» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
184 / 236
»»

Pithlit ::

Life is as complicated as we make it...

Lonsarg ::

T-2 je precej cenejsi kar se toce samega optika interneta. Pri VDSL hitrostih so razlike manjse a se vedno v prid T-2. Pri televiziji pa razlik med podobno ponudbo ni kaj veliko, je pa velika prednost T-2ja da ne bundla prevec zadev v osnovne pakete in te tako ne sili v TV pakete ki jih ne rabis.

Tak da ce se gre samo za internet nimas kaj razmišljat, če si pa starejša generacija, ki še vedno vztraja na TVju pa je treba malo bolj razislati ponudbo konkurence glede na to kake programe gledaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

car100 ::

Ja vem samo men deluje in se ne bom pritoževal! Drgač itak ne rabim deljenja interneta samo sem zadnič testiral in lahko potrdim, da dela tko kot mora :)

miko22 ::

car100 je izjavil:

miko22 je izjavil:

car100 je izjavil:

http://www.t-2.net/paketi/t4-tera 20/10 to je VDSL!
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik... Telekom ma 30/5, vse programe, neomejene klice, mobi paket z 3Gb prenosa



To kaj Telekom ponuja za 60€, dobiš pri t2 prvo leto za 27€, drugo leto pa za 47€. Pa si izračunaj kaj se ti bolj splača


Ne zavajat: Telekom ima polno shemo, 40 HD/ za to moraš pri t2ju doplačat 14€
Telekom ima vse stacionarne klice zastonj / T2 samo v lastno omrežje
Internet ima toliko kolikor linija dopušča razn upload je pri Telekomu manjši
Telekom ima mobilni telefon klice, smse neomejeno 3Gb prenosa / T2 ima kvoto 400 enot

V osnovi je T2 cenejši samo ne morš primerjat samo v grobem ker ni enakovredna ponudba oz dodaj kr manjka pri T2 pa pol primerjaj ceno


Nič ne zavajam. Poglej cenik. Prvo leto imaš za 27€ XL shemo, drugo leto doplačaš 15€, pa si še vedno ceneje kot pri modrem.Res pa imaš klice zastojn, toda sedaj pri poplavi mobilnih paketov je to nepomembno. Pač kličeš z mobilca.
Linijo ja enaka, pri obeh.Seveda ima telekom vključeno eno številko not, kar t2 nima, samo tudi če to odšteješ, je še t2 vedno cenejši.
Hočeš natančne izračune?

car100 ::

Kje je za 27€ paket z XL shemo?? Jz vidm S shemo (60 programov)
Pa ta ponudba drgač velja samo na T2 obrežju, če je od Telekoma centrala je ponudba slabša!

miko22 ::

Pardon, očitn je ponudba potekla, jaz sem še jo dobil. Naj nekdo preveri na t2 če še se da dobit, namreč z Petrolovimi točkami dobiš 1 leto gratis XL shemo+ časovni zamik.
https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=7&...

Zakaj bi bila ponudba slabša, če je centrala od telekoma? Jaz sem bil na Telekomovi optiki, pa mam sedaj XL shemo za 27EUR prvo leto. Drugo leto bom pa doplačal 14EUR za shemo+4EUR za časovni zamik, torej bom drugo leto plačeval 45EUR. Za telefon porabim cca 6EUR na mesec, torej vse skupaj bom plačeval 51EUR, pri telekomu bi pa plačeval 60EUR.
prvo leto: 60-27-6=27*12=324EUR
drugo leto:60-45-6=108
skupaj prihranek v dveh letih:432

Edit: nekdo ki je pri telekomu še mora računat, da še ga stane preklop 20EUR preklop na novi paket+12EUR vklop telefonske številke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miko22 ()

roCkY ::

Ključno je ali ima T-2 na centrali svojo opremo ali pa "fura" prek BRO. Čigav je sam kabel ni pomembno. Kolker vem je tudi na optiki še vedno 20MB največ kar se na BRO dostopu da dobiti.

Zaradi relativno visoke cene zakupa ima T-2 le zakup pasovne širine in ne celotne linije, ki jo končnemu kupcu prodaja naprej in zato nima multicasta pač pa HLS za IPTV. Kar pomeni da je kakovost nekaj slabša in seveda zadevo se ne da pobirat na alternativi kot je PC (MCTV) in razne Android škatlice (KODI).

borča ::

T 2 nima optike na naši lokaciji ampak VDSL. Pomemben nam, in edini razlog za menjavo operaterja, je internet. Telemach nam nudi max upload 4MB na naši lokaciji. Telekom mi pa enostavno "smrdi".
Skrbi me, ker pri T2 ne znajo pvedati kakšne hitrosti ali kvaliteto bomo imeli ko bodo prilopili njihove storitve. Prav tako se 20/10 deli z TV in telefonom. To pomeni
kakšno hitrost interneta ko se na TV gleda HD film?
Ne razumem, da so takšne težave pri izbiri operaterja v 21 stoletju. Govorim za mesto in ne neko vas v kotu države!?

car100 ::

VDSL je pč omejen z bakreno linijo se pravi ti skupno dajo 20/10 od tega ti vsak hd TV če je prižgan vzame cca. 5,5 linije. 3je TVji so max. Pri optiki je za net vedno polna hitrost in TV je ločen. Telekom je na optiki super nisem še imel izpada v dveh mesecih od kar imam, nobenih začetnih stroškov ob priklopu ob vezavi za 2 leti. Ping je 3ms, kr se mi zdi idealno. Drugače pa teh 20/10 je samo na papirju v realnosti se potem vidi koliko linija dopušča.

miko22: Za takratno ponudbo si dobil zelo ugodno ponudbo v mojem primeru sem računal in izbral cenejši Telekom. Čeprav sem se na začetku na veliko branil Telekoma :D Je pa treba ločit str baker ali pa v mojem primeru celotna nova linija od centrale do hiše in zadeva enostavno mora delat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: car100 ()

B-Stard ::

1.4 se obetajo novi paketi, kdo kej več točno ve kakšne bodo spremembe?

CoolBits ::

So naša sodišča res tako nesposobna?

[SPOROČILO ZA JAVNOST] V družbi Garnol, ki je največja lastnica telekomunikacijske družbe T-2, smo danes zaradi kršitev 14., 22., 33., 74. in 155. člena ustave na Ustavno sodišče RS ponovno vložili ustavno pritožbo zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani, s katerim je bil v začetku letošnjega marca že v tretje začet neupravičen stečaj nad družbo T-2. Ustavnemu sodišču pa smo zaradi hudih in nepopravljivih posledic vodenja stečajnega postopka za upnike in družbenike predlagali tudi začasno zadržanje izvrševanja stečajnega postopka do končne odločitve.
Potem ko je ustavno sodišče razveljavilo prvotni sklep o stečaju T-2, sprejet v začetku avgusta lani, je Višje sodišče v Ljubljani 4. marca letos ponovno začelo stečajni postopek nad T-2, in sicer tako, da je znova spremenilo sklep Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je junija lani zavrnilo predlog za stečaj T-2. V ponovljenem postopku pa je ljubljansko višje sodišče z vnovično uvedbo stečaja nad družbo T-2 ignoriralo napotke ustavnega sodišča in že takrat očitanim kršitvam ustave dodalo še nove. Tudi v najnovejšem sklepu o začetku stečaja je višje sodišče kršilo prepoved retroaktivne rabe zakonskih določb in svojo odločitev ponovno utemeljevalo z arbitrarno, samovoljno in napačno obrazložitvijo. Višje sodišče pri tem ni upoštevalo niti ustaljene sodne prakse, navedbe družbenice Garnol pa je lahkotno in brez vsebinske obrazložitve zavrnilo kot nerelevantne. To pomeni, da višje sodišče ni upoštevalo jasne odločbe ustavnega sodišča in njegovih navodil, temveč je ostalo pri svojih prvotnih stališčih in se pri tem celo sklicevalo na sklep, ki ga sploh ni, saj ga je ustavno sodišče razveljavilo, kar pa predstavlja novo kršitev ustavnih pravic lastnice družbe T-2. Ker zaradi pomanjkljive slovenske zakonodaje družba T-2 in njeni lastniki zoper takšno odločitev višjega sodišča nimamo možnosti izrabiti nobenega rednega ali izrednega pravnega sredstva, nam na voljo ostaja le pritožba na ustavno sodišče za zaščito človekovih pravic.
DUTB, ki vztraja na neupravičenem stečaju T-2, očitno vodi želja po plenjenju premoženja T-2 ter zakrivanju napak, ki sta jih pri podeljevanju posojil, ustanavljanju njihovih zavarovanj ter pri prenosu terjatev z NLB na DUTB napravili omenjeni instituciji. Ob tem pa nikakor ni zanemarljivo, da je prav družba Garnol svoje terjatve z namenom rešitve družbe T-2 pretvorila v kapital, s tem pa prevzela odgovornost za prihodnost in razvoj družbe T-2, njene zaposlene, upnike in uporabnike. Diametralno nasprotno pa predlagatelji stečaja svojo priložnost za zaslužek očitno vidijo v stečaju in prodaji telekomunikacijske družbe T-2, ki beleži rast števila uporabnikov in je v lanskem letu dosegla dobiček preko milijona evrov, EBITDA pa se je povišal za 14 %. S tem bi namreč največ izgubili upniki in družbeniki, ki so podprli prisilno poravnavo z namenom, da podjetje ohranijo pri življenju, pa tudi slovenski uporabniki T-2 storitev, nasprotno pa bi veliko pridobili predvsem tuji špekulanti.
Vlada se v drugih podobnih primerih običajno odloči za finančno podporo ogroženim podjetjem, da bi se izognila stečaju ter zaposlenim ohranila delovna mesta. V primeru družbe T-2, ki je poslovno uspešna in nikakor ni zrela za stečaj, pa skuša DUTB kot orodje države na vsak način nacionalizirati njeno premoženje. Prav zato bomo družbeniki T-2 uporabili vsa pravna sredstva za zaščito svojih interesov ter interesov upnikov, naročnikov in vseh zaposlenih T-2.


https://www.facebook.com/protistecajuT2...

SeMiNeSanja ::

CoolBits je izjavil:

So naša sodišča res tako nesposobna?

Žal so še bolj :'(

MrStein ::

Če bi kdo rad gledal TV kanale brez uporabe box-a:

Rešitev za praktično vse DLNA naprave (torej 99% TV aparatov, vsaj "tapametnih").

Temelji na ruterju.

- na ruter namesti in konfiguriraj udpxy (že bilo opisano na forumu - če ne tu, pa na https://t-2.rula.net/index.php )
- na ruter namesti xupnpd, pobriši vse playlist fajle (da je bolj pregledno...) in daj not T-2 playlist .m3u (verzijo prilagojeno za udpxy)
- štartaj xupnpd in vklopi DLNA klient na TV
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jnovak ::

Doma imam Telemach, razmišljam pa o menjavi na T-2. Imam vpr glede televizije.

Trenutno imam kabel direktno v TV priklopljen ... sem pa slišal, da imajo določeni ponudniki neke TV boxe.

1. Kako je s prestavljanjem? Moram imeti posebni dalinec (kar se dobi z boxom), ali lahko še vedno uporabljam tistega od TV-ja? (In seveda samo enega, ne pa da se z enim prižiga, z drugim prestavlja, s tretjim glasnost štima, itd.)

2. Koliko je TV box velik? Če želim imeti TV na steni in "clean look", ne vem kam točno bi potem še tisto škatlo tlačil.

Pithlit ::

Dobiš škatlico:




Sicer je odločitev tvoja ampak... saj veš da je t-2 v stečaju?
Life is as complicated as we make it...

SeMiNeSanja ::

Pithlit je izjavil:

Sicer je odločitev tvoja ampak... saj veš da je t-2 v stečaju?

V stečaju - ne pa v likvidaciji!

Drugače pa če bi jaz imel na izbiro kabelsko TV ali IPTV, bi se odločil za kabelsko, saj lahko direktno gor obesiš poljubno število televizorjev (mogoče moraš dodat kakšen ojačevalec, ampak to je to).
Pri IPTV pa si 'neomejen' zgolj če si na optiki, pa še za vsak tv moraš plačati najemnino za STB.

Jaz imam doma xDSL od T-2 za internet in telefonijo, TV pa imam preko kabla od Telekoma - in mi tudi slučajno ne pade na misel, da bi TV menjal na IPTV. HD kanale pa imaš tudi na kablu. Seveda je razlika v programskih shemah med ponudniki ampak tisto kar rabim, imam tudi na Telekom kabelski TV.

Lonsarg ::

To da je v stečaju je za uporabnika kvečjemu plus, če si recimo sredi vezave pa ti ukinejo pogodbo(bolj verjeten scenarij je da te z pogodbo vred stečajni upravitelj proda novemu podjetju) greš komot deugam pa spet v kako akciji:)

jnovak ::

@Pithlit
Hvala za fotografiji.

Še follow vpr:

1. Boxa ne morem skriti za TV, right? Mora biti viden, da pride signal od dalinca? In torej s priloženim dalincem moram upravljati TV in so tisti super moderni dalinci, ki pridejo z novimi TV-ji potem samo še za okras?

2. A mora biti box poleg TV-ja, ali je lahko v drugi sobi, ob modemu (in routerju), potem pa samo kabel potegnem do TV-ja?

- Glede stečaja, vem. Saj niso prvič. Pa drugič tudi ne, heh. In glede na potek dogodkov, a bi kdo upal staviti, da so zadnjič? :)
- Pri Telemachu se tudi plačuje za dodatni TV (kartico). (Ja, imaš možnost, da ne, ampak potem si omejen glede števila programov, ki jih nudijo (teh je vedno manj), pa še slika je slabša.)

SeMiNeSanja ::

STB ne moreš imeti v drugi sobi - oz. lahko imaš, samo potem ne boš mogel preklapljati med programi in podobno. Sicer tudi za to obstajajo rešitve, ampak si s tem nakoplješ še eno škatlico, pa še cena ti najbrž ne bo pretirano všeč.

Moderni daljinec od TV še vedno rabiš, če hočeš TV v/iz klopiti, dati bolj na glas/potihem, snemati oddaje na TV-ju, predvajati vsebine z USB ključkov/diskov/DLNA strežnikov,.....

Skratka obsojen si na dodatni daljinec, če si seveda ne greš nabaviti kakšnega programirljivega univerzalnega in potem vse ostale daljince pospraviš.

dejanslo ::

No, zgoraj, samo en post nad novakovim, je opisana alternativa. Nihče poskusil?

MrStein je izjavil:

Če bi kdo rad gledal TV kanale brez uporabe box-a:

Rešitev za praktično vse DLNA naprave (torej 99% TV aparatov, vsaj "tapametnih").

Temelji na ruterju.

- na ruter namesti in konfiguriraj udpxy (že bilo opisano na forumu - če ne tu, pa na https://t-2.rula.net/index.php )
- na ruter namesti xupnpd, pobriši vse playlist fajle (da je bolj pregledno...) in daj not T-2 playlist .m3u (verzijo prilagojeno za udpxy)
- štartaj xupnpd in vklopi DLNA klient na TV
There`s More Than One Way To Do It

Pithlit ::

jnovak je izjavil:

1. Boxa ne morem skriti za TV, right? Mora biti viden, da pride signal od dalinca? In torej s priloženim dalincem moram upravljati TV in so tisti super moderni dalinci, ki pridejo z novimi TV-ji potem samo še za okras?

2. A mora biti box poleg TV-ja, ali je lahko v drugi sobi, ob modemu (in routerju), potem pa samo kabel potegnem do TV-ja?

Dalinc pa box se morata videt. Drugače ne bo šlo.

In ja, TV daljinc je več ali manj le še okrasek. Beri spodaj:

SeMiNeSanja je izjavil:

Moderni daljinec od TV še vedno rabiš, če hočeš TV v/iz klopiti, dati bolj na glas/potihem, snemati oddaje na TV-ju, predvajati vsebine z USB ključkov/diskov/DLNA strežnikov,.....

Skratka obsojen si na dodatni daljinec, če si seveda ne greš nabaviti kakšnega programirljivega univerzalnega in potem vse ostale daljince pospraviš.

Daljinc ki pride z motorolo/arris-om je univerzalni in se ga pač da sprogramirat tudi za televizor (pa še kaj drugega - TV, STB, AUX ma knofe) upravljat... tako da tv daljinc lahko roma v omaro in je tam za rezervo.

Jaz ga nisem (malo lenobe, malo manjko motivacije, malo ni cajta... veliko moja boljša polovica je dokaj hud tehnofob) tako da imamo TV daljinca dejansko le za vklop/izklop TV, pa glas (jaz in tamala pa še za ključek).

dejanslo je izjavil:

No, zgoraj, samo en post nad novakovim, je opisana alternativa. Nihče poskusil?

Brez zamere... ampak jnovak mi nekako deluje kot tip človeka ki mu je ta alternativa bolj kot ne španska vas. Za to alternativo moraš že imet nekaj tehničnega znanja in se zavedat da nimaš kaj nad t-2 se usajat ko zadeva ne bo delovala z routerjem ki ti ga dajo.
Life is as complicated as we make it...

roCkY ::

Ta STB je kar soliden kos HW. Omogoča veliko več kot klasičen TV. Tgoraj omenjena varianta pa tudi ne pomaga kaj dosti. Ne vem kaj je tak problem ta dodaten daljenic. Vklopiš TV in ostalo delaš z onim od STB. Veliko večino TV pa seda tudi prek daljinca STB vklopiti. A je pomoje bolj priročno kar z vsakim svoje početi.

Sicer STB-ja sam v svojem vsakdanu ne uporabljam, ker IPTV gledam prek PC. Mi ne gra cel zaslon uporabit le za TV sliko. Sem pa prikrajšan za kakovosten časovni zamik, ki je pri T-2 na STB zelo priročno narejen. Prek PC pa je malo kriza ker ni vseh kanalov pa še kakovost slike je precej boga. Zadava pa je izvedena skozi internetni brskalnik in falsh kar prinese precej omejitev.

Sicer pa T-2 na optiki je odličen ponudnik. Stečaj(i) so zaenkrat gledano s strani strank le slaba šala. Mimgrede na optiko sem bil priklopljen ravno na dan prve uvedbe stečaja. Težav na liniji ni. Lani sem parkrat moral resetirat modem na enem priključku. Nato se je po kakem tednu zadeva umirila. Na drugem priključku še nisem opazil izpada.

Kar se najemov STB tiče sta 2 v paketu. Ostalo je za doplačat. Nihče pa (vsaj zaenkrat) ne preganja hišnih PC-jev, ki dostopajo do IPTV.

zunno ::

Danes sem po pošti dobil v podpis aneks, ki obstoječim naročnikom na VDSLju ob vezavi za 24 mesecev zastonj dvigne hitrost na (do) 20/1 mbit/s. Torej sam bi šel z 8/1 na 20/1 mbit/s, oziroma kolikor bi dopuščali pogoji moje povezave. Najbrž naročnikom na hitrostih, ki so višje od 20/1 mbit/s, ponujajo hitrejše pakete. Je še kdo dobil takšen aneks in morda opazil kakšen hakeljc poleg vezave za 24 mesecev?

Pithlit ::

20/1 je malo smešno razmerje.
Life is as complicated as we make it...

Bellzmet ::

Hm teli Brezčasni paketi, npr. L, ki ima vse neomejeno in prenos 2 GB za fiksno ceno.

Velja vse neomejeno in prenos 2 GB samo v T-2 omrežju ali tudi za gostovanje v omrežju Telekoma (če T2 nima signala svojega omrežja)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

modelno1 ::

Enote veljajo tudi, če si povezan na Telekomovo omrežje.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Pithlit ::

A nima L 6GB? 2GB je M.

Če pogledaš pakete Mobilni Internet imaš v T-2 omrežju, recimo, 20GB, v TS pa pol manj - torej 10.
Life is as complicated as we make it...

Bellzmet ::

modelno1 je izjavil:

Enote veljajo tudi, če si povezan na Telekomovo omrežje.


Kje v pogojih pa je izrecno napisano, da porabe v drugih omrežjih (Telekom) T-2 ne bo zaračunaval?

V pogojih tudi piše 33. člen, da je potrebno obvezno ročno nastaviti T-2 omrežje. Se pravi vsakič, ko izgubiš signal T-2 v Sloveniji (pa tega recimo sploh ne veš) moraš dat ročno na Telekom in potem zopet ročno nazaj na T-2. Butasti pogoji. In če kršiš člen ti rečejo doplačilo, ker si uporabljal Telekom namesto T-2 omrežja?

http://www.t-2.net/media/Dokumenti/Splo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

modelno1 ::

Meni so ob menjavi ustno zagotovili, da lahko enote uporabljaš tudi med gostovanjem. Zaenkrat niso še ničesar dodatnega zaračunali.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

broken/link ::

Pithlit je izjavil:

20/1 je malo smešno razmerje.

to so pač omejitve tehnologije. T-2 uporablja tako samo VDSL in VDSL2 na bakru.

Bellzmet ::

"33. člen
Naročnik je dolžan telefon ali kartico v računalniku med bivanjem v Sloveniji nastaviti na
ročno izbiro omrežja in izbrati operaterja T-2. Če se naročniku v obmejnem območju zaradi
opustitve navedene dolžnosti zaračunavajo storitve tujih operaterjev, T-2 za navedeno ne
odgovarja. Enako velja tudi za primere, ko naročnik storitve mobilne telefonije uporablja v
nacionalnem gostovanju."

No tole jaz berem kakor, da se tuji in nacionalni operater "zaračunava".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

CrustyDOD ::

Ne zaračunajo ti nič, če si v roaming na Telekom omrežju.. Ni važno ali je T2 signal ali pa Telekom signal, dokler si znotraj mej tvojega paketa nič ne doplačaš. Kako vem? Ker imam T2 mobitel..

modelno1 ::

Pogoji uporabe mobilnih paketov in uporabe enot:
T-2 bo na območju z lastnim UMTS signalom T-2 naročnikom nudil storitve skladno s 29.
členom Splošnih pogojev uporabe storitev preko lastnega omrežja UMTS. T-2 bo na
območju kjer ni pokritosti z lastnim UMTS signalom T-2 naročnikom nudil storitve v
nacionalnem gostovanju skladno s 33. členom Splošnih pogojev uporabe storitev preko
omrežja UMTS, dodatno pa bo v nacionalnem gostovanju naročnikom nudil tudi možnost
prenosa podatkov.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Pithlit ::

broken/link je izjavil:

Pithlit je izjavil:

20/1 je malo smešno razmerje.

to so pač omejitve tehnologije. T-2 uporablja tako samo VDSL in VDSL2 na bakru.

A zato pol ponujajo tudi 20/10?
Life is as complicated as we make it...

MrStein ::

dejanslo je izjavil:

No, zgoraj, samo en post nad novakovim, je opisana alternativa. Nihče poskusil?

MrStein je izjavil:

Če bi kdo rad gledal TV kanale brez uporabe box-a:
Rešitev za praktično vse DLNA naprave (torej 99% TV aparatov, vsaj "tapametnih").


Druga možnost je, da kot "vmesni člen" deluje en PC z Windows in tem programom: http://uross-digital-tools.appspot.com/...
(nisem preizkusil)

jnovak je izjavil:


2. A mora biti box poleg TV-ja, ali je lahko v drugi sobi, ob modemu (in routerju), potem pa samo kabel potegnem do TV-ja?

Kabel do TV je HDMI in je lahko dolg 10 in več metrov (z ojačevalci tudi več).
Je pa vprašanje sprejem daljinca na box-u. Ugibam, da uporablja infrardečo tehnologijo, kar zahteva direktno vidnost med daljincem in senzorjem na ohišju.

broken/link je izjavil:

Pithlit je izjavil:

20/1 je malo smešno razmerje.

to so pač omejitve tehnologije. T-2 uporablja tako samo VDSL in VDSL2 na bakru.

Jaz imam 10 Mbps uploada, ponujajo pa tudi 25.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

AC_DC ::

Jaz imam 10 Mbps uploada, ponujajo pa tudi 25.

Ja, 25 mbit je mogoč do ~1 km razdalje od centrale.


adsl

broken/link ::

Pithlit je izjavil:


A zato pol ponujajo tudi 20/10?

jp, ker če si blizu centrale (glej prejšnjo sliko) ti dejansko lahko ponudijo 20/10. tudi 100/50 gre. Ampak veliki večini pa tega ne morejo ponudit. S to razliko, da ni vse odvisno od razdalje, je veliko odvisno tudi od centrale, od same kvalitete oz. ohranjenosti kablovja/spojev,...
Lasten primer: na cca 800m dosegamo borih 11Mbit (download) in 0.7Mbit (upload). Problem je na kablih par metrov od centrale. ampak je dovolj visok SNR, da se TS-ju pač "ne splača" tega popravit.

traxxas ::

Če koga zanimajo moje iskušnje z T2:
Pri tem operaterju smo bili cca 12let,pa je debata nanesla kako je Telemah fajn pa to,no in potem smo klical na Telemah k majo to akcijo(da namo zaostajal za sosedi),naj pridejo zmontirat to čudo. Sedaj po 3.mescih uporabe,lahko trdim da jr T2 v vseh pogledih boljši(slika, internet,funkcija zamika-the best,uporaba .......).Moram pa povedat da nisem bil na optiki,vendar sem vseeno imel HD vmesnik tako,nmda je bila slika tudi neHD programov veliko boljša kot sedaj pri Telemahu,da ne govorim o totalnozakompliciranemu dalincu
(problem majo bolj starejši,pa netehnični ljudje,da z njim komunicirajo tako kot bi bilo treba).
Skratka, v kratkem nazaj na T2.
Če koga zanima še kaj,pa kar na plano z vprašanjem.

Veron ::

Telemach DVB-C, vstaviš samo kartico v TV (vmesnik odvisen od proizvajalca TVja)

MrStein ::

Nima vsak TV reže za to kartico.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

luka456 ::

Sem nov uporabnik t-2 in me zanima, če je kdo gledal včeraj ligo evropa in v sredo ligo prvakov na a kanalu in opazil rahlo štekanje na momente? Nevem ali je to samo pri meni al tut pri drugih.

oyoy69 ::

nič ni štekalo.

IL_DIAVOLO ::

Danes sem dobil klic t2 in zdaj gledam cene, ki so smesno nizke napram oderuhom z amisa.

Kaksna je pokritost optike na stajerskem koncu? Kakšno je delovanje komunikatorja?

Pithlit ::

Sej ima t-2 obrazec kjer preveriš kaj je tehnično možno na tvojem naslovu. Za komunikator ne vem s čim primerjat ker je to prvi ki ga imamo... ampak zatika se ne, programe šalta v manj kot sekundi. Vmesnik je trotl ziher, preprost do amena. In učinkovit. Pač, dela. Programe si itak nastaviš po želji (tko kot povsod). Se mi pa tja in sem (enkrat na mesec, od oka) zgodi da se kak program ne 'naloži' in je treba prešaltat na drug program pa pol nazaj.

TV shema se mi amisova zdi malo 'boljša' za povprečno familijo. Moje babe pogrešajo Fox pa muzičke programe (shema M pri T-2). Sem pa ziher da bi se Fox-a hitro naveličal... t-2 je za konec leta za 3 mesece vklopil L shemo pa so čisto not padle, pol pa jok ker so nazaj odklopili (3 mesece pa ni blo dosti da bi se stvari začele ponavljat).
Life is as complicated as we make it...

FX6300B ::

MrStein je izjavil:

Nima vsak TV reže za to kartico.


lahko bi pa dali vsaj opcijo, da če imaš imaš lahko kartico, je pa res da potem nebi imel vseh funkcij ki so na vmesniku,
May the force be with you!

roCkY ::

IPTV ni DVB-C. Telekom ima polek IPTV tudi zelo okrnjen DVB-C. T-2 ga nima.

STB in njegov daljinec je povsem priročna zadevca a zelo nerodna v primerjavi s PC. Žal pa na PC nočejo omogočit popolnega ogleda nazaj v dobri kakovosti.

Sicer pa kdo dandanes razen morda kakih novic in športa gleda TV (reklame) v živo??? Sam morda še kak dokumentarec pogledam v HD a vedno manj.

Naš "penzion oddelek" sploh več ne ve kolk je ura. Na Telekomu njiov Twin mami nekako ni šel. Sedaj pa kader pridem je nekje v zamiku. Še kolesarsko dirko na ES pogleda v zamiku. No si skrajša na kake pol urece celoten dnevni prenos.

TV v živo z reklamnimi bloki vsakih 10-15 minut po možnosti sredi športnega prenosa (F1 do lani recimo kjer ni prikinitev in Moto GP še vedno) je v krizi. Če ne moreš obiti mašil pač ne gledaš. . Saj reklame menda (še) niso program prenos pa mašilo?

IL_DIAVOLO ::

Pithlit je izjavil:

Sej ima t-2 obrazec kjer preveriš kaj je tehnično možno na tvojem naslovu. Za komunikator ne vem s čim primerjat ker je to prvi ki ga imamo... ampak zatika se ne, programe šalta v manj kot sekundi. Vmesnik je trotl ziher, preprost do amena. In učinkovit. Pač, dela. Programe si itak nastaviš po želji (tko kot povsod). Se mi pa tja in sem (enkrat na mesec, od oka) zgodi da se kak program ne 'naloži' in je treba prešaltat na drug program pa pol nazaj.

TV shema se mi amisova zdi malo 'boljša' za povprečno familijo. Moje babe pogrešajo Fox pa muzičke programe (shema M pri T-2). Sem pa ziher da bi se Fox-a hitro naveličal... t-2 je za konec leta za 3 mesece vklopil L shemo pa so čisto not padle, pol pa jok ker so nazaj odklopili (3 mesece pa ni blo dosti da bi se stvari začele ponavljat).


Aha, hvala :)

T101 ::

Nevem če je pri vseh operaterjih taka razlika dejanskega prenosa... 100/10 mam paket,
speedtest pa kaže : http://www.speedtest.net/my-result/5238...
če kdo ve kaj več naj pove prosim če je tole normalno ali bo treba klicat spet na t2
Edit: sem šel še na drugo stran za preverjanje in kaže še manjšo hitrost downloada.
I`m back!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T101 ()

tiran2000 ::

vštekaj direkt na milan komp in zmeri. če maš preko routerja, ti verjetno router trokira... pa zmeri preko akos testa

Zgodovina sprememb…

T101 ::

Mam ruter in modem v enem tako da bo bolj težka

Bom resetiral modem da vidim spremembo...
I`m back!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T101 ()
««
184 / 236
»»