» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
14 / 241
»»

zu_dr ::

Pod dodatne storitve sem navedel da želim samomontažo in to je bilo tudi napisano ko sem dobil pogodbo. Ker me je še nekaj zanimalo sem klical na t-2 in mi je tip reku da pa samomontaža ni možna teden prej mi je pa drugi na t-2 rekel da pa je. A je ali ni sm to me zanima. Nimam pa nobenega adsl ali kabelskega neta samo pstn

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zu_dr ()

_spirit_ ::

V glavnem, ne vem če je bilo že napisano, ampak Telekom ne daje več podatkov o oddaljenosti od centrale. Sem klical pred dobro minuto in mi je operaterka rekla, naj se pozanimam pri svojem operaterju interneta. Očitno gre preveč ljudi na T2, pa jih zanima razdalja >:D

Naj moderator popravi prvo alinejo na prvi strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _spirit_ ()

s53zo ::

Hoj!

Ker smo vezani za 24 mesecev na Solo paket Siola me zanima ali obstaja kaksna moznost, da Siol pretentas in prekines narocnisko razmerje brez visoke pogodbene kazni? Razmisljam, da bi jim poslal odpoved z reklamacijo, kjer bi navedel, da sem nezadovoljen z njihovo storitvijo (kar dejansko tudi sem) in pogostimi izpadi. Je ze kdo probal kaj taksnega.

Seveda potem preklopim na 10/2 T2.

lp
S

Brane2 ::

Po moje to ne bi šlo, če niso kršili kakega bistvenega člena pogodbe.

če bi to delalo, bi jim lahko preprosto odpisal,da nisi zadovoljen ker brez penalov ne moreš prekinit pogodbe predčasno in da zato nemudoma prekinjaš pogodbo. :D

To bi blo že bolj material za filme bratov Marx...
On the journey of life, I chose the psycho path.

CCMbrother ::

Cena vsakega dodatnega settop box-a je 25.000 SIT.

Kakšne so cene settop-box-ov v tujini?

dmk ::

za tiste, ki ne dobite pogodb (zaradi oddaljenosti od centrale):

So mi na T2 rekli, da bodo take obravnavali novembra. Dobili bodo obvestilo, da ni možen priklop VDSL niti v najnižjem paketu ki ga ponujajo (1Mb), da pa če je želja lahko sklenejo malo drugačno pogodbo in VDSL dela pač na nižji hitrosti kot je navedeno v paketu.
Mislim, da sem tako pravilno razumel.
Pogovarjala pa sva se o priključku na oddaljenosti 2157m od centrale.

OldSkul ::

Taki verjetno ne bodo šli na T-2, ker so hitrosti že premajhne.

BaRtMaN ::

Ni nujno, cene so tudi verjetno manjše. Je pa res, da veliko folka sploh ne ve, kaj T-2 ponuja.

OldSkul ::

Ja, to je res.

Tutankhamun ::

Js mam tut eno vprašanje, Prvo :8)
Zdej sm na kabelski, kjer so zravn TV kanalov tut radijski. Zdej me pa zanima a so tut tuki radijski kanali zravn? Ker brez radija tole ni glih fajn, na anteno nočem met, ker slabo lovi.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

SasoS ::

T-2.net:

Ali bo preko storitve televizije mogoče poslušati tudi radio programe?

V programski shemi je seveda predvideno tudi določeno število radijskih postaj.

V pogodbi mi piše da so izvedel meritve in ugotovil, da mam lahko 1/1 in IP telefon in do 2 TV sprejemnika, oziroma samo 10/2 brez ostalih storitev.

Tega ne štekam. Pri T-2 gre vse čez IP, kakšne veze ma torej, če maš TV in VOIP ali če ga nimaš ?
Saj modema med teboj in centralo lahko po parici spravijo čez toliko in toliko podatkov, ne glede na to zakaj jih rabiš.

ALi pa je to mišljeno, da ti lahko zagotovijo največ paket 10/2, ki ti v najslabšem slučaju- pri 2 kanalih TVja naenkrat in VoIP telefoniranju (=10M-4M-4M-1M=1M) pusti 1Mb/s za internet download ?

A ni blo rečeno, da ti TV in ostale storitve ne rezervirajo pasovne širine, če/ko jih ne uporabljaš ?

zee ::

internet boš imel 1/1, 10/2 oz. kolikor boš hotel, TV pa telefonija sta neodvisni od tega. je že blo v tej temi nekje bolj na začetkul.

nekaj ljudi so baje že priklopili, vendar zgleda, da bodisi:
a) tako dobro dela, da še kar ne morejo priti h sebi
b) jim ne dela in se ne morejo javit
c) niso člani slo-techovske druščine
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

MrStein ::

Po moje je tak: Linija zmore 10 Mbps. Lahko imaš :
- 10/2 inet gor ali pa
- 1 Mbps inet + 2 x 4 Mbps TV , skupaj spet okoli 10

Je pa zanimiva ideja, da bi pasovno širino TV-ja imel za inet, ko ne gledaš TV.

dmk:
So mi na T2 rekli, da bodo take obravnavali novembra. Dobili bodo obvestilo, da ni možen priklop VDSL niti v najnižjem paketu ki ga ponujajo (1Mb), da pa če je želja lahko sklenejo malo drugačno pogodbo in VDSL dela pač na nižji hitrosti kot je navedeno v paketu.
Mislim, da sem tako pravilno razumel.

Kaj "nižji hitrosti" ? Nižji od 1 Mbps ? Ni to malo brez veze ? Razen če je za jurja ... :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

dokler plačuješ pavšal in ne pobiraš pretirano ti je tudi manj kot 1/1 povsem dovolj. ob primerni ceni seveda.

za jurja dva na mesec takoj podpišem za kakšen 512kb/512kb paket.
zee

drejc ::

Ptička mi je začivkala da so v nekem znanem telekomunikacijskem podjetju, ki se začne na I prejšni teden prvič vzpostavili VDSL povezavo z testno centralo.

Torej IMO še vsaj en mesec ne bo priklopov.

Ajde T-2 demantiri tole.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kljik->T-2: Odvod

dva poročata, da so ju priklopili.

evo :D
zee

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

kitl76 ::

2 IP TV potrebujeta minimalno 12 Mbit pasovne širine se pravi z možnostjo linije 10 Mbit obe TV nebi delovale 100% kje je šele potem vsporedna uporaba 1 Mbit internetnega paketa. Tako, da mi je ta podatek zelo čuden. Pri Siolu imam en TV in 4 Mbit paket linijo imam pa odprto na 8 Mbit, kar pomeni, da v usporedni uporabi TV in interneta mi moj paket zniža na 2 Mbit, ker večina TV programov laufa na 6 Mbit zelo malo je tistih, ki delujejo na 4 Mbit-ki. Se pravi če bi ti TV2 omogočil 10/10 ali 10/2 linijo bi praktično imel lahko net in TV stem, da bi se strinjal, da v primeru uporabe obeh storitev na enkrat pade internet bandwith na 4 Mbite, kar pa nebi pomenilo za upload, ker ga TV skoraj nič ne porabi. Jaz bi bil stakšnim kompromisom zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

bojda je tako, kot sem napisal.

bomo videli čez kak mesec, ko bo morda kdo že dejansko priključen (potrjeno s kakšnimi slikcami).
zee

rh^ ::

Ptička mi je začivkala da so v nekem znanem telekomunikacijskem podjetju, ki se začne na I prejšni teden prvič vzpostavili VDSL povezavo z testno centralo.

Torej IMO še vsaj en mesec ne bo priklopov.

Če še en mesec ne bi bilo priklopov bi bila to kršitev podpisane pogodbe, pol pa vemo kaj se lahko vse zgodi ...

Senitel ::

Če še en mesec ne bi bilo priklopov bi bila to kršitev podpisane pogodbe, pol pa vemo kaj se lahko vse zgodi ...

Kaj vse? Meni so lepo poslal nazaj pogodbo za ADSL in da me bodo v 30 dneh priklopili, potem pa ugotovili da stvar ne vleče in vse skup lepo skenslali. Kaj ima torej veze kaka pogodba, če je Telekom zraven? :\

Kaj se lahko zgodi ? Ti vrnejo pristopnino -0 SIT ?
Jih boš kaznoval s tem, da jim pozneje ne boš dovolil zastonj priklopa ampak boš iz principa šel h konkurenci in se vezal za dve leti? :D :D

djurodrljaca ::

Mene pa zanima kakšen je postopek, ko ti enkrat oddaš podpisano pogodbo. Ali začne teči tistih 15 dni za testiranje povezave takrat, ko oni prejmejo podpisano pogodbo, ali pa takrat, ko oni telekomu sporočijo, da bi radi stestirali povezavo (kar bi lahko trajalo kar nekaj časa).

Ali po tem ko stestirajo povezavo pošljejo drugo pogodbo, ali pa je tisto kar na začetku podpišeš dovolj.

To me zanima bolj tako informativno, ker me zanima, kaj me še čaka, saj sem pogodbo poslal pred 15 dnevi. :D

perci ::

No, vsekakor lahko zahtevaš povrnitev povzročene škode s tem, ko si jih čakal, da ti v dogovorjenem roku priklopijo in nisi iskal interneta pri drugem ponudniku - in si zaradi tega utrpel škodo. In ker nematerialne skoraj ne more bit, bo to morala biti čisto materialna, zelo dobro dokazana škoda.

rh^ ::

perci je lepo povedal in stvar v praksi celo deluje, ker je kolega čakal pri siolu na adsl nekaj več kot mesec in pol. Na srečo je mel fotr na istemu naslovo še firmo registrirano tako da je bilo vse skupaj še lažje in z parimi pismi so rešili vso zadevo tako, da mu po priklopu ni bilo potrebno plačati dve ali tri naročnine.

seba90 ::

kera je že una stran da preveriš kok si oddaljen od centrale
k not napišeš naslov in pač vidš kok si stran od centrale

|bLaD3| ::

@seba90
Taka stran nazalost ne obstaja.. so pa se nekaj casa informacije o oddaljenosti dajali na telefonski 0801000 :)

Kami ::

seba90: na najdi.si uporabi term "nvatlas"

drejc ::

Zee: dva poročata, da so ju priklopili.

Aha pa res. Clovk marskej rece ko je pod vplivom alkohola.

:\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

iElectric ::

Jaz sem prebral večino postov, pa mi še vedno ni jasno nekaj stvari.

Kot prvo moram rečt da je pogodba, ki jo pošlejo, zelo nerazvidna. Recimo niker ne piše ali želiš isdn preklicat. Ali pa recimo, naročam: ip telefon, isdn vmesnik.. Kaj to sploh pomeni? Jaz imam dva isdn telefona, enega v zgornjem nadstropju, enega v spodnjem.

antonija ::

A si vprasal na T-2 kako je s tem?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Kot prvo moram rečt da je pogodba, ki jo pošlejo, zelo nerazvidna.

Natakni si očala. Vsaj v moji pogodbi (za psihične osebe) je to jasno navedeno, mislim da nekje v prvi tretjini prve strani.

Za obkljukat je nekaj v stilu "Želim odjaviti obstoječe PST/ISDN storitve na Telekomu".

Na zadnji strani pa imaš del pogodbe, s podpisom katerga pooblaščaš T-2, da to uredi zate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

iElectric ::

Ne, to ne piše niker na pogodbi. Piše samo:
_ želim obdražti obstoječo telefonsko številko in priključek telekom slovenije
_ naročam t2 telefonijo

Pa saj to je to.

jernejp69 ::

Lep pozdrav!

Po vsem prebranem in poslani pogodbi, sedaj sem že v vrsti čakajočih,... me zaradi moje specifične situacije zanima nekaj...
T-2 oglašuje: MOŽNO BREZ PSTN
pod rubriko vprašanja in odgovori pa:
Kaj potrebuje naročnik?
Na lokaciji naročnika mora biti telefonski priključek bakrenega telefonskega omrežja.
NONSENS!!!!!!
Razen v primeru da ga za priključitev nujno moram imeti in mi ga šele potem oni odključijo!!!!! kar je pa spet bedarija!!!!
Sem podnajemnik v bloku in v tem stanovanju se sicer nahaja parica, ki pa je odklopljena, kakorkoli se že to naredi ob odjavi telefona ko je odšel prejšnji podnajemnik!!!!
Ali to sedaj pomeni da me ne bodo priklopili, oziroma da bi moral sam urejati kakšne neumnosti na telekomu, saj kolikor sem razumel pride tehnik in priključi zadevico v telefonsko vtičnico in to je to, hišno instalacijo moram urediti sam!!!!! V mojem primeru bi moral vsaj še v razdelilni omarici vključit parico (kabl), ali se to stori na centrali???!!!! da bi imel povezavo do dotičnega stanovanja!!!!

Hvala za odgovor!!!

Kot jaz razumem, PRIKLJUČEK imaš (kar je pogoj), le PRIKLJUČEN nisi.

Vse je cool.

jernej, kasen klicaj manj pa bomo bolj veseli.:)) Drugace je pa prikljucek aktiven ali pa neaktiven; prikljucek pa pomeni da imas bakreno parico speljano do stanovanja. Da pa kabel zazivi (ce je fizicno odklopljen v kaksni omarici) pa poskrbi tehnik T-2.

jernejp69 ::

Hvala na odgovorih!
Hitri ste pa za razliko od enih :) - beri T-2 :)
Upam da bo kar se tiče priklopa res tako da mi nebo treba imet še kakih nepotrebnih telovadb!
Še en komentar: od T-2 nisem dobo odgovora na mail pogodbo pa takoj naslednji dan
upam da me priklopijo v teh 32 dneh ker sem na GSM internetu in bom bankrotiral :)

r0b3rt ::

tale t-2 se meni zdi ena takšnih for kokr je bil adsl pod pogojem isdn, sem klical na 059 000 000 pa je blo zaseden... pa takšne fore odgovor sem dobil samo preko maila, pa tudi ne vem kje je fora maximum razdalja 1,5 km ??? in kaj če je večja razdalja?a to he limit za vse hitrosti? mislim da bodo morali postavi malo več central itak pa naj bi prišli okrog novega leta še novi ponudniki, tako da... pomoje se najbolj splača počakati na optiko. 8-O :\

Optika bo pri istem ponudniku...:\

EDIT: Pa vsaka tehnologija ima svoje omejitve, tud VDSL.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

Manyana ::

Jst sm dobu pogodbo po 14 dneh. Odaljen sem od centrale 1537m zračne razdalje. V pogodbi mi piše da so izvedel meritve in ugotovil, da mam lahko 1/1 in IP telefon in do 2 TV sprejemnika, oziroma samo 10/2 brez ostalih storitev. Tolk da mislm da mam kr uredu linije glede na razdaljo od centrale. ->hrcek

Sem prebral vse na T-2 spletni strani in tudi spremljam tole temo od začetka a nečesa še vedno ne razumem: jaz bi trenutno vzel 1024/256 paket, zanima pa me tudi, če je na moji lokaciji možen 10/2 paket (in bi v kratkem presedlal na ta, višji paket)

1.Če torej dam poizvedbo za 10/2 paket in je le-ta možen....ali sem potem že obvezan vzeti ta paket...vem da poizvedba ni obvezujoča...sprašujem le glede na to, da oni preverijo pri telekomu šele, ko jaz že podpišem pogodbo?

2. Če dam poizvedbo samo za najnižji paket....ali mi t-2 pove, kakšna je max.hitrost na moji lokaciji?

Če povzamem: trenutno bi naročil najnižji paket, zanima pa me, če je na moji lokaciji možen paket 10/2...kako?

lp

Jaffa ::

Na tvojem mestu bi naročil višji paket. Sprememba paketa je brezplačna. Pać boš tisti prvi mesec plačal višjo ceno...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

sleby ::

jz sm pa izpolnil poizvedbo 3. oktobra in ker pac nism dobil pogodbe sem klical na t2.
ne dolgo nazaj so nam na igu spremenil naslov. in stric na t2 je reku, da sem na starem naslovu predalec od centrale, na novem pa ni problema (278m)(whatever?). rekel je, da dobim pogodbo cez 2-3 dni. potem sem cakal 2 minuti nakar tip ugotovi, da centrala na igu sploh se ni primerna za t2 (ceprav na internetu pise obratno) in da mi novembra sporocijo kako in kaj. na to pa v soboto presenecenje, v kaslcu frisna pogodba od t2. zdej pa me zanima a sm jz to po nesreci dubu al se je un tip zmotu, da centrala na igu se ne dela?

Dalmatinc ::

hmm
na to vprašanje ti NBEN kle ne bo znal odgovorit! poklič T2, sej ne grizejo ane :D

Naroči višji paket. Itak se boš s tehniki potem zmenil ob testiranju linije ali hočeš nižji paket ali ne, zaračunajo ti pa lahko samo to, kar lahko dobavijo. Kaj misliš, zakaj mi SiOL ni vrnil nedavno podpisane pogodbe za triple play ?

dmok ::

Sem prebral vse na T-2 spletni strani in tudi spremljam tole temo od začetka a nečesa še vedno ne razumem: jaz bi trenutno vzel 1024/256 paket, zanima pa me tudi, če je na moji lokaciji možen 10/2 paket (in bi v kratkem presedlal na ta, višji paket)

Oseba na T-2 s katero sem govoril mi je zagotovila, da pri preverjanju določijo najvišjo možno hitrost in to ne glede na to kateri paket naročiš. Kar je skoraj logično.

Ampak sam sem za vsak primer vseeno naročil 10/2, čeprav bom hitro presedlal na 1/1. 8-)

d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dmok ()

m.i.h.a. ::

Eno vprašanje:

Je možno, da je en del (par ulic) enega kraja, ki je od lokalne centrale odmaknjen manj kot kilometer možno, da priklop na adsl/vdsl ni mogoč zaradi "čudnega" telefonskega omrežja?
Takšna natolcevanja poslušam a jim najbolj ne verjamem.
Torej je možno da sta dve ulici tako odrezani čeprav imajo popolnoma delujoče telefone ipd.?

YenLoWang ::

citat enega od uporabnikov - pogovor z t2 helpdeskom:
"...nakar tip ugotovi, da centrala na igu sploh se ni primerna za t2 (ceprav na internetu pise obratno) in da mi novembra sporocijo kako in kaj..."

torej spet en marketinski trik.. objavijo spisek "central kjer je mozen priklop".. ceprav je med njimi polovico takih, na katerih se sploh ni mozno se priklopit... torej.. t2 namerno zavaja/da bi dobil vec povprasevanj-ceprav n euresnicljivih/? ali pa oseba na helpdesku ni dobro informirana?

lp, Yen

Zgodovina sprememb…

Kami ::

Zakaj bi brezveze pisali take kjer se ni možno priklopit?

Tu ni logike ker od povpraševanj niso na dobičku, kvečjemu na zgubi ker morejo odgovarjat na tako povpraševanje namesto na ona tam kot je možno :)

@m.i.h.a.: Kvaliteta prenosa po kablu ni odvisna samo od razdalje centrala-uporabnik, ampak se od kvalitete kabla, blizine drugih napeljav (elektrika), zvijanja, morebitnih poskodb,..... Tko da je cist mozno da so kabli do tebe v 3.14zdi.
««
14 / 241
»»