» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
111 / 241
»»

NavadniNimda ::

Motiš se - tisti denar je v konci inštanci šel iz Proračuna, ne iz žepa tov. Dremlja.:D :|

Zgodovina sprememb…

Sergio ::

15.000.000 je šel iz proračuna, medtem ko je tovariš Dremelj iz denarnice moral odšteti 750.000 SIT. Ne prav malo. Pol plače :D

24ur.com
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MEDENA ::

bošček pol plače je moral plačat.....kot bi normalni ljudi morali delati 5 mesecev za toliko.

NavadniNimda ::

Sergio - pravim, da je šlo iz Proračuna za NJEGOV del kazni. Si je pač napisal potne stroške, ali pa zahteval povpračilo za "kakšen nujen simpozij na Karibih". V vsakem primeru pade tole na grbo davkoplačevalcev!:O

Nagi Bator ::

T-2 nima niti priblizno 20000 uporabnikov!

Mi lahko potem das bolj tocen podatek?
on se ji zoperstavi.

mitja_i ::

@Nagi Bator
Aja? Maš kakšen vir? Jaz ti povem, da je številka še najbližje 20.000... in narašča!

Res vse čestitke T-2!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitja_i ()

Nagi Bator ::

"Globoko grlo" mi je posredovalo podatek resda sredi poletja! Stevilo prikljucenih(!) uporabnikov pa ni bilo 5 mestno !!
Samo da pripomnim, da se nimam namena prepirat okrog te stevilke! Sicer sem pa tudi sam zadovoljen uporabnik T-2.

wishmaster ::

Nagi Bator, sem jaz tudi nekaj takega slišal. Tak da bo do kar res.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

BendeR ::

Ne vem če ima ravno 90% ta problem (mislim, da je številka bistveno nižja ... mogoče kakih par procentov). Tudi jaz imam ISDN+ T2 in paket 8/1. Ni problema. >:D
:=)

jezst1 ::

Kako sem rešil težave z nihanjem uploada:

Od centrale sem oddaljen okrog 1400 m, meritve so pokazale max. hitrost 14/2 Mbit/s. Naročil sem paket 1/1, vendar je upload ves čas nihal od 65 kbit/s do tam nekje 500 kbit/s, se pravi pol premalo - po nekaj mesecih menjavanja profilov so me preklopili na nek poseben testni profil, kjer je upload deloval z 1 Mbit/s (nihanja +- 100 kbit/s) - po pol leta pa so se me naveličali, češ da je to za njih predrago in naj vzamem nižji paket ali pa skrajšam kabel. Odločil sem se za slednje in namesto telefonskega kabla dolžine 35 m povlekel UTP-kabel. Upload in download sta sedaj konstantno 1/1, tako kot je treba.
Morda je bil problem poleg predolge telefonske napeljave po hiši tudi stara omarica na strehi hiše - telefonski kabel je šel tako iz nove spodnje omarice nad tlemi (sedaj imamo telefonski kabel od centrale do hiše v zemlji, prej je bil nadzemeljski vod) po zunanji strani hiše do strehe do stare zgornje omarice in tam naprej, nato pa je bil vmes še dvakrat "štukan" - verjetno je res čudež, da mi je sploh delalo, tako kot mi je. Sedaj je kabel od nove omarice do VDSL-modema dolg 3 m.

wishmaster: Dej se enkrat preber kar si napisal pa se zamisli nad sabo :).

Ne vem no, ocitno bo moral dat T2 kaksne uradne podatke na sajt. To, da pa si 'ti slisal nekaj kar je slisal en drug', in da to postane zate 'ocitno res', je pa branjevstvo.
on se ji zoperstavi.

ELEKTROLJUB ::

Zelo zelo blizu so številki 20000.
LED svetloba je prihodnost...

perci ::

Sergio: Kakor razumem, wishmaster pritrjuje tebi, ne nagi-ju. Je pa res dvoumno napisal ;).

Matheeew ::

Sicer pa Sergio. Tudi sam nisi postregel z nekimi verodostojnimi podatki. To da si napisal da lezejo lahko pomeni 5k ali 10k ali pa 19k. VIR? Nema.

Žal zaenkrat nekihh novejših podatkov ni. Obstaja pa podatek za 1. četrtletje tega leta: Če malo premečeš številke lahko vidiš da v tistem trenutku št. ni bila višja od 4-4.500.
http://www.apek.si/si/content.cp2?nid=6...

Da je bilo pa priklopljeno 15k v 6 mescih pa ni realno. Že 10k bi bilo (pre)veliko.

alienalien ::

Matheeew no potem pa ti meni povej kako je pa Siol priklopil v lanskem letu več kot 50.000 uporabnikov? A t-2 jih pa v pol leta po tvojem ne more 15.000. Seveda je prvo četrtletje bilo zelo malo priklopov samo ne pozabi da je aprila pa Apek ukljufutal Telekom in so se nenadno začeli priklopi na T-2 skoraj kot po maslu pred tem se pa ni dalo in ni dalo.

Matheeew ::

Da ne bo pomote. Sm tud sam happy t-2 net user. S poudarkom na net.

Ja. Za siol je 15.000 v 6 mescih zelo realno. Za t-2 pa menim da ne.

Zakaj ne?

Ker imajo preveč ozkih grl. Predvsem administracija in tehniki. Telekom seveda nagaja kolikor je možno. Samo, da je za vse Telekom kriv pa tudi ne drži.

Na žalost operiram s podatki ki so "iz-ust-v-usta", je pa res, da imam kakšno referenco, ki je celo zaposlena na T2.

Uradnih podatkov, kot lahko vidiš na spletni strani T2, ni.
on se ji zoperstavi.

pro549 ::

Na žalost operiram s podatki ki so "iz-ust-v-usta", je pa res, da imam kakšno referenco, ki je celo zaposlena na T2.

Po priimkih bi skor rekel, da je Paško Berišaj (baje dela na T-2) nek tvoj sorodnik. Oče, stric? ;)

Cokolesnik ::

Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Cokolesnik zakaj moraš spamat in oglaševati svojo temo v tej temi, ki nima nobene veze s tvojo ?

Cosmo ::

Ker se želim izogniti čakanju ob morebitnem negativnem odgovoru na poizvedbo T-2, sem hkrati tudi oddal poizvedbo o možnosti Siol Solo paketa. Danes sem dobil SMS z registracijskimi kodami. Ali naj nadaljujem z registracijo pri Siolu? Potrebujem samo podpisano pogodbo, da je na mojem naslovu možen paket Siol Solo, ne bi pa rad videl kakšnih Telekomovih tehnikov pred hišo..konec koncev nisem podpisal še ničesar.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cosmo ()

Cosmo te lahko samo nekaj vprašam na podlagi česa si dobil kode na SMS če nisi še podipsal nobene pogodbe?

Nimam pojma zakaj. Izpolnil sem poizvedovanje na Moj Siol, nato so me poklicali in mi povedali, da je priklop možen, sam sem jih pa prosil, da mi pošljejo pogodbo.

Aha potem si ti že njihov naročnik to je drugo.

ali3n ::

Dokler pogodbe ne podpišeta obe strani IMHO ni naročnik? ali pač...:\
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Nisem naročnik.

SepoX ::

Eno vprašanje. A ima še kdo problem z tonskim izbiranjem? Imam namreč ISDN vmesnik in telefon Eurit 133 in imam probleme ko pokličem npr. knjižnico za podaljšat knjige, ko moraš odtipkat svoje podatke in ostalo.

Če kličem nekam, kjer je treba pritisnit samo eno cifro še gre, ker jo pač večkrat pritisnem in celo prime. Če je pa treba več zaporednih pa jok brate...

Sem že klical na T2 in itak da nimajo pojma, so mi celo rekli, da si moram tonsko izbiranje nastavt na telefonu, mislim HALO!

antonija ::

IMHO je tud treba tonsko izbiranje nastavit na telefonu... telefon je tisti ki mora pravilno zapiskat da ga skatla na drugi strani linije razume.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ja in kaj boš nastavljal na že tako digitalnem telefonu? Pulzno izbiranje so mel tastari telefoni.

Sej pravim da zadeva deluje če pritisnem večkrat na eno tipko, problem so zaporedja vnosov. Stvar je prej pri telekomu delovala brezhibno, torej se napaka skriva pri T2.

Cist odvisno od "protokola" po katerem zelis komunicirat. Lahko da na drugi strani nekaj (ena skatla) pricakuje pulzno "pokanje", lahko da pricakuje tonsko piskanje, lahko pa da pricakuje spet kaksen drug signal. Mobiteli tud ne znajo piskat pa ene stvari (izbira s tipkami) nekje deluje nejke pac ne.

Gsmi znajo piskat, saj moram z njimi klicat v knjižnico ker fiksni ne prime. Sej vem da mora druga škatla znat komunicirat, zato pa težim t2ju da mi pove kaj naj bi naredil oz naj uštimajo.

MrStein ::

antonija, DTMF je standard, star že okoli 50 let in valda da dela na vseh telefonskih napravah (razen "predzgodovinskih" telefonov z vrtečo se številčnico). Te tone lahko dovajaš v mikrofon tudi od zunaj (zažvižgaš, če znaš ;)). To ima ali pokvarjen telefonski aparat ali je nekaj narobe z T-2 omrežjem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

A ziher ni ze kaj novejsega od tega zvizganja implementiranega? To sem si predstavljal da je staro ko zemlja, sam sem bil tudi optimisticen da je bilo kaj napredka pri tem...

Don't fix it if it ain't broken ;)
Motiti se je človeško.

Slovencelj ::

Pozdravljeni!
Tega ste ogromno napisali in se resnično opravičujem, če ste to že odgovorili:8) vendar zares nimam časa vsega prebrat:8)

Torej. Imam ADSL (Siol)
In razmišljam, da bi prešel k T-2.
Imamo ISDN telefon, 2 aparata, 2 številki(od telekoma)
Ker tam kjer jaz živim (ljubljana, vič) še ni optike se bi rad naročil na VDSL. Rad pa bi imel dinamičen IP

Sedaj pa moje vprašanje:
1) Ali mi lahko mogoče poveste koliko časa se resnično čaka (brez interneta) na priklopitev na t-2? (T-2 gospod mi je po telefonu povedal, da največ 1teden - je to res?)

2) Ali bom imel kaj težav s telefonom?
Prijatelj ima PSTN(upam da se nisem zmotil:8)) telefon in sliši med pogovorom svoj lasten glas v slušalki.
Jaz nameravam obdržati oba ISDN aparata.
Kako naredim, da bom lahko klical iz obeh in da bosta imela vsak svojo številko?

Najlepša hvala za odgovore in LP

Ugotovil sem, da prime prej (beri 2 ali 3x pritisnem) če nič ne uploadam. Če pa mam kake torrente zagnane moram pa ene 5x pritisnt. Prej pri telekomu teh težav ni bilo, pa tudi lepo slišim kako zapiska.

A je kdo mogoče probal? Kdo z IP telefonom ali ISDN vmesnikom? Pokličite za test na shitol, tam lahko izbirate:D

@slovencelj - jst tudi včasih slišim svoj odmev. Kar se pa tiče dveh aparatov - če sta to dve slušalki, ki sta priklopljeni na bazo (primer Eurit 133), deluje normalno, če pa sta to fizično dva telefon, pa moraš dobit tak ISDN vmesnik (mora imet dva izhoda).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SepoX ()

SepoX, probaj tone "zaigrati" recimo s PC-jem (je milijon programov za to) in drži slušalko pri zvočniku.
A potem dela ?

Probaj tudi poklicat prijatelja (ali sebe na drug telefon), zaigrat tone po prej opisani metodi in poslušaj, če se kaj sliši. (kliči tudi s klasičnega telefona, da boš imel za primerjavo).
Motiti se je človeško.

Najlepša hvala za tole:)
bi mi lahko sedaj še malo povedali in odgvorili na moje prvo vprašanje in sicer kako je s čakanjem brez internetne povezave?

sakal84 ::

Slovencelj - jaz sem bil brez interneta mislim da 3 ure... čakal na vse skup pa mesec in pol. Drugače sem s Kranja

Torej t-2 se zgleda kr drži tistega njihovega tedna brez neta... Ali se je komu pripetilo, da je bil odklopljen od neta za več časa kot en teden?

Matej_K ::

Men se je zgodilo da sem biu brez neta 9 dni...Če nebi klical večkrat bi to verjetno bilo še dalj...
... .. .

madmitch ::

Določeni VoIP protokoli imajo probleme z DTMF. Mislim, da je to bolj lenoba tehnikov T2, da ne uredijo, saj je kar nekaj načinov, da se to uredi (kolikor sem jaz uspel izvedeti). Enako je s faxom.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Ja, faks mi tut ne dela:D

"Določeni VoIP protokoli imajo probleme z DTMF"
Kaj je to VoIP protokol?
Kaj je to DTMF protokol?:8)

r5r ::

DTMF - tonsko izbiranje
VoIP - prenos govora preko ip omrežja
And it makes me wonder.

ali je ISDN prenešen preko IP omrežja?
V čem pa je razlika med ISDN in PSTN telefonijo?

Mirč ::

Pozdrav!
Pa, da še jaz povem svoje mnenje o t-2-ju in vsemi tegobami.Nekje prejšno leto konec oktobra sem dal zahtevo za priklopitev na t-2.In po odgovoru čez ca. 2meseca so rekli,da ne gre, da je centrala šele v izgradnji.Vse lepo in prav.
Sedaj po skoraj letu dni se je centrala tudi izgradila in jaz sem dobil ponudbo,ki sem jo poslal pred letom dni,vse podpišem(2 tv+internet 1mb) in tudi zahtevam odklop siola.Po 2tednih od podpisa pogodbe, pride monter iz telekoma po modem ter razcepnik od siola,ter doda en mali vdsl razcepnik.Minejo 2-3dnevi in nobenega klica z t-2, da pridejo.Kasneje sem sam šel v mb na streliško vprašat kako in kaj.In po dogovoru so rekli, da bo prišel v ponedeljek 2.10.06 no prišel je še dva dni kasneje,pa še to sem jih3 klical.Jih skoraj razumem imajo gužvo.
No in že smo v tem tednu in včeraj se je končno pojaval monter;( od telinga,firma ki izvaja priklop za t-2.Priklop naprav, ki jih je izvdeel monter so bili obupni še konektore sem mu pomagal nameščat in ga podučit o barvah itd.Na koncu je izgledalo ko da bi zvezal 5 letni otrok.Žal mi je da si nisem sam kupil klešč ali sposodil na firmi in vse pripravil sam.Bom že kasneje to uredil,ampak me čudi nekaj, da firma t-2 najema take firme je pa katastrofa in jih zato tudi plačuje.
In gremo na delovanje celotnega sistema.
Tv-ja se sploh nista vzpostavila(loading faza),sma vse variante sprobala od novih kablov do direktnega priklopa brez switcaha itd, ampak nič od nič.Po klicu na t-2 so mu rekli, da na tej lokaciji še ni urejenega upstreama za multimedia broadcasting:) In so rekli,da naj bi začelo delovat jutri kao danes in niso uredili nič.Po klicu na t-2 so mi rekli,da zadevo rešujejo in da bo v čim krajšem času rešeno:) .
Čez kaki 2 uri me je klical nekdo iz telekoma se sploh ni predstavil in je rekel da pride jutri nekdo od telinga namestit nek razcepnik,zakaj in kako pa ni nič rekel.Bomo vidli kaj bo iz tega.
Internet pa je polomija od polomije včasih spolh noče odpret strani in po pinganju sem ugotovil da gre za izgubljene paketeke,sem klical da je tezava tud z internetom pa so mi rekli da pri njih je vse ok kar se tiče interneta.JOdločil sem se da bom jim dal še mesec dni časa da uredijo če ne pa gre vse nazaj v škatle in nazaj v skladišče.
Suma:od naročenih 2 tv-ja in interneta deluje samo internet 1000/256 pa še to z izgubljanjem paketkov, kar se prej pri silou v dobrih 3 letih ni nikoli zgodilo.
Upam,da se bo stvar rešila,ampak sama od sebe se nebo v vednost t-2-ja.
Lahko noč

MTm2H37rqt7B ::

@Slovencej:
PSTN = analogna telefonija (po domace)
ISDN = digitalna telefonija (po domace)

ISDN se pretvori v VOIP na vmesniku

Vse po domace, ne da se mi tehnicno razlagat:)
««
111 / 241
»»