Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
Gapi ::
Pa ti razumeš povezavo med Ethernetom, TCP in HTTP ?
Ethernet je layer 1
tcp je layer 4
http pa layer 7
Vir: Internet
No person is rich enough,to buy back his past.
SeMiNeSanja ::
Potem pa se še obešajo na tale Ookla speedtest, kot da je edini merodajni na tem svetu.
Na koncu pa pozabljajo, da jih lahko že lastni router zavira....
Na koncu pa pozabljajo, da jih lahko že lastni router zavira....
Spajky ::
Jest pa razmišljam o tem, da bi šel na optiko T-2 iz analognega trojčka kabelske Telemach, ker nočem iti na njihovo digitalno (preklaplja kanale ko polž! pa iz principa). Imam od izpred dosti let še inštalacijo (optika v stanovanje!) od prejšnjega lastnika stanovanja, tako da bi rabil le optični konverter. Bi pa nabavil Zame več kot zadosti TALE paket Ne rabim HD stuff!
Zanima me kot prvo, če pridejo še kakšni stroški mesečno na položnici kot to na linku (najem opt.sviča etc.) da se ne nategnem. Potem me pa zanima tudi, kako jest iz LAN na switchu dobim ven Coax (ali scart) izhod (mam še flat 72cm 100Hz CRT in to soliden! in mi je zadosti). Verjetno kakšen dodatni konverter mogoče, samo mislim da mi ga bodo zaračunali.
Ali pa dajo zraven kak starejši "modem" s scart ali Video/audio/coax izhodom in opti vhodom. Sprašujem ker ne vem in lahko je tu kdo imel pred časom podoben problem. Vem za neuradni T-2 forum, ma za samo takšno vprašanje se mi tam glih ne gre registrirat, vprašam vas tu ...
Zanima me kot prvo, če pridejo še kakšni stroški mesečno na položnici kot to na linku (najem opt.sviča etc.) da se ne nategnem. Potem me pa zanima tudi, kako jest iz LAN na switchu dobim ven Coax (ali scart) izhod (mam še flat 72cm 100Hz CRT in to soliden! in mi je zadosti). Verjetno kakšen dodatni konverter mogoče, samo mislim da mi ga bodo zaračunali.
Ali pa dajo zraven kak starejši "modem" s scart ali Video/audio/coax izhodom in opti vhodom. Sprašujem ker ne vem in lahko je tu kdo imel pred časom podoben problem. Vem za neuradni T-2 forum, ma za samo takšno vprašanje se mi tam glih ne gre registrirat, vprašam vas tu ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Invictus ::
Na položnici bo toliko za kolikor boš podpisal pogodbo.
Njihov TV settop box ima SCART izhod ...
Njihov TV settop box ima SCART izhod ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
gregor_m ::
Jest pa razmišljam o tem, da bi šel na optiko T-2 iz analognega trojčka kabelske Telemach, ker nočem iti na njihovo digitalno (preklaplja kanale ko polž! pa iz principa). Imam od izpred dosti let še inštalacijo (optika v stanovanje!) od prejšnjega lastnika stanovanja, tako da bi rabil le optični konverter. Bi pa nabavil Zame več kot zadosti TALE paket Ne rabim HD stuff!
Dobil boš optični switch kjer se konča optični kabel. Od optičnega switcha gre UTP kabel do TV vmesnika. Več kot 5m UTP kabla ponavadi ne dajejo in ga moraš sam kupiti/napeljati. Priklop optike je brezplačen. TV vmesnik ima tudi SCART izhod.
V tem paketu, ki ga omenjaš nima zdraven WiFi, ki ga moraš doplačat 2€ na mesec ali pa si dobiš lastni WiFi. Drugih skritih stroškov ni.
Spajky ::
TNX obema ... I like it (scart) gre v drugi port na TV ... sem že mislil, da bom moral nabavljat kakšen HDMI-2-video/RF konverter posebej, pa z njimi nikoli ne veš kaj utegnejo zezat!
Wifi pa tudi ne rabim, mam 7m Lan kabla že zdaj od Arris modema na kabelski; kak kratek LAN dodatni kabel, pa tudi ne bo problem med mojo šaro najdet ...
Wifi pa tudi ne rabim, mam 7m Lan kabla že zdaj od Arris modema na kabelski; kak kratek LAN dodatni kabel, pa tudi ne bo problem med mojo šaro najdet ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
urli ::
Nameravam vzeti T4 Start zdaj, ko je v akciji in je res ugoden. Za 23EUR dobiš razmeroma dober TV program + internet 4/0.512. Ker pri T2 še nikoli nisem bil, me zanima, kako ste na splošno z njim zadovoljni? Kakšen se vam zdi ta paket? http://www.t-2.net/paketi Je kaj v drobnem tisku omembe vrednega (se mi ne da brati, ne me kurcat ampak se mi res ne da)? Sem že parkrat klical na T2 in je bilo rečeno, da moram pri tem paketu router kupiti sam, druga pa naj bi bilo vse brezplačno oz. vključeno v paket. Je potem res na računu 22.5EUR in to je to al je kje še kak "trik"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urli ()
Axbcd ::
Nameravam vzeti T4 Start zdaj, ko je v akciji in je res ugoden. Za 23EUR dobiš razmeroma dober TV program + internet 4/0.512. Ker pri T2 še nikoli nisem bil, me zanima, kako ste na splošno z njim zadovoljni? Kakšen se vam zdi ta paket? http://www.t-2.net/paketi Je kaj v drobnem tisku omembe vrednega (se mi ne da brati, ne me kurcat ampak se mi res ne da)? Sem že parkrat klical na T2 in je bilo rečeno, da moram pri tem paketu router kupiti sam, druga pa naj bi bilo vse brezplačno oz. vključeno v paket. Je potem res na računu 22.5EUR in to je to al je kje še kak "trik"?
Ta cena velja dve leti od sklenitve naročniškega razmerja. Imam T-2 in vse dela brez težav. Cena je taka kot piše. Pri telefonu moraš upoštevat minute/MB, ki so v paketu, ker če jih prekoračiš boš moral doplačat.
Modri dirkač ::
Jaz sem zelo zadovoljen.
Trenutno imam 100/10, L TV paket, stacionaren telefon in 2x S mobilni paket, vse za ca. 52 EUR, daleč najcenejša opcija v SLO.
Trenutno imam 100/10, L TV paket, stacionaren telefon in 2x S mobilni paket, vse za ca. 52 EUR, daleč najcenejša opcija v SLO.
Everybody lies!
Vanich ::
Kaj pa tole? Brezplačni filmski kanali + HBO OD do 31.12. na T2? Probal - vendar ne dela - potrebno se je naročiti? HBO OD tudi ne. A to komu dela?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()
SG_101 ::
Imam ta paket. Wireless v ta paket ni vključen (čeprav ga modem, ki ga dobiš, podpira) - kupiš svoj router pa je ql. Drugače pa ok paket. Sem zadovoljen.
strom_15 ::
Modri dirkač je izjavil:
Jaz sem zelo zadovoljen.
Se nebi strinjal.
Jaz na Telemachovi optiki za 53 € dobim 120 /120 mbits + 3 HD TV z razširjeno programsko shemo + Tel.
Internet je hitrejši (še posebej v uploadu) in več tv programov dobiš torej je v tem trenutku Telemach z paketi Gold najugodnejši (Gold trojka)
mihagr ::
@ strom_15
Jaz se tudi nebi strinjal s teboj.
Jaz imam enak paket pri t-2 in imam prav tako hd programe (nimam treh to je res imam samo en tv), ampak pozabil si, da sta v tej ceni tudi dva mobitela z nekimi SMS-ji in pogovori.
Jaz imam enak paket pri t-2 in imam prav tako hd programe (nimam treh to je res imam samo en tv), ampak pozabil si, da sta v tej ceni tudi dva mobitela z nekimi SMS-ji in pogovori.
čuhalev ::
Jaz na Telemachovi optiki za 53 € dobim 120 /120 mbits + 3 HD TV z razširjeno programsko shemo + Tel.
Zase sem ugotovil, da mi visoka hitrost ne koristi, ker postanjo ozko grlo spletne strani. 10 proti 100 še ne pomeni, da bo delalo vse 10-krat hitreje, kot nam pove „logičen, sklep.
Pithlit ::
Dela ja HBO OD in cinestar. Lepa poteza :)
Cinestar? Misliš Cinemax?
In ja, dela normalno...
Life is as complicated as we make it...
Modri dirkač ::
Modri dirkač je izjavil:
Jaz sem zelo zadovoljen.
Se nebi strinjal.
Internet je hitrejši (še posebej v uploadu) in več tv programov dobiš torej je v tem trenutku Telemach z paketi Gold najugodnejši (Gold trojka)
Emm, pri meni sta še dva mobilna telefona zraven...
Everybody lies!
Sicer sem šla jaz skozi ta HBO OD (na hitro)... pa se mi zdi da je izbira bolj uborna. Vmesnik (izbirnik) na TV je pa hudo neuporaben.
Machete ::
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
CoolBits ::
Imaš novejši tip izbirnika ali že nekaj let starega? Ker novejši je precej dober.
HBO OD pa upam da mesečno spreminja ponudbo za ogled...
HBO OD pa upam da mesečno spreminja ponudbo za ogled...
Zase sem ugotovil, da mi visoka hitrost ne koristi, ker postanjo ozko grlo spletne strani. 10 proti 100 še ne pomeni, da bo delalo vse 10-krat hitreje, kot nam pove „logičen, sklep.
Tu se tudi jaz popolnoma strinjam. Dokler ne vlečeš torrente kot nor, pri dveh ali treh uporabnikih pravzaprav nimaš prav velike koristi od hitrosti, ki gredo tam nekje preko 20Mbps. Seveda bo stvar bolj izkoriščena, če imaš več uporabnikov, ampak na koncu ugotoviš, da se navadna spletna stran nič hitreje ne nalaga pri nekomu, ki ima 10/10, kot pri drugemu, ki ima 100/100.
Je pa z marketinškega vidika lepo videti 120/120 z zanimivo ceno poleg.
Drugače pa tudi torrente ne moreš v nedogled vlačiti dol s polno hitrostjo 120/120 - prej ali slej boš zapolnil vse diske....potem pa spet ne bo nobene posebne koristi od tiste hude hitrosti.
Novejši... ampak ta izbirnik ko se lahko le po traku premikaš levo desno je porazen. Traja en kup cajta da prideš do tja kjer je kaj koristnega. Sploh serije, so epizode kar pomešane med sabo. Se mi niti da ne gledat kaj je na voljo.
Saj lahko izbiraš po kategorijah najprej filmi, nadaljevanke, glasba itd.. pol pa kategorije, akcije, družinski itd... pa tudi dol in gor gre.
Kako lahko izbiram "kategorije"? Zdej probavam pa mi ni jasno... imam 'trak' filmi (po katerem se lahko premikam le levo in desno), 'trak' serije (po katerem se lahko premikam le levo in desno - naslovi so pa tako pomešani med sabo da me v roku parih sekund mine sploh iskat neko določeno epizodo) pa nekaj malega drugih 'trakov'. In to je to.
strom_15 ::
@ strom_15
Je res le da jaz na razširjeni shemi pri teleamchu dobim podobno shemo kakor ima T-2 XL HD. Pa pozabil si pomembno dejstvo Jaz imam v to ceno vkljčene 3 HD televizije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strom_15 ()
Klikneš tipko ok na filmi?
In mi pokaže detajle o izbranem filmu/seriji/whatever. Skratka, neuporabno... sploh če hočeš gledat, recimo, game of thrones (bi človek celo pričakoval da bo to v rubriki 'HBO produkcija'... pa ni). Mimogrede... 1 del je skoraj čisto na koncu 'traku', med 4. in 3.
Ja ko imas izbran film in kliknes je info o filmu, ce pa gres nazaj in na menuju kliknes ok na opcijo filmi dobis pa nadaljno izbiro zvrsti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CoolBits ()
Zanimivo... drugačen vmesnik. Me pa ni doma zdej da bi slikco nardila.
scipascapa ::
evo dam T2 sim kartico notri, pa same težave:
kako je ime omrežja? najde mi simobil, mobitel, 23970
zakaj forsira use packet data?
kaj je bolje? gsm only ali gsm/wcdma(auto mode)
pa kar vklopi se wifi samo od sebe :)
še kaj posebnega moram vedeti za android?
kako je ime omrežja? najde mi simobil, mobitel, 23970
zakaj forsira use packet data?
kaj je bolje? gsm only ali gsm/wcdma(auto mode)
pa kar vklopi se wifi samo od sebe :)
še kaj posebnega moram vedeti za android?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
broken/link ::
t-2 ima 3g t-2 omrežje, ker pa je pokritost bolj porazna, imaš možnost gostovanja v mobitel omrežju. če boš poskusil se prijavit v simobil omrežje te bo itq zavrnilo. kako je z zakupljenimi enotami in cenami ne vem.
vse ostalo pa je vprašanje tvojega telefona. če želiš prenos podatkov - izberi wcdma, če ga nočeš izberi gsm, ker je bolj prijazno bateriji. če te daje zasebnost dobi wcdma še en plus.
wifi vklaplja operater? smeh. mal se pomeni s svojim telefonom, ker očitno se obema že malo blede :D
vse ostalo pa je vprašanje tvojega telefona. če želiš prenos podatkov - izberi wcdma, če ga nočeš izberi gsm, ker je bolj prijazno bateriji. če te daje zasebnost dobi wcdma še en plus.
wifi vklaplja operater? smeh. mal se pomeni s svojim telefonom, ker očitno se obema že malo blede :D
mojca ::
Jaz sem T-2 odpovedala, ko smo začenjali dobivati račun za stacionarno telefonijo za cca. 20 EUR na mesec (klici v nekatera slovenska stacionarna omrežja so stali tudi 0,13 EUR/min – več kot klici v tujino). Če ne uporabljaš stacionarne oz. mobilne telefonije nad vključenimi enotami, skritih stroškov verjetno ni. Če pa uporabljaš dodatne impulze, utegne stvar kmalu postati dražja.
čuhalev ::
Jaz sem T-2 odpovedala, ko smo začenjali dobivati račun za stacionarno telefonijo za cca. 20 EUR na mesec (klici v nekatera slovenska stacionarna omrežja so stali tudi 0,13 EUR/min – več kot klici v tujino). Če ne uporabljaš stacionarne oz. mobilne telefonije nad vključenimi enotami, skritih stroškov verjetno ni. Če pa uporabljaš dodatne impulze, utegne stvar kmalu postati dražja.
Gledam cenik T-2 telefonije in ne morem ugotoviti, katero stacionarno omrežje naj bi to bilo, za katerega zaračunavajo 'tudi 0,13€/min'.
Kar jaz vidim z ceno nad 0,1€/min so vse mobilna omrežja...
MrStein ::
času praznikov brez doplačil podarjamo višje programske sheme.
Ve kdo katere programe to vključuje?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
...:TOMI:... ::
Oderuske cene stacionarne telefonije so bile za klice na npr. amis, da ne omenjam tusa, tam je bilo 0,25€ na minuto.
Tomi
borča ::
Pozdravljeni. Ker nismo zadovoljni s trenutno ponudbo Telemacha smo poiskali alternative. Pri T2 so nam ponudili T 4 Tera z hitrostjo interneta 20/10. Smo iz Celja in me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z T2 na tem področju oziroma na splošno. Hvala
car100 ::
Če menjaš preveri pri vseh še Amis in Telekom :) Potem pa zberi kdor ti ponudi največ za ugodno ceno. Od samega delovanja je pa v 99% odvisno centrale in kablov do tebe, tukaj operater ne more nič.
roCkY ::
Pozanimaj se ali ima T-2 svojo opremo ali je BRO prek Telekoma kar predstavlja nekaj omejitev.
Glede na paket 20/10 sklepam da gre za optiko?
Na T-2 optiki pri nas težav ni nobenih. V letu in pol mi je lani poleti ene 4* padla sinhronizacija na enem priključku v roku slabega meseca. Drugi je po moji vednosti od priklopa aktiven.
Sicer pa kaj ti je glavno cena, ponudba TV kanalov, IPTV prek PC, funkcije IPTV uradne škatle,...
Glede na paket 20/10 sklepam da gre za optiko?
Na T-2 optiki pri nas težav ni nobenih. V letu in pol mi je lani poleti ene 4* padla sinhronizacija na enem priključku v roku slabega meseca. Drugi je po moji vednosti od priklopa aktiven.
Sicer pa kaj ti je glavno cena, ponudba TV kanalov, IPTV prek PC, funkcije IPTV uradne škatle,...
http://www.t-2.net/paketi/t4-tera 20/10 to je VDSL!
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik... Telekom ma 30/5, vse programe, neomejene klice, mobi paket z 3Gb prenosa
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik... Telekom ma 30/5, vse programe, neomejene klice, mobi paket z 3Gb prenosa
miko22 ::
To kaj Telekom ponuja za 60€, dobiš pri t2 prvo leto za 27€, drugo leto pa za 47€. Pa si izračunaj kaj se ti bolj splača
To kaj Telekom ponuja za 60€, dobiš pri t2 prvo leto za 27€, drugo leto pa za 47€. Pa si izračunaj kaj se ti bolj splača
Ne zavajat: Telekom ima polno shemo, 40 HD/ za to moraš pri t2ju doplačat 14€
Telekom ima vse stacionarne klice zastonj / T2 samo v lastno omrežje
Internet ima toliko kolikor linija dopušča razn upload je pri Telekomu manjši
Telekom ima mobilni telefon klice, smse neomejeno 3Gb prenosa / T2 ima kvoto 400 enot
V osnovi je T2 cenejši samo ne morš primerjat samo v grobem ker ni enakovredna ponudba oz dodaj kr manjka pri T2 pa pol primerjaj ceno
Lej, primerjaš lahko kar rabiš (in porabiš). Brezveze plačevat ekstra za nekaj kar ne potrebuješ.
Pa, IIRC, telekom onemogoča tethering. Kar jih, vsaj kar se mene tiče, direkt diskvalificira.
Pa, IIRC, telekom onemogoča tethering. Kar jih, vsaj kar se mene tiče, direkt diskvalificira.
To ne drži imam sam in mi deluje tethering!
To ne drži imam sam in mi deluje tethering!