» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
21 / 248
»»

bigk ::

Mislim, da tako vprašanje na tem forumu še ni bilo postavljeno. Torej, v firmi imamo sedaj 3 kabelske modeme in vsi imajo fiksni IP. Za en modem je narejena preslikava tako, da se dejansko uporabljata 2 IP-ja. Torej skupaj 4 fiksni IP naslovi. V FAQ sem prebral, da je možno dobiti več fiksnih IP-jev. Ali je to mogoče z uporabo 1 modema (prehoda) ali jih je potrebnih več? Mogoče je bolj logično, da je to mogoče doseči s samo 1 modemom, ampak rajši vprašam...
l.p.

//bigk K

OmegaBlue ::

Neverjetni ste ... resno.

Vam hočemo omogočiti temo kjer bi se KULTURNO lahko kaj izvedelo, in ne vi jo MORATE zasvinjati.

Zdej je pa lepe igre konec, ignorirali ste opozorila moderatorjev, kljub brisanim postom ste jih PONAVLJALI, ingnorirali ste DIREKTNA NAVODILA Tajnega policaja, in seveda da ne omenjam generalni offtopic, splošne neumnosti in lenobe.

Tole IZREDNO dobro preberite: VSAK, ki bo postal v takem stilu, kot se je do sedaj - pizdejne čez telekom, jokanje kako vas t-2 zavaja in kako je to nateg, kako ste bogi ker že 7 dni niste dobili odgovora, ter ignoriranje opozoril moderatorjev itd. mu osebno prilimam naziv.

Jasno?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

@bigk: modem je pasivni element in nima IPjev (no, čisto tehnično gledano jih ima ampak pustimo to), na eno parico pa tako ali tako ne moreš priklopiti več kot enega tako da tvoje vprašanje nekako nima smisla. Za 1 linijo dobiš 1 modem in IPjev toliko kot se zmeniš z t-2.

wishmaster ::

Če slučajno T-2 uporablja PPPOE ,je kar velik problem nastavit dva ipja. Recimo če je pa prek etherneta ,dobiš pa samo 2x ( wan ip ,subnet mask ,gateway) .In na dveh računalnikih tako nastaviš . Seveda se pozanimaj na T-2 .Ker sam ne vem kako imajo to urejeno .

T-2 uporablja ethernet - tako kot to slučajno piše v 1 postu.

jype ::

Mene pa zanima, ce lahko (bodoci) uporabniki kako pomagamo T-2 pri tem, da Telekom prisili, da se drzi dogovorov.

Ne mislim organiziran oborozen odpor, ampak recimo kako pismo APEKu, morda se kakemu drugemu organu, ki za to skrbi, nenazadnje pa bi drzava verjetno ostreje ukrepala proti Telekomu, ce bi se drzavljani institucijam EU zaceli masovno pritozevati nad umetnim podaljsevanjem monopolnega polozaja Telekoma slovenije in drzavno podprtemu onemogocanju konkurence na telekomunikacijskih trgih (gre tudi za Incotel in WiMAX, ne le T2).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Prosim, če pojdite revolucijo zganjat v odvod, tukaj naj ostane tema za INFORMACIJE.

Peterbald ::

T-2 uporablja DHCP.

zee ::

@jype: Incotel je izgubil frekvenco zato, ker ni plačal v dogovorjenem roku in ne zaradi samovolje oblasti. Več si lahko prebereš v Financah.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BluPhenix ::

Danes sem klical na helpdesk v zvezi z problemi s Telekomom.

tudi uslužbenec za telefonom mi je potrdil, da je tako kot je napisano v nekaj postih tukaj.

sam sem se odločil da naknadno vzamem tudi telefonijo pri T-2, to pa povleče za sabo (ta tiste, ki se boste tudi morebiti tako odločili):

- pokličite na T2 in povejte, da želite spremeniti pogodbo (ni vam treba izpolnjevati nove pogodbe)
- poslati morate dopis, v katerem pooblaščate T-2 d.o.o. za odklop od Telekoma
- T-2 spet pošlje vaše podatke v poizvedbo
- Telekom si SPET vzame 15 dni časa, da na poizvedbo odgovori
- potem poteka vse kot je bilo že napisano

Se pravi v najslabšem primeru bi mroali biti priklopljeni nejkje konec Decembra, začetek Januarja.

Če še koga skrbi, da bo zaradi nastale zmede ostal brez kakšne storitve, naprimer Televizije, tako kot se lahko zgodi pri SiOLu (kjer naročiš televizijo in ti po 1 mescu povedo, da je tvoja centrala že zafilana in da boš moral počakati na dogradnjo, nakar izveš, da dogradnja ni planirana in da je ne bo vsaj 1 leto), mi je človek na helpdesku povedal, da se to ne more zgoditi (upajmo da res ne).

Upam, da bo navedeno prišlo komu prav.

gunde ::

BineZerko,
če ne veš, vprašaj tvojo ženo, ki dela na T-2 ...:)

Jeronimo ::

:)

O tem je torej govoril, ko je rekel da pozna zaposlene na T-2 ..... :)

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Racko ::

Ce koga zanima prenos telefonskih stevilk... Klik!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Racko ()

piklton ::

Mene pa zanima kako zgledajo ti ip telefoni , ki jih daje t-2 v uporabo

divan ::

na vseh 21 straneh se je samo enkrat pojavilo vprašanje o T2 tv, pa še na to ni bilo nobenega odgovora. A lahko, prosim, tisti srečni uporabnik, ki je že priklopljen in ki ima naročeno tudi tv, lahko pove, kako ta reč deluje (pa ne sprašujem, kje se zadeva prižge, ugasne, vklop, postavi, niti ne kako zgleda box in karkoli podobnega, zanima me samo kvaliteta slike). Pa da še zožam: zaenkrat me zanima samo za 1 prikoplen tv (v enosobnem stanovanju jh več pač ne rabim :))

Hvala.
lp

orbter ::

Ok, veliko govora o IP telefonih je bilo. Nihče (vsaj mislim) pa še ni povedal ali obstaja samo en tip (torej žični) ali tudi brezžični?

ELEKTROLJUB ::

Ip telefon je takšen kakršen pač je...
Tista škatla ne vem kaj sploh je.Recimo, da je VDSL modem ima zadaj tudi dve vtičnici (tel1 in tel2) kamor lahko vtakneš navadna PSTN telefona.
Tako tudi če vzameš tri ip številke ni nujno, da bi bil primoran kupiti še dva IP telefona.(enega ti zastonj posodijo) Ta ostala dva telefona sta lahko kakršna koli PSTN telefona.Obvezno je seveda da imata tonsko izbiranje(DTMF)
LED svetloba je prihodnost...

ELEKTROLJUB ::

Še to.
Ta PSTN telefon je lahko brezžični, žični ali takšen, ki ga je babica do sedaj uporabljala in se nikakor ne bi mogla navaditi na nekaj novega.
Važno je samo, da ima tonsko izbiranje (DTMF)
LED svetloba je prihodnost...

Kato ::

Zastavil bi vprašanje:

Sem uporabnik siola tako, da sem pogodbeno vezan na njih še 5 mesecev, ko to preteče nameravm vzeti telefon, internet in TV pri t-2.
Kabelsko imam pri Telemachu. Pri njih lahko prekinem kadarkoli.
Želim vzeti zaenkrat le tv pri t-2ju in obdržati siol ADSL. A je to sploh mogoče?

Sem pa že poslal mail t-2ju pa zaenkrat še nisem dobil odgovora.

djurodrljaca ::

To ni mogoče, ker je njihov glavni produkt internet in ne TV ter pogojujejo internet za ostali storitvi.

Zgodovina sprememb…

Kato a nebi raje naprej pogledal stran www.t-2.net ali pa vsaj prvi post v tej temi, je vse razloženo veš, večkrat ...

AirDevil ::

Prosim nej me kdo popravi če bom to izjavo narobe napisal ker tudi meni ni vse jasno.

Kato: Kolikor je meni jasna ta tehnologija ne moraš imeti Adsl in T-2 TV, ker T-2 TV potuje po VDSL in bi to pomenilo da imaš VDSL in ADSL. Vnaprej nej me kdo popravi če to ni res.

braniac ::

Mene pa zanima kok si sploh lahko oddaljen od postaje. In kje se lahko sklenes pogodbo s t-2 jem razen na netu.

Bellzmet ::

Oddaljen si lahko od postaje 150Km - samo potem zadeva žal ne dela... Baje so eni oddaljeni še več - samo jim tudi ne dela...

Pa poglej kaj je napisal BluPhenix.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

fast ::

do 2km

drejc ::

Rečeno je bilo v temi, da imajo naročniki z iptelefonijo pri t2 prioriteto pri priklopu.

Zanima me, če to velja tut za to, da odklopiš telekom+siol (telefon+adsl) navezo in vzameš samo VDSL?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drejc ()

iration ::

Po moje da ja, ker tudi v tem primeru Telekom ne rabi dajat vmes unga splitterja med VDSL in pstn/isdn.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

BineZerko ::

Moj kolega je v LJ vzel samo vdsl.
In je bil priključen še dva dni prej kot jaz.
(Prej je imel adsl+isdn, stacionarnega telefona pa sploh ni potreboval, zato tudi IP telefona ni naročil.)

drejc ::

Tocno tako situacijo sm meu u mislih.

tnx
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Easx ::

Na t-2 strani sem nekje videl, da pise da si tel. stevilko lahko sam zberes, ce je se prosta, nikjer pa na pise kako se to naredi.

Lp

carota ::

@BineZerko: na katerem koncu LJ je tvoj kolega, ki je že povezan?

Gwanaroth ::

A ne bi raje pocakal, da bi bil priklopljen ter se nato spuscal v detajle ?
Lights often keep secret hypnosis..

easx: kaj pa če bi v pogodbi pod rubriko Telefonija, ostalo vpisaš želel bi številko: 0590 - hit-me-hard?

Ne, to verjetno nebi bilo dobro. Lahko bi jih pa poskusil poklicati, al tudi to nebi bilo dobro?

ah...

MEDENA ::

Kolega dons dobil informacijo , da T2 v Kranju letos ne bo. Pa sej to ni res. ;((

Tody ::

Kaj maš ti dobre kolege :D Sej je turk reku da optika vrjetno letos ne bo štartala čeprav se trudijo.

Misak ::

Vsi imate nevem kakšne infomacije od ne vem kakšnih virov. A bi lahko enkrat konkretno povedali točno vir?
Sej ni čudno da se "informacije" širijo tako hitro, in da so dejansko osnovane na "ustnem izročilu", ki pa se s številom ljudi, ki prejme to informacijo, ta prvotna "informacija" spremeni v nekaj drugega, kot je bila sprva informacija mišljena. Pa vsi imate ne vem kakšne veze na Telekomu, T-2 itd... Dejmo konkretne podatke na plan. Podatke, podkrepljene z dokazi :\
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

NavadniNimda ::

Evo, takole imajo pa rešeno tole v Evropski Uniji:
France Telekom fasal 80 čukov kazni, z obrestmi mora odkartat skoraj 500, ker je kršil protimonopolno zakonodajo.

Evo link:
KLIK (odprt članek na Financah)

Aja, sej res, a ni tudi Slovenija v EU?>:D

Ginginova ::

Ta forum se mi zdi poln pisarij zakompleskanih mozoljastih najstnikov, ki sem jim je življenje ustavilo, ker ne bodo še ta mesec dobili svoje 20 Mbps povezave v internet svet s katero so se že hvalili pred svojimi vrstniki. :D

Zaenkrat je bila potrjena zgolj težava, da Telekom zavrača priklope za tista naročniška razmerja, kjer so si stranke zaželele obdržati naročniško razmerje za telefonijo pri Telekomu. Vse drugo je še vedno rekla kazala. Je pa zelo verjetno, da si bodo pri Telekomu izmislili še kakšen drugi razlog, vendar je slednje zaenkrat še nepotrjeno in temelji na govoricah.

Jaz priporočam vsem najstnikom, da se skulirajo in namesto, da toliko visijo na tem forumu, raje preberejo kako pametno knjigo. >:D

Vsem drugim, pa da naj bodo potrpežljivi, saj nimajo ničesar izgubiti, kvečjemu pridobiti. Sami naj ne odjavljajo ničesar, ne Telekoma, ne Siola ali drugih ponudnikov, saj v primeru uspešnega vklopa itak vse postori T-2, zato tudi so pooblastila na naročniški pogodbi. 8-)

Ogo

kitl76 ::

Jaz naprimer imam konkretne dokaze v tem, da sem obupal nad T2 in mislim da z mojim priklopom nebo nič oziroma še zeloooooooo dolgo nič.

BineZerko ::

@martins: LJ Šentvid.

DSI ::

men zanima če je kod iz LJ-Dravlje slučajno že priklopljen

MEDENA ::

Ne prav klical je na T2 in tako so odgovorili. Ne vem pa kok je res.

zmat ::

Kranjčani!
Z Gratela sem že 20.10.05 dobil sledeči info:
"Ponudnik v Kranju bo T-2. V centru bodo možni priklopi na optično omrežje konec leta oz. v začetku naslednjega leta in sicer najprej v centru nato okolica."
Na Planini (Kr.) najprej v marcu.

Hammer123 ::

Imam eno vprašanje:
Občutek imam da sam rahlo "zamutil" pri izpolnjevanju pogodbe=>Tam kjer označiš koliko isdn vmesnikov hočeš sem napisal enega. Obenem pa sem na drugi strani označil da se odjavljam od telekoma in se prijavljam na ip telefonijo. Doma imamo isdn telefon.
Sem izpolnil pravilno?
Lp!

globoko grlo ::

ja, če hočes skenslat tele.comove položnice in ne imeti isdnja

Hammer123 ::

To mi je jasno. Samo zanima me če sem pravilno izpolnil. Ali bi moral označiti pod število IP telefonov, ali je je vredu, če sem označil ISDN vmesnik(glede na to da doma že imamo en telefon)?

sumadinac ::

Kakor vem ISDN vmesni mora biti, če hočeš priklopiti ISDNjev aparat na IP linijo.

LP

Sumski ::

Če naročiš net in želiš obdržati ISDN telefone ISDN vmesniki niso potrebni. To mi je rekel tip na helpdesku.

fast ::

Če vzameš IP tel., in želiš uporabljati za IP tel.ISDN tel. apart je vmesnik potreben in ti ga da T-2 brzplačno.

AntiFriz ::

Mene pa zanima če je možno prklopt preko vmesnika ISDN "centralo" Gigaset 3070 ipd. na katero so registrirani brezžični isdn terminali pa da zadeva seveda dela.

lp
««
21 / 248
»»