» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
13 / 241
»»

Glicerin ::

No pri meni VDSL trenutno ni možen, je pa nekaj interesentov.

Zanima me kakšni so pogoji za izgradnjo centrale?
Bo poterba po zbiranju podpisov kot za adsl....

DeletedUser ::

mal za primerjavo:

hrvatska - ADSL: ( http://www.tportal.hr/maxadsl/fset.html )
386/128/512MB limit -> 80 + 20 -> 100 x 33 -> 3300 SIT (najcenejši paket)
386/128/2GB limit -> 80 + 60 -> 140 x 33 -> 4620 SIT
386/128/unlimited -> 80 +300 -> 389 x 33 -> 12837 SIT
768/128/unlimited -> 200+300 -> 500 x 33 -> 16500 SIT
1536/192/unlimited -> 370+300 -> 670 x 33 -> 22110 SIT (najdrazji palet)

bosna - ADSL: ( http://web.bih.net.ba/cjenovnik_adsl.ht... )
1024/128/3GB limit -> 45 x 123 -> 5535 SIT (najcenejši paket)
1024/128/5GB limit -> 70 x 123 -> 8610 SIT
128/64/unlimited -> 150 x 123 -> 18450 SIT
512/128/unlimited -> 500 x 123 -> 61500 SIT (najdrazji paket)

srbija - ADSL: ( http://www.sezampro.yu/adsl/ )
256/64/3GB limit -> 1300 x 2.8 -> 3640 SIT (najcenejši paket)
256/64/unlimited -> 2200 x 2.8 -> 6160 SIT
512/128/unlimited -> 3700 x 2.8 -> 10360 SIT
768/192/unlimited -> 5200 x 2.8 -> 14560 SIT (najdrazji paket)

mamo kar ugodne cene, right?

Bellzmet ::

Drgač si se pa lepo potrudu z vsemi infoti:D

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

clarity99 ::

mogoce bo tole se komu prav prislo:

ce si najemnik in NIMAS akt. tel. prikljucka, mora lastnik stanovanja se vedno podpisati soglasje na zadnji strani.

Ker pa nimam vec zacetnega dopisa - a mi lahko kdo pove ali hocejo tudi fotokopijo os. dokumenta lastnika tel. linije ali samo narocnika?
da mi ne bodo spet pogodbe nazaj posiljali.

perci ::

ce si najemnik in NIMAS akt. tel. prikljucka, mora lastnik stanovanja se vedno podpisati soglasje na zadnji strani.

That's weird. Ko sem namreč pri Telekomu naročil telefonski priključek za stanovanje, katerega lastnik nisem, ni bilo potrebnega nobenega podpisa lastnika stanovanja.

Dalmatinc ::

Hvala, za inforamcije glede hrvaške, srbije in bosne? Ampak a mi po novem ne spadamo več tja? a nebi raj primerjal z državami EU. Dokler se bomo počutil k balkanci bomo, mel tud balkanske cene!

zavajon ::

@clarity99
Ne, samo kopijo tvojega dokumenta.
Tako da po mojem lahko ta podpis mirno ponarediš, da ne bi nadlegoval lastnika, kajti soglasje rabijo samo zato, ker mora monter vstopiti v stanovanje, kar pa se sme le s privolitvijo lastnika.

lp

krho ::

hm. Toliko za info. Imam kolega v Angliji. 25ł za 4M ADSL unlimited DL, TV in IP telefonijo.

Druga stvar pa je kar se tiče pogodb.
Sosed je oddal povpraševanje 2. okt. Pogodbo v podpis pa je dobil včeraj. Meni se zdi da imajo fantje pri T-2 premalo ljudi.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

reber ::

Ah, tist podpis res lahko kar sam podpišeš, saj noben ne preverja, sicer pa, če bo kaj narobe, te bodo že takrat za jajca obesl :) ker si ponaredu podpis. Tko da podpisujte na lastno odgovornost.
Jaz že dolgo vse sam podpisujem, bajta je od žene, telefon je napisan na njenga fotra, edin internet je moj, pa še vse položnce zravn, no ja stroške si s tastarimi delimo, mam izračun v excelu pa vpišem stanja s položnic, za štrom pa odštevaln števc. Če se ljudje znajo zment med sabo, potem vse štima in ni nč važn na kerga je kej napisan. Je pa res, da če si nekje v enem podnajemniškem stanovanju pa da je en zoprn lastnik, maš lahko kr probleme.

Bellzmet ::

Če si najemnik mora lastnik podpisat. Tako je bilo tudi, ko si je moja kolegica, ki živi v najemniškem stanovanju, rihtala SiOL ADSL in zraven še ISDN.

lp

MrStein ::

V oni oddaji na Net TV je direktor SiOL-a rekel, da so pri nas cene ADSL nekje v sredini, če primerjamo z evropo.
(celo naj bi se nagibalo k dražji strani, samo se zdaj ne spomnim natančno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BluPhenix ::

Kolikor jaz vem ne bo šlo, tudi mi smo morali za ADSL dobiti normalno linijo.

Naroči jo pri telekomu, razen malo višjega računa nebi smelo biti dosti drugačnega.

Sicer se pa pozanimaj pri t-2 ali pa, če ne dobiš linije pokliči na telekom, sej vejo take stvari!

zu_dr ::

Ko pogodbo dobim in podpišem laho pridem po opremo in sam zmonteram.

spektrum ::

Danes je izšel novi Telefonski imenik Slovenije 2006 v knjigah in na zgoščenki, v katerih so objavljeni podatki o več kot milijon naročnikih fiksne, mobilne in IP telefonije v Sloveniji. Podatki o vseh naročnikih so dostopni tudi v osveženem spletnem imeniku.

Bojazen nekaterih, da bodo težje dosegljivi, če bodo zamenjali telefonsko številko, je torej odveč. V TIS-u so odslej tudi IP številke (zaenkrat siola, volje), mi, T2-jevci pa pridemo na vrsto najbrž spomladi.

sese12 ::

Ja pa še vse telefonske številke bi naj bile v kratkem prenosljive. Tako da vsi tisti, ki boste počakali kake pol leta, boste verjetno lahko prenesli tudi številko operaterja na drugega.

roCkY ::

A ni blo pred časom nekaj slišat o nujnem kompletnem preoštevilčenju zaradi izpeljave prenosljivosti številk med operaterji?

Ja, ja, ja je bilo. Bodo dobile več mest.
Torej izguba številke ni noben argument za nadaljevanje vegetiranja pri siolu.

kolio ::

Nikjer pa nisem zasledil, kaj je z naročnino, če imaš tri televizorj. Ostaja naročnina ista (3000 SIT) ali se poveča. Ne bi vas moril tukaj, če bi jim telefon dela!!!

SasoS ::

je že bilo napisano. Do 3 televizije je naročnina 3K.

peter200 ::

No, če glih koga zanima... Matevž Turk je bil svoje cajte moj sodelavc, pa sem ga mal povprašov kuko pa kaj... tlele je pa njegov odgovor:

Kar se tiče konkurence, ja, res je! In mislimo 100% resno. Tudi odziv trga
je, z eno besedo, fenomenalen, fantastičen.
Telekom se seveda bori tako, da nas onemogoča, zavlačuje, kar za svoje
naredi v enem tednu, rabi za nas 6 mesecev ipd. A nič hudega! Že do zdaj
ni bilo lahko, priti do točke, ko lahko storitve sploh začnemo ponujati.
Mimogrede, T-2 obstaja od 11.05.2004, torej že skoraj leto in pol. V tem
času smo se v glavnem tepli za storitve, ki jih drugi uporabljali, nam pa
jih Telekom niti ponuditi ni hotel... Se mi zdi, da so bolj oni kulisa za
resno firmo kot mi...

Lep pozdrav,
Matevž Turk

Tko da zgleda, da bo nekej konkurence na sončni strani Alp :))

misso ::

Ali se sploh komu na t-2 na telefonski številki sploh dvigujejo telefom

scythe ::

JA, še ena vesela novica. Danes je moj frend dobil T-2 domov, bil sem zraven ko so mu priklopili in njihov delavec od T-2 je zelo prijazen odgovori na vsa vprašanja. Rekel je da danes bo priključil 100 uporabnikov iz okolice CELJA. Upam da bom jaz jutri prišel na vrsto...:8) :8) :8) Tako da lahko pričakujemo priklope.

tomaz321 ::

Vidm da je bilo že večkrat vprašanje "A sploh že kdo ma t-2 in kako mu dela če ga ma?" in odg. "sem že podpisal in dobim zdele zdele!", pol so pa taki utihnl - očitno zadeva še ne deluje :\ oz. deluje na papirju.

Mene zanima samo kako v praksi zgleda recimo linija 10/2 (prenosi & pingi)?ž

RE: glede na izjavo wolfyneeda (bila je med mojim tipkanjem) vzamem nazaj prvi odstavek

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomaz321 ()

OmegaBlue ::

Ko bo kdo imel bo že povedal, vaše teženje in smetenje teme temu ne bo pripomoglo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Na pritisk iz Bruslja je Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) organizirala razpis za upravljavca centralne baze telekomunikacijskih številk in pred dnevi so operaterji za to nalogo izbrali podjetje Avtenta.si v sodelovanju z družbo Teletech. V postopek se je vključilo devet operaterjev, med njimi Debitel, Medinet, Mobitel, Si.mobil, Siol, T-2, Telekom Slovenije, Voljatel in Western Wireless International. Nekateri med njimi z izborom niso zadovoljni, saj je Avtenta.si v večinski lasti Telekoma Slovenije in zato dvomijo v neodvisnost upravljavca centralne baze podatkov o telefonskih številkah.

Rok za izvedbo prenosljivosti številk za operaterje javnih mobilnih radijskih storitev je APEK določil 31. december 2005, za operaterje javnih fiksnih telefonskih storitev pa najkasneje 30. junij 2006.

Projekt je v fazi usklajevanja pogodb z vsemi devetimi operaterji. "Zaključek vseh usklajevanj pričakujemo v treh tednih," je za 24ur.com povedal direktor Avtente.si Darko Pretnar. V primeru, da pride do podpisov pogodb do konca meseca, zagotavljajo omogočanje prenosljivosti številk v roku, to je do konca leta.

Več:
http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo...

|bLaD3| ::

Hehe, samo tok da povem.. trenutno ni v Ljubljani se nobenega fizicnega uporabnika, ki bi imel deluloč T-2 VDSL priključek, še vedno je priključenih zgolj nekaj zaposlenih. Ostale, ki ste oddajali pogodbe bodo začeli prikljaplat konec tega meseca.. nic prej.

Jeronimo ::

blad3 - ni važno, konec tega meseca, konec naslednjega ... važno je, da se je začelo dogajati .... :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

kitl76 ::

Hehe, samo tok da povem.. trenutno ni v Ljubljani se nobenega fizicnega uporabnika, ki bi imel deluloč T-2 VDSL priključek, še vedno je priključenih zgolj nekaj zaposlenih. Ostale, ki ste oddajali pogodbe bodo začeli prikljaplat konec tega meseca.. nic prej.

Sej to je pa drug teden :D

wishmaster ::

Ta teden priklapljajo samo pravne osebe (firme ... ) . V Celju so že priključili 3 firme za katere vem jaz . Za fizične osebe naj bi res začel priklapljat proti koncu meseca ,vsaj tak so mi povedal . Glede informacij: Največja fora je da sem jaz kot fizična oseba poslal pogodbo za pravne osebe ,seveda nepravilni podatki .In dobim pogodbo čez 3 dni . Kot fizična oseba čakam na njo že 2 tednA.

Imam še pa eno vprašanje,ki sem jim ga zastavil t-2ju po e-mailu ,odgovora pa od nikjer . Zanima me ali bodo nadgrajevali samo telekomove centrale ali mislijo tudi kje svoje centrale postavit. Ker marsikdo živi po 2 ali 3 km od centrale .

Tarzan ::

Svojih po mojem ne bodo gradili, se pa zna zgoditi, da bodo iz obstoječih central potegnili do vsake vasi šopek optičnih kablov, kateri se bodo zaključili v razdelilni omarici za celo vas, od tam pa potem nadaljevali preko parice naprej do uporabnikov. Po mojem je to še najbolj verjetno, gradnja novih central je po mojem prepričanju precej predraga in se za manjše število uporabnikov nikakor ne splača.

sznn ::

wishmaster:

Jaz sem povpraševanje kot fizična oseba oddal v ponedeljek zvečer ob 20h in v sredo sem imel pogodbo v nabiralniku.
Kraj: Postojna, 700 metrov od centrale.

LP

Wizeman ::

;(( Tudi jaz čakam na pogodbo že skoraj tri tedne. Ni mi jasno, zakaj jo eni dobijo tako hitro. Koliko časa bom čakal šele na priklop:(
Prazno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wizeman ()

SkyNet ::

O ubozcek, a bos liziko da pomiris svoje zivcke? Guci guci gu :D

Jaz sem po mejlu vprašal T2 če bi v naš kraj pripeljali vdsl (nimamo še niti optike do centrale) in so rekli da bodo, če se najde 50 uporabnikov. Ta bo pa težka :D
Sem pa na mail čakal 10 dni :D Pa nč ne jokcam, gaga gugu :D
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

globoko grlo ::

mogoče zato, ker eni ne morte met vdslja, je blo že ene parkrat povedan

Dalmatinc ::

eni ste obsojeni na analogne modeme :D :D :D

mare87 ::

Pazi, da ne padeš s stola:\

YenLoWang ::

to da mogoce pri enih ni mozen VDSL ker so recimo 3k od centrale..
ne opravicuje tega da ne odgovorijo v roku 2tednov..
bi pac namest da pogodbo poslejo mel nek template kjer bi pisal.. da trenutno ni mozno.. pa tega poslal pa bi blo..

lp, Yen

MTm2H37rqt7B ::

Najbolje da tisti ki najbolj kur**ate T-2, greste lepo tja do direktorja, povete da znate vi to bolje nardit kot dosedanji kader in da naj vas zaposli.

Ze slisim replike, zakaj bi jim jaz govoril kako naj delajo, saj to MORAJO narediti sami, da bodo pridobili stranke.

Samo to bom rekel, ce nimate informacij kaj se dogaja znotraj firme nimate kaj za bluzit.

Sicer pa, noben vas ne sili da cakate in cakate. Ce vam ni vsec pusti pri miru in pojdi drugam. Ce pa nimas alternative, pa stfu.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Število PSTN/FAX vmesnikov ??
Je to sam za fax-e ??
Kaj bi pomenilo enojajčni tf. priključek. Je to priključek ki je na eni parici, ali na multiplexu?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

zu_dr ::

Tisti ki ste na dvojčkih (PSTN), QMX(PSTN), FCM(PSTN), DECT(PSTN), MGV (PSTN), MG(PSTN), BAV(ISDN), preko teh sitemov xdsl ne gre.

Ljubljana, 5. avgusta 2000 - V ponedeljek 7. avgusta bo Telekom Slovenije izključil zadnji analogno centralo v Ljubljani in jo nadomestil s centralo EWSD. S tem bodo odpravljeni tudi vsi "dvojčki" in povečana možnost pridobitve ISDN priključkov. V omrežni skupini 01 je sedaj 265.000 naročnikov, 51 naročnikov na 100 prebivalcev, kar je celo nad povprečjem držav Evropske unije. V sami Ljubljani pa je kar 68 naročnikov na 100 prebivalcev.
Telekom shit ;((
Kaj je pol enojčni priključek _ dvojček??

Zgodovina sprememb…

tomibus ::

Nekdo je zgoraj zapisal, da so mu T2 že priklopili. A lahko izvemo kaj več?

SasoS ::

Kaj si nepismen?? Na računu ti ne piše enojajčni ampak enojčni. Za razliko od dvojčnega oz. "dvojčka". Poglej Telekomov cenik.

Jajc :D
Ok, motiti se je človeško.

janko771 ::

Tole že ratuje vse skupi smešno, ker nč ni novga. Mislem in bo stvar dobra, ko so prvi uporabniki priklopljeni, da bi nam sporočali, kako je potekal priklop in kako VDSL v praksi deluje, da se odpre nova tema, in ta se naj glasi: "Uporabniki na T-2 VDSL storitvah."
Da pa ne bi bila to kakšna laž bo moral administrator foruma tud mal preverit mal več kot od drugih ADSL uporabnikov. Upam da se bo kdo najdu da bi tkšen predlok podpru.

Mislim da se pa že ta tema preveč ponavlja "kakšne majo cene, kako deluje itd." zato s to raspravo lahko zaključimo. Sem pa opazu da je velik uporabnikov foruma Slo-Tech.com nepismenih in neberljivih.

Pustite času čas, da bo vam pokazal kakšno je res realno stanje.

Lp
John Rambo
jest

KrCbelca ::

al ma kdo informacijo za tv. bo možno tv spremljat direkt preko kompa iz interneta, al bom mogu prek tv kartice dat? (sprašujezam zarad kvalitete)

pa še al bo možn recmo met 20 Mbps / 10 Mbps in 3 tv prklučke in da bojo vsi 3je tvji delal pa internet tko kokr je treba?
C2Q Q6600, P5W DH Deluxe,6GB 800MHz Rama
GF 8600gt, 2xSataII WD 250GB, LC Power 550W Green Power
----watter in my vains----

|bLaD3| ::

@KrCbelca
Poglej spremljanje televizije na računalniko bo možno na 2 načina.. Prvi način bo, da bos zadevo spremljal direkt z UTP kabla z pomočjo programa VLC, ki ga lahko dolpotegnes z http://www.videolan.org/ spletne strani. 2gi nacina bo pa, da bos spremljal preko setupboxa z Tv Tunerjem.

Za prvi nacin T-2 ne bo nudil nobene tehnične pomoči.

T-2 Info ::

Pozdravljeni!

Forum še vedno spremljamo in opazili smo, da se trenutno vprašanja večinoma ponavljajo.
Vsa nova vprašanja si beležimo in dodajamo na spletno stran.
Na spletni strani smo tudi ažurirali stran s pogostimi vprašanji, kjer je nekaj novih odgovorov.
Kot vas je večina opazila imamo še vedno zelo veliko klicev in pa prejetih elektronskih sporočil.
Razlog je še vedno zelo veliko število prejetih klicev ( okrog 7000 dnevno ) in pa tudi veliko prejetih sporočil ( 500 dnevno ).

Prosimo vas za razumevanje.

Hvala za zaupanje.

Lep pozdrav
T-2

info@t-2.net
059 000 000

bradek ::

Vprašanja:

IP TV - pasovne sirine po kanalih (od-do), vemo da siol reencoda, bo t-2 tudi?
IP TV - dolby prologic, dolby digital 5.1 ali dts streami, da/ne, in ce, kateri kanali?
IP TV - HDTV da/ne, in ce, kdaj?

lp

xgo ::

ali nameravate kaj lepih game-serverjev postavt:D
««
13 / 241
»»