» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
181 / 236
»»

PaX_MaN ::

Najbolj je obrazloženo v sklepu sodišča (d0h), ki ga seveda ne moreš direkt polinkat ker valjda morajo javni podatki bit za jabbascript sešni/ argblebargle kukiji/ drug način jebanja v glavo, :fumes:.
Pač greš na http://www.ajpes.si/eobjave/default.asp..., davčna 70764492, tadrugi link.
TL;DR je da T-2 ne dosega tistga kar se je obvezal narest v prisilni poravnavi pa da "več kot dva meseca zamuja pri poplačilu obveznosti do ločitvenih upnikov" .

Reycis ::

Sej za uporabnike bo najbrž še najbolje, da T-2 res dobi novega lastnika. 10 let nazaj je bil top provider. Nizke cene odlična zanesljivost. Preinvestirali so se v optično omrežje in to jih je zafrknilo. V zadnjih letih so postopoma dvigovali cene in nižali kvaliteto. Danes imajo povprečne cene. Telekom je seveda dražji vendar ima tudi najboljšo zanesljivost in podporo. Pri poceni paketih je nekako na istem kot Amis pri srednjih in večjih paketih pa je Telemach boljši. Zato se je ustavila rast prključkov, ki bi bila potreba za vzdržnost prisilke. Še najbolj me je presenetilo, da so še vedno investirali v optiko - to poletje so prekopali Črnuče vzporedno s Telemachom. Nadaljevali so z akcijo, ki jih je pripeljala do roba stečaja. Očitno so mislili, da bodo še prisilko malo ogoljufali.

roCkY ::

Brez optike je T-2 nič. Enako Telemach brez koaksialca. Ima pa Telemach pač cca. 15 let prednosti, ker je tehnologija veliko starejša.
Telekom pa iskorišča prastari baker, ki smo mu ga prebivalci podarili.

Za xDSL je Telekom zoptimiziral IPTV. Tu mu T-2 ni sledil. S tega stališča je bil zame nezanimiv. Če nebi pripeljali optike bi bil 100% še vedno naročnik TS. Na cca. 2000m smo prek TS gledali lahko en polen in en mini HD. Po potrebi pa se je kombiniralo. Seveda z uporabo PC-jev, ker ISP-ji nočejo omogočit izbire streama na svojih uradnih škatlah.???

Telemacha ne poznam. A nekih bistvenih prednosti nima. Vsaj vidim jih ne. Ima nekaj TV kanalov, ki jih drugje ni. A ni IPTV kar mi ne ustreza. Je to problem ali ni pa je stvar posameznika.

Optika je dandanes optimum. Če nebi imel svojega omrežja T-2 danes nebi več bilo. Nikakor ni glavni krivec za finančno stanje izgradnja optike. Veliko € je ušlo drugje. Izgradnja UMTS in kot rečeno pomoje precej več z vztrajanjem na precej velikih IPTV SD kanalih na xDSL. T-2 vsaj v našem koncu velja za ponudnika kjer IPTV TV na xDSL kocka. Smo pa nekje med 1500 in 2000 m od centrale. En TV in le SD na priključek pač ni realnost.

Kakorkoli upam, da ne bo mrka in da storitve dolgoročno ostanejo vsaj enake za podobno ceno. Menda je nekdo le pripravljen kaj realnih € investirat v telekomunikacije. Le s krediti očitno ne gre. Ali pa bo velik del države še dolgo v bakreni dobi?

AndrejO ::

Ciklamen je izjavil:

Čak kak lahko gre firma v stečaj, pa še naprej obratuje normalno?

Saj ne obratuje normalno. Direktorja ali upravo zamenja stečajni upravitelj, katerega naloga je, da se upnike v največji možni meri poplača.

Če je to možno tako, da se storitve še naprej nudi, potem se jih nudi še naprej. Če pa ne, potem pa pač ne.

Če pogledaš bilance, potem ugotoviš, da je lahko podjetje insolventno, ne pa nujno tudi nelikvidno. Torej, če lahko s svojim poslovanjem sprotno poravnava vse novonastale obveznosti, potem ni posebne potrebe, da se poslovanje nemudoma prekine. V vmesnem času pa se zbere vse terjatve, izdela vmesna bilanca, da je razvidno koliko ima podjetje premoženja, začne pripravljati načrt, ki bo to premoženje optimalno vnovčil, ...

Osprey ::

Kako pa je s tem - ne obstaja nek rok, v katerem stečajni upravitelj mora najti rešitev za podjetje, npr. ga prodati, sicer mora podjetje zapreti (in s tem tudi storitve prekiniti)? Pri stečaju Aha Mure je to bilo leto dni, je v primeru T-2 kaj drugače?

AndrejO ::

Ne, ne obstaja. Stečaj se zaključi z likvidacijo, ko so vsi upniki poplačani v največji možni meri, ne pa po poteku nekega roka. Edini časovni rok je, da mora stečajni upravitelj to doseči v najkrajšem možnem času, največ pa je odvisno od upnikov, ki se lahko še leta in leta kregajo okoli upravičenosti in višin terjatev ter oblik poplačila.

Poslovanje podjetja se v vmesnem času ne prekinja, če to ni potrebno za preprečevanje večanja izgube.

Trenutni rekord mislim, da ima Elan: 20 let v stečaju, od 1990 do 2010.

Dami ::

Zanimivo se mi zdi, da so šli premeščat omrežje JU (HKOM) na T2 par dni pred novico o stečaju. Mogoče je samo naključje in je bil pač plan it dol s telekoma, če bi se prodal. Sam se ni, T2 pa se verjetno bo :)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

neon21 ::

Sem zasledil na t2 spletni strani , da več ne nudijo kataloga ugodnosti za nakup izdelkov na obroke. Je to res ali bodo posodobili katalog?

Modri dirkač ::

Emmm, v stečaju so, kakšni obroki neki ...
Everybody lies!

zero_max ::

Torej telemach je najboljša varianta za 'oblinejše' trojčke?

kandelaber ::

Želim prekiniti naročniško razmerje pri t2, kako to storim čimhitreje in čimmanj stroški? Ima mogoče kdo sestavljeno odpoved pogodbe?

OmegaBlue ::

Najhitreje je da greš do poslovalnice in jim odneseš opremo, ki jo imaš doma. Rečeš prekinjam naročnino, podpišeš in greš.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

fireX88 ::

kaj pa misliš vzet potem? če misliš kaj drugega vzet, greš do tistega operaterja in tam narediš prenos in oni naredijo prekinitev v tvoje imenu. opremo pa pridejo iskat...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

kandelaber ::

selim se v stanovanje kjer bo priključek ostal od prejšnjega stanovalca tako da ga ne potrebujem več, bom nesel v poslovalnico, kaj vse spada pod njihovo opremu le nekaj škatel ali tudi kakšen internetni kabel?

SeMiNeSanja ::

Če je priključek od prejšnjega lastnika, potem ne vem, če ga boš lahko TI odjavil - načeloma bi to moral naresti naročnik - razen če sta prenesla naročniško razmerje na tebe?

Drugače pa pokličeš T-2 informacije, pa se pozanimaš konkretno.

libreus ::

T2 sprejema odjave naročnine do konca meseca. Kot je bilo zapisano, moraš do takrat tudi vrniti vso opremo.

Lonsarg ::

Hej, a mi kdo pove kako prepustnost ima njihov Wifi ruter, ki ga bom dobil v kompletu T4 tera? Paket ima 300Mbit downloada, njihov ruter pa zelo dvomim da zmore več kot 100Mbit na WAN?

broken/link ::

kolkr je meni znano sta 2 verziji innboxa (v50 in v60), in ena izmed njih omogoča 1gbit na WLANu. (v60-u, če se ne motim, pa če se v zadnjem letu ni nič spreminjalo). kar se wirelessa tiče pa verjetno vemo, kako je s tem :)

MrStein ::

"omogoča 1gbit na WLANu"
typo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

broken/link ::

Rusty77 ::

Zdravo!

Imam sledeč problem: v četrtek k meni pridejo T2 monterji naštimat omarico za optiko ter napeljati kable po hiši ter ostale naprave. Problem je ker mi je lih včeraj crknil prenosnik, drugega računalnika pa nimam trenutno na voljo. Ali bodo monterji rabili računalnik da preverijo če vse štima kar se tiče omrežja katerega bodo napeljali?

Hvala za kakršnekoli info.

Lp!

MrStein ::

To imajo sigurno lastno opremo. :)
Brez skrbi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Rusty77 ::

MrStein je izjavil:

To imajo sigurno lastno opremo. :)
Brez skrbi.


Upam hah :)

gregor_m ::

MrStein je izjavil:

"omogoča 1gbit na WLANu"
typo?


Innbox v60 ima uplink 1gbps.
Propustnost WLANa je cca 50-60Mb na vidni razdalji, torej brez vmesnih ovir.
Lan porti naj bi bili 1Gb. Testirano gre skozi 200Mb, več nisem imel priložnosti testirat.

Zdravo!

Imam sledeč problem: v četrtek k meni pridejo T2 monterji naštimat omarico za optiko ter napeljati kable po hiši ter ostale naprave. Problem je ker mi je lih včeraj crknil prenosnik, drugega računalnika pa nimam trenutno na voljo. Ali bodo monterji rabili računalnik da preverijo če vse štima kar se tiče omrežja katerega bodo napeljali?

Hvala za kakršnekoli info.

Lp!


Priklop gre brez problema čez tudi, če nimaš opreme (TV/PC/tel.). Internet bodo lahko testirali, televizije ali telefona pa mislim, da tehniki nimajo s seboj :)

MrStein ::

gregor_m je izjavil:

Internet bodo lahko testirali, televizije ali telefona pa mislim, da tehniki nimajo s seboj :)

A mobilne TV in telefone ne poznajo? :)

Tule en model iz leta 1984:

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Lonsarg ::

Ok torej malo se igral z T-2 Innboxom, da sem potrdil da čeprav je zmogljiva zadeva zaradi omejenih nastavitev ne omogoča pravega domačega omrežja, toliko o tem da bom prišparal kak EUR:). Pa to ne mislim omejitve števila računalnikov preko kabla. Glavna omejitev je to, da sta tista računalnika na kablu ločena od naprav na WiFiju(ki imajo svoj zaNATan javni IP).

Po eni strani velikodušno od T2 da ti da toliko IPjev(skupaj z Wifijem 3, oziroma z statičnem IPjev celo 4), po drugi strani pa če so že velikodušni naj gredo do konca, pa talajo vsaki WiFI napravi tudi en IP v istem subnetu:) Ampak dobro, če sem do sedaj vedno imeli ekstra ruter bom pa še nadaljeval tradicijo:)

T101 ::

Pozdrav, zanima me zakaj se plačuje internet 100/10 dejanska hitrost pa je 90/10, mi lahko kdo pove zakaj taka razlika na optiki? hvala.
I`m back!

CMpunk ::

Mene zanima če se splača uzet trojček paket Mega tv medium+internet 10/1 + telefonija za 39 eur mesečno ? hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CMpunk ()

fireX88 ::

T101 je izjavil:

Pozdrav, zanima me zakaj se plačuje internet 100/10 dejanska hitrost pa je 90/10, mi lahko kdo pove zakaj taka razlika na optiki? hvala.


Poklici na t2, ce imas na pogodbi tako zapisano pogem bi moralo tudi tako delovat..

CMpunk je izjavil:

Mene zanima če se splača uzet trojček paket Mega tv medium+internet 10/1 + telefonija za 39 eur mesečno ? hvala.


Drugi ponudniki?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fireX88 ()

AC_DC ::

Izvršni direktor DUTB Janez Škrubej ujet na laž
https://www.facebook.com/protistecajuT2...

Pithlit ::

CMpunk je izjavil:

Mene zanima če se splača uzet trojček paket Mega tv medium+internet 10/1 + telefonija za 39 eur mesečno ? hvala.

Kakšna je alternativa? Ti paše shema (ker pač, internet in telefon ne delata nekih groznih razlik)?

Meni osebno bolj paše Amisova shema, ampak me odbija njihovo vztrajanje na ADSL. Res pa je da pride ene 3€ cenej. Ne vem kak 'program zvestobe' ima Amis... ampak t-2 zbiraš pač une točke, pa jih vsake 3 mesece 'unovčiš' in imaš 'zastonj' nadgradnjo na 10/4 (lahko jih pa ne 'vnovčiš' in jih stran vržeš ob koncu leta ker se 'števec' resetira). IMHO, T3 Mega + TV M sploh ni tolk slab dil s temi točkami - Če lahko živiš brez ene par športnih kanalv, MTv, VH1, Fox pa viasat dokumentarnih (od vseh teh bom še najbolj pogrešala Viasat History, ko se mi izteče zastonjska L shema).

Alternative pri meni: T2, Amis, Telekom, Telemach (lastovka + satTV), KATE Wi-NG (goriška kabelska - lastovka spet).
Life is as complicated as we make it...

marS ::

Trenutno imam eno čudno seanso z T2. Ko bo konec bom poročal. Sem pa drugače njihov naročnik od začetka. Jih pa imam počasi dovolj.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Bellzmet ::

Zadnjič me kliče neka študentka iz klicnega centra iz T2 in me sprašuje, če sem že več kot 2 leti njihov naročnik. ONA mene sprašuje...zgleda, da niti baze kupcev nimajo dobro poštimane. Sploh ne vedo koliko časa si že naročnik. Svašta!

Mr.B ::

Bellzmet,
mene iz zavarovalnice kličejo, čes da živim na naslovu xx, pa sem se od takrat že 2x selil, in obakrat spremni, kam mi pošiljajo račune :-), etc..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

AC_DC ::

Bellzmet
Če nimajo podatka rečeš kar hočeš, sploh če so kakšne ugodnosti.

Nagi Bator ::

Bellzmet je izjavil:

Zadnjič me kliče neka študentka iz klicnega centra iz T2 in me sprašuje, če sem že več kot 2 leti njihov naročnik. ONA mene sprašuje...zgleda, da niti baze kupcev nimajo dobro poštimane. Sploh ne vedo koliko časa si že naročnik. Svašta!

Hehe, ne biti naiven. Oni ze dobro vedo koloko casa si pri njih, kaj imas naroceno, ce redno pacujes in tako naprej.
Vecina ljudi pac pade na finto, zacne pogovor, na koncu pa zakljucijo z najmanj dogovorom o obisku njihovega agenta,
ce ne ze kar z novo pogodbo v nabiralniku v roku par dni. Pa to ni neka T-2 ekskluziva, da ne bi kdo pomislil.

Bellzmet ::

Ja sej vem. Samo na take cheap fore folk nategovat se meni pač ne zdi dobra poslovna praksa. Seveda je študentka na drugi liniji hotela samo, da me obišče njihov agent oz. "da mi bo lažje" mi kar novo pogodbo po pošti pošljejo... :) Pač ne dela se tako. Mi je kar slabo, ko preračunam koliko sem v vseh teh letih že plačal T-2-ju.

Dami ::

Bellzmet je izjavil:

Mi je kar slabo, ko preračunam koliko sem v vseh teh letih že plačal T-2-ju.

A drugje bi pa preverjeno plačal manj al kako? Jaz ne bi šou drugam, tudi če bi mel izbiro.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Bellzmet ::

Drugje bi plačal isto. Kjerkoli se mi zdi letni strošek za internet in TV ogromen. 50 EUR/mesečno...

MrStein ::

Luksuz se pač plača. Druga Švica! :D
(zdaj še strošek telefonije prištej, pa te bo skoraj kap)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nagi Bator ::

No, mene so zadnjikrat klicali nekje pred petimi leti, ko sem jim dal vedeti, da me zanima le internet
ter da vec kot 25€ mesecno nisem pripravljen placevati. Ko mi pa prvi ponudnik potegne optiko, pa me lahko nategne za vse storitve :)
Od takrat ni bilo nobenega klica vec. Sicer sem zadovoljen uporabnik t-2.

scipascapa ::

a ni imel t-2 možnost da si narediš 2 extra poštna predala polega osnovnega?

miko22 ::

5 jih lahko maš vse skup

Hajznberg ::

zdravo,

pri nas imamo trenutno naročeno stacionarni telefon+ internet 10/2 ADSL, brez vezave, in za to plčaujemo cca 37 eur kar se mi zdi kar veliko za ti dve storitvi.

Razmišljal sem da bi vzel paket T3, ampak me moti to, da bi kot že obstoječi naročnik dobil 25% popusta le za eno leto, ne pa za dve leti, tako kot novi naročniki. Zanima me ali imam opcijo, da se naročnina prenese na drugega družinskega člana, in s tem bi postal nov naročnik in bi dobil polni popust. Klical sem že na T2 in so mi rekli da se to ne da, ter da je naročnina vezana na naslov. To mi je rekla neka dama po telefonu, tako da ji ne zaupam ravno veliko. Sploh pa glede na to da živimo v hiši z dvema stanovanjema, in imamo dve ločeni naročnini ne vem kako bi lahko bila naročnina vezana na naslov. A mogoče kdo ve kako je s tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hajznberg ()

SeMiNeSanja ::

Saj vem, da se tebi, kot uporabniku zdi krivično, da ne moreš do dvoletnega popusta.

Ampak če se postaviš v kožo T-2, ti bo zadeva popolnoma logična. Pridobivati hočejo nove stranke, zato jih vabijo z večjim korenčkom, kot ga nudijo tebi, ki si že takointako 'njihov'.

Če boš hotel večji korenček tudi ti, se boš moral pozanimati pri kakšnemu od njihovih konkurentov. Samo se bojim, da bo v tem primeru korenček prišel skupaj z vezavo.

Pithlit ::

Hajznberg je izjavil:

pri nas imamo trenutno naročeno stacionarni telefon+ internet 10/2 ADSL, brez vezave, in za to plčaujemo cca 37 eur kar se mi zdi kar veliko za ti dve storitvi.

Razmišljal sem da bi vzel paket T3, ampak me moti to, da bi kot že obstoječi naročnik dobil 25% popusta le za eno leto, ne pa za dve leti, tako kot novi naročniki.

Pa prekini pogodbo in jo skleni na novo. Nič te ne košta (glede na to da si brez vezave).
Life is as complicated as we make it...

MrStein ::

Koštalo ga bo nekaj ur/dni prekinjene povezave.
Pa prenos tel številke bi mogoče "zaštekal".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

roCkY ::

Pa "sosed" lahko parico dobi, če jih manjka.
Ma folk bi za par 10€ luknjo v koleno vrtal. Drugje pa troši brezveze. Internet je pač dandanes postavka v proračuni brez katere ne gre. Operaterji to seveda do neke mere izkoriščajo. A firma, ki dela z dunpingom crkne. Rabati pa so del tega.
Komur se gre za teh nekaj 10€ naj vsaki 2 leti menja operaterja in opremo.

Pithlit ::

Za 120€ letnega prihranka se pa ja lahko potrpi dan, dva, tri brez stacionarnega neta/telefona... ali pač?
Life is as complicated as we make it...

roCkY ::

Mislim da mora odjava trajati vsaj nekaj (3) tednov. Vsaj na Siol forumu se je enkrat nekaj govorilo na to temo. Kako ima T-2 pa poklicat oz na nuradnem vprašat, da bomo še ostali prebrali.
««
181 / 236
»»