» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
110 / 241
»»

SasoS ::

piše na t-2 strani: statičen IP 1 komp, dinamičen 2.

rzhektor ::

SasoS:
Hvala za informacijo, nisem bil pozoren.
Čudno se mi le zdi, da ni to možak na T2ju takoj reku, da sma 8min probavala razne nastavitve in da me je v tem času dal 3x na čakanje

korenje_ver2 ::

@buhica1

linux, radtools, ping, perl

bluefish ::

trenutno imam 1/256. Zanima me, kaj naj naredim, da bodo lahko povečali hitrost na 1/1? Ali lahko to zahtevam po mailu, ali naj pošljem navadno pošto?

Mrjasec ::

@blueFish: Za vse spremembe itd moraš poslati dopis po navadni pošti ali faxu. Ne pozabi na podpis...

Vanich ::

Zakva koji ku#$&!!!! je pa Discovery (1) v Češkem jeziku ? ;((

pizdindim ::

Po mojem zato, da se učiš:
a) slovanske jezike
ali
b) jezike EU.

St@jler ::

a so podnapisi češki? k drgač je na kabelski romunski discovery :D :D, sam so slo podnapisi.

podbevna ::

Na Discovery so slovenski podnapisi in romunski (alio nekaj podobnega) zvok. Dejansko je zdaj Discovery negledljiv in upam, da bo stvar čim prej popravljena.

romunski (alio nekaj podobnega) zvok

Ma ni romunski, ampak slovaški ali pa češki.

Je pa totalno glupo, to pa. A se je že kdo pritožu ?:D

Gomzyj ::

Ali ima kdo podobne težave?

Imam paket 1024/256. Do 20.9. je vse delovalo brez problema, razen uploada, ki ni delal s polno močjo, ampak se nisem sekiral.
Zdaj pa mi download nekaj časa dela na full (recimo 15 min), potem pa za kakšnih 5 min dela samo z brzino 5-10 Kb/s.

btw. od centrale sem oddaljen cca. 100m ;(

na T2 sem poslal mail, zaenkrat še nobenga odgovora... po telefonu, pa so mi rekli, naj probam skrajšat kabel za linijo... kabel je dolg cca. 10m... nimam ga kej krajšat (računalnika pa ne bom prestavljal na hodnik)

pa še to. modem, switch.. vse to sem parkrat resetiral

Kolikokrat je še treba povedat, da mora biti kabel čim krajši ?

Modem daj na hodnik, potem pa vleči 10m UTP kabla do PC-ja.

A je težko ? A boli ?

Samo, če si res samo 100m od centrale, potem pa ne vem....

Lahko pa da imaš ful EM motenj v sobi.

Vsekakor prestavi modem na hodnik z čim manj (najraje nič, kot jaz:D ) tel. kabla od tel vtičnice do modema.

Potem pa vleci UTP kable za PC in TV od modema.

Jaz sem na 1300 + m od centrale in mi lepo dela 4/512 + TV.:D

Mitch ::

Nebo: Jst imam isti problem kot ti. Nekaj časa deluje na polno, potem pa kar naenkrat pade hitrost na kakšen kilobajt ali dva. Telefonskega kabla pa je približno dva metra, tako da to nebi smel biti problem. Predtem sem imel 1Mbs/256Kbs paket pri SIOLU in je delovalo kot je treba. Iz katerega konca pa si doma?

LP, Mitch

Gomzyj ::

Pepca*Kardelj: čudi me, da mi je zadeva več kot pol leta delala res brez problema... zdaj, ko pa so 20.9. nekaj nadgrajevali, pa mi štrajka
Mitch: Kamnik Bakovnik

mutn ::

kupujem router. Ker nisem nikjer zasledil da so routerji za VDSL signal, me zanima če bo delovalo brezhibno.

bo. za ziher pa bo najbolje, da poveš kateri model.

Men tud niha download. Mam t-2 dober teden, ja pa še vsak drug dan pade ven telefon in internet,
gori rdeča lučka na telefonu(ni omrežja). Ne vem če jim bom plačal poln račun mam 1/256 +2 telefona.
Ja pa še ko se pogovarjam in mam ful download mi prekinja telefon podobno kot pri mobitelu ko slišis
vsako drugo besedo, sicer ko ne ne uporabljam interneta telefon dela brezhibno.
Pri T-2 so mi priporočali 4 mbit-e

bo. za ziher pa bo najbolje, da poveš kateri model.

Vsi mi priporočajo ASUS WL 500g premium ali Linksys WRT54GL.
Prvi naj bi bil boljši, čeprev ne rabim brezžičnega.

Spraševal sem za Linksys BEFSX41(ni brezžični) ampak nobeden
ne ve nič. Je pa dražji za cca 2 jurja od Linksys WRT54GL(brezžičnega)

vsi routerji, ki si jih naštel so primerni tudi za VDSL.

Hvala za odgovor.
Lp

MrStein ::

Ne obstajajo VDSL ruterji. Vsi ruterji delajo tudi z VDSL.

Je pa lahko problem s hitrostmi. Če imaš 20 Mbps linijo, bodo nekateri "slabši" ruterčki bremzali linijo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matej_K ::

@ Nebo
@ Mitch
@ Mutn

Jaz imam isti problem in od približno istega datuma..od 18.9. dalje mi T2 zelo niha..Dela dolgo časa potem pa kar naeankrat upload pade na nulo ampak povezava še zmeri deluje(LINK lučjka še zmeri gori) po telefonu se je med tem nemogoče pogovarjati, ker prekinja vsako drugo besedo..Na T2 sem klical že najmanj 20x ampak zmeri isto, bomo posredovali naprej...Nevem kaj so delali tehniki ampak prej je delovalo vse brezhibno..

Problem je ker njim kaže da sem skoz povezljiv!!!
Jst tud vem da sem ampak upload in download sta oba na 0!!!!!

Prosim da to čimprej zrihtate!

EDIT: Vidim da nas je zmeraj več z istim problemom!!!
... .. .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matej_K ()

mylos ::

Glede T-2. Pred tremi tedni sem postal naročnik T-2 VDSL (4/1) + TV, v Domžalah. Mimogrede, glede priklopa sem moral vse reševati sam s Telekomom (cca 1,5 meseca). Potem ni delalo. Napačen prikop Telekoma. Se dogovajam s T-2, naj to uredijo, spet sem čakal tri tedne, da je prišel nekdo s Telekoma pravilno zvezati parice. Sedaj pa mi še ta linija ne dela v redu. Nonstop niha pa dela, pa ne dela, ... Ima povezavo kao 4MB/1MB, pa bolj ne dela kot ja. Kličem 100x na T-2, pa non-stop rečejo, da me bo tehnik poklical nazaj. Do danes po 2 mesecih me še enkrat ni upsel noben tehnik poklicati nazaj. Mimogrede, tisto drži, ko pokličeš in rečeš, da internet ne dala. Naenkrat čez 20 sekund dela ful dobro. Vendar čez nekaj časa enaka zgodba. Enkrat so mi celo rekli, da je v Domžalah nova radijska postaja, ki zaradi delovanja na visoki frenkvenci moti delovanje interneta. Kakorkoli, ne vem, v čem je fora. Razmišljam, da bom skenslal pogodbo in vzel drugega operaterja. Žal bodo ti fantje morali nekaj ukreniti, če dvomim, kako bo naprej z njimi.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

MTm2H37rqt7B ::

Meni se pa dostikrat dogaja, ce me kdo klice (preko telefona seveda:) ), da jaz njega slisim, on pa mene ne. Ce poklicem jaz/on se enkrat pa deluje vse BP. V cem je stos?

Zgodovina sprememb…

alienalien ::

mylos jaz sem iz Domžal in imam paket 10/4 in TV pa mi deluje vse BP. Je pa res, da so nas TK-ajevci pred mesecem dni preklopili na novo omrežje v zemljo pred tem sem imel pa dosti problemov po 19 uri zaradi radijo postaje. Od centrale sem 700m po zraku.

Zgodovina sprememb…

Avalonis ::

T-2 mi je danes priklopil net in zadeva trenutno dela. Sem imel pa pred tem preko cross-over cabla povezavo na še en PC, kjer mi je internet delal brez problemov. Ampak sedaj pa ne dela več :(

So potrebne kakšne drugačne nastavitve za sharenje interneta, če imaš T-2? Prej sem imel SiOL in zadeva je delala takoj, ko sem dal kabel noter. Brez nastavitev. Kaj je potrebno storiti, da bom imel zopet sharen internet preko cross-over cabla.

P.S. Če je bil odgovor že postavljen na to vprašanje se opravičujem ker nisem šel brati celotne 100+ stranske debate :8)

Prej si verjetno sharal PPPoE povezavo, zdaj pa bi mogel T2-jevo. A imaš 2 mrežni v PC-ju ?
Malo opiši stanje (povezave, kabli, mrežne).
Motiti se je človeško.

V glavnem PC-ju imam dve mrežni : eno za modem, druga za cross-over cabel za drugi PC.

V glavenem PC-ju imam nastavljen (Local Area Connection) statični IP za tisto mrežno kamor je priključen modem. V drugem PC-ju nimam nastavljen za LAC nič. Moral bi pogledati kaj imam nastavljeno za drugo mrežno (tista iz katere gre cross-over v drugi PC), sam sem trenutno v službi.

Če se pa ne motim, ne bi smelo biti razlike kakšen internetni priključek imam na prvem PC-ju če želim shareat povezavo na drugi PC, right?

beta1 ::

ČAKAM KO BUTL na T-2. DOBESEDNO

Enkrat lansko leto takrat, ko je T2 prvič dalo na net svojo spletno stran z svojim online obrazcem , sem se jaz prijavil na 10/2 paket + isdn. Od tega je že tolko časa preteklo , da sploh nevem kolk je preteklo.

No , da razložim. Moja zgodba z internetom >>> RESNO >>>

Leta 1997 sem se prijavil na modemsko linijo S5 net (zdaj perftech) , ta net mi nikoli ni delal in ga tudi nikoli nismo porihtali. Potem sem šel 99 leta na ARNES, evo dobim tisto belo pismo z geslom ITD. NET NI DELAL. miljon modemov, sprobali od win 95 >> 2000. Ni delalo , dokler se nismo pritožli na telekom , po dolgem zapletu so nam zrihtali , da je delalo, seveda se nespomnim kaj so naredli , ker sem bil star 11 let. No in sem bil do začetka februarja 2003 na arnesu. Ferbruarja 2003 pa so me priklopli na Siol ADSL, katerega še zdaj uporabljam. Evo sem plačal 20 jurjev ISDN in 30 jurjev ADSL in je delalo prvi teden pol je pa crknlo. Kličem takrat siol, so rekli da pridejo pogledat, pridejo >>> gledajo >>>> gledajo >>>> ene pol ure so gledli, pol pa je en odprl pa zamenjal parici. EVO in je delalo , do leta 2005, pol pa je začelo PINGAT. kličem siol , povem tak pa taka je situacija, da sem formatiral , PC je dovolj zmogliv da dela vse na HIGH, da nemore pingat. evo so rekli da pridejo pogledat. kličem čez 1 teden še zmeraj ni nobenega. pol sem pa poklical na 116 pa rekel da še ni nobenega pa naj pridejo pogledat. Evo so prišli v centralo v Poljčane, me pokličejo domov , če sem doma, in sem bil , mislim da sem bil takrat bolan in nisem bil v šoli. No, se meniva z serviserjem ene pol ure , on nekaj dela v centrali dol in reče da je popravljeno. Takoj sem šel sprobal in je delalo dosti bolje iz 550mn pinga je padlo na 350ms, sem si mislil O SUPER, še eni nesposobni serviserji. Ga pokličem nazaj in rečem da ni vredu naj naredi da bo vredu. In pol je reko da bo na dslamu porte menjal, evo in je spet blo pot 60ms v špilih. In je delalo spet samo 1 teden. Pol pa nisem več imel živcev da bi jih skoz klical in sem pustil pri miro. Zdaj med letošnjimi počitnicami me je pa razkurlo pa sem nadrl dol SIOL pa 5x sem klical 116. In je prišel serviser k meni domov. S sabo je prinesel CJT 813 modeme, calisto + , navadni calisto in sagema. Dava modeme gor noben ne dela. Sam imam CJT 813 starega 4 leta in ta je bil edini modem ki se je sinhroniziral z linijo z 70 kb/s. Dava druge cjt 813 modeme gor, noben se ne poveže. probava calistota >> zelena lučka je utripala 10 min, ni delalo. Probava sagema , se poveže in čez pol minute pade linija in se connecta. Pol sem pa serviserju razložil ,da imam zgoraj naštete probleme in je SERVISIRAL od 10 dopoldne pa do 3 popoldne. Zmeril je linijo. Do centrale je 760m kabla. Na razdalji 50 m in 125m je bil graf na nuli. iz razdalje 350m pa do 550m pa je nihal signal. vsako sekundo + - 100kb/s. Torej menjal je vse spojke, ki so ble zanič, vse kable v gnilih maricah. Kabel nemorejo menjat ker je junija udarla strela not in in je stari telefonski kabel pod cesto z papirantno izolacijo , katera se je napila vode. Naslednji dan pa so mi spremenili PORT , zraven pa se je cela ekipa skregala tak da zdaj uporabljam v DSlamu od amisa PORT. + tisti dan je serviser kljical serviserje v LJ in je rekel naj probajo če dela 8 MB lijija. In je on iz LJ rekel da dela. pri nama pa je 40 kb/s dol vleklo, poleg tega je tisti v LJ rekel , da sploh nevidi tega IPja konektanega in da že ta uporabnik ni od leta 2004 niti enkrat dostopal na ADSL. LOLOLOL. račune pa sem dobival, pa še net je delal.

No da grem nazaj k T2ju. Avgusta sem dobil pogodbo, seveda sem jo izpolnil in še isti dan poslal nazaj v Ljubljano. Od takrat pa se nič več ne zve. Že 3x sem klical na T2 in so rekli ,da kao telekom ne naredi nekega povpraševanja. Danes sem pa klical in sem vprašal zakaj ne Telekom pošlje tega naprej. In je mi prijazna gospa povedla , da telekom nemore naredit tega , ker manjka dokumentacija o mojem priključku in nemorejo tega naprej poslat. Potem pa sem vprašal , če tudi nemorejo me priklopit , če bi vzlel celi komplet NET+ TEL + TV in mi je rekla ,da ne. Vprašal sem pa tudi na siol in so mi rekli da oni tudi nemorejo me dat na duo ali trio.

TAK . I AM STUCK. nemorem ništa spreminjat . Kaj naj naredim?????? odjavim vseskup , če se bo sploh dalo in grem na kabelsi NET?????

Avalonis:

Na drugem PC-ju poskrbi, da je na LAN povezavi TCP/IP protokol, z avtomatskimi nastavitvami.
Na prvem pa :
- idi v Properties od mrežne, ki gre na modem in na zavihku "Advanced" vklopi ICS
nastavitev druge mrežne se bo avtomatsko nastavila tak kot treba
Motiti se je človeško.

Odlično! Dela super, najlepša hvala Herr Stein :D

alienalien ::

@beta če imaš take hude probleme iz ADSL meni verjemi jih boš imel z VDSL še enkrat toliko če ne 2x. Pomoje na Telekomu ni junaka, ki bi ti požegnal priklop, ker vedo, da bodo sami problemi. Če imaš možnost na kabelsko sploh ne oklevaj saj vidiš, da ima Telekom v tvojem kraju gnilo infrastrukturo.

lahko pa pokličeš še za tretje mnenje na Amis.

karafeka ::

Nekaj mi ni jasno glede t2

Sedaj mam siol adsl in tri računalnike povezane preko switcha na internet. (vsak ma svoj ip na internetu).
A pri t-2 je sploh možna taka konfiguracija? Na njihovi strani priše, da dodelijo samo 2 dinamična ipja. Se pravi, da lahko imam samo 2 računalnika aktivno povezana?

SasoS ::

aha

mico ::

karafeka: če maš statičn IP, ti T2 da samo enega. Kupi router pa boš lahko imel vse računalnike povezane.

ELEKTROLJUB ::

Še ena kratka zgodba o enem T-2 priključku.

Oddam prijavo na T-2....
T-2 da poizvedbo na Telekom...
Telekom odgovori NI PROSTIH VODOV
T-2 da še eno poizvedbo na Telekom...
Telekom spet odgovori češ, da ni prostih vodov...
.
.
.
T-2 da že ŠESTIČ poizvedbo na Telekom...
In še ŠESTIČ odgovorijo, da ni prostih vodov.
Še isti dan, ko dobim ŠESTIČ zavrnjeno od Telekoma oddam prijavo preko 0801000 za Siol.
Čez dva dni me pokličejo iz Siola, da so možni vsi paketi.
V Teletrgovino grem po pogodbo, ki je že podpisana iz strani Siola, ter jo odnesem na T-2
Mislim, da je T-2 ti pogodbo posredoval APEK_u
T-2 da SEDMIČ poizvedbo na Telekom.
Telekom takoj odobri poizvedbo za T-2

Zdaj pa naj še kdo reče, da Telekom ne dela protekcije svoji sestrski firmi SHITOL.
LED svetloba je prihodnost...

Zgodovina sprememb…

Jackass ::

Živjo!

Ker je o T-2 napisanih že okol 5500 postov, mi ne zamerit, če jih ne bom prebral, čeprav se verjetno v njih skriva odgovor na moje vprašanje.

Sem tik pred naročilom T-2, le poslati moram še pogodbo. Zanima me, ali se pojavljajo kakšni problemi, če imaš na modem priklopljen ISDN aparat (pravzaprav dva aparata)? Prijatelj me je namreč opozoril, da naj bi nekateri imeli težave.

LP,
jAcKaSS

Fury ::

Ce bos mel priklopljena preko T-2 povezave ne bo problemov (torej preko tistega interface-a za ne-VOIP telefone). Problemi so pri tistih, ki obdrzijo ISDN pri telekomu.

SepoX ::

Za dva aparata moraš dobit tudi takega Pattona (ISDN vmesnik), ki ima dva priključka za ISDN, ker zdej tanovi imajo samo enega.

Če so sploh na zalogi, je pa druga stvar. Jst sem svojega ob neprestanem klicarjenju dobil po kakem mescu in pol.

Tomaz27 ::

Od danes naprej sem na T2, obdržal sem ISDN in mi zaenkrat povezave ne prekinja, kadar kdo klice. Tako da upam da bo tak tudi ostalo. Paket imam 10/2, sicer je trajalo, da so zrihtali ampak sedaj je ok. Če komu ne dela toliko kot bi moralo naj pokliče na 059000002 in zaprosi za drugačen profil. Jaz sem imel prej profil 6 in se mi je sinhroniziral modem na 8/1, sedaj so mi dali profil 3 in se mi sinhronizira na 15/4. Tako da je ocitno dosti odvisno od profila.

Modem sem pa sel sam iskat in sicer na Strelisko 150, tako da ce koga zanima si lahko gre sam po modem tudi tja, ne samo v Ljubljano. Sam namreč tega nisem vedel in sem en dan zaman čakal tehnike od T2 za priklop, klical pa sem 5x na T2 in ni noben povedal da lahko tudi v Mariboru sam dvignes modem.
Telekomovci so poklicali en dan prej, se najavli in naslednji dan prišli točno ob napovedani uri, od T2 ni bilo nikogar, poklical ni noben in tudi ko sem sam klical so rekli gospod v 3-5 dneh bodo prisli. Ker nisem imel namena biti 5 dni brez interneta sem sel pa kar sam na Strelisko in dvignil modem. Tako da priporocam tistim iz Mb in okolice da v primeru cakanja storijo enako.
Malo so neresni na T2 ampak glavno da dela (pac treba malo vec tezit in klical ene 10x pa je :) )

lp

Tomaz

Vlady ::

Sem že kak teden na T-2 in mi čisto vsak dan crkne povezava... če ne za pol dneva, pa za par ur. Zadeva je za popizdit, in če se bo tako nadaljevalo, bom jaz plačal le pol vrednosti položnice, ki jo bom dobil. ;(( ;((
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

BendeR ::

Prvo prijavi napako, da se ne boš zbudo s prstom v riti, ko boš dobil domov opomin za pol položnice. ;D
:=)

wishmaster ::

@beta, jaz ti isto svetujem kot ti je omenil alienalien. Če ti že ADSL nagaja zarad linje, ti bo tudi Amis in T-2. T-2 in Amis... gre vse preko Telekomovega omrežja, tak da boš na istem. Jaz ti tud priporočam kabelski internet, boš vsaj enkrat videl kaj je kvalitetni internet, sploh če imaš na voljo dostop do Triere in paketov G2.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

mico ::

A ma kdo kakšne izlušnje s T-2 na Povšetovi v Ljubljani. Predvsem me zanima čakalna doba in samo delovanje.

para! ::

Mene pa zanima, če ma kdo naslednji problem: T2 internet + telekom ISDN telefonija - T2 dela tako kot mora, RAZEN, ko nekdo pokliče na ISDN telefon oziroma jaz pokličem nekam. Takrat se T2 internet prekine. Na T2 pravijo, da je to znan problem, ga bojo baje rešili kmalu. Tak odgovor bi sicer pričakoval od nekoga, ki prodaja meglo, ampak ok...ma kdo tak problem?

lp
Death before dishonor!

Fury ::

Ja, 90% folka k ma ISDN+T-2 :)

Tomaz27 ::

Jaz sem obdrzal ISDN in nimam tega problema, baje pa vecina ima ja. Koliko si pa oddaljen od centrale?

konrad ::

Jaz tudi nimam tega problema. Imam pa paket 8/1 od centrale sem pa odaljen 452m (škofja Loka)

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 7.70Mb/s

Sergio ::

Danes mineva eno leto od starta ponudbe T2.

Lezejo proti 20.000 uporabnikom interneta, kar je (glede na to, koliko ljudi besno caka na priklop) po eni strani zelo zavidljiva stevilka, a hkrati se ljudje ne morejo otresti tistega filinga, da bi bila lahko se precej vecja :D.

Posledica nastopa T2 na trgu je popolnoma razburkana internetna scena v Sloveniji, in to v pozitivni smeri. Ostali ISPji so se zaceli odzivati, tako da je tudi kar se konkurence tice, nastop T2 prinesel mnogo napredka.

Ce jim se Telekom neha nagajati (ce se ne motim, je Dremelj do sedaj iz svojega zepa moral placati ze 750.000), in ce bodo mestne oblasti naklonjene prekopavanju cest z Gratelovo optiko, bomo znali videti se zanimiv boj na podrocju FTTH.

Se na eno tako leto T2ju. Od vsega tega napredka bomo (kot vedno) najbolje odnesli uporabniki. SiOL je krvavo potreboval mocno konkurenco (pa ne mislit da so "povezavo-zagotavlja-telekom-slovenije" afiliati kaksna konkurenca), ker so ze mocno spali na svojih lovorikah, visali cene in nizali hitrosti, ter ne prenavljali ponudbe. T2 je prisel kot narocen.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sergio ()
««
110 / 241
»»