» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
19 / 248
»»

Izi ::

chucki, spet si pretiraval.
6Mb povezava ima najvišji teoretični prenos 768 KB/s, dosegel pa bi realno lahko nekje do 691 KB/s

chucki ::

Rabte dokaz? Ga z veseljem prpopam!

afneguncam ::

chucki daj daj... pokazi ta tvoj 1mbit adsl! daj na shrani.si

OldSkul ::

Pri xDSL ti ne morš dosegat celo večjih hitrosti kot pa imaš paket. Pri kablaših je ponekod drugače - recimo pri tebi je tako.
Jst ko imam pri Siolu 4 Mbit paket, mi vleče max. 470KB/s, pa še to zelo niha od 450-470KB/s iz file.siol.net.

Jinto ::

Mogoče pa tisti vir sploh ne zmore višje hitrosti.

MUC ::

Kokrkol računate, da dobite 8 bitov podatkov, se more v povprečju prenest 10 bitov, tko da paket 10mbps LAN vleče cca 1MB/s ..

pri ADSLu je več, ker so modemi odprti za 4mbps paket na okol 4.5mbps, da tisti, ki mislijo, da je za prenos 8 bitov dovolj 8 bitov lahko zdelijo z 8 :)

Če delite odprto pipo z 10, dobite kar dober pribljižek realne hitrosti, vse pa je odvidno v detajlih od OGROMNO stvari, tisti, ki imate kakšen UNIX, veste, koliko stvari se pri tcp/ip da nastavit in zoptimizirat.

Kot pravim, 10 je dober pribljižek in se ga lahko kar držite.

wishmaster ::

Jaz dosegam pri 2 Mega ADSLU download do 243 KB/s in upload do največ 45 KB/S. Kolega ki je pa včeri dobil VDSL mu tudi download ne preseže 1100 KB/S upload ima pa tud okol 9.6 Mbitov. Kar je tud čisto normalno . Pri kabelskem netu pa tak nekateri imajo paket 6 Mega dela jim pa kot 8 Mega ali pa tudi obratno .Ker pri nekaterih je hitrost omejena na modemu .In potem je tak znano kaj se dogaja .

dejanslo ::

Na Norveškem 10 mega linija ni dejansko 10*1024kbps ampak samo 10000kbps (optika, ne vem preko katere tehnologije).. Ne vem, če to velja za vse ponudnike, ampak verjetno je, da ja. Zanima me, če je tudi pri t-2 tako? Razlika ni bistvena, meni je tudi 900kB wau, sprašujem samo informativno
There`s More Than One Way To Do It

Kami ::

@wishmaster: to sploh ni res.

Hitrost že dolgo ni omejena na modemu.

Oh, zaj bi mogo uporabit ono slikico iz forum ammo "welcome to the last week :P"

sh4rk ::

Eto tokle men downloada na 4mbit paketu ADSL 4mbit :

evo vam dokaz! Iz tujine dela se malenkost hitreje........

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

SasoS ::

@dejanslo: Pri hitrosti prenosa je pretvornik 1000. Tudi 56K modem je zmogel teoretično samo 56000 bitov/s, ne 57344. Mp3-ji, 128Kbit imajo bitrate 128000 bitov/s oz. 16.000 bytov/s. 10 mega mrežna zmore 10.000.000 bitov / s in pri t-2 bo po mojem mnenju isto. Računalničarji vedno "pozabimo" da se pretvornik 1024 uporablja le za računanje naslovov v pomnilniku.

ShowDown ::

@chucki: tvoji 'dokazi' nam nič ne povejo ker windows downloader ma kar odstopanja. Jaz mam 1Mbit pa mi nekaj časa tudi vleče po 140kb/s in podobno. :)

se pravi gospod ki ima T2 ima pol se slabso povezavo zaradi odstopanja?

Jinto ::

VDSL pa nima ATM overheada, tako da se verjetno izenači?

_Matej_ ::

BineZerko: si že probal, če so odprti porti 80, 21?

masterpsi ::

V petkovem delu (4.11.2005) je na 16strani članek o T-2 v katerem je direktor T-2 firme Matevž Turk povedal da firma NI PRIKLJUČILA ŠE NOBENEGA UPORABNIKA!!!!

naslov članka je T-2 še brez priklopov.

Vprašanje: So pretirane tudi ugotovitve na spletnih forumih, da po mesecu dni še niste priklopili prvega naročnika?

Odgovor: Prikljaplati bomo začeli prihodni teden.

Vprašanje: Zakaj tako pozno?

Odgovor: T-2 mora po prejemu pogodbe Telekomu Slovenije najprej opraviti povpraševanje o tehnični itvedljivosti priklopa. Telekom mora odgovoriti v 15dneg. Če je odgovor pozitiven, lahko T-2 naroči Telekomu Slovenije priključitev na omrežje T-2, kar mora Telekom izvesti v 14dneh.

Pa sej to že vsi veste. Skratka ... meni se zdi zelo zelo čudno da je direktor firme za včerajšni časopis DELO izjavil da niso priklopili še nobenega uporabnika.

Ima kdo razlago? Lahko tut slikam članek. Jaz imam 2 razlagi:

prva je da je interviu star 1 teden in ga niso objavili,
druga pa je da direktor ni dobil pravih informacij :\

LP

Zgodovina sprememb…

|bLaD3| ::

Doc ::

Joooj kako picajzlate tukaj za tiste 2,4% in razlike med 1Mbps in 1000Kbps ko pa je sploh vprašanje če bodo hitrosti na T2 sploh blizu obljubljenih zaradi zasedenosti do mednarodnih povezav. Jaz sem bil prej na hipkomu (bivšem Sintecu) in sem imel 95% časa hitrost 50% ali manj od obljubljene (tiste ki sem jo plačeval);( Velikokrat mi je šopalo samo kakih 15-30 KB/s. To pa zaradi tega ker njihove mednarodne povezave skoraj nikoli niso bile dovolj, razen mogoče sredi noči ali pa v ponedeljek zjutraj, ko ni bilo skoraj nobenega gor. Že da bo T2 imel stokrat večjo mednarodno hitrost kot jebiveterski Hipkom, samo imel bo tudi ogromno število uporabnikov in to veliko s 10 Mbit+ linijami. Res me skrbi kako bo s tem čez kakih pol leta, ko se nabere uporabnikov. Delno me tolaži edino to, daker ni časovne vezave in si kaj takega nemorejo prvoščiti, saj v primeru, da se hitrosti dlje časa ne popravijo na obljubljene lahko izgubijo večino naročnikov...samo če jim nebo ratalo pravočasno dobit večjih povezav nebodo imeli kaj:(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Doc ()

bperc ::

Mene pa zanima, če mi lahko malo pomagate pri izbiri varnostne cone. Namreč ne vem katero izbrati. Torej katero predlagate. Uporabljam pa P2P programe.

Nizka varnost
Vsa vrata (porti) so odprta navznoter in navzven, razen vrat na katerih delujejo virusi, črvi, itd. Vrata zapira tehnika T-2 po lastni presoji.

Srednja varnost
Navznoter so zaprta vsa vrata, navzven pa so vsa vrata odprta.

Visoka varnost
Navznoter so zaprta vsa vrata, navzven pa so odprta le dobro znana vrata naslednjih aplikacij: DNS, FTP, TFTP, HTTP, HTTPS, ICMP, IMAP, MAIL, NTP, PING, POP3, SIP, H.323, SNMP, SSH, SYSLOG, TELNET.

Jaffa ::

Nizka varnost obvezno.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

DeletedUser ::

Nizka varnost -> uporabnik mora poskrbet zase
Srednja varnost -> uporabnik bo varen pred hekercki (+kaksen app ne bo delal)
Visoka varnost -> uporabnik bo varen pred hekercki in samim sabo (+precej app ne bo delal)

OldSkul ::

Veste kaj še manjka?
Test uploada.:D

xgo ::

sh4rk ::

Dj zbrihtejte se pa nehte zajebavat vsaga http://www.speedcheck.arcor.de/ link k gor probas meritev je cist mem jst mam adsl 4 mbit pa mi test downloada pokaze 130 kb/s upload pa 20 kb/s :-s

Izi ::

sh4rk, z Nemčijo imamo izgleda izredno slabe povezave prav tako z Italijo.
Po dolgoletni uporabi kabla in ADSLa se ugotovil da gre daleč najhitreje iz ZDA.
Od evropskih držav gre zadovoljivo hitro samo iz GB, Francije in Nizozemske.
Nemčija in Italija sta porazno počasni.
Avstralija je tudi precej neuporabna za nas.

Gornji link se probal in mi z 2Mbit ADSL vleče 160 dol in 30 gor (probal večkrat)

[_DeV|L_] ::

Res je. Z nemcijo imamo zelo slabe povezave. Zelo dobra povezava je z cesko, vsaj kokr mam jst izkusnje.
Sicer pa, ena izmed boljsih strani za testiranje hitrosti http://www.speakeasy.net/speedtest/
Devil is coming for ya!!!

jurre ::

mal pocisceno...pa umirte se ze:\

taurennn ::

imam par vprasanj, ki mi nikakor ne dajo mira...

trnutno sem se vedno na siolu, t2 pogodba za internet, tv in telefonijo poslana, ko bo pac bo...

stvar je sledeca; doma sta dva racunalnika povezana preko routerja,ki ima staticni ip - se pravi da se ni treba povezovat za vsako ko prizges racunalnik. in zdaj me zanima kako je s tem pri vdsl? a mi router tu se kej koristi, se ga sploh da uporabljat? mal sem pogledo na http://www.i3micro.com/

----------------------------------------------------------

Bine, a tole škatlo z plavo ledico so ti dal?
BineZerko

Ja. Takšna je.
Ampak bolj ozka in bolj podolgovata.
Tale na fotki se mi zdi, da je krajša in/ali širša.
Zadaj pa je 6 UTP vtičnic.
Na dveh piše Phone A in B.
Potem je na sredi WAN (od tu gre kabel na vdsl modem), potem so pa še tri vtičnice (LAN A, B, C).
V eno od LAN vtičnic priključiš IP telefon (ne vem zakaj ne v Phone A ali B?), v drugo pa sem jaz vtaknil router (ker imam potem wireless).
-------------------------------------------------------

in pravi da je to switch, ki pa ne omogoca istega kot router. ali kdo kaj ve, ce t2 nudi samo switche ali tudi routerje?

SasoS ::

Phone A in B sta verjetno analogna izhoda za navadni telefon (in navadno linijo, ne IP).
Router lahko normalno koristiš še naprej tako kot zdaj, s tem da ga prekonfiguriraš iz PPPoE na DHCP. Za do 2 računalnika lahko nucaš switch namesto routerja ampak če imaš že tako postavitev ti priporočam da router obdržiš.

da ruter vezem na switch...oziroma na tisto svedsko kistico...:))...zakaj na dhcp ce sem narocil staticni ip?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: taurennn ()

deniss23 ::

nobeden ni nič omenil t2-tv? kako pa to deluje???

antonija ::

@taurennn: Ce bos mel prilkopljena 2 racunalnika, lahko oba priklopis na "tisti svedsko skrinjico" in na njih nastavis IPja, ki ti jih bo dodelil T2. Ce bos mel vec racunalnikov (kot 2) ali ce zelis uporabljati svoj router, potem priklopi router na "tisto svedsko skrinjico". V tem primeru routerju nastavi IP, ki ti ga je dodelil T2. Na racunalnikih pa v tem primeru nastavi IPje v skalu z routerjevimi nastavitvami; ce je na routerju vklopljen DHCP (za domaco omrezje, ne za internet), potem naj bo tudi na kompih. Ce pa je na routerju izklopljen DHCP potem pa na kompjuterjih vpisi IP naslove, kompatibilne z routerjevim IPjem (za domace omrezje, ne z IPjem ki ti ga je dodelil T2).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

se pravi da je zadeva skoraj enaka kot sedaj...le da je router priklopljen na tisto svedsko skatlico in ne direktno na modem...

Ne ni isto. Prej si lahko dobil 1 staticni IP in ce is mel vec kot 1 racunalnik si MORAL imeti router (namenski al pa racunalnik'router). Zdej imas na voljo 2 staticna IPja, kar pomeni da lahko brez routerja (torej samo z switchem al pa direkt na "tisto svedsko skrinjico") priklopis 2 racunalnika. Pa ker so routerji v osnovi zelo oskubljeni racunalki, se od casa do casa "vsedejo" ce jih prevec matras. Ce routerja ni, ne more crkovat. Simpl, a?:))

a da res?!? no to pa je fajn...priznam nisem vedel da dobis celo 2 (DVA) staticna ip-ja...a to kje pise na t-2?

neo977 ::

antonija: odvisno od routerja... ce je taki ko treba, potem se ne vsede...

p.s.: komaj cakam na T-2 :)

cyph ::

taurennn> vzeto iz strani www.t-2.net

Kako se priklopim v omrežje?

Na opremo, ki jo prejmete v uporabo in je last T-2, je možno priključiti stikala, IP telefone, TV komunikatorje (settop box) in do dva računalnika ali usmerjevalnika, ki preko protokola DHCP dobita javna IP naslova. Po želji je možno dobiti en statični IP naslov, ki ga določi T-2 in si ga stranka ročno vpiše na omrežni vmesnik. Po dogovoru pa je možno dobiti tudi več statičnih IP številk.

Torej DVA računalnika!!! :) Upam, da to pomenim, da ima modem dva priklopa, tako, da bom priklopil svoj in sestrin PC.
Mene nekaj drugega zanima. Sem iz Ljubljane, Bežigrad, Savsko naselje (po mojem ne bo nobenega problema kar se tiče dobre povezave za VDSL. upam :\ ). Skratka, koliko časa ostaneš brez interneta od časa odklopa ADSL-ja do priklopa VDSL-ja. Osebno se še nisem odločil za VDSL, čeprav me potrpljenje mineva. Čakam, na feedback od uporabnikov.
He, he,... jutri jih pokličem in povprašam, koliko časa bi moral čakati sedaj, ce se prijavim preko spleta, da se postopek začne, glede tega, da imajo sedaj verjetno precej dela.

cyph

P.S. Tisti ki boste dobili VDSL, odprite novo temo in napišite postopek, kako je dejansko potekal. Še posebno me zanima postopek ADSL -> VDSL. Jasno, tudi ali stvar deluje in če dejnsko 'šiba'. Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cyph ()

MTm2H37rqt7B ::

OK, eni spet ne znajo brati.

Dobis:
DVA (2) dinamična IPja ki ti jih dodeli T-2jev DHCP strežnik (isto kot sedaj prek ADSL 4 (pustimo detajle))

ALI

EN (1) statičen IP ki ti ga določi T-2.

...oz. VEC staticnih IPjev po dogovoru.

Sumski ::

Upam, da ne utrujam preveč, ampak ali lahko eden, ki že ima VDSL natančno napiše kako je vse potekalo od oddaje poizvedbe do montaže. Pa ne potrebujem ugibanj tistih, ki mislijo kako je sfalijo pa za 200%.

Poklici na T2 pa vprasaj kako gre, zato pa obstaja njihov info-phone. Drugace je pa bine opisal kako je pri njemu slo.

ja ja...to vem... dva dinamicna...staticni pa po dogovoru...bo kr lepo ruter stekan na switch...mam kable ze napelane...

swar ::

Mene moti da nimajo 24/7 supporta!To hocem preden prestopim k njim.Peering z siolom in ostalimi in pa kvaliteto.

Morph3us ::

dokler "uradno" se ne bodo zacel masovno prklaplat, tut ne rabjo, potlej naprej pa bi blo zelo zazeljeno

carota ::

@swar: zakaj pišeš nam kaj pričakuješ od njih? >:D

Sicer pa v info: povpraševanje na njihovi strani sem izpolnil v prvem tednu oktobra, pa nisem do sobote dobil nobenega feedback-a. V soboto pa sem poklical (2x in dobil zvezo iz prve, glasba ni igrala 3 sekunde) in so povedali, da me nimajo na seznamu, najbrž zaradi njihove napake?! Pa sem kar po telefonu naročil. Če še kdo čaka par tednov na tisti papir, naj poizkusi po telefonu.

Še tole, operaterju sem narekovall naslov in mi je kar takoj povedal, da najbrž bo šlo max 10/2 brez telefona in TVja, oz. 1/1 s telefonom in TVjem. Sklepam, da so že kateremu izmed sosedov merili. Pozabil sem pa vprašati, ali mora Telekom še vedno preveriti max hitrost. Bom videl, ko dobim papirje.

Lp,
Martins

Zgodovina sprememb…

• spremenil: carota ()

blue ::

A mogče kdo ve kater protokol za ip telefonijo uporablja t-2 oz. a je kaj kar je kompatitabilno z asteriskom ?

gogoo ::

Jas sem se prijavo na t-2 in čakam že dvajset dni. Pravijo, da telekom zavlačuje in se ne drži pogodbe. Odločil sem se da obdržim telekomovo telefonsko številko. Če pa hočem stvar pohitriti pa naj se odločim za t-2 telefonijo. Kaj bo potem telekom hitreje odklopil telefon? Jaz ja želim ohraniti njihov telefon kar jim je verjetno v interesu!
Kaj mislite kdo me farba?

BineZerko ::

gogoo,
če se ne motim, ima Telekom v primeru delne razvezane zanke (=obdržiš Telekom telefon) menda več mesecev časa, da opravi preklop.
Zato je hitreje, če naročiš tudi IP telefonijo in iz tega razloga sem se jaz odločil tudi za IP telefon.
Itak pa se ti bolj splača imeti telefon pri T-2, saj je ceneje.
Poglej si primerjalni izračun na www.t-2.net...

Lp,
B.

luka74 ::

BineZerko: kako dobro dela T-2 telefon? Namrec sam ga nisem narocil samo zato ker bi rad slisal kaksne izkusnje. Malo namrec dvomim glede kvalitete IP telefonije (moje izkusnje so samo z Skype in Skype Out), zato bi rad bil siguren da bo kvaliteta vsaj povprecna.
Predvsem me zanima za iskusnje klicanja na Telekom in mednarodno.
««
19 / 248
»»