ( razcepniki ), ki bi jih potrebovali za priklop teh naročnikov.
Očitno je, da Teleokom Slovenije te razcepnike ima, saj svoje naročnike priklapljajo prav prek njih.
Prav tako Telekom Slovenije javno oznanja, da priklopijo Siolov ADSL v roku 10 dni.
T-2 se je vedno držal svoje strani pogodbe za razliko od Telekoma Slovenije, ki svojih obveznosti do družbe
in njenih strank ne izpolnjuje. S tem diskriminira družbo T-2 in vse njene uporabnike.
Družba T-2 se je zato odločila in sprožila spor pri APEK-u v katerem zahtevamo izdajo odločbe,
da APEK naloži Telekomu Slovenije izvršitev obveznosti do družbe T-2 na enak način in v enakih
rokih, kot to omogoča ostalim operaterjem.

Celoten dopis, ki smo ga poslali na APEK je sledeč :

Agencija za pošto in elektronske komunikacije
Republike Slovenije
Stegne 7
p.p. 418
Zelo nujno!
1000 Ljubljana

Zadeva: Z a h t e v a z a i z d a j o o d l o č b e

Spoštovani,

Telekom Slovenije d.d. (v nadaljevanju: Telekom Slovenije) družbi T-2 d.o.o. (v nadaljevanju: T-2) neupravičeno zavrača oziroma zavlačuje izvršitev svojih obveznosti po pogodbi o skupnem razvezanem dostopu do krajevne zanke Telekoma Slovenije z dne 29.09.2005.

T-2 že ima izgrajene kolokacijske prostore v prostorih Telekoma Slovenije po pogodbi o fizični kolokaciji v objektih Telekoma Slovenije z dne 15.2.2005. Prav tako je v pismu o nameri za izvajanje storitve skupnega razvezanega dostopa z dne 12.09.2005 opisan način izvajanja storitve in sicer za vse kolokacijske prostore. Kljub temu Telekom Slovenije zavrača zahteve T-2 za poizvedbe za posamezne skupne razvezane dostope.

Opozoriti je potrebno, da Telekom Slovenije javno razglaša, da svoji hčerinski družbi SiOL d.o.o. zagotavlja realizacijo ADSL priključka preko storitve skupnega razvezanega dostopa v roku desetih dni. V nasprotju z navedenim pa družbi T-2 ne omogoča izvedbe identične storitve, ampak ji namesto tega podaja zgolj načelne obljube, da se bo »trudil zagotoviti možne povezave v najkrajšem možnem času oziroma pred potekom maksimalnega roka določenega v RUO«. Upoštevaje dosedanje dejanske roke, prakso in način vzpostavljanja povezav družbi SiOL d.o.o. je očitno, da Telekom Slovenije v praksi s svojimi ravnanji diskriminatorno obravnava T-2, in ji z zavlačevanjem izpolnitve svojih obveznosti onemogoča oziroma bistveno ovira vstop na trg.

Ker Telekom Slovenije brez čakalne dobe omogoča svoji hčerinski družbi SiOL d.o.o. vzpostavitev ADSL priključka preko skupnega razvezanega dostopa, družbi T-2 pa za vzpostavitev priključkov postavlja nedefinirano dolge čakalne dobe, spravlja slednjo v bistveno neugodnejši položaj, ker le-ta ne more pridobivati naročnikov, oziroma ne more pridobivati novih naročnikov v obsegu, kot če bi na trgu za vse operaterje veljali enaki pogoji.

Opozoriti je tudi potrebno, da je Telekom Slovenije posredoval svoj odgovor o zavrnitvi zahteve šele po 14. dneh od njenega prejema, kar tudi kaže na nerazumno zavlačevanje postopkov, ki so potrebni za dejanski vstop T-2 na trg.

Zaradi vsega zgoraj navedenega T-2 zahteva, da Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije izda odločbo s katero bo Telekomu Slovenije naložila izvršitev njegovih obveznosti nasproti T-2 na enak način in v enakih rokih kot to omogoča oziroma izvršuje ostalim operaterjem.

S spoštovanjem!

V Mariboru, dne 19.10.2005 Matevž Turk,
direktor

Družba T-2 je naredila vse, da se bodo roki priklopov skrajšali in da bo čimprej priklopljenih kar največ uporabnikov.
Za kasnejšo izvedbo priklopov se iskreno opravičujemo.

Hvala za zaupanje.

Lep pozdrav

T-2 Služba za naročnike

No torej so trditve resnične in tako iz tega zahtevam da odstranite trditve na vaši uradni strani da imate te ponudbe omogočene. Temu se reče zavajanje uporabnikov storitev samo da se vam nabere pogodb. Še enkrat dokler se ta stvar ne razreši zahtevam da na uradni strani napišite daT-2 z ISDN trenutno ni možna.

T-2 Info ::

Pozdravljeni!

Družba T-2 NE ZAVAJA uporabnikov. Še vedno ponujamo možnost da uporabnik obdrži telefonijo pri Telekomu Slovenije
in naroči VDSL priključek pri T-2. Družba T-2 je svoj pogodbeni del izpolnila in čaka da se bo tudi Telekom SLovenije držal svojega dela.
Zato iz naše strani ne nameravamo odstraniti ničesar, saj ponudba ostaja nespremenjena!

Lep pozdrav

T-2 Služba za naročnike

Ali ste za to zavoro iz strani Telekoma vedeli že dalj časa ali ste to ugotovili šele predkratkim. Ker če to že veste že dalj časa GRE za zavajanje, in bi o tem morali obvestiti javnost takoj ko ste zvedeli za to oz. bi odstranili to ponudbo na vaši uradni strani ali pa pač napisali da začasno ni možno. Ne pa da zvemo te stvari na tak način.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AirDevil ()

DC- ::

Enostavno vprašanje.
Koliko časa se bo vleklo to "sranje" z telekomom?

wifi4all ::

T-2 INFO: sej vam ni nihce ocital, da niste izpolnili svojega pogodbenega odnosa... receno je bilo le, da s tem, ko stranka, z vami podpise pogodbo tudi morebiti obvestite v kolikor se katera od sodelujocih strani ni drzala svojih pogodbenih obveznosti... s tem namrec ohranite posten obraz do strank

in mislim, da je bil prav to namen predhodnega zapiska... komuniciranje (da ne recem ravno proaktivno, kot imajo v navadi govoriciti nekatere PR agencije) - je sicer malo vec dela, ampak najboljsa stranka je zadovoljna stranka
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

afneguncam ::

najlažje je pokazat na telekom in si s tem oprati roke... kdo vam je kriv da imate tako zelo slabe odnose z telekomom? Zakaj pa telekom zagotavlja povezavo vsem ostalim samo t-2 ne?

wifi4all ::

ker kao drugim zagotavlja povezavo "telekom Slovenije" (imenuje se partnerski program Telekoma Slovenije), ceprav itak Telekom VSEM zagotavlja basic infrastrukturo...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wifi4all ()

Izi ::

Ne razburjajte se preveč. To ni dobro za zdravje.
S Telekomom lahko prekinete samo v primeru, če greste na kabelski internet, vašo parico pa precvikate.
Vsi xDSL, IP telefonija in Internetna TV gre prek Telekomovega omrežja in večji del tistega denarja, ki ga boste vi plačevali T-2 bo le ta plačal Telekomu za njegovo uporabo infrastrukture, ki jo blagohotno dajejo v uporabo.
Zato ne sanjajte, ker se Telekoma ne boste znebili >:D

Pritožba je bila kot je vidno poslana dne 19.10.2005 torej bo kmalu 1 mesec, ko se ni še nič premaknilo.
Bojim se da je 6 mesecev za rešitev takega spora precej optimistična napoved :'(

Vse je odvisno od Telekoma, mogoče jih bo pa začela peči vest in se bodo omehčali (že sanjam, bolje da grem spat :8) ) preden bomo zapravili milijone € za tožbe in pritožbe. Na koncu bomo itak vse plačali uporabniki.

Tudi meni se zdi vse skupaj precej čudno, sa imamo večina naročnikov ADSL že sedaj pri Telekomu delno oz. skupno razvezan dostop.
Telefon imamo prek Telekoma, internet pa prek SiOL-a (to je po moje "Skupno razvezan dostop")
Torej ni potrebno ničesar spreminjati ali dodajati.
Le kaj hudiča se dogaja? :O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

[_DeV|L_] ::

Ma to je neverjetno. Je res vecina folka na tem forumu umsko omejena in ima IQ ( beri : inteligencni kvocient ) manjsi kokr stevilko noge? Ta temo berem vsak dan, in vsak dan je huj. Vedno bolj smetite, vedno bolj neumna vprasanja in trditve pisete ter se obnasate kretensko. Ce bi imel/dobil admin pravice, bi pol folka banu iz foruma ali vsaj kickal iz te teme s sporocilom:" beri www.t-2.net! ko to naredis preberi vse se enkrat, in se enkrat in se enkrat, dokler ti ne bo vse lepo kristalno jasno." Dost bi tut pomagal ce bi kdo prvo stran te teme prebral......

no pa se ne bom vec spuscal v te stvari, ker tako ali tako tisti ki to pocnete, ne boste dojeli za kaj se gre.

p.s. T-2 so s taksnim kapitalom ustvarili samo zato, da nas bodo zajebal!

You are so Retarded!
Devil is coming for ya!!!

Zgodovina sprememb…

««
20 / 248
»»